|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
cześć dziewczyny
![]() melduję się w nowej części ![]() całe szczęście, że miałam dziś wizytę w poradni bo się okazało, że moja mała nie dojada ![]() w życiu bym na to nie wpadła... pokarmu mam sporo,leje się ze mnie strasznie, mała ciągnie cyca długo, zasypia przy tym ale wagowo przybyła niecałe100 g w 6 dni, czyli tyle co nic... od dziś zaczynamy dokarmianie mm, na pierwszy rzut idzie bebilon. tylko cholera mam problem, bo małej butelki z aventa nie pasują, ani z TT... muszę kupić coś innego. mam pytanko, do przygotowania mieszanki może być kranówka czy lepiej użyć wodę butelkową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja rozwarcie na 2 palce miałam dopiero po kilku godzinach mocnych skurczy i po bardzo dotkliwym badaniu położnej... ogólnie u mnie szło to jak krew z nosa... Cytat:
![]() gratuluję córeczki ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
ja tylko butelkową mineralną dla niuni przegotowuję ... maleńko przybrała ale może warto ściągać swoje i je podawać. nie myślałaś o tym ??? kontrolowałabyś ile zjada ... może w tym tkwi cały ambaras? polecam lovi butelkę i smoczek Dusia nie tolerowała TT za to z butelki aventa je tylko smoczki lovi mamy Asiulka jak tam ? My dzisiaj skończyliśmy 9 tygodni ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
no pięknie... w weekend mnie nie było, a dziś dopiero wchodzę na nasz wątek a tu już kolejna część! zatem melduję się i tu i zabieram się za nadrabianie
![]()
#64 |
Zakorzenienie
|
#65 |
Wtajemniczenie
|
Katee, pytałaś czy miałam podaną krew, tak miałam przetaczaną dwukrotnie...
pierwszy raz zaraz po porodzie, a później na drugi dzień. łącznie dostałam kilka jednostek osocza i krwi bo podczas porodu straciłam ok 1 litra krwi... do samego porodu wracam niechętnie, choć nie mogę uwolnić się od wspomnień, codziennie o tym myślę... wrażliwym radzę nie czytać ![]() do urodzenia małej nie było jeszcze tak źle (choć po kilku dawkach oksytocyny darłam się z bólu na pół szpitala przez kilka godzin a rozwarcie nadal było zerowe...) najgorsze zaczęło się po urodzeniu łożyska. macica mi popękała... z końcówki porodu nie pamiętam zbyt wiele, jedyne co dobrze zapamiętałam to to, jak położna po wyjęciu łożyska chciała sprawdzić czy nic w środku nie zostało, włożyła rękę a wtedy krew na nią trysnęła... zaraz zrobiło się zamieszanie, nawet nie wiem kiedy wpadło mnóstwo lekarzy, położnych, wstrzykiwano mi lek za lekiem,kroplówkom nie było końca, dwóch ginekologów na raz mnie szyło, by zatamować krwawienie. dla mnie to była trauma, ale jeszcze bardziej przeżył to mój mąż. z tego całego zamieszania nikt nie wyprosił go na zewnątrz, cały czas stał obok i na wszystko patrzył. widział jak mnie reanimowano, kiedy tętno spadło mi poniżej 40, jak położna trzaskała mnie po twarzy i polewała zimną wodą bylebym tylko nie przysnęła, patrzył jak mnie łyżeczkują a później zszywają... po wszystkim jeden z lekarzy powiedział, że właśnie dlatego kobiety nie powinny decydować się na poród w domu, w moim przypadku karetka nie zdążyłaby na czas... nie wiem, czy jeszcze kiedyś zdecyduję się na drugie dziecko, z tego co mi mówili lekarze, jest prawie pewne, że przy drugim porodzie będzie tak samo, ewentualnie cesarka choć ona też nie wykluczy ryzyka krwotoku. póki co razem z mężem jesteśmy jeszcze w szoku po tym co przeżyliśmy, miały to być wspaniałe wspomnienia, urodziny naszej córki ale wyszło jak wyszło... tylko proszę nie podpinać mojego opisu porodu na pierwszej stronie, nie ma co straszyć krwawymi historiami ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-10-15 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga_ton bardzo mi przykro że musieliście to przeżyć, mam nadzieje że córcia wynagrodzi Wam to wszystko i z biegiem czasu nabierzecie dystansu do tych wydarzeń ... najważniejsze że już po wszystkim ![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czasem ściągam i jej podaję, zjada wtedy nawet 100 ml. także nie mam pojęcia skąd tak niska waga, może coś nie tak z moim pokarmem ![]() a właśnie dziś zakupiłam butelkę z lovi, będę testować bo tymi smoczkami z aventa się dławi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana przeżyliście swoje ale najważniejsze jest to że jesteście wszyscy razem,mam nadzieję ze z biegiem czasu te złe wspomnienia się zatrą ![]()
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
poza tym moja mała bardzo długo śpi, 3-4 godziny. myślałam, że skoro tyle przesypia to znaczy, że nie jest głodna. lekarz kazał mi ją wybudzać i przystawiać do cyca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
aga_ton - U mnie z pokarmem było podobnie. Mała jadła, spała po 3h, budziła się sama gdy chciała cyca. Nie było problemu żadnego. Dopiero na ważeniu, u pediatry, wyszło, że w tydzień przybrała 110g. Kazali podawać najpierw cyca, później mm. Tak robiłam i wtedy wychodziło, że mimo jedzenia z cycka Melcia potrafiła wypić jeszcze 70ml mm. To zaczęło mnie zastanawiać
![]() ![]() Tylko, że taki problem z przybieraniem na wadze, na moim mleku, był już w szpitalu. ![]() Porodu współczuje, a raczej jego samej końcówki. Oby Mała Wam wynagrodziła wszystkie złe wspomnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może macie rację i kiedyś o tym zapomnę, chociaż teraz ciężko mi w to uwierzyć. najgorsze jest to, że nie czuję zbyt silnej więzi z moją córeczką. karmię, ją, przewijam, kąpię, tulę jak płacze ale to wszystko. zdaję sobie sprawę, że nie jest to normalne ale chyba jeszcze musi minąć trochę czasu... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
melduje sie w nowym watku
![]() Zostawic was na pare godz i tyle nadrabiania ![]() ja po wizycie u dentysty .. czeka mnie jeszcze jedna wizyta i wsio ale mam uraz po dzisiejszej bo cala gorna warge mam spuchnieta ![]() jako ze mialam dzis wychodne:d postanowilam isc kupic sobie cos i przyszłam bez niczego ![]() rany.. nic mi sie nie podoba ale zbabciniałam no! Aga_ton az mi lzy staneły w oczach jak przeczytalam ten opis porodu.. masakra.. ![]() ![]() Coco gratuluje pieknej Lilianki ![]() Hatti powodzenia ![]() Asiuulka dobrze ze Wam sie nic nie stalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Colds, u mnie problemy też zaczęły się w szpitalu ale oczywiście położne zamiast mnie wesprzeć to dodatkowo mnie dołowały. mówiłam im, że nie mam pokarmu, że przystawiam małą ile tylko chce ale ona i tak płacze, że jest głodna i trzeba ją dokarmić a one swoje, że mam pokarm i żebym nie wydziwiała... wreszcie się w☠☠☠☠iłam i mówię jednej z pind, że niech sama sprawdzi, że nic nie leci więc ta ścisnęła pierś jedną i drugą i faktycznie nic było ani kropelki... mina jej zrzedła i bez słowa podała mleko dla małej... colds, a z jakiej butelki wcina Twoja mała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio tak miałam ![]() Skończyło się na tym że kupiłam parę rzeczy małej. ![]()
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem iż dławi się smoczkiem aventa ? myślę że ona może zjadać mało mimo że ciągnie ... ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Agaton, strasznie Ci współczuję takich przeżyć. Może właśnie przez te traumatyczne wspomnienia, problemy z karmieniem trudno Ci nawiązać więź z Lenką? trzymam za Was kciuki.
Konczi, własnie przeczytałam, ze chrzciny za Wami. Zazdroszczę, bo ta impreza jeszcze przed nami. Na razie lokal wstępnie zarezerwowany, kościół też. Tylko nadal nie możemy dogadać się w kwestii chrzestnego ![]() Gratulacje dla Dusi - piekna 9tygodniowa dziewczynka Widzę, że szalejecie na fb. Dochodzę kto jest kim właśnie ![]()
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko pokarm miałam, nawet dużo. Kazały mi przystawiać, na wszelakie sposoby. Robiłam, a to i tak g**no dawało. ![]() W domu jak już Melka nauczyła się cyca ssać, łapać go to wyszło, że chcąc nie chcąc i tak na moim mleku nie przybiera. Mimo, iż właśnie, tak jak pisałam, przesypiała kilka godzin. Każda następna wizyta położnej aby zważyć Pulcię to był mój strach ![]() ![]() Podając Jej mm psychicznie czuje się bezpieczniejsza. Wiem, że się najada i wagę ma w porządku. Mamy butelkę aventa, bo z TT źle Jej się jadło. Tzn. męczyła się strasznie i potrafiła wypić 30ml po czym zasypiała z wycięczenia ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-10-15 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj rozumiem Cię kochana ![]() Normalnie te wszystkie cudowne rzeczy dla dzieci uśmiechają się do mnie by je kupić ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po
![]() Po pierwsze pokłony dla mamus rodzących naturalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze nie mam zaproszenia na facebooka
![]()
#82 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i tyle ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- wyslij mi PW to Cie zaproszę ![]() a pisałyście o rzmiarach swych dzieci to ja mam wielkoluda w takim razie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
ehh Dusia budzi się co kwadrans z płaczem, brzusio miękki nie wiem o co chodzi jakaś masakra .. i pies którego stresujemy wrzeszczy od rana ... no koszmar!
![]() |
#84 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
żegnam się na dzisiaj .. oby jutro był dobry dzień
![]()
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oho, będzie trzeba to oblookać ![]() Cytat:
![]() Chwała Bogu wszystko dobrze sie skończyło. A mój małżonek znowu ma nocne zmiany i znowu w nocy sama do malego bede popierdykać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||||
Zakorzenienie
|
A my już po wizycie. Antek nadal robi furorę swoją wagą... na 11 dni przed terminem ma... 4120g
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla Duśki! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Dearline dobrze, że z Antosiem wszystko dobrze. A wagę to ma słuszną. Ciekawe co u mnie wyjdzie, ale to dopiero w niedzielę.
Aga miałaś koszmarny poród i pewnie teraz Baby blues ale to minie i niedługo będziesz sie cieszyła, że Lenka jest z Wami. A jaki mąż ma stosunek do Lenki? Wszystko ok? Będe trzymała kciuki, żeby wszystko się ułozyło.
#89 |
Zadomowienie
|
dzxiewczyny prosze nie narzekajcie jak to źle jest w ciazy...mi tez bylo źle i sobie wykrakałam...
małej dzis znow glowka nie urosla ale byla punkcja bo potrzebowali plyn do badania jak yglada poziom białka,sciągneli z zbiorniczka tylko 3 ml...moze do operacji stanie sie cud i samo sie odetka i nie bedzie koniecznosci operacji??!! Mam taka wielka nadzieje |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Meldujemy się i my z Jasiem w nowym wątku
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.