![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sponsoring czy paranoja
Mój mąż jest starszy ode mnie o 9 lat, kiedy zaczęliśmy ze sobą być ja byłam na początku liceum... On dość dobrze zarabiał, dlatego tylko on przeważnie fundował kino, jakieś wypady na jedzenie itp. Próbował na samym początku zasypywać mnie prezentami, ale ja byłam nauczona tego, że to niezręcznie przyjmować tyle rzeczy od chłopaka - powiedziałam mu to na samym początku dlatego później nie było tyle niezręcznych sytuacji. Dostałam chyba tylko raz kurtkę od niego, wiem, że wtedy akurat mieliśmy wyjechać na wakacje, kurtka mi się spodobała, a że nie była jakoś strasznie droga to ją dostałam ( i tak dostałam ochrzan od mamy, że nieładnie to wygląda abym dostała rzecz do ubrania od chłopaka)... ogólnie więcej takich sytuacji nie pamiętam. Kino, koncert, pizza - ok, ale ciuchy nie, od tego wtedy miałam swoich rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
możesz jakoś bliżej określić "niezręcznie przyjmować tyle rzeczy od chłopaka " ta niezręczna ilośc to ile |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ej no ale jakby był seks i prezenty to jak ja bym wyglądała wtedy? Nosz jeszcze gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Chociaż w dalszym ciągu moje pytanie, czy to w końcu dwa masła i jedno mleczko, czy 'kupuje mi ciągle kosmetyki i ciuchy' pozostało bez odpowiedzi, to odpowiem jakie jest moje zdanie.
Może to nie jest sponsoring, socjologii nie studiuję to nie wiem czym to się odróżnia. Ale nie masz dziewczyno za grosz przyzwoitości, żeby z faceta (nie męża) ciągnąć kasę na zachcianki i jeszcze mieć z tego radochę. Mi by było wstyd. Nawet jesli robiłby to z własnej woli, to chyba masz buzię, można podziękować i powiedzieć, że nie chcesz takich prezentów, bo Ci głupio z tym. No ale to moje zdanie, a po tym co piszesz to widać, że po prostu wygodnie Ci z bogatym kolesiem, który nie żałuje kasy. Więc może nie jesteś utrzymanką, ale materialistką i wygodnicką na 100%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drogie panie żadna nie odpowiedziała mi na pytanie. Jak nazwać relację, w której to facet kupuje wam podpaski (poprzez prośbę waszą) za swoją kasę? Pytam bo są takie przypadki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- A pokaż mi wypowiedź, w której ubolewasz nad zaistniałą sytuacją? ps. moze w końcu odpowiesz na moje pytanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nazwałabym to -bezczelnym ciągnięciem kasy, w celu osiągnęcia "radochy" ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
nie ubolewam ale też nie mam radochy co do pytania; z kosmetyków na chwilę obecną pamiętam dwa masła do ciała kakaowe i mleczko chociaż możliwe że dostałam lakier do paznokci na początku znajomości ale to był prezent taki w torebeczce bo ja nie biorę TŻ-ta do drogeri i nie wymieniam czego potrzebuję po koleii |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyżej też pisały dziewczyny, że "wszystko" może kupować, sprawiać prezenty brać do Tajlandii ale lakier, piankę, puder to już niee bo coś tam ![]() paranoja tak jak w tytule wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
![]() Czasami mnie przeraża z jaką łatwością po przeczytaniu jednej wypowiedzi niektórzy potrafią oceniać. ![]() Przecież dziewczyna nie zabiera faceta na siłę do drogerii/sklepu z ubraniami tylko po to, żeby ktoś za to wszystko zapłacił. Nie wspominała też o tym, aby był taki układ pomiędzy nimi zawarty. Są parą. On ma i chce dać, więc w czym problem? Ma pieniądze, więc pewnie chce mieć też zadbaną i szczęśliwą kobietę. A niech ją nawet codziennie zabiera po nową kieckę. Komu to przeszkadza? Jej nie, jemu nie. Wam, koleżance? Litości ![]() Skoro sam może sobie pozwolić na więcej to chce również, aby jego kobieta mogła mieć chociażby balsam do ciała. Kobieta dba o siebie również dla faceta a nie tylko dla samej siebie. I szczerze rozbraja mnie takie Wasze podejście. Idąc tym tropem, można uznać, że niepracujące żony również są w układzie sponsorowanym z własnym mężem, bo przecież przyjmują od niego rzeczy codziennego użytku, ubrania, kosmetyki. Mało tego pewnie nawet same je sobie kupują płacąc Jego kartą? ![]() Ale pewnie zaraz ktoś napisze, że to sponsoring nie jest bo mają ślub. No tak, papierek na to, że nie jest się utrzymanką jak się kupi szminkę za pieniądze z konta męża ![]() A co z osobami, które nie planują ślubu albo mieszkają z sobą kilka dobrych lat? Ciągłe uważanie żeby tylko facet nic nie kupił, bo zaraz się okaże, że jest się utrzymanką? Nie mam pieniędzy, pracy... ale nic mi nie kupuj. Nie ważne, że masz pieniądze. Ja nie mam, więc będę chodzić w starym dresie, żebyś tylko grosza na mnie nie wyłożył ![]() Ostatnio tyle się piszę i mówi o tych sponsoringach, że co niektórzy dopatrują się ich na każdym kroku. To co kiedyś było normalną rzeczą w związku teraz się podpina pod sponsoring. A poza płaceniem perfumami za seks czy wycieczkę, słyszałyście kiedyś o tym, że jak jedna strona w związku ma mniej, a druga więcej to ta druga pomaga pierwszej? Że może być to oznaka miłości, że mam to moja kobieta też powinna mieć, itp? Czy każda tylko słyszała o sponsoringu i teraz ciągle uważa, żeby facet jej nie kupił nic codziennego użytku, bo zaraz na utrzymankę wyjdzie? ![]() Autorce sugeruję się nie przejmować. A nawet jeśli facet kiedyś wygarnie, że "tyle w Ciebie zainwestowałem a Ty mnie zostawiasz" (jak jedna z forumek zasugerowała) to tylko o nim będzie świadczyć. Jeśli się wysyła faceta po podpaski to trzeba go wyposażyć w odliczone 3,5, wtedy nie będzie sponsoringu ![]() Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2012-08-30 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W normalnym związku jest zachowana jakaś tam równowaga. To działa w obie strony- zdarza mi się przyjść do niego z ciastem, jemu do mnie z tymi nieszczęsnymi podpaskami jak potrzebuje. On mi czasami odkurzy mieszkanie, ja mu w kuchni posprzątam. On mnie zaprasza na sushi, ja mu gotuję obiadki całkiem często. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że on mi wszystko a ja mu nic, a odnoszę wrażenie, że tak to wygląda u założycielki wątku. Niemniej sponsoringiem bym tego nie nazwała, po prostu facet ma gest a jej to odpowiada i tyle, choć to dla mnie nieco dziwne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
faktycznie chyba trzeba wyznaczyc listę rzeczy jakie można przyjąć aa jakie nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty. To też nie diabeł rogaty. Ani miłość kiedy jedno płacze a drugie po nim skacze. Miłość to żaden film w żadnym kinie ani róże ani całusy małe, duże. Ale miłość - kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze. " |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
(tańcze na rurce garnki lepię) ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Autorko po prostu jedne kobiety nie dadzą sobie kupić lakieru czy pudru, ale na wycieczkę do Tajlandii czy inne pensjonaty w Bieszczadach pojadą bo przecież to tylko wyjazd (a nie osobista czy tam intymna rzecz).
Z kolei inne nie będą się przejmować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybacz, ale 18 latka z facetem 30 lat starszym to dla mnie zwyczajna patologia ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo np. romantyczny wieczór kino+restauracja+bardzo dobre winko w domku potem = na pewno większy koszt aniżeli tusz do rzęs... na kolację kobieta pójdzie ale tusz do rzęs to niestety, ale Ty mi nie kupisz. ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2012-08-30 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście źle bym się czuła nic zarabiając, sama studiowałam i pracowałam i jakoś dałam radę. Ale każdy ma inne podejście - 1 z moich przyjaciółek jest wieczną studentką i kurą domową, nie zarabia ani złotówki, jej mąż zarabia na cały dom i jakoś nikomu nigdy nie przyszło, by nazwać to sponsoringiem... no litości ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak teraz dostanę bez okazji małą kolorową torebeczkęz lakierem do paznokci wyrzucę przez okno i zrobię pokaz histerii podejmijmy inny temat jak Wam się facet oświadczy to dlaczego bierzecie pierscionek, hahaha>? albo kolczyki na imieniny ? czy to że w kalendarzu jest wasze imię kilka razy do roku uprawnia do zagarniania łupu ???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Jak chlopak chce Ci kupowac to niech kupuje
![]() Nie przejmuj sie kazdym slowem zazdrosnych kolezanek.One tez by tak chcialy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okej,ale powiedz kupujesz swojej pannie buty i inne rzeczy? Okej kupiłeś jej biżuterię itd.,ale już np.jakbyś jej kupował rzeczy to dla mnie sponsoring.Okej może Ty tak tego nie widzisz,ale ona już niekoniecznie. Cytat:
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Sorry normalnyFacet, ale fakt jest taki, że z bardzo często zrobiły się dwa masła do ciała i jeden lakier. A potem pytania czy przyjęłybyśmy kolczyki na imieniny. To nie jest to samo.
Więc albo autorka nie umie się wyrazić, albo zaczęła ściemniać.
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym wątku zrobiło się już kilka off topiców ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Twój facet chciałby Ci kupić kilka rzeczy bez okazji to myślałabyś, że nie zależy mu na Tobie, że to ma być sponsoring tylko i wyłącznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to dziwne, w tym wątku wychodzi na to, że kupowanie czegokolwiek można uznać za sponsoring.... z kolei są też wątki o tym, że facet nie za bardzo kupuje, wtedy mówicie, że sknera..
Tak źle i tak niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
A Ty w ogóle zrozumiałeś to, co napisałam? Nie chodzi o to, czy to biżuteria czy kosmetyk, tylko o różnicę między bardzo częstym dbaniem, żeby miała wszystkie kosmetyki czy buty czy cokolwiek a prezentem imieninowym.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.