Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 23:02   #61
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V

Wlasnie sie dowiedzialam,ze moja dobra kolezanka mieszkajaca w USA urodzila synka Nikosia,ale sie ciesze
A jeszcze kilka godz temu ze mana pisala na fb
Stary 2012-09-30, 07:18   #62
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Witam
Emilia006 i Beafrance, dziekuje. I prawda, ze moglam odwrocic zdjecia przed wstawianiem.
Emilia006, na pewno sie uda, trzeba miec tylko checi. To prawda lubie zajmowac sie dziecmi i domem, spedzac z dziecmi wolny czas. Jak bylam z pierwsza w ciazy to tez czytalam takie poradniki pamietam, ze pierwszy z tych poradnikow przywiozla mi moja siostra, wtedy jak bylam na poczatku ciazy. Czesto piszesz, ze cie boli brzuch jak na okres, to sa te pierwsze skurcze przepowiadajace i to zalezy mozesz w najblizszym czasie urodzic, ale mozesz dochodzic i do terminu. Ja 2 corki urodzilam w 38 tygodniu, jedna w 37 i tylko jedna donosilam do terminu. Ale 37 i 38 tydzien to juz ciaza donoszona, nie byly wczesniakami. Jak urodzisz, to potem zobaczysz, jakie to dzieko bedzie wspaniale i kochane, bedac w ciazy, jeszcze sie az tak tego nie odczuwa i jak sie jeszcze dzieci nie mialo, to tego uczucia nie zna. Przynajmniej u mnie tak bylo, dopiero jak urodzilam, to sie dowiedzialam, czym dla matki jest jej wlasne dziecko. Przede wszystkim zycze Ci szczesliwego porodu i zdrowej, ladnej coreczki. Walizke juz masz pewnie spakowana?

A tu moja najstarsza u Was w Oxfordzie i w Londynie.
S7305488.jpg

S7305642.jpg

S7305667.jpg

S7305673.jpg
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 07:33   #63
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

S7305437.jpg

S7305656.jpg
Stary 2012-09-30, 08:02   #64
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja się chyba bede starać o obywatelstwo angielskie tylko narazie musze sie ubiegać o rezydenta.

Starała się któraś ???
a ja znowu gdzies czytalam,ze nie trzeba rezydenta, przeciez przedstawiasz wszystkie papiery z okresu 5 lat

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy ktoras z was wyrabiala polski paszport z angielskim aktem urodzenia tutaj w UK? Czytalam na stronie ale nie bardzo moglam zrozumiec czy trzeba najpierw umiejscowic w USC w Polsce akt urodzenia? Czy mozna isc z angielskim i oni sie juz reszta zajma?
juz Ci Hania odpowiedziala

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Pierwszy paszport wyrabia się z brytyjskim aktem ur. (pełnym). Potem jest rok na umiejscowienie go w Polsce. I do kolejnego paszportu potrzebny jest już polski akt.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
melduję się!
We wtorek już odlatuję masakra, czas za szybko leci...
A niunia pierwszy raz zobaczy Polskę

[/COLOR]Aha!, w ogóle ja używam do dzisiaj proszku Fairy tylko właśnie wyeliminowałam płyn do płukania Fairy, bo mała właśnie miała na to uczulenie
Udanego pobytu

Ja pralam w proszku dzieciecym niecaly rokPotem juz wszystko z Naszymi rzeczami

Ursull najwazniejsze ze dobrze sie czujeszFajnie ze bedziecie miec pomoc na swietaCiekawe kiedy sie dzidzius urodzi?

Lazurowe fajne masz dzieciaki
Stary 2012-09-30, 08:16   #65
Ula 25
Rozeznanie

Hanjah a czemu mnie nie ma na liscie na pierwszej stronie?
ja chwilowo troche mniej sie udzielam ale tylko dlatego ze w pl jestem w srode wracam to bede bardziej aktywna
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 08:30   #66
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Blonde_hair, dziekuje.
Upieklam wczoraj proste ciasto z jablkami takie jak to tutaj http://www.polskanova.com/ftopic9399.php, jest latwe, zawsze dobrze wyrasta i calkiem dobre do kawy. Zaraz sobie kawalek z kawa zjem. Jak ktos sobie zyczy to sluze przepisem.
Dzieci sie budza, trzeba dac im sniadanie. Zycze milej niedzieli.
Stary 2012-09-30, 09:09   #67
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczyny!
U nas kolejna niciekawa noc.Obstawiam zabki,wiec niech juz wyjda skubane!

Lazurowe sliczne masz coreczki

Milej niedzieli!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 09:29   #68
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Pokaż wiadomość
Witam
Emilia006 i Beafrance, dziekuje. I prawda, ze moglam odwrocic zdjecia przed wstawianiem.
Emilia006, na pewno sie uda, trzeba miec tylko checi. To prawda lubie zajmowac sie dziecmi i domem, spedzac z dziecmi wolny czas. Jak bylam z pierwsza w ciazy to tez czytalam takie poradniki pamietam, ze pierwszy z tych poradnikow przywiozla mi moja siostra, wtedy jak bylam na poczatku ciazy. Czesto piszesz, ze cie boli brzuch jak na okres, to sa te pierwsze skurcze przepowiadajace i to zalezy mozesz w najblizszym czasie urodzic, ale mozesz dochodzic i do terminu. Ja 2 corki urodzilam w 38 tygodniu, jedna w 37 i tylko jedna donosilam do terminu. Ale 37 i 38 tydzien to juz ciaza donoszona, nie byly wczesniakami. Jak urodzisz, to potem zobaczysz, jakie to dzieko bedzie wspaniale i kochane, bedac w ciazy, jeszcze sie az tak tego nie odczuwa i jak sie jeszcze dzieci nie mialo, to tego uczucia nie zna. Przynajmniej u mnie tak bylo, dopiero jak urodzilam, to sie dowiedzialam, czym dla matki jest jej wlasne dziecko. Przede wszystkim zycze Ci szczesliwego porodu i zdrowej, ladnej coreczki. Walizke juz masz pewnie spakowana?

A tu moja najstarsza u Was w Oxfordzie i w Londynie.
Załącznik 4908179

Załącznik 4908180

Załącznik 4908181

Załącznik 4908182

Ooo Oxford to niedaleko mnie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
U nas kolejna niciekawa noc.Obstawiam zabki,wiec niech juz wyjda skubane!

Lazurowe sliczne masz coreczki

Milej niedzieli!

Heh z tymi nie przespanymi nockami, my pierwszą po chorobie mamy całą zaliczoną. W sumie nie tak do końca po chorobie, ale jesteśmy na dobrej drodze

Tak w ogóle Dzień dobry

Jeśli chodzi o temat proszku dla dzieci to ja prałam ciuszki Mariki w specjalnym dla dzieci niecały rok, kończąc dodawałam stopniowo zwykły najpierw mniejsze ilości później coraz większe aż zaczęłam prać z naszymi wiadomo każde dzieciątko jest inne zdarzają się różne choroby, uczelenia heh niektórym dzieciom poprostu trzeba dłużej prać bo znałam też taki przypadek. Gdzie rodzice już się przejmowali że coś dziecku dolega, a okazało się że maleństwo poprostu potrzebowało dłuższego okresu...
Stary 2012-09-30, 10:09   #69
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
Hanjah a czemu mnie nie ma na liscie na pierwszej stronie?
ja chwilowo troche mniej sie udzielam ale tylko dlatego ze w pl jestem w srode wracam to bede bardziej aktywna
A to podaj dane Tzn. termin porodu i płeć/imię dziecka. I jak chcesz to swoje dane-imię, wiek, skąd jesteś.

Mieliśmy dziś jechać na carboot ale tak leje i wieje, że się odechciewa z domu wychodzić A wczoraj było tak ładnie...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 10:38   #70
emillia006
Zadomowienie

Lazurowe super masz dzieciaczki A dziewczynki zupelnie rozne od siebie
Tak torba juz spakowana czeka w pokoju. Musimy jeszcze dokupic wode i jakies przekaski do szpitala. Zastanawiam sie jeszcze nad pieluchami. Mama ma mi przywiesc z Pl ale mysle, ze z 4 przydalyby sie do szpitala wiec chyba podskocze do tesco na dniach.
Narobilas mi smaka na ciasto

Gosia trzymam kciuki za zabki aby szybko wyszly i zeby niunia sie nie meczyla

Czarnula Oxford tez jest blisko mnie

Hanjah tez chcialam pojechac na car boot ale gdzie ja z ta noga/biodrem/plecami do ludzi. Zostalo mi dwa tygodnie do porodu i obawiam sie, ze juz w tym roku tam nie pojade a szkoda. Zostal mi ebay. Dzisiaj znowu licytuje ubranka dla malej tzn kurteczki na zime. Pozniej jak mama przyjedzie to nie bede miala czasu na takie rzeczy a tak zdaze jeszcze poprac jak dojda
W sumie to kupuje rzeczy size 3-6, bo tych prawie nie mam.

Milej niedzieli. Ja nadal w lozku, bo ciezko mi chodzic. Mam nadzieje, ze do srody mi przejdzie, bo mam gp i nie wiem jak ja sie doczlapie do przychodni
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:13   #71
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość

Dziekuje Tyle,ze Eryk jest chlopcem
Niunie to mam ale 9 letnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 11:28   #72
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje Tyle,ze Eryk jest chlopcem
Niunie to mam ale 9 letnia
Chlopczyk czy nie chlopczyk tez Niunia
Stary 2012-09-30, 11:34   #73
rybkie
Rozeznanie

Dzieki za odp dziewczyny sysunia sliczne dzieciaki
Ja mam dzis ostatni dzien wolnosci jutro pierwszy dzien do pracy dom wypucowalam jak na swieta siebie tez doprowadzilam do stanu uzywalnosci wyprasowalam uniform i mialam te koszmar senny ze bylam sama na recepcji i mi sie kolejka robila bo haslo mi nie dzialalo zapomnialam jak zrobic check in.....aaaaaaaa boje sie
Milej niedzieli wszystkim!
Stary 2012-09-30, 12:18   #74
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny.
Emillia006, tylko jedna jest inna, podobna do mamy, trzy pozostale sa do siebie podobne i bardziej podobne do taty. Reszta dzieci w albumie w moim profilu. Jezli chodzi o te torbe, to tu szpital, czy prywatna klinika, daje liste co w niej powinno byc i w kazdym szpitalu inaczej, np. w szpitalu, w ktorym rodzilam najstarsza nie trzeba bylo wogole pieluch szpital zapewnial pieluchy. A w tym, w ktorym rodzilam trzy pozostale, trzeba bylo swoje pieluchy miec, jak szpital pieluch nie daje to wez do szpitala 15 pieluch dla noworodkow, licz tak minimum 5 pieluch na dzien. Jak bedzie brakowac, to maz zawsze moze do szpitala pieluchy potem dowiezc. To ciasto co wczoraj pieklam to taki biszkopt z jablkami, nic specjalnego tyle, ze ja dodaje make ziemniaczana, maslo i olej, to jest wtedy mniej suchy. Daje tez 4 duze jablka lub 5 srednich. Skladniki to 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanka maki najlepiej tortowej, 1/2 szklanki maki ziemniaczanej, pol kostki masla, ktora wczesniej rozpuszczam w rondelku, 4 lyzki oleju, 1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia. Najpierw miksuje razem jajka z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodaje make zmieszana z proszkiem do pieczenia i make ziemniaczana, znow miksuje potem dodaje maslo roztopione i olej, miksuje, na koniec daje pokrojone na kwawalki jablka i razem mieszam (niekoniecznie mozna wlac najpierw ciasto do tortownicy i potem na nim ulozyc jablka, bo jablka i tak w ciasto potem wpadna), potem smaruje tortownice maslem i wstawiam ciasto do piekarnika, pieke w temperaturze 180 stopni przez okolo 45 minut, po 45 minutach sprawdzam nozem, czy ciasto upieczone, jak noz jest suchy to gotowe, a jak jest surowe ciasto na nozu, to pieke jeszcze z 10 -15 minut. I na koniec mozna posypac ciasto cukrem pudrem.

Dzis taka sobie niedziela, zachmurzono, pada, przestaje padac, znow pada, a wiec siedzimy w domu...

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2012-09-30 o 12:25
Stary 2012-09-30, 12:26   #75
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Chlopczyk czy nie chlopczyk tez Niunia
E no,Niunia to rodzaj zenski.Niech bedzie Niunius i nie bede sie czepiac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 12:28   #76
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny.
Emillia006, tylko jedna jest inna, podobna do mamy, trzy pozostale sa do siebie podobne i bardziej podobne do taty. Reszta dzieci w albumie w moim profilu. Jezli chodzi o te torbe, to tu szpital, czy prywatna klinika, daje liste co w niej powinno byc i w kazdym szpitalu inaczej, np. w szpitalu, w ktorym rodzilam najstarsza nie trzeba bylo wogole pieluch szpital zapewnial pieluchy. A w tym, w ktorym rodzilam trzy pozostale, trzeba bylo swoje pieluchy miec, jak szpital pieluch nie daje to wez do szpitala 15 pieluch dla noworodkow, licz tak minimum 5 pieluch na dzien. Jak bedzie brakowac, to maz zawsze moze do szpitala pieluchy potem dowiezc. To ciasto co wczoraj pieklam to taki biszkopt z jablkami, nic specjalnego tyle, ze ja dodaje make ziemniaczana, maslo i olej, to jest wtedy mniej suchy. Daje tez 4 duze jablka lub 5 srednich. Skladniki to 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanka maki najlepiej tortowej, 1/2 szklanki maki ziemniaczanej, pol kostki masla, ktora wczesniej rozpuszczam w rondelku, 4 lyzki oleju, 1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia. Najpierw miksuje razem jajka z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodaje make zmieszana z proszkiem do pieczenia i make ziemniaczana, znow miksuje potem dodaje maslo roztopione i olej, miksuje, na koniec daje pokrojone na kwawalki jablka i razem mieszam (niekoniecznie mozna wlac najpierw ciasto do tortownicy i potem na nim ulozyc jablka, bo jablka i tak w ciasto potem wpadna), potem smaruje tortownice maslem i wstawiam ciasto do piekarnika, pieke w temperaturze 180 stopni przez okolo 45 minut, po 45 minutach sprawdzam nozem, czy ciasto upieczone, jak noz jest suchy to gotowe, a jak jest surowe ciasto na nozu, to pieke jeszcze z 10 -15 minut. I na koniec mozna posypac ciasto cukrem pudrem.

Dzis taka sobie niedziela, zachmurzono, pada, przestaje padac, znow pada, a wiec siedzimy w domu...
Ooo musze wyprobowac ten przepis

Lazurowe tutaj w szpitalu trzymaja max 24h jezeli nie ma powiklan. Mysle, ze z 5 mi wystarczy. Moja mamcia ma byc u mnie za dwa tygodnie ale obawiam sie, ze nie zdazy mi dowiesc pieluch a ma ich dla mnie ze 20
Stary 2012-09-30, 13:30   #77
***luna
Zakorzenienie

Halo
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:21   #78
Kinqaa
Zakorzenienie

dzień dobry.
Własnie robię obiad, z nowości powiem,że młoda mi oddała swoje smarkanie i teraz ja smarkam :/ właśnie kuruję się owocami, witaminami, czosnkiem i mleko z miodem sobie serwuję
A no i 5 dzień nie mam @, robiłam przedwczoraj test i I kreska mi wyszła...
Ale 2 miesiące temu wyjęłam spiralkę, i też ostatnio okres mi się spóźniał,ale tylko 2 dni. Tylko,że w tym miesiącu chorowałam na infekcję dróg moczowych, miałam biegunkę prawie tydzień :/ i brałam antybiotyk. No i teraz jeszcze zasmarkana chodzę, może od tych wszystkich czynników mi się spóźnia

luna hej!

Cytat:
Dzieki dziewczyny.

na pewno skorzystam z przepisu
przypomina mi się dzieciństwo, jak mama takie piekła
Śliczną masz córeczkę

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:33   #79
blonde_hair
Zakorzenienie

Lazurowe lubie takie ciasta i czesto robieMy w ogole uwielbiamy szarlotki i wszystko z jablkami

Luna hello

Kingaa trzymam kciuki by szybko @sie pojawilai zdrowka.

Ja leze w lozkuTz byl na zakupach z Seba, teraz Seba spi a ja sie grzeje

Dostałam wczoraj od szefowej syrop na kaszelpewnie nie mogla juz sluchac
Niby 3 dzien mam antybiotyk, ale nic lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 16:10   #80
beafrance
Zadomowienie

czesc

zdrowka dziewczyny

luna zapraszam do siebie na kawke!! kiedy tylko masz czas

Mialam dzis ten dodatkowy scan, wszystko jest ok, a baby jest normal

Mam nadzieje ze brzuch mi sie wkrotce obnizy bo czuje sie jakbym miala krtan zwiazana ...dzisiaj chyba bede spala na polsiedzaco

Oraz musze poogladac/poczytac o oddychaniu.
Przez przeprowadzke przepadla mi szkola rodzenia

emilia ja dzisiaj dokupilam 6 zwyklych pieluch w tesco

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 17:51   #81
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Jeszcze raz dzieki za komplementy.

Fajnie, ze Wam sie przepis na biszkopt z jablkami przydal, to jest takie stare ciasto, tez ten przepis mam jeszcze od mamy i go mozna robic tez z innymi owocami, np. z truskawkami.

A na szarlotke tez mam dobry przepis jeszcze od mamy tyle, ze trzeba miec do tego polski kisiel cytrynowy. Skladniki na ciasto 4 szklanki maki, najlepiej tortowej, 1 kostka 250 g. margaryny twardej w kostce, 1/3 kostki smalcu, 6 zoltek (bialka odstawic na bok), 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. Wszystko razem zagniesc. 1/3 ciasta wlozyc do zamrazarki, a reszte wylozyc na blache i zapiec. Nastepnie zetrzec na tarce do warzyw lub drobno pokroic 7 duzych jablek, poslodzic je, sok z jablek zlac i wylozyc te jablka na zapieczone ciasto. Posypac jablka po wierzchu cynamonem. Nastepnie ubic lekko bialka, dodac do nich 1/2 szklanki cukru i dalej ubijac, nastepnie dodac do nich 1 kisiel cytrynowy i ubic na sztywno. Ubita piane wylozyc na jablka i zapiec piane okolo 5 minut. Nastepnie na piane potarkowac na tarce do warzyw ciasto z zamrazarki i zapiec.
Stary 2012-09-30, 20:07   #82
gosia261282
Gang Iren

Uff,odpoczynek.Mlody spi,starsza sie kapie i spiewa przy tym bardzo glosno

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Zdrowka zycze!

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość

Mialam dzis ten dodatkowy scan, wszystko jest ok, a baby jest normal
Super ze wszystko dobrze

Lazurowe obejrzalam album z coreczkami.Same slicznotki,wspaniale sa!
Stary 2012-09-30, 20:23   #83
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Lazurowe super masz dzieciaczki A dziewczynki zupelnie rozne od siebie
Tak torba juz spakowana czeka w pokoju. Musimy jeszcze dokupic wode i jakies przekaski do szpitala. Zastanawiam sie jeszcze nad pieluchami. Mama ma mi przywiesc z Pl ale mysle, ze z 4 przydalyby sie do szpitala wiec chyba podskocze do tesco na dniach.
Narobilas mi smaka na ciasto

Czarnula Oxford tez jest blisko mnie

Hanjah tez chcialam pojechac na car boot ale gdzie ja z ta noga/biodrem/plecami do ludzi. Zostalo mi dwa tygodnie do porodu i obawiam sie, ze juz w tym roku tam nie pojade a szkoda. Zostal mi ebay. Dzisiaj znowu licytuje ubranka dla malej tzn kurteczki na zime. Pozniej jak mama przyjedzie to nie bede miala czasu na takie rzeczy a tak zdaze jeszcze poprac jak dojda
W sumie to kupuje rzeczy size 3-6, bo tych prawie nie mam.

Milej niedzieli. Ja nadal w lozku, bo ciezko mi chodzic. Mam nadzieje, ze do srody mi przejdzie, bo mam gp i nie wiem jak ja sie doczlapie do przychodni
A skąd jesteś?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Lazurowe lubie takie ciasta i czesto robieMy w ogole uwielbiamy szarlotki i wszystko z jablkami

Luna hello

Kingaa trzymam kciuki by szybko @sie pojawilai zdrowka.

Ja leze w lozkuTz byl na zakupach z Seba, teraz Seba spi a ja sie grzeje

Dostałam wczoraj od szefowej syrop na kaszelpewnie nie mogla juz sluchac
Ja też często robię szarlotki bo tż uwielbia, a ja to ogólnie słodkości lubię

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Moja malutka też już śpi. Niestety dzisiaj nie mogliśmy za bardzo poświętować, ale w następnym tygodniu napewno nadrobimy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 20:28   #84
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowka zycze!

)

Czarnula sto lat dla Mariki, samych radosci i usmiechu
Stary 2012-09-30, 20:34   #85
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:

Czarnula sto lat dla Mariki, samych radosci i usmiechu
Dziękuje
Stary 2012-09-30, 21:37   #86
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny mam pytanie jak to tutaj wyglada z wyslaniem paczki za potwierdzeniem czy cos w tym stylu przez poczte.Nie chcialabym,zeby zginela.Jak to sie nazywa?Recorded delivery czy jakos inaczej?Trzeba cos wypisac,jakis druk?Z gory dziekuje za odpowiedz!
Stary 2012-09-30, 21:44   #87
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Dzieki za odp dziewczyny sysunia sliczne dzieciaki
Ja mam dzis ostatni dzien wolnosci jutro pierwszy dzien do pracy dom wypucowalam jak na swieta siebie tez doprowadzilam do stanu uzywalnosci wyprasowalam uniform i mialam te koszmar senny ze bylam sama na recepcji i mi sie kolejka robila bo haslo mi nie dzialalo zapomnialam jak zrobic check in.....aaaaaaaa boje sie
Milej niedzieli wszystkim!

Ale to nie moje , Ja mam jedną niunię

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:48   #88
nikita262
Rozeznanie

hejka! witam sie i ja

sliczne wszystkie dzieciaczki
i zdrowka dla zchorowanych

od piatku ja i tz tez strasznie kiepscy, dopadl nas jakis wirus, oboje wymiotujemy i jestesmy bardzo slabi dzis juz troche lepiej, dalam rade wstac z lozka
cale szczescie, ze mala od nas nie chwycila , ale za to wybil sie jej kolejny zabek i przez to tez jest marudna
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 08:50   #89
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
hejka! witam sie i ja

sliczne wszystkie dzieciaczki
i zdrowka dla zchorowanych

od piatku ja i tz tez strasznie kiepscy, dopadl nas jakis wirus, oboje wymiotujemy i jestesmy bardzo slabi dzis juz troche lepiej, dalam rade wstac z lozka
cale szczescie, ze mala od nas nie chwycila , ale za to wybil sie jej kolejny zabek i przez to tez jest marudna
To pewnie to co my mieliśmy - heh masakra. Wychodzimy już na prostą zaczynamy normalnie jeść szybkiego powrotu do zdrówka
Stary 2012-10-01, 09:18   #90
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie jak to tutaj wyglada z wyslaniem paczki za potwierdzeniem czy cos w tym stylu przez poczte.Nie chcialabym,zeby zginela.Jak to sie nazywa?Recorded delivery czy jakos inaczej?Trzeba cos wypisac,jakis druk?Z gory dziekuje za odpowiedz!
idziesz na poczte i mowisze ze chcesz wyslac to 1st class recorded.
Ewentualnie 2nd class recorded (bedzie szlo moze 2 dni dluzej i bedzie odrobine taniej) .Nic nie wypelniasz, adres piszesz na paczce,(napisz tez swoj czyli nadawcy w razie czego ) , na koniec dostaniesz potwierdzenie.

No chyba ze to spore gabaryty (duzy karton) wtedy zaproponuja Ci wyslanie tego jako paczki, wszystko ci w okienku powiedza.

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości