![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
hej
![]() Pobudeczka standardowo o 8.15 ![]() Dominej ja też nie lubię zimy ![]() Paulinka jakiś czas temu też miała tylko jedną drzemkę ale udało mi się ją przestawić na dwie ![]() ![]() ![]() U mnie ładna pogoda ![]() ![]() ![]() A co ubieracie dzieciaczkom pod kombinezon? ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas niby ) stopni,ale jak się wyjdzie to na pewno jest tempratura minusowa.Byłysmy na spacerze jakąs 1 godzinę i 40 minut-znudziło mi się i trochę zmarzłam bo czapki nie miałam więc wróciłyśmy
![]() |
![]() |
#63 | ||||
Zadomowienie
|
hej mamuśki, ale mi dupka zmarzła tam na dworze dzis;/ poł godz czekałam z małym na autobus! i jeszcze dzieć był głodny i jeczał a ja cała w stresie bo jak mu teraz dać jeść na dworze (w sensie kaszke miałam do zrobienia, jak było cieplej to siadałam na ławeczce gdziekolwiek i robiłam i karmiłam ale teraz
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ooo dokąłdnie też tak mam ![]() ![]() ![]() moj od 2 tyg chyba też nie chce drugiej drzemki;/ a tesciowa mi nie wierzy i jestem pewna że uwaza ze specjalnie go nie kłąde! cały zcas powtarza, no idz go uspij, przytul go itp...jakbym tego nie robiła ![]() Cytat:
a ja w pepco kupiłam małemu czapke taką z polarku w komplecie z rękawiczkami (ale takie worki za przeproszeniem to są ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Rajtuzy, body dł/rękaw koszulka z dl rękawem.
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko od rana spało tylko 30minut...od 10.30nie śpi i nie ma takiego zamiaru...
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
nettko my ubieramy rajstopy,cieplejsze spodnie,body dl rekaw,bluzeczka albo sweterek i kurteczka
no i czapa z miskiem a rekawiczki musze malej jakies kupic
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas po tej zmianie czasu Lili budzi się nadal o 7, tylko, że jest to 6 rano ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko od wczoraj ma faze na mówienie "co to?"
tak slodko jej to wychodzi ![]()
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
My nie mamy typowego kombinezony, na razie zakładam kurtkę zimową, a pod spód body bez rękawów, bluzeczka z długim rękawem i na o sweterek/bluza. A nogi rajstopki i spodenki. Jak będzie zimniej i śnieg to mam ocieplane spodnie na szelkach.
owieczko- jak tam u Was z zasypianiem w dzień, nadal w wózku? Moja coraz częsciej usypia bez wózka, dzisiaj dwa razy na rękach z czego się cieszę ![]() Cytat:
![]() mam wrażenie że wszystkie Wasze dzieciaczki już tak dużo mówią a moja prawie nic takiego sensownego nie mówi tylko p swojemu coś...
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
moja też, poza zrozumianym przez nas tatatatata (dzisiaj wyjątkowo "tato"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Olka u nas w dzień nadal usypia w wózku ale na noc po kaszce którą dostaje łyżeczka zasypia przytulony do mnie-siadam na fotelu przytulam go i jak waśnie odkładam do łożeczka później w nocy pobudka na mm zasypia przy butli i odkładam do łożeczka i śpi do rana :-D jak dla mnie ogromny postęp
![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
![]() jak ja wam zazdroszcze przespanych nocek... u nas 3 pobudki muszą byc... nawet jak kaszki zje 220 ml to i tak się budzi ![]() ![]() poza tym po wczorajszych przygodach malo jadlam i dzis zamowilam na wynos lekkostrawne jedzonko ale znow mi zle :/ a przeciez nie mozna nic nie jesc ![]() ogolnie, nie lubie zimy, odsniezania duzego auta i .... zimna ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- powiem Wam, ze tak czytam i mnie smutek ogarnia... moja ani nie wyczynia nic fizycznego, ani nie gada ![]() ![]() jakbym smęcila to kopa poprosze bo nas mnie zima depresyjnie dziala, chociaz przyznam ze widoki uwielbiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny po takich ponurych dniach zawsze przychodzą te lepsze, ZAWSZE
