![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Becikowe na psa
Jestem przeciwna
![]() Byle jaki pijaczyna, czy inny gość adoptuje psa, tylko po to żeby dostać 600zł, a potem wywali psa w lesie i tyle z tego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||
psy-chopatka
|
Cytat:
Tyle ze jeden psiak będzie wymagał tylko odpchlenia i odrobaczenia a inny kosztownego leczenia. Więc co, pies tylko dla tych którzy mają nieograniczony budżet? Wg mnie taki zastrzyk gotówki to dobry pomysł bo nie oszukujmy się, większość psów w schronach jest chora i żeby takiego psa doprowadzić do normalności trzeba włożyć sporo pieniędzy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Większość ludzi wiedząc o takich kosztach kupiłoby wychuchanego, pięknego, rasowego psa z hodowli. Life is brutal. W Szczecinie to jest inaczej rozwiązane (a przynajmniej było), przy schronisku jest lecznica i przygarnięte psy były tam leczone za darmo, na koszt miasta.
"Love it, change it or leave it " ![]() Edytowane przez whip Czas edycji: 2012-10-27 o 16:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę psa=biorę na siebie odpowiedzialność. Dajmy na to bierzesz psa, masz go 3 tygodnie. Po 3tyg kiedy już się do siebie przyzwyczaicie psiak choruje- co mam zrobić? Leczę go. Normalna sprawa jak dla mnie. Zresztą napisałam to w innym kontekście. A mianowicie: skoro ktoś przy kupnie psa potrzebuje zastrzyku gotówki na jakaś tam wyprawkę i odpchlenie bo go nie stać- niech nie liczy, że będzie go stać później na utrzymanie psa. Chyba, że po najniższej linii oporu- ale to przecież nie o to w tym chodzi ![]() To co wydałam na psa kupując go, to grosze w porównaniu z tym, co wydawałam później i co wydaję teraz. Cytat:
Serio uważasz, że takich rzeczy w naszych czasach nie da się załatwić? Dla chcącego nic trudnego. Żyjemy w czasach kiedy zwolnienie lekarskie czy książeczkę sanepidu można kupić już od 20 zł, także fakturka też problemu nie stanowi.
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 | ||
psy-chopatka
|
Cytat:
Cytat:
Ja może mam do tego wszystkiego inne podejście bo byłam wolontariuszką w schronisku, napatrzyłam się na umierające szczeniaki (parwowiroza), na psy schorowane - bez szans na wyleczenie w schronisku, wyłysiałe, połamane, z ranami które nie chciały się goić, te które ewidentnie nie radziły sobie (bały się podejść nawet do miski) widziałam bullowate które mimo że były łagodne do psów i ludzi to i tak zostały usypiane (tak dla zasady)..... długo można by wymieniać. Generalnie pomysł nie uważam za głupi.
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Skoro becikowe na psa, to dlaczego nie na inne zwierzaki? Chory pomysł, bo znajdą się ludzie co wezmą dla kasy, a potem się pozbędą. Jak maja nadmiar kasy, to niech już ją przeznacza na sterylizację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Na dziecko jest 1000zł a na pieska 600zł... no to jest rewelacyjny pomysł...może w ten sposób świetnie podreperować budżet rodzinny a potem piesia do lasu i heja...
W którejś Angorze był artykuł o głodujących w Polsce dzieciach a tu widzę się przelewa... Jedyny możliwy plus tej sytuacji byłby taki, że trzeba by było udokumentować wydanie tych pieniędzy na psa, przedstawienie rachunków za szczepienie, odpchlanie i całą resztę a jak zostani to karma czy coś tam... Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2012-10-28 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w gminie, to było ok. 1000zł...ale wiem, że zawarli jakąś korzystną umowę i pies był za przysłowiową złotówkę. Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2012-10-28 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w takim razie zrobiłabyś ze zwierzętami, jeśli te pieniądze poszłyby na ludzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie wiem po co ta gadka o emeryturach. Każdy pracuje na swoją. Poza tym za leczenie dzieci,naukę nie płaca rodzice tylko podatnicy ![]() więc nikt łachy nie robi jeśli po osiągnieciu dojrzałości płaci składki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za leczenie i naukę nie płacą rodzice? To ja chyba w innym kraju żyję ... odkąd pamiętam rodzice mi leki kupowali a nie podatnicy a książek też od podatników nie miałam. Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2012-10-28 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
A ktoś woli inaczej, dlatego jestem za świadomym płaceniem podatków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ale wierz mi...jeśli chodzi o to kto ma bardziej głodować, to pies mnie zwyczajnie nie obchodzi. Może mi być smutno, że cierpi w schronisku, ale nie stawiam go na równi z człowiekiem jeśli chodzi o priorytety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak każdy ma inną grupę docelową, której woli pomóc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
PS. Raczej każdy czyta to co piszą w artykule na temat którego się wypowiada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jednak: na głodne dzieci można znaleźć środki z innego źródła, a nie wydawać to, co co idzie na psy, koty, czy chomiki.
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mówię o 1% podatku... ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
W domach dziecka jest ok, to w schronisku zyje się źle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie psa, że tak się oburzasz. Szczególnie jeśli trafi się na słabego i chorowitego psa, jak choćby mój, choć wiem, że ludzie na swoich czworonożnych przyjaciół wydają i o wiele więcej. Nie wiem nadal co zrobiłabyś z tymi wszystkimi zwierzętami, jeśli zabrałabyś przeznaczone na ich utrzymanie pieniądze? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wstępu...wierz mi że wiem...mieliśmy 3 psy, żaden nie skończył w schronisku. Na kota którego miałam też sporo wydaliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to a propos priorytetów ![]() A jesli chodzi o finanse i wieczną gadke o emeryturach to niech powstaną zaświadczenia, które gwarantują,ze dziecko leczone i kształcone z pieniędzy podatników będzie łożyc na ich emeryturę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to dziecko też będzie podatnikiem kiedyś i też na coś wyłoży..a pies może co najwyżej zaszczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.