Zdjęcia, lustra a rzeczywistość.... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 14:01   #61
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Zdjęcia, lustra a rzeczywistość....

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
jakbym czytała o sobie
w dodatku ludzie, którzy dopiero mnie poznają mówią później to samo. że im się wydawałam taka strasznie pogardliwa, gburowata i wiecznie wściekła. tż też czasem pyta: "co cię tak zezłościło?", a ja już taką twarz mam
Mam to samo I zwykle ludzie nie lubią mnie na pierwszy rzut oka

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 14:01   #62
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rnm Pokaż wiadomość
u znajomego w łazience jest takie lustro, że aż miło się przejrzeć! to chyba zasługa ciepłego światła w pomieszczeniu. albo nie wiem czego
A myślisz dlaczego Instagram jest tak popularny? Bo każdy przy ciepłym świetle wygląda jak model
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 14:54   #63
rousse
BAN stały

O samych lustrach sklepowych był już nawet temat :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=599659
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 18:31   #64
Melkorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie, mój nagrany brzmi lepiej.
Czasami słyszałam, że mój głos jest jakiś miły dla ucha, seksowny i bla bla bla i sobie myślałam 'tanie bajery' bo ja słysząc siebie mam przed oczami osobę, której słoma z butów wystaje
A nagrany brzmi lepiej.
Ja za to ciągle słyszę, że z moim głosem powinnam pracować w Call Center, bo mam taki miły i spokojny głos, często też słyszę, że powinnam być psychologiem, bo mój głos działa jak ukojenie i dobrze wpływa na samopoczucie innych, ostatnio nawet usłyszałam, że przypominam hipisa, bo gadam jak luzak po spaleniu blanta (fakt, że czasem sobie zapalę, ale akurat wtedy byłam czysta Gdy słyszę siebie jak sobie gadam na żywo to nic z tych rzeczy nigdy nie zauważyłam, ale jak słyszę nagranie to mam głos jak 10 letnia dziewczynka, że aż wstyd mi dzwonić w poważnych sprawach....
Stary 2012-09-17, 19:19   #65
voice_of_silence
Zakorzenienie

Bardzo ciekawy temat

Cytat:
Napisane przez Nigella damascena Pokaż wiadomość
słyszałam gdzieś, że osoby , które mają kanciaste rysy twarzy - mocno zarysowane szczęki itd. są o wiele bardziej fotogeniczne. Natomiast bardziej krągłe buzie wychodzą na zdjeciach źle.
To by się zgadzało. Mam kanciastą buzię, a na swoją szczękę patrzeć już nie mogę. Ile godzin ja spędziłam przed lustrem (a raczej dwoma, bo drugie trzymałam w dłoniach i oglądałam się z każdej strony) to nie zliczę. Efekt zawsze ten sam- na wprost znośnie, jak się dobrze pomaluję, z profilu się już nie oglądam by nie szargać sobie nerwów. Ogólnie otoczenie uważa mnie za atrakcyjną jednostkę - ale nie pojęłam jeszcze do końca jak to możliwe.

Gdy natomiast chodzi o zdjęcia, to ja najchętniej zrobiłabym sobie tekturową facjatkę na kijku i z tym się pokazywała. Obiektyw mnie bardzo lubi.

Cytat:
Napisane przez Melkorka Pokaż wiadomość
Ja za to ciągle słyszę, że z moim głosem powinnam pracować w Call Center, bo mam taki miły i spokojny głos, często też słyszę, że powinnam być psychologiem, bo mój głos działa jak ukojenie i dobrze wpływa na samopoczucie innych, ostatnio nawet usłyszałam, że przypominam hipisa, bo gadam jak luzak po spaleniu blanta (fakt, że czasem sobie zapalę, ale akurat wtedy byłam czysta Gdy słyszę siebie jak sobie gadam na żywo to nic z tych rzeczy nigdy nie zauważyłam, ale jak słyszę nagranie to mam głos jak 10 letnia dziewczynka, że aż wstyd mi dzwonić w poważnych sprawach....

Gdy ja słyszę swoje nagrania to chcę uciec oknem. Los jednak rzucił mnie w objęcia call center. Zadzwonił ostatnio chłopak. Zachwycony moim głosem podrywał mnie przez jakieś 5 min i poprosił o numer. Szaleniec.

Swoją drogą, ile tu bratnich dusz. Myślałam, że jestem fenomenem. Słyszałam już kilkakrotnie, że z moim wyrazem twarzy przypominam raczej cruellę de mon. Gdy znajomi pytają czemu jestem zła albo smutna powtarzam, że mam po prostu taki podły wyraz twarzy. A oni się śmieją i odbierają to jako kokieterię. No mi nie jest do śmiechu

Wyobrażam sobie jak mijam się z dziewczynami z tego wątku na ulicy.
ja: <Co ona tak patrzy spode łba?!>
wizażanka: <Co jej się znowu nie podoba?!>

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 10:03   #66
Ankhi
Rozeznanie

A miałam zakładać podobny wątek. Mnie bardziej zastanawia sprawa luster. Zawsze powtarzałam, że uważam się za szczupłą dopóki nie spojrzę w lustro. No i właśnie w domowym lustrze wyglądam bardzo grubo. W różnych odbiciach np. szybach to już w ogóle tragedia. Szoku doznałam, kiedy zobaczyłam się w lustrze w Intimissimi, H&M i dobrym jakościowo, kiedy byłam w gościach. Wyglądałam ok, wcale nie grubo. Moje nogi prezentowały się dokładnie tak, jak je sama widzę, czyli te lustra nie wyszczuplały. Po powrocie do domu i do starego lustra- grubo. Tłumaczę sobie tak, że wszystko właśnie zależy od jakości lustra - lepsze, droższe- pozytywniejszy obraz, kiepskie, tanie (jak moje)- to i obraz kiepski. A kiedyś dla porównania wzięłam takie 2 lusterka stojące do makijażu, bo też wydawało mi się, że jest różnica i postawiłam je obok siebie. No i w jednym wyglądałam znacznie grubiej niż w drugim (potrafię "wyczaić" takie różnice).
Obraz naszego ciała, wydaje mi się, różni się bardzo także w zależności od światła- przy ostrym, sztucznym, jak w niektórych przymierzalniach (House, Cropp Town) wyglądam jak jeden wielki tłuszcz z cellulitem, no i oczywiście jak się człowiek znajduje w takim pomieszczeniu malutkim, przyciśniętym do lustra, to nie ma możliwości dobrze wyglądał.
Stary 2012-09-21, 14:03   #67
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ankhi Pokaż wiadomość
kiedy zobaczyłam się w lustrze w Intimissimi, H&M i dobrym jakościowo, kiedy byłam w gościach. Wyglądałam ok, wcale nie grubo.
akurat HMy w których bywam mają takie cudowne, wysmuklające lustra ułożone pod tak doskonałym kątem + otulają mnie tak ciepłym zmiękczającym światłem, że wyglądam jak tap madl

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 18:34   #68
dredkot
Raczkowanie

Szczerze dziewczyny myślałam, że tylko ja tak mam! Jak widać nie jestem osamotniona w swojej "paranoi" W lustrze nawet jestem w stanie stwierdzić, że jestem atrakcyjna a na zdjęciach i na filmikach to istna tragedia! Nagle widzę, że jestem garbata, pucata, krzywa i mogłabym tak wymieniać i wymieniać. Kiedyś tak bardzo nie dawało mi to spokoju, że zaczęłam szukać informacji czym się sugerować jeśli chodzi o wygląd.
I ku naszemu nieszczęściu obraz ze zdjęcia jest rzeczywisty W każdym razie bardziej zbliżony do tego jak widzą nas inni. Pomijam tu sytuacje kiedy mamy głupią minę, zdjęcie nie wyszło- to zupełnie nie o to chodzi. W lustrze widzimy obraz odwrócony i to może zniekształcać nasze postrzeganie siebie. Bardzo żałuję ale ma to sens.
dredkot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-01, 18:51   #69
Stace
Zakorzenienie

Laski . Mam koleżankę, która jest całkiem ładna, a jak patrzę na jej zdjęcia, to.. no wychodzi zawsze jakoś dziwnie, kompletnie inny kształt twarzy . Więc może jest nadzieja

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 11:00   #70
improbable
Raczkowanie

Nie ma obiektywów, które nie dawałyby dystorsji i myślę, że to jest wystarczający powód, by mniej ufać zdjęciom.
Mam jeden stałoogniskowy obiektyw, który zniekształca w minimalnym stopniu i gdy zrobię sobie nim zdjęcie, wyglądam jak w lustrze.
improbable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:12   #71
Stace
Zakorzenienie

Jakieś nowe teorie ? Bo zrobiłam sobie właśnie 'sesję' i się dobiłam

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 17:52   #72
Chwala
Zadomowienie

Też dołączam do osób, który wyglądają tragicznie na zdjęciach

Z tego co zaobserwowałam to osoby posiadające dość szeroką twarz w stosunku do jej długości (twarz okrągła i kwadratowa) wychodzą dobrze na zdjęciach, szczególnie z takiego półprofilu. Mam koleżankę (kwadratowa twarz) co na żywo wygląda ok, ale na zdjęciach cudownie. Ja znowu mam bardzo wąską, podłużną twarz w nieokreślonym kształcie i na każdym zdjęciu wychodzę inaczej. Mam kilka zdjęć na których sama sobie się podobam, ale jest ich mało. W porównaniu z innymi wyglądam zupełnie jak inna osoba.

Zauważyłam, że lepiej wychodzę gdy oświetlenie jest tak jak ktoś napisał 'ciepłe', czyli w zachodzącym słońcu, lub zdjęcia w pomieszczeniu w sztucznym świetle bez lampy.

Moim zdaniem dużo daje aparat. Cyfrowe mają to do tego, że strasznie zniekształcają kształty i kolory. Widać to, gdy patrzy się na stare analogowe zdjęcia albo robi się zdjęcia z bliska. Dobrze wychodzę na zdjęciach zrobionych profesjonalną lustrzanką za parę tysięcy ze specjalnie ustawionymi parametrami.

Mam nadzieję, że wyglądam tak jak w lustrze . Na zdjęciach zawsze znajdę coś co mi się nie podoba, często wszystko .
Stary 2012-12-30, 21:18   #73
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Jakieś nowe teorie ? Bo zrobiłam sobie właśnie 'sesję' i się dobiłam
O daj spokój, ja już dawno dałam sobie spokój z "sesjami" - bo zawsze był taki sam scenariusz: Szykowałam się do wyjścia, podmalowałam się i w ogóle, patrzę w lustrze i cacy No przecież tak ładnie wyglądam, to chociaż inni mnie też na fejsbuku niech zobaczą. No to sesyjka. Przegląd zdjęć - błeeeee

Z kolei na zdjęciach na dworze, w pogodny dzień, wychodzę dosyć dobrze.

Cytat:
Moim zdaniem dużo daje aparat. Cyfrowe mają to do tego, że strasznie zniekształcają kształty i kolory. Widać to, gdy patrzy się na stare analogowe zdjęcia albo robi się zdjęcia z bliska. Dobrze wychodzę na zdjęciach zrobionych profesjonalną lustrzanką za parę tysięcy ze specjalnie ustawionymi parametrami.
Jest duża różnica między zdjęciami robionymi zwykłym aparatem cyfrowym a lustrzanką.

Ogólnie to ja uważam, że rzeczywistość to rzeczywistość, a zdjęcia często ją przekłamują Niektórzy wyglądają na zdjęciach super, a potem jak się ich zobaczy na real, to yyy I odwrotnie. Niektórzy mają przeciętne zdjęcia, a na real No a jeszcze inni wychodzą tak samo na zdjęciach jak wyglądają na żywo Tzn. chodzi oczywiście o zdjęcia pozowane, bo z zaskoczenia to wiadomo że można wyglądać niewyjściowo
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:28   #74
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem, zawsze na zdjęciach jestem albo pijana, albo roześmiana, albo coś jem
mam tak samo
Stary 2013-01-05, 21:41   #75
voice_of_silence
Zakorzenienie

A na czym polega ta różnica między cyfrą a lustrzanką? Nie znam się zupełnie w tej materii.

Dziewczyny, a oglądacie czasem stare, czarno białe zdjęcia? Jak to możliwe że wszyscy na nich mają zawsze taką idealną cerę? Wyglądają na tych fotkach fenomenalnie. No przynajmniej u mnie w albumie.

Coco Chanel

Stary 2013-01-05, 21:53   #76
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
A na czym polega ta różnica między cyfrą a lustrzanką? Nie znam się zupełnie w tej materii.
Nie wiem, na czym polega ta różnica Ale jakaś musi być.
Zdjęcia cyfrówką są dobre... myślałam tak do czasu, kiedy miałam sesję lustrzanką (w sumie to nawet dzięki wizażowi - tu jest wątek, gdzie mogą się ogłaszać osoby, które chcą mieć sesję za zdjęcia, ja tam napisałam i jedna Pani Fotograf się do mnie odezwała ))... Normalnie...

Cytat:
Dziewczyny, a oglądacie czasem stare, czarno białe zdjęcia? Jak to możliwe że wszyscy na nich mają zawsze taką idealną cerę? Wyglądają na tych fotkach fenomenalnie. No przynajmniej u mnie w albumie.
Ooo, faktycznie tak jest, nie zastanawiałam się wcześniej nad tym. Ciekawe..
Stary 2013-01-05, 21:58   #77
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Nie wiem, na czym polega ta różnica Ale jakaś musi być.
Zdjęcia cyfrówką są dobre... myślałam tak do czasu, kiedy miałam sesję lustrzanką (w sumie to nawet dzięki wizażowi - tu jest wątek, gdzie mogą się ogłaszać osoby, które chcą mieć sesję za zdjęcia, ja tam napisałam i jedna Pani Fotograf się do mnie odezwała ))... Normalnie...
ale fajnie!

Cytat:
Ooo, faktycznie tak jest, nie zastanawiałam się wcześniej nad tym. Ciekawe..
No mi jest czasem przykro, że jestem nie z tej ery I nie tylko jeśli chodzi o zdjęcia.

Coco Chanel

Stary 2013-01-05, 22:01   #78
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie!
Poszłam z koleżanką, czekała na nas Pani Fotograf i jej Pan Asystent, i normalnie profeszjonal, z blendą (do odpowiedniego światła) i w ogóle, fajnie było Potem wszystkie foty na maila, było ich jakieś 150
Stary 2013-01-05, 22:06   #79
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Poszłam z koleżanką, czekała na nas Pani Fotograf i jej Pan Asystent, i normalnie profeszjonal, z blendą (do odpowiedniego światła) i w ogóle, fajnie było Potem wszystkie foty na maila, było ich jakieś 150
A ten wątek jeszcze żyje? Może się zaoferuję A te fotki, rozumiem że do jakiegoś ich portfolio? Skąd wiadomo, że ich nie wykorzystają w nieodpowiedni sposób?

Coco Chanel

Stary 2013-01-05, 22:10   #80
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
A ten wątek jeszcze żyje? Może się zaoferuję A te fotki, rozumiem że do jakiegoś ich portfolio? Skąd wiadomo, że ich nie wykorzystają w nieodpowiedni sposób?
Do portfolio, babka przed sesją pokazała swoją stronę internetową i profil na facebooku
To ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276491
Stary 2013-01-05, 22:21   #81
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Do portfolio, babka przed sesją pokazała swoją stronę internetową i profil na facebooku
To ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276491

Dzięki
Zastanowię się nad tym.

Coco Chanel

Stary 2013-01-06, 08:09   #82
Chwala
Zadomowienie

Cytat:

Różnią się ułożeniem luster. W każdym razie lustrzanki robią zdjęcia w lepszej jakości, bardziej dokładne i rzeczywiste (oczywiście nie mówię tu o trybie auto ).

Na starych zdjęciach wszyscy mają idealną cerę, bo po prostu stare aparaty nie wychwytały takich małych mankamentów. Poza tym dużo też robi to, że nie posiadają koloru. Tryb szarości nie jest bogaty w różnorodność odcieni. Moim zdaniem taka jest przyczyna, ale mogę się mylić
Stary 2013-01-06, 11:06   #83
rousse
BAN stały

Cytat:

Co do drugiego - stare zdjęcia czarno-białe były retuszowane i to mocno
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 15:29   #84
201703081551
Konto usunięte

Chyba jestem ewenementem, bo ja mam na odwrót: strasznie się sobie podobam na zdjęciach,wiele osób mi mówi że wychodzę ładnie i jestem fotogeniczna, a w lustrze... brrrr rzadko mogę znieść swój widok
I to bez wyjątku na lustra... w przymierzalniach nawet gorzej się widzę
Mam wrażenie że lustra dodają z 8 kg

Jak już to odpowiadają mi... łazienkowe lustra, może dlatego że łazienki przeważnie mają słabe oświetlenie przez brak słonecznego światła

A i nie wiem, czy jest wśród Was ktoś kto nie cierpi swojego profilu tak samo jak ja swój? Po prostu mam chyba najbrzydszy profil twarzy na świecie, i to nawet na zdjęciach nie wygląda ładnie
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 15:36   #85
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroja Pokaż wiadomość

A i nie wiem, czy jest wśród Was ktoś kto nie cierpi swojego profilu tak samo jak ja swój? Po prostu mam chyba najbrzydszy profil twarzy na świecie, i to nawet na zdjęciach nie wygląda ładnie
profilu też nie lubię, wolę półprofil (lewy)
Stary 2013-01-06, 15:37   #86
pendraiw
Zakorzenienie

W lustrze wygląda się inaczej, wczoraj jestem z kumpelą w przymierzalni (no co) i patrzę w lustro, na nią i zauważam że inaczej wygląda, jakoś tak gorzej niż w rzeczywistości
Stary 2013-01-06, 19:47   #87
Stace
Zakorzenienie

A jak ja patrzę na kogoś w lustrze, to wygląda tak jak w rzeczywistości

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2013-01-08, 09:53   #88
dredkot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A jak ja patrzę na kogoś w lustrze, to wygląda tak jak w rzeczywistości
Też mi się zawsze tak wydawało, ale jak patrzę na zdjęcia innych osób to często mam podobne wrażenie
dredkot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 10:26   #89
Chwala
Zadomowienie

Zrobiłam sobie zdjęcia do dyplomu, a że są one dość duże to widać wszystko . Zero photoshopa i wyglądam jak facet . Chociaż nie jest tragicznie to i tak w lusterku lepiej. Stwierdzam, że mam dziwny kształt twarzy i nie nadaje się do zdjęć. Ni to owalna ni to kanciata.
Stary 2013-01-12, 15:47   #90
Stace
Zakorzenienie

A jeszcze jak robię sobie zdjęcia w przymierzalni w lustrze, to moja twarz zawsze jest jakaś dłuuuuuuga, a w rzeczywistości mam kwadratową

Cytat:
No tengas miedo a volar
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości