![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bo my kochamy K-Pop!
Mmm.. no ba! Rain to klasa sama w sobie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Rain solo jest boski.
Ale w wariancie grupy SHINee są moimi absolutnymi faworytami. Te ich choreografie ![]() Tak samo jest np. z "Neverland", "Doradora" albo "Tick Tack" U-KISS.
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Uciekam do łóżeczka~
Jutro pracowity dzień przede mną. Życzę kolorowych snów i miłego dzionka. Odezwę się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Spoko loko
![]() Słodkich snów ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Bingeul is back!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ojej, a ja właśnie się zbieram do obejrzenia nowych odcinków mojej ukochanej "Incarnation 0of Money" z weekendu
![]() No za późno, za późno. Dobra, może chwilkę jeszcze posiedzę i pokonwersuję. Ale potem muszę napaść oczyska Lee Cha-Don'em (Kang Ji Hwan'em) ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
A ja Ci powiem, że po wczorajszym squat challenge i dzisiejszym bieganiu po schodach nie mam czucia od pasa w dół xD
I zamiast siedzieