![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: grzeczna czy nie? mikołajkowa wymianka biżuteryjna
Taaak...troche szkoda, ze tak wyszlo ;( Myslalam, ze moze zbierze sie te 15-20 osob ktore zawsze braly udzial ;( Bez nich jakos tak pusto i lyso, i obawiam sie, ze zamiast kameralnie, bedzie po prostu smutno. Uwazam, ze warto rozwazyc przeniesienie wymianki na inny termin pod innym haslem, w terminie nieco pozniejszym, moze w lutym czy marcu, kiedy jak wiadomo jest zastoj i nic sie specjalnie nie dzieje, i mozna zrobic cos calkiem "z bani"
![]() Nie bede sciemniac i powiem szczerze, ze jakos tak dziwnie sie czuje w tak przerzedzonym gronie, zwlaszcza, ze tez biore udzial w wymiance fb, gdzie jest 68 osob i powiem szczerze, ze duzo bardziej fun... ;(
WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569478 BIŻUTERIA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585087 FANPAGE: http://www.facebook.com/Rododendron7 GALERIA: https://picasaweb.google.com/114956622234292997547 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co?
wymianki zaczęły się tutaj... a mikołajkowa ma akurat dla mnie taki lekko snetymentalny wydźwięk... bo była pierwszą, w jakiej brałam udział... cała sprawa z FB wynikła stąd, że był kwas na wymiance tutaj... jeżeli o mnie chodzi - to, żeby była jasność: Zwykle dostawałam fajne prezenciki - mniej lub bardziej w moim guście (jak to zwykle bywa), ale fajne. Miałam szczęście. Pamiętam jednak raz czy dwa, jak panienki się nie postarały i ktoś dostał bubla, bądź - mimo najlepszych chęci osóbki produkującej i ogromnego jej wysiłku - rzecz, którą sam mógł/mogła zrobić lepiej - tak to już jest. Lub w jednym przypadku, sama robiłam prezencik , bo jedna z uczestniczek się wypięła na nas i olała sprawę - nie wnikam, czy miała po temu powód czy nie, ani jaki. Każda z Was może zrezygnować z tej wymianki w każdej chwili- ja nie przywiązuję Was i nie zmuszam. A, że na FB większa frekwencja? no jedna-drugiej biżuteryjce dała znać... i poszło. Ale, jak słyszę, że jedna wymianka w toku i dlatego ktoś się nie zapisze tu - to mi żal... sama mam aktywne w tej chwili dwie... do tego kilka ogromnych zamówień na kartki, do tego regularna praca i dom na głowie, co przy kolejnym ataku alergii mało zabawne się robi - i jak ktoś zaprasza, to ogromnie mnie kusi i pewnie bym się wpisała ... do tej na FB się chyba spóźniłam, albo przeoczyłam... bo pewnikiem bym się zapisała... A tą założyłam, bo były głosy, że są chętne osóbki - zresztą te osóbki się zapisały ![]() mam pomysła na jedną wymiankę... ale zaczynam się obawiać, czy w ogóle ktoś się wtedy zgłosi... heh dobra, koniec żalenia się... głowa do góry i bawmy się tak, żeby dziewczętom bawiącym się na FB a nie bawiącym się tu oczy zbielały z zazdrości, że u nas tak fajnie! Co Wy na to? Ogłaszam preferkowe bezkrólewie! każda z Was TU W WĄTKU pisze co najchętniej by chciała kolce/branskę/wisior/coś-tam/broszkę... długość/ciężkość/kolory... itp (wykluczenia metod i metali tylko w przypadku uczuleń)po losowaniu dowiecie się kto jest Waszą ofiarą i dostaniecie adres - reszta będzie w wątku, kto przesłał zdjęcia, to są, kto wstawi preferki tu w wątku, to będą, kto ma linka do preferków w podpisie to ma, kto podał mi i jest link w drugim poście, to jest... a potem robimy coś dla wylosowanki - robimy w SWOJEJ METODZIE, nie kombinujemy z nowymi, nie eksperymentujemy... ![]() ![]() można też się trzymać oryginalnej formuły - ale to już wybór mikołajki będzie ![]() szachownica - proszę doślij adres ![]() Rusa, rododendron - poproszę o potwierdzenie adresów ![]() snice - to co zgłaszasz się? ![]() ![]() aha, jakby nas było tak mało, to może zmniejszymy kwotę prezentu, ale będziemy robić po dwa - dla dwóch osóbek ![]() ![]() piszcie, kto byłby chętny na zmianę formuły na CHOTO-CHOTO - robienie dla 2 i dostanie od 2 proszę o info ![]() ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-10-18 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
ja udziału nie biorę, bo robię tylko w miedzi, a poza tym nie czuję się na siłach jeszcze, niemniej - trzymam za Was mocno kciuki dziewczyny! mimo, że trafiłam na wizaż dopiero, kiedy jego popularność trochę się już zmniejszyła to i tak spotkałam się tutaj z bardzo serdecznym przyjęciem i uzyskałam stąd mnóstwo wiedzy, dlatego mam sentyment do tego forum.
trzymajcie się i zróbcie wymiankę, jakiej całe FB będzie Wam zazdrościć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Smutno tak troszkę z tą wymianką wyszło, ale cóż... Wzbraniałam się przed FB, ale chyba w końcu się przełamię- jak już pisałyście, wszystko się tam przeniosło ;( Smutno też, że nikt tu nie dał znać, że tam jest wymianka...
Ale mam nadzieję, że nasza skromna wymianeczka będzie równie (o ile nie bardziej ![]() A Killa mi się bardzo podoba ten pomysł z podwójnymi prezentami. Także jestem za. A co do tych preferencji, to mamy je tu na forum napisać, tak?
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja oczywiście, chętnie jeśli mnie przyjmujecie, to wyzwanie ![]() Jeśli o mnie chodzi kwoty nie musimy zmniejszać, bo przecież też dwa prezenty dostanę? ![]() Ale się dostosuję do głosów ogółu. Zresztą, uważam że to świetny pomysł! Mówiłam już, że lubię dawać prezenty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Dwa prezenty - to będzie coś - jestem za
![]() ![]()
#67 |
Raczkowanie
|
No właśnie i tego nie rozumiem...
Rozumiem, że kilku osobom było przykro, że się postarały i nie dostały równie dobrego prezentu, ale przecież od wymianek na wizazu się zaczęło prawda? Więc jeśli sie przeniosło, organizatorka mogła dać znać tu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nadal będę bardzo chętnie podglądać i komentować Wasze wymiankowe poczynania ![]()
Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich? www.szlachetnapaczka.pl Preferencje Moje próby tworzenia -wątek wizażowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
czy również mogę wziąć udział w wymiance? mam nadzieję, że moja kandydatura zostanie zaakceptowana, prace do obejrzenia w moim wątku w podpisie, preferki doślę w sobotę lub niedzielę. z tym że w moim przypadku jest jeden mały szkopuł - otóż mieszkam za granicą, z przesyłką do mnie nie ma problemu, bo może być na polski adres, 10 grudnia będę w Polsce, więc odbiorę lekko spóżnione, natomiast przesyłka do wylosowanej osoby szłaby stąd, gdzie mieszkam, a to mogłoby zająć kilka dni
![]() proszę uprzejmie o rozważenie mojej kandydatury. |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
jestem zdecydowanie na tak
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2012-10-18 o 19:59 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i mam nadzieję, że to nie będzie skromna wymianeczka ![]() ![]() Cytat:
![]() i tu chrupnęłaś w sedno - dwa prezenty zrobisz i dwa dostaniesz ![]() NO DZIEWCZĘTA - PRZYJMUJEMY - PRAWDA? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie- jest dziewczyna na wizażu- od 2007 roku, więcej robi niż pisze stąd mała ilość postów, ale zobaczcie prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625278
Na blogu widać, ze zaczęła drugą technikę i to z wielkim powodzeniem ![]() Chciałabym zaproponować jej kandydaturę- co wy na to? Jak widać nie wystarczy być gadułą ![]() Musze przyznać, że ja też na początku czytałam i się w ogóle nie odzywałam ale w końcu czegoś się nauczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-10-19 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
uff, to będzie moja pierwsza wymianka, mam nadzieję że podołam. czy ja również mogłabym obejrzeć prace snice?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
dziewczęta - pamiętajcie o adresach - to na PW : reszta tu w wątku
tak wygląda obecnie lista (widok listy bez fukcji): 1. daguś_gd LINKI: preferki, OBRAZEK 2. rusa1ka LINKI: preferki , obrazek 3. anetars- LINKI: preferki, obrazek1, obrazek2 4. shachownica (BRAKUJE: adres, preferki, opis/obrazek) 5. Rusa48 (BRAKUJE: adres, obrazek) LINKI: preferki 6. nika_34 LINKI: obrazek 7. rododendron7 (BRAKUJE: adres, preferki, opis/obrazek) 8. snice (?? - decyzja dziewczęta) 9. iwona sikorska - nieco arbitralnie (brakuje adresu) 10. 11. 12. 13. Killa Ree - link do preferków w podpisie (obrazek1 , obrazek2, ) 14. ...
#77 |
Zadomowienie
|
ja chcę snice, jeśli ona też chce
![]()
#78 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za zaproszenie - oczywiście chcę uczestniczyć w tej wymiance. Mikołajki są moim ulubionym świętem, głównie ze względu na to, że tego samego dnia mam urodzimy
![]() ![]() Nie mam żadnych szczególnych preferencji, więc napiszę krótko: najlepiej kolczyki (na srebrnych biglach - innych nie mogę nosić), bez przesady ciężkie, mój ulubiony kolor to fiolet. Hmm, pierwszy raz biorę udział w jakiejkolwiek wymiance, a zasady przyznam, że chociaż przeczytałam kilka razy nadal nie są zbyt jasne ![]() ![]() ![]() Viviola
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kochana... aktualnie panuje preferkowe bezkrólewie - dlatego w wątku piszemy co byśmy chciały, podanie obrazka, czy opis pierwszego zapamiętanego prezentu mikołajkowego nie są obowiązkowe : ale fajnie, że napisałaś ![]() ![]() ![]() działamy zgodnie z zasadą CHOTO-CHOTO czyli każdy szykuje dwa prezenciki, wysyła do dwóch "ofiar" i otrzymuje również dwa prezenciki na Mikołaja link do posta w którym zawarłaś swoje preferki jest również w poście 2 ![]() ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-10-19 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Kibicuję wam dziewczyny
![]() ![]()
Moje zabawy z sutaszem: http://multanka.blogspot.com/ Mój wątek - zapraszam do odwiedzin: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630606 Pereferki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=351 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczęta - zaglądnijcie do wątku koleżanki multanki ![]() ![]() ![]() ![]() multanka - napisz czy chcesz brać udział ![]()
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Moje preferki są podlinkowane, wiec nie powinno być kłopotu. Adres wyślę
![]() Co do Since- jestem za, a Multanka wg mnie bez problemu się kwalifikuje- widać też nie jest 'gadułą', chociaż na wizażu 2 lata ![]() Killa, ponieważ nie każdy wszystko robi w srebrze- mam propozycję- żeby np. bigle do kolczyków były srebrne koniecznie. No i w przypadku kolczyków to raczej srebro- czyli szpilki, przekładki itp. Jednak chciałabym, aby dopuścić miedź- na FB zresztą też tak jest, bo takie realia. Np Verha robi tylko z miedzi, ale bigle daje srebrne. Do sznurów koralikowych też daje się z reguły metolowe końcówki i myślę, że nie powinnyśmy wymagać srebrnych. Myślę też, że ktoś chętnie przygarnąłby coś z chainmailli, ale ze srebra tego raczej nie możne oczekiwać. Tu idzie drut min 1 mm i nie w takiej ilości, co na bazę do wrapa.... w tym się na pewno orientujesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do miedzi - to tak- ale bigle MUSZĄ BYĆ SREBRNE - chyba, że ktoś zaznaczy, że miedziane mu nie przeszkadzają. Metalowe końcówki dla koralikowców też są zrozumiałe - ale patrz niżej ![]() ![]() no i w przypadku uczulonych nie ma przebacz... - tu siła wyższa, proszę wyraźnie zaznaczać takie informacje ja wiem ile druta schodzi na chainmaille... robiłam... brrr nawet w miedzi to koszmarnie dużo... i słyszałam, że jest jakiś sposób "lakierowania" miedzi, żeby nie uczulała... dobrze słyszałam, czy znów dałam się nabrać... strasznie mi się miedziane rzeczy podobają, ale nijak nie mogę tego nosić... buuuuu multanka - jeśli masz ochotę się z nami bawić - zgłoś się oficjalnie i prześlij adres ![]() aktualnie lista wygląda tak: 1. daguś_gd LINKI: preferki, OBRAZEK 2. rusa1ka LINKI: preferki , obrazek 3. anetars- LINKI: preferki, obrazek1, obrazek2 4. shachownica (BRAKUJE: preferki, opis/obrazek) 5. Rusa48 LINKI: preferki 6. nika_34 LINKI: obrazek 7. rododendron7 (BRAKUJE: adres, preferki, opis/obrazek) 8. snice - nieco arbitralnie (brakuje adresu) 9. iwona sikorska - nieco arbitralnie (brakuje adresu) 10. viviola preferki 11. 12. 13. Killa Ree ![]() ![]() 14. ... rododendron, snice, iwonka - proszę o przesłanie adresów - nie zapomnijcie wrzucić preferek ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-10-22 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ja jestem za, zaglądałam na bloga i prace niczego sobie, bardzo staranne wykonanie
#85 |
Rozeznanie
|
ja również jestem za, o ile multanka chce się z nami bawić,
jeśli chodzi o chainmaila, to chętnie bym coś przygarnęła i absolutnie nie mam nic przeciw miedzi ![]() a co Ci się po tej miedzi dzieje? ja mam zawsze czarną obrączkę na palcu po pierścionku, ale to drobiazg akurat, natomiast nigdy nie spotkałam się z miedzianymi biglami, z racji tego że miedź jest za miękka, więc bigle się tylko galwanizuje na miedziano. preferki i adres jeszcze dziś dorzucę, tylko ogarnę się z obiado-kolacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ślicznie dziękuję za zaproszenie, ale naprawdę jakoś w tym roku muszę odpuścić chyba
![]() Może mi ten zły humor i nic-mi-się-nie-chceizm kiedyś przejdzie, mam taką nadzieję. |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
To ja się oficjalnie zgłaszam
![]() ![]() A i mam przez was dobry humor na cały wieczór - nie dość, że mnóstwo radości na wymianke to jeszcze ciepłe słowa ![]()
Moje zabawy z sutaszem: http://multanka.blogspot.com/ Mój wątek - zapraszam do odwiedzin: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630606 Pereferki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=351 Edytowane przez multanka Czas edycji: 2012-10-22 o 18:14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oj-tam oj-tam - się czepiacie szczegółów, miesiące, czy lata... kto by patrzył... jak koleżanka takie śliczne rzeczy produkuje - prawda? AKTUALNIE LISTA WYGLĄDA TAK: 1. daguś_gd LINKI: preferki, OBRAZEK 2. rusa1ka LINKI: preferki , obrazek 3. anetars- LINKI: preferki, obrazek1, obrazek2 4. shachownica (BRAKUJE: preferki, opis/obrazek) 5. Rusa48 LINKI: preferki 6. nika_34 LINKI: obrazek 7. rododendron7 (BRAKUJE: adres, preferki, opis/obrazek) 8. snice (BRAKUJE: preferki, opis/obrazek) 9. iwona sikorska (brakuje: preferki) 10. viviola preferki 11. multanka preferki 12. 13. Killa Ree ![]() ![]() 14. ... DZIEWCZĘTA, KTÓRYCH NICKI NIE SĄ POGRUBIONE PROSZONE SĄ O DOSŁANIE ADRESÓW ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-10-22 o 22:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że Ci tak trafiło teraz akurat.. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dziękuję za przyjęcie ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.