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Dalia a mała pewnie zbiera siły i zaraz zaatakuje Cie czyms nowym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() każde dziecko ma swoje tempo - dobrze o tym wiesz Mamo ![]() ![]() ![]() ![]() ja tez jak czytam jak opisujecie wyczyny i kolejne umiejętności swoich maluchów, to zaraz porównuje i próbuje wpasować gdzieś swoją B. ![]() i też nieraz zapala mi się lampka "moja jeszcze tego nie umie, tego nie robi..." ![]() ![]() dalia relax ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
dalia ojjj jeszcze Cię zaskoczy
![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
kasia ma rację - zły nastrój minie prędzej czy później (oczywiście lepiej wczesniej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
tak
![]() ![]() lece myc gary... wciągnęłam gumeczke w czape małego bo troszku mu była luźna w obwodzie teraz bedzie idealna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
to jak moge ponarzekac, to przez to ze się nie wysypiam, nie pamietam o wszystkim za dnia, chociaz teraz w pracy mam metode 1000 karteczek
![]() chociaz nie na wszystko mam wplyw- np bateria do zlewu - wyslalam szefowi takie uniwersalne co by pasowaly, pare rodzai, w podobnej cenie - podziekowal i dzis po 3ch tyg sie mnie pyta czemu to jeszcze nie kupione i nie zamontowane ?! raz ma pretensje ze za niego decyduje, a raz ze nie decyduje i o wszystko się pytam,albo potwierdzam (np tresci pieczatek czy inne wazne sprawy- bo wiadomo ze głupotami go nie obarczam ![]() noooo... myslalam nad kursem dla asystentek ale to ponad 1000 zeta :/ a nawet niekiedy i do 2000 :/ pierwszy raz moje obowiazki obejmują az tyle i musze się lepiej zorganizowac... (chociaz od poprzedniczki wiem ze to niemozliwe, bo szef zawsze narzeka-j.w.; choc moje dążenie do idealnego pracownika mnie zabije kiedys :P ) a nie wiem czy sama sobie poradze... duzo tego nagle i wiem, ze juz bardzo duzo się nauczylam, ale jednak sporo jeszcze przede mną ... a wg szefa pracuje juz 3 miesiace, wiec powinnam to miec w małym palcu ![]() noooo... tomi lzej już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. wiem, ze jestem straszna, bo podcztuje, rzadko pisze, a jak juz się zbiore to lamenty same :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Paulinka w końcu śpi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
dalijko jaka straszna?oj Ty,oj Ty
![]() ja cie podziwiam ze i tak masz czas dla nas ![]() a szefy to juz maja tak do siebie,ze lubia ponarzekac,ale ten Twoj to jakis faktycznie malo zdecydowany typ heh ja dzisiaj calusienki dzien sama no i ja akurat zime lubie,jak wieczorem jest ciemno,mozna usiasc z ciepla herbatka ![]() ![]() wiem,dziwna jestem za to nie przepadam za latem
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ej Dalijko, przestań tak pisać. Po to jesteśmy, jak już wyżej dziewczyny słusznie zauważyły. Poza tym my kobitki już takie jesteśmy, musimy sobie pogadać
![]() Szefowie już tak mają, są szefami i myślą, że już wszystkie rozumy pozjadali, oczywiście nie generalizuje, ale większość jest nie stety tych czepialskich ;/ Tak na koniec mogę Cię pocieszyć, że ja mam tylko/aż dom na głowie i też czasem brak mi pamięci... ![]() Wróciliśmy już do domu. Nadeszła szara rzeczywistość buuu są dwa obozy, zero konwersacji, co za muły ![]() Idę legnąć ![]()
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-10-29 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
i dalijko,nic sie nie martw,oli dobrze pisze,ze kazde dziecko ma swoje tempo,dla pocieszenia powiem,ze moja jedna podopieczna do 19 miesiaca byla kielbasa
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- cos mialam jeszcze wam kobitki pisac,ale no nie ogarniam,i nie pamietam co komu ![]()
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ogólnie mój szef jest spoko, ale czasem jak wlasnie czepi się o cos takiego to az sama nie wiem co robic... np ostatnio mi kazal w ramach pracy domowej obejrzec Iron Man'a i skupic się na roli asystentki i mowie mu dziś, że obejrzałam i bardzo fajny film i az kolejne 2 czesci lookne, a on - eee.. potem oni są parą to nie ma już sensu ![]() ![]() ![]() zmykam spac... bo padam... taką miałam ochote na redsika, ale... nie dam rady go dzis zmeczyc :P do jutra mamcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
dalia ja Ciebie i tak podziwiam że dajesz radę wszystko ogarnąc. Ja mam na głowie tylko dom i czasem też nie daję rady, jestem rozkojarzona, nawet na zakupy chodze z listą bo zdarza mi się podstawowych rzeczy zapomnieć
![]() A Twój szef przypomina moją szefową, nie dogodzi. I podobnie jak Ty ja zawsze się staram być solidnym pracownikiem, nie potrafię tak jak niektórzy olewać, tylko szkoda że zazwyczaj nikt tego nie docenia. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dygotka, doszła płyta dzięki!! Zaraz będę sprawdzać
![]() Ty pytałaś czy kto w poprzednim wątku co dzieci jedzą na drugie danie? Moja dziubie to co my: ziemniaka, surówkę, jakieś mięsko, jakiś makaron z sosem itp. Ostatnio robiłam placki z jabłkiem i zjadła 2 ![]() Nie doczytałam wszystkiego, idę poćwiczyć i padam na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam powieszona miarke na scianie, wczoraj Filipa mierzylismy, 73cm ma, zbyt wyrosniety nie jest, jego kolezanka z lutego ma tyle samo wzrostu ![]() ale mialam dzis przedszkole w domu, 3 babli z mamami, super bylo, umowilysmy sie juz na nastepny ''zlot'', tym razem bedzie 5 maluchow, w koncu jakis chlopiec bedzie (no i chodzacy, bo Filipa kolezanki na etapie pelzakowo- raczkujacym narazie). Dawno tak milego dnia nie spedzilam, mam nadzieje, ze bedziemy uskuteczniac nasze zloty jeszcze przez dlugi czas, fajnie byloby obserwowac, jak sie maluchy rozwiaja i zaczynaja 'wspolpracowac', wszystkie jestesmy w sz-nie na emigracji i w domu siedzimy, wiec zawsze to jakas namiastka zloba i okazja do pogadania z kims doroslym ![]() dobrze, ze mlody wstal o 5:00 dzis, zdazylam nagotowac gar zupy dla dzieciakow, bo jak podejrzewalam dziewczynom szkoda bylo maluchy zabierac do domow, tak sie bawily, a obiadkow ze soba nie mialy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
hej Mamcie
to ja nawet nic nie pisze, ja marze o 3ech pobudkach a u mnie ich ciągle tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
CZEŚĆ MAMCIE
![]() Weekend na uczelni jakoś przeżyłam. Ale co to był za pechowy, burzliwy, a wręcz ch*jowy weekend... W sobote zepsuła nam się bryka, pokłóciliśmy się z tż o to. No,ale emocje opadły, godzine piechtą wracaliśmy do domu, trzymając się za rękę. Pogadaliśmy sobie o różnych rzeczach i miało być ok. Ale k*urwa nie! W niedziele wracam z uczelni, tż podjechał mpkie z małą na obiad do babci. Idę, patrze,a moje dziecko nie ma kurtki!!!! Jak wydarłam ryja... A on co? "Nie powiedziałaś..." - taaa, bo na kupke położyłam rajstopki, spodenki, body z długim i bluze..a nie położyłam kurtki...?! Dzisiaj po kąpieli odkryłam, że mała ma katarek, chyba prze hartowanie tżta.. Martwie się, żeby to coś gorszego nie było... Co prawda była okryta kocykiem i osłoną wózka tą na nogi ciepła, no ale... A i dzisiaj jeszcze mnie koleżanka wnerwiła.. Naprawa auta ok 300zł, komp się psuje i naprawa wyceniona na ok150zł. Tż miał dostać dodatkową kasę i jednak nie dostanie.. Jednym słowem: LIPA ![]() Chce pojechać na bezludną wyspę,daleko od wszystkich. Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-10-29 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.