grzeczna czy nie? mikołajkowa wymianka biżuteryjna - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 00:06   #61
rododendron7
Rozeznanie

Dot.: grzeczna czy nie? mikołajkowa wymianka biżuteryjna

Taaak...troche szkoda, ze tak wyszlo ;( Myslalam, ze moze zbierze sie te 15-20 osob ktore zawsze braly udzial ;( Bez nich jakos tak pusto i lyso, i obawiam sie, ze zamiast kameralnie, bedzie po prostu smutno. Uwazam, ze warto rozwazyc przeniesienie wymianki na inny termin pod innym haslem, w terminie nieco pozniejszym, moze w lutym czy marcu, kiedy jak wiadomo jest zastoj i nic sie specjalnie nie dzieje, i mozna zrobic cos calkiem "z bani"
Nie bede sciemniac i powiem szczerze, ze jakos tak dziwnie sie czuje w tak przerzedzonym gronie, zwlaszcza, ze tez biore udzial w wymiance fb, gdzie jest 68 osob i powiem szczerze, ze duzo bardziej fun... ;(
rododendron7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:28   #62
Killa Ree
Wtajemniczenie

wiecie co?
wymianki zaczęły się tutaj... a mikołajkowa ma akurat dla mnie taki lekko snetymentalny wydźwięk... bo była pierwszą, w jakiej brałam udział...

cała sprawa z FB wynikła stąd, że był kwas na wymiance tutaj...

jeżeli o mnie chodzi - to, żeby była jasność: Zwykle dostawałam fajne prezenciki - mniej lub bardziej w moim guście (jak to zwykle bywa), ale fajne. Miałam szczęście.
Pamiętam jednak raz czy dwa, jak panienki się nie postarały i ktoś dostał bubla, bądź - mimo najlepszych chęci osóbki produkującej i ogromnego jej wysiłku - rzecz, którą sam mógł/mogła zrobić lepiej - tak to już jest. Lub w jednym przypadku, sama robiłam prezencik , bo jedna z uczestniczek się wypięła na nas i olała sprawę - nie wnikam, czy miała po temu powód czy nie, ani jaki.

Każda z Was może zrezygnować z tej wymianki w każdej chwili- ja nie przywiązuję Was i nie zmuszam.
A, że na FB większa frekwencja? no jedna-drugiej biżuteryjce dała znać... i poszło.
Ale, jak słyszę, że jedna wymianka w toku i dlatego ktoś się nie zapisze tu - to mi żal... sama mam aktywne w tej chwili dwie... do tego kilka ogromnych zamówień na kartki, do tego regularna praca i dom na głowie, co przy kolejnym ataku alergii mało zabawne się robi - i jak ktoś zaprasza, to ogromnie mnie kusi i pewnie bym się wpisała ... do tej na FB się chyba spóźniłam, albo przeoczyłam... bo pewnikiem bym się zapisała...

A tą założyłam, bo były głosy, że są chętne osóbki - zresztą te osóbki się zapisały i nawet tylko w takiej grupie jestem gotowa się bawić...

mam pomysła na jedną wymiankę... ale zaczynam się obawiać, czy w ogóle ktoś się wtedy zgłosi... heh

dobra, koniec żalenia się...
głowa do góry i bawmy się tak, żeby dziewczętom bawiącym się na FB a nie bawiącym się tu oczy zbielały z zazdrości, że u nas tak fajnie! Co Wy na to?

Ogłaszam preferkowe bezkrólewie!
każda z Was TU W WĄTKU pisze co najchętniej by chciała kolce/branskę/wisior/coś-tam/broszkę... długość/ciężkość/kolory... itp (wykluczenia metod i metali tylko w przypadku uczuleń)
po losowaniu dowiecie się kto jest Waszą ofiarą i dostaniecie adres - reszta będzie w wątku, kto przesłał zdjęcia, to są, kto wstawi preferki tu w wątku, to będą, kto ma linka do preferków w podpisie to ma, kto podał mi i jest link w drugim poście, to jest...

a potem robimy coś dla wylosowanki - robimy w SWOJEJ METODZIE, nie kombinujemy z nowymi, nie eksperymentujemy... dokładamy coś, co-by się z mikołajkami kojarzyło można dołożyć słodkości i inne różności - wg uznania - daty - tak jak określone w regulaminie

można też się trzymać oryginalnej formuły - ale to już wybór mikołajki będzie

szachownica - proszę doślij adres
Rusa, rododendron - poproszę o potwierdzenie adresów bo jakieś wasze mam z wymianek poprzednich chyba, ale czy nadaj właściwe są...
snice - to co zgłaszasz się? nie daj się prosić

aha, jakby nas było tak mało, to może zmniejszymy kwotę prezentu, ale będziemy robić po dwa - dla dwóch osóbek - zawsze to więcej prezentów hihihi
piszcie, kto byłby chętny na zmianę formuły na CHOTO-CHOTO - robienie dla 2 i dostanie od 2 proszę o info już kiedyś taką wymiankę zrobiłam

Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam

Edytowane przez Killa Ree
Czas edycji: 2012-10-18 o 08:32
Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 09:49   #63
pastelowo
Rozeznanie

ja udziału nie biorę, bo robię tylko w miedzi, a poza tym nie czuję się na siłach jeszcze, niemniej - trzymam za Was mocno kciuki dziewczyny! mimo, że trafiłam na wizaż dopiero, kiedy jego popularność trochę się już zmniejszyła to i tak spotkałam się tutaj z bardzo serdecznym przyjęciem i uzyskałam stąd mnóstwo wiedzy, dlatego mam sentyment do tego forum.
trzymajcie się i zróbcie wymiankę, jakiej całe FB będzie Wam zazdrościć

Blożek

Falowana!
Dbam o włosy od początku 2013 roku
pastelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:31   #64
nika_34
Rozeznanie

Smutno tak troszkę z tą wymianką wyszło, ale cóż... Wzbraniałam się przed FB, ale chyba w końcu się przełamię- jak już pisałyście, wszystko się tam przeniosło ;( Smutno też, że nikt tu nie dał znać, że tam jest wymianka...
Ale mam nadzieję, że nasza skromna wymianeczka będzie równie (o ile nie bardziej ) udana!
A Killa mi się bardzo podoba ten pomysł z podwójnymi prezentami. Także jestem za. A co do tych preferencji, to mamy je tu na forum napisać, tak?
nika_34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:02   #65
snice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Killa Ree Pokaż wiadomość
wiecie co?
wymianki zaczęły się tutaj... a mikołajkowa ma akurat dla mnie taki lekko snetymentalny wydźwięk... bo była pierwszą, w jakiej brałam udział...

cała sprawa z FB wynikła stąd, że był kwas na wymiance tutaj...

jeżeli o mnie chodzi - to, żeby była jasność: Zwykle dostawałam fajne prezenciki - mniej lub bardziej w moim guście (jak to zwykle bywa), ale fajne. Miałam szczęście.
Pamiętam jednak raz czy dwa, jak panienki się nie postarały i ktoś dostał bubla, bądź - mimo najlepszych chęci osóbki produkującej i ogromnego jej wysiłku - rzecz, którą sam mógł/mogła zrobić lepiej - tak to już jest. Lub w jednym przypadku, sama robiłam prezencik , bo jedna z uczestniczek się wypięła na nas i olała sprawę - nie wnikam, czy miała po temu powód czy nie, ani jaki.

Każda z Was może zrezygnować z tej wymianki w każdej chwili- ja nie przywiązuję Was i nie zmuszam.
A, że na FB większa frekwencja? no jedna-drugiej biżuteryjce dała znać... i poszło.
Ale, jak słyszę, że jedna wymianka w toku i dlatego ktoś się nie zapisze tu - to mi żal... sama mam aktywne w tej chwili dwie... do tego kilka ogromnych zamówień na kartki, do tego regularna praca i dom na głowie, co przy kolejnym ataku alergii mało zabawne się robi - i jak ktoś zaprasza, to ogromnie mnie kusi i pewnie bym się wpisała ... do tej na FB się chyba spóźniłam, albo przeoczyłam... bo pewnikiem bym się zapisała...

A tą założyłam, bo były głosy, że są chętne osóbki - zresztą te osóbki się zapisały i nawet tylko w takiej grupie jestem gotowa się bawić...

mam pomysła na jedną wymiankę... ale zaczynam się obawiać, czy w ogóle ktoś się wtedy zgłosi... heh

dobra, koniec żalenia się...
głowa do góry i bawmy się tak, żeby dziewczętom bawiącym się na FB a nie bawiącym się tu oczy zbielały z zazdrości, że u nas tak fajnie! Co Wy na to?

Ogłaszam preferkowe bezkrólewie!
każda z Was TU W WĄTKU pisze co najchętniej by chciała kolce/branskę/wisior/coś-tam/broszkę... długość/ciężkość/kolory... itp (wykluczenia metod i metali tylko w przypadku uczuleń)
po losowaniu dowiecie się kto jest Waszą ofiarą i dostaniecie adres - reszta będzie w wątku, kto przesłał zdjęcia, to są, kto wstawi preferki tu w wątku, to będą, kto ma linka do preferków w podpisie to ma, kto podał mi i jest link w drugim poście, to jest...

a potem robimy coś dla wylosowanki - robimy w SWOJEJ METODZIE, nie kombinujemy z nowymi, nie eksperymentujemy... dokładamy coś, co-by się z mikołajkami kojarzyło można dołożyć słodkości i inne różności - wg uznania - daty - tak jak określone w regulaminie

można też się trzymać oryginalnej formuły - ale to już wybór mikołajki będzie

szachownica - proszę doślij adres
Rusa, rododendron - poproszę o potwierdzenie adresów bo jakieś wasze mam z wymianek poprzednich chyba, ale czy nadaj właściwe są...
snice - to co zgłaszasz się? nie daj się prosić

aha, jakby nas było tak mało, to może zmniejszymy kwotę prezentu, ale będziemy robić po dwa - dla dwóch osóbek - zawsze to więcej prezentów hihihi
piszcie, kto byłby chętny na zmianę formuły na CHOTO-CHOTO - robienie dla 2 i dostanie od 2 proszę o info już kiedyś taką wymiankę zrobiłam
Ale pojechałaś
Ja oczywiście, chętnie jeśli mnie przyjmujecie, to wyzwanie
Jeśli o mnie chodzi kwoty nie musimy zmniejszać, bo przecież też dwa prezenty dostanę?
Ale się dostosuję do głosów ogółu.
Zresztą, uważam że to świetny pomysł!
Mówiłam już, że lubię dawać prezenty?
snice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:04   #66
rusa1ka
Zadomowienie

Dwa prezenty - to będzie coś - jestem za Jeśli chodzi o kwotę to mi to obojętne

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:07   #67
snice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nika_34 Pokaż wiadomość
Smutno też, że nikt tu nie dał znać, że tam jest wymianka...
No właśnie i tego nie rozumiem...
Rozumiem, że kilku osobom było przykro, że się postarały i nie dostały równie dobrego prezentu, ale przecież od wymianek na wizazu się zaczęło prawda? Więc jeśli sie przeniosło, organizatorka mogła dać znać tu..
Stary 2012-10-18, 16:42   #68
Biedroneczk4
Wtajemniczenie

GG do Biedroneczk4

Cytat:
Dlatego pytałam czy tam zakazują innych wymianek... przecież jedna drugiej na przeszkodzie nie stoi... nikt tu nie wymaga od nikogo Bóg wie jakich cudów, a i czasu nie ma aż tak mało, żeby nie zdążyć...

ja nadal będę bardzo chętnie podglądać i komentować Wasze wymiankowe poczynania bo póki co tylko tyle mogę...

Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich?
www.szlachetnapaczka.pl

Preferencje

Moje próby tworzenia -wątek wizażowy
Biedroneczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:22   #69
iwona sikorska
Rozeznanie

czy również mogę wziąć udział w wymiance? mam nadzieję, że moja kandydatura zostanie zaakceptowana, prace do obejrzenia w moim wątku w podpisie, preferki doślę w sobotę lub niedzielę. z tym że w moim przypadku jest jeden mały szkopuł - otóż mieszkam za granicą, z przesyłką do mnie nie ma problemu, bo może być na polski adres, 10 grudnia będę w Polsce, więc odbiorę lekko spóżnione, natomiast przesyłka do wylosowanej osoby szłaby stąd, gdzie mieszkam, a to mogłoby zająć kilka dni,
proszę uprzejmie o rozważenie mojej kandydatury.

mój blog

preferencje

iwona sikorska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:58   #70
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona sikorska Pokaż wiadomość
czy również mogę wziąć udział w wymiance?
jestem zdecydowanie na tak
Cytat:
[...]mieszkam za granicą, z przesyłką do mnie nie ma problemu, bo może być na polski adres, 10 grudnia będę w Polsce, więc odbiorę lekko spóżnione, natomiast przesyłka do wylosowanej osoby szłaby stąd, gdzie mieszkam, a to mogłoby zająć kilka dni
mi nie robi to problemu

Edytowane przez rusa1ka
Czas edycji: 2012-10-18 o 19:59 Powód: literówka
Stary 2012-10-18, 20:10   #71
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nika_34 Pokaż wiadomość
Smutno tak troszkę z tą wymianką wyszło, ale cóż... Wzbraniałam się przed FB, ale chyba w końcu się przełamię- jak już pisałyście, wszystko się tam przeniosło ;( Smutno też, że nikt tu nie dał znać, że tam jest wymianka...
Ale mam nadzieję, że nasza skromna wymianeczka będzie równie (o ile nie bardziej ) udana!
A Killa mi się bardzo podoba ten pomysł z podwójnymi prezentami. Także jestem za. A co do tych preferencji, to mamy je tu na forum napisać, tak?
nika tu napisać na forum

i mam nadzieję, że to nie będzie skromna wymianeczka tylko, że dziewczynom z FB opadną szczęki

Cytat:
Napisane przez snice Pokaż wiadomość
Ale pojechałaś
Ja oczywiście, chętnie jeśli mnie przyjmujecie, to wyzwanie
Jeśli o mnie chodzi kwoty nie musimy zmniejszać, bo przecież też dwa prezenty dostanę?
Ale się dostosuję do głosów ogółu.
Zresztą, uważam że to świetny pomysł!
Mówiłam już, że lubię dawać prezenty?
ja specjalistka od pojechania jestem
i tu chrupnęłaś w sedno - dwa prezenty zrobisz i dwa dostaniesz

NO DZIEWCZĘTA - PRZYJMUJEMY - PRAWDA?

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Dwa prezenty - to będzie coś - jestem za Jeśli chodzi o kwotę to mi to obojętne

Cytat:
czy również mogę wziąć udział w wymiance? mam nadzieję, że moja kandydatura zostanie zaakceptowana, prace do obejrzenia w moim wątku w podpisie, preferki doślę w sobotę lub niedzielę. z tym że w moim przypadku jest jeden mały szkopuł - otóż mieszkam za granicą, z przesyłką do mnie nie ma problemu, bo może być na polski adres, 10 grudnia będę w Polsce, więc odbiorę lekko spóżnione, natomiast przesyłka do wylosowanej osoby szłaby stąd, gdzie mieszkam, a to mogłoby zająć kilka dni,
JEŚLI O MNIE CHODZI TO TAK... Dziewczęta... Wy też... prawda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 07:22   #72
Rusa48
Wtajemniczenie

Ja mam pytanie- jest dziewczyna na wizażu- od 2007 roku, więcej robi niż pisze stąd mała ilość postów, ale zobaczcie prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625278
Na blogu widać, ze zaczęła drugą technikę i to z wielkim powodzeniem
Chciałabym zaproponować jej kandydaturę- co wy na to? Jak widać nie wystarczy być gadułą
Musze przyznać, że ja też na początku czytałam i się w ogóle nie odzywałam ale w końcu czegoś się nauczyłam
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:31   #73
nika_34
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem jak najbardziej za!

Cytat:
Napisane przez Rusa48 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie- jest dziewczyna na wizażu- od 2007 roku, więcej robi niż pisze stąd mała ilość postów, ale zobaczcie prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625278
Chciałabym zaproponować jej kandydaturę- co wy na to? Jak widać nie wystarczy być gadułą
Musze przyznać, że ja też na początku czytałam i się w ogóle nie odzywałam ale w końcu czegoś się nauczyłam
No, przejrzałam prace i zaniemówiłam. Naprawdę bardzo mi się podobały Miło by było, gdyby się z nami pobawiła .
nika_34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:01   #74
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem za Rusa - poczynisz honory i zaprosisz?

Czas edycji: 2012-10-19 o 18:30
Stary 2012-10-19, 16:30   #75
iwona sikorska
Rozeznanie

uff, to będzie moja pierwsza wymianka, mam nadzieję że podołam. czy ja również mogłabym obejrzeć prace snice?

mój blog

preferencje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 18:34   #76
Killa Ree
Wtajemniczenie

dziewczęta - pamiętajcie o adresach - to na PW : reszta tu w wątku

tak wygląda obecnie lista (widok listy bez fukcji):

1. daguś_gd LINKI: preferki, OBRAZEK
2. rusa1ka LINKI: preferki , obrazek
3. anetars- LINKI: preferki, obrazek1, obrazek2
4. shachownica (BRAKUJE: adres, preferki, opis/obrazek)
5. Rusa48 (BRAKUJE: adres, obrazek) LINKI: preferki
6. nika_34 LINKI: obrazek
7. rododendron7 (BRAKUJE: adres, preferki, opis/obrazek)
8. snice (?? - decyzja dziewczęta)
9. iwona sikorska - nieco arbitralnie (brakuje adresu)
10.
11.
12.
13. Killa Ree - link do preferków w podpisie (obrazek1 , obrazek2, )
14.
...

Stary 2012-10-19, 19:02   #77
rusa1ka
Zadomowienie

ja chcę snice, jeśli ona też chce

Stary 2012-10-19, 21:21   #78
viviola
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za zaproszenie - oczywiście chcę uczestniczyć w tej wymiance. Mikołajki są moim ulubionym świętem, głównie ze względu na to, że tego samego dnia mam urodzimy byłam takim oryginalnym prezentem mikołajkowym rodziców

Nie mam żadnych szczególnych preferencji, więc napiszę krótko:
najlepiej kolczyki (na srebrnych biglach - innych nie mogę nosić), bez przesady ciężkie, mój ulubiony kolor to fiolet.

Hmm, pierwszy raz biorę udział w jakiejkolwiek wymiance, a zasady przyznam, że chociaż przeczytałam kilka razy nadal nie są zbyt jasne może powinnam czytać przed 22gą Jeżeli dobrze zrozumiałam trzeba jeszcze opisać pierwsze wspomnienie prezentu mikołajkowego. Moim pierwszym, który pamiętam była małpka w niebieskich spodenkach na szelkach. Spałam z nią później jeszcze jakieś 10 lat Oczywiście na PW zaraz wyślę wszystkie pozostałe dane. Jeżeli o czymś zapomniałam proszę o upomnienie. Pozdrawiam.
Viviola

Mój blog: vivioland.blox.pl
Moja strona: vivioland.pl
Mój wątek wizażowy: Vivioli z wire wrapping przygoda
Mój wątek wizażowy II: Koraliki? Czemu nie!
viviola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:07   #79
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viviola Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za zaproszenie - oczywiście chcę uczestniczyć w tej wymiance. Mikołajki są moim ulubionym świętem, głównie ze względu na to, że tego samego dnia mam urodzimy byłam takim oryginalnym prezentem mikołajkowym rodziców

Nie mam żadnych szczególnych preferencji, więc napiszę krótko:
najlepiej kolczyki (na srebrnych biglach - innych nie mogę nosić), bez przesady ciężkie, mój ulubiony kolor to fiolet.

Hmm, pierwszy raz biorę udział w jakiejkolwiek wymiance, a zasady przyznam, że chociaż przeczytałam kilka razy nadal nie są zbyt jasne może powinnam czytać przed 22gą Jeżeli dobrze zrozumiałam trzeba jeszcze opisać pierwsze wspomnienie prezentu mikołajkowego. Moim pierwszym, który pamiętam była małpka w niebieskich spodenkach na szelkach. Spałam z nią później jeszcze jakieś 10 lat Oczywiście na PW zaraz wyślę wszystkie pozostałe dane. Jeżeli o czymś zapomniałam proszę o upomnienie. Pozdrawiam.
Viviola
fajnie, że przyjęłaś zaproszenie zaraz wpiszę na listę

kochana... aktualnie panuje preferkowe bezkrólewie - dlatego w wątku piszemy co byśmy chciały, podanie obrazka, czy opis pierwszego zapamiętanego prezentu mikołajkowego nie są obowiązkowe : ale fajnie, że napisałaś jeśli masz swój wpis w wątku preferkowym, podaj go również w wątku jeśli nie masz - nie przejmuj się

działamy zgodnie z zasadą CHOTO-CHOTO czyli każdy szykuje dwa prezenciki, wysyła do dwóch "ofiar" i otrzymuje również dwa prezenciki na Mikołaja

link do posta w którym zawarłaś swoje preferki jest również w poście 2 żeby nie trzeba było zbyt długo szukać

Czas edycji: 2012-10-19 o 22:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-21, 17:58   #80
multanka
Raczkowanie

Kibicuję wam dziewczyny Ja w tym roku kryteriów nie spełniam ale mam nadzieję, że w kolejnej wymiance będę bawić się z wami

Mój wątek - zapraszam do odwiedzin:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630606

Pereferki:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=351
multanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-21, 23:05   #81
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez multanka Pokaż wiadomość
Kibicuję wam dziewczyny Ja w tym roku kryteriów nie spełniam ale mam nadzieję, że w kolejnej wymiance będę bawić się z wami

dziewczęta - zaglądnijcie do wątku koleżanki multanki na moje idzie jej świetnie i o ile elementy metalowe będą srebrne to jeśli o mnie chodzi koleżanka się kwalifikuje, ale... nie ja sama tu będę decydować

multanka - napisz czy chcesz brać udział

Stary 2012-10-22, 07:39   #82
Rusa48
Wtajemniczenie

Moje preferki są podlinkowane, wiec nie powinno być kłopotu. Adres wyślę

Co do Since- jestem za, a Multanka wg mnie bez problemu się kwalifikuje- widać też nie jest 'gadułą', chociaż na wizażu 2 lata

Killa, ponieważ nie każdy wszystko robi w srebrze- mam propozycję- żeby np. bigle do kolczyków były srebrne koniecznie. No i w przypadku kolczyków to raczej srebro- czyli szpilki, przekładki itp. Jednak chciałabym, aby dopuścić miedź- na FB zresztą też tak jest, bo takie realia. Np Verha robi tylko z miedzi, ale bigle daje srebrne. Do sznurów koralikowych też daje się z reguły metolowe końcówki i myślę, że nie powinnyśmy wymagać srebrnych. Myślę też, że ktoś chętnie przygarnąłby coś z chainmailli, ale ze srebra tego raczej nie możne oczekiwać. Tu idzie drut min 1 mm i nie w takiej ilości, co na bazę do wrapa.... w tym się na pewno orientujesz Tak wiec ja np nie byłabym w stanie zrobić bransoletki ze srebra.... Prosiłabym więc wzięcie pod rozwagę moją propozycję, gdyż szkoda by było wyeliminować z zabawy chainmaille i sznury koralikowe lub inne bransy wymagające grubych końcówek.
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 08:52   #83
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje preferki są podlinkowane, wiec nie powinno być kłopotu. Adres wyślę

Co do Since- jestem za, a Multanka wg mnie bez problemu się kwalifikuje- widać też nie jest 'gadułą', chociaż na wizażu 2 lata

Killa, ponieważ nie każdy wszystko robi w srebrze- mam propozycję- żeby np. bigle do kolczyków były srebrne koniecznie. No i w przypadku kolczyków to raczej srebro- czyli szpilki, przekładki itp. Jednak chciałabym, aby dopuścić miedź- na FB zresztą też tak jest, bo takie realia. Np Verha robi tylko z miedzi, ale bigle daje srebrne. Do sznurów koralikowych też daje się z reguły metolowe końcówki i myślę, że nie powinnyśmy wymagać srebrnych. Myślę też, że ktoś chętnie przygarnąłby coś z chainmailli, ale ze srebra tego raczej nie możne oczekiwać. Tu idzie drut min 1 mm i nie w takiej ilości, co na bazę do wrapa.... w tym się na pewno orientujesz Tak wiec ja np nie byłabym w stanie zrobić bransoletki ze srebra.... Prosiłabym więc wzięcie pod rozwagę moją propozycję, gdyż szkoda by było wyeliminować z zabawy chainmaille i sznury koralikowe lub inne bransy wymagające grubych końcówek.
Rusa adres dotarł - dziękuję

co do miedzi - to tak- ale bigle MUSZĄ BYĆ SREBRNE - chyba, że ktoś zaznaczy, że miedziane mu nie przeszkadzają. Metalowe końcówki dla koralikowców też są zrozumiałe - ale patrz niżej (ale można zrobić zapięcia koralikowe też - ja wiem, nie przy każdej formie... ale przynajmniej posrebrzane... żeby były)

no i w przypadku uczulonych nie ma przebacz... - tu siła wyższa, proszę wyraźnie zaznaczać takie informacje

ja wiem ile druta schodzi na chainmaille... robiłam... brrr nawet w miedzi to koszmarnie dużo...

i słyszałam, że jest jakiś sposób "lakierowania" miedzi, żeby nie uczulała... dobrze słyszałam, czy znów dałam się nabrać...

strasznie mi się miedziane rzeczy podobają, ale nijak nie mogę tego nosić... buuuuu

multanka - jeśli masz ochotę się z nami bawić - zgłoś się oficjalnie i prześlij adres

aktualnie lista wygląda tak:
4. shachownica (BRAKUJE: preferki, opis/obrazek)
5. Rusa48 LINKI: preferki
8. snice - nieco arbitralnie (brakuje adresu)
9. iwona sikorska - nieco arbitralnie (brakuje adresu)
10. viviola preferki
11.
12.
14.
...

rododendron, snice, iwonka - proszę o przesłanie adresów - nie zapomnijcie wrzucić preferek

Czas edycji: 2012-10-22 o 10:48
Stary 2012-10-22, 11:08   #84
anetars
Raczkowanie

Cytat:
dziewczęta - zaglądnijcie do wątku koleżanki multanki na moje idzie jej świetnie i o ile elementy metalowe będą srebrne to jeśli o mnie chodzi koleżanka się kwalifikuje, ale... nie ja sama tu będę decydować

multanka - napisz czy chcesz brać udział
Ja jestem za, zaglądałam na bloga i prace niczego sobie, bardzo staranne wykonanie
anetars jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:08   #85
iwona sikorska
Rozeznanie

ja również jestem za, o ile multanka chce się z nami bawić,
jeśli chodzi o chainmaila, to chętnie bym coś przygarnęła i absolutnie nie mam nic przeciw miedzi, aha i ponieważ miedź jest półszlachetna, to podobno nie uczula, tak mi zawsze mój TŻ tłumaczył - on się trochę na metalach zna, bo się w tym lubuje i w przeciwieństwie do mnie jest na niektóre uczulony - ja to jak koń - nic mnie nie rusza.
a co Ci się po tej miedzi dzieje? ja mam zawsze czarną obrączkę na palcu po pierścionku, ale to drobiazg akurat, natomiast nigdy nie spotkałam się z miedzianymi biglami, z racji tego że miedź jest za miękka, więc bigle się tylko galwanizuje na miedziano.
preferki i adres jeszcze dziś dorzucę, tylko ogarnę się z obiado-kolacją

mój blog

preferencje

Stary 2012-10-22, 17:49   #86
staska_stasia
Zakorzenienie

Dziewczyny, ślicznie dziękuję za zaproszenie, ale naprawdę jakoś w tym roku muszę odpuścić chyba Ostatnio koralikowanie na sprawia mi radości, nie mam żadnych ciekawych pomysłów, przychodzę do domu, patrzę na rozsypaną na biurku drobnicę i... nic. Po prostu praca wykonana przeze mnie musiałaby być wymuszona, a takiej chyba nikt by nie chciał, prawda?

Może mi ten zły humor i nic-mi-się-nie-chceizm kiedyś przejdzie, mam taką nadzieję.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 18:03   #87
multanka
Raczkowanie

To ja się oficjalnie zgłaszam Na wizażu nie jestem dwa lata - jestem jakoś tak od lipca. Jak ogarnę sprawy domowe to dorzucę adres i preferencje
A i mam przez was dobry humor na cały wieczór - nie dość, że mnóstwo radości na wymianke to jeszcze ciepłe słowa Dziękuję

Mój wątek - zapraszam do odwiedzin:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630606

Pereferki:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=351

Edytowane przez multanka
Czas edycji: 2012-10-22 o 18:14
multanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-22, 18:30   #88
iwona sikorska
Rozeznanie

Cytat:

Rusa, mamy 2012, nie 2014.

mój blog

preferencje

Stary 2012-10-22, 20:53   #89
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
ja również jestem za, o ile multanka chce się z nami bawić,
jeśli chodzi o chainmaila, to chętnie bym coś przygarnęła i absolutnie nie mam nic przeciw miedzi, aha i ponieważ miedź jest półszlachetna, to podobno nie uczula, tak mi zawsze mój TŻ tłumaczył - on się trochę na metalach zna, bo się w tym lubuje i w przeciwieństwie do mnie jest na niektóre uczulony - ja to jak koń - nic mnie nie rusza.
a co Ci się po tej miedzi dzieje? ja mam zawsze czarną obrączkę na palcu po pierścionku, ale to drobiazg akurat, natomiast nigdy nie spotkałam się z miedzianymi biglami, z racji tego że miedź jest za miękka, więc bigle się tylko galwanizuje na miedziano.
preferki i adres jeszcze dziś dorzucę, tylko ogarnę się z obiado-kolacją
czarne ślady, to pikuś... mnie się od tego robi jakaś dziwna wysypka, swędzi jakby mnie nie wiem co wzięło... a zaczęło się od zatrucia na laboratorium dwusiarczanem czegoś-tam... wcześniej miedź tylko czerniła mnie teraz szkoda gadać... mam kilka rzeczy, zalakierowane tak, że ledwo miedź przypominają, ale mogę nosić... niestety miedź traci na wyglądzie od tego lakierowania

Cytat:
Napisane przez multanka Pokaż wiadomość
To ja się oficjalnie zgłaszam Na wizażu nie jestem dwa lata - jestem jakoś tak od lipca. Jak ogarnę sprawy domowe to dorzucę adres i preferencje
A i mam przez was dobry humor na cały wieczór - nie dość, że mnóstwo radości na wymianke to jeszcze ciepłe słowa Dziękuję
się zgłosiła, dopisuję do listy : adres mam w preferkach napisała, że woli zimne tonacje i jedynym zakazanym kolorem jest różowy

Cytat:
Rusa, mamy 2012, nie 2014.
oj-tam oj-tam - się czepiacie szczegółów, miesiące, czy lata... kto by patrzył... jak koleżanka takie śliczne rzeczy produkuje - prawda?

AKTUALNIE LISTA WYGLĄDA TAK:

4. shachownica (BRAKUJE: preferki, opis/obrazek)
5. Rusa48 LINKI: preferki
8. snice (BRAKUJE: preferki, opis/obrazek)
9. iwona sikorska (brakuje: preferki)
10. viviola preferki
11. multanka preferki
12.
14.
...

DZIEWCZĘTA, KTÓRYCH NICKI NIE SĄ POGRUBIONE PROSZONE SĄ O DOSŁANIE ADRESÓW

Czas edycji: 2012-10-22 o 22:18
Stary 2012-10-22, 21:57   #90
snice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ślicznie dziękuję za zaproszenie, ale naprawdę jakoś w tym roku muszę odpuścić chyba Ostatnio koralikowanie na sprawia mi radości, nie mam żadnych ciekawych pomysłów, przychodzę do domu, patrzę na rozsypaną na biurku drobnicę i... nic. Po prostu praca wykonana przeze mnie musiałaby być wymuszona, a takiej chyba nikt by nie chciał, prawda?

Może mi ten zły humor i nic-mi-się-nie-chceizm kiedyś przejdzie, mam taką nadzieję.
Przejdzie Ci jak nic.. Ja tak mam regularnie raz do roku, a potem jak mnie najdzie to potrafię siedzieć godzinami i pomysłów mam sto i nie nadążam ich urzeczywistniać
Szkoda, że Ci tak trafiło teraz akurat..

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Dziękuję za przyjęcie , podeślę wszystko tylko siądę i rzetelnie spiszę.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
czarne ślady, to pikuś... mnie się od tego robi jakaś dziwna wysypka, swędzi jakby mnie nie wiem co wzięło... a zaczęło się od zatrucia na laboratorium dwusiarczanem czegoś-tam... wcześniej miedź tylko czerniła mnie teraz szkoda gadać... mam kilka rzeczy, zalakierowane tak, że ledwo miedź przypominają, ale mogę nosić... niestety miedź traci na wyglądzie od tego lakierowania
Mam podobnie, na dekolcie to nawet posrebrzane mnie "gryzie", a i poniektórych kamieni, takich bardziej surowych to za nic na dekold nie założę. Ale np na ręce już mogę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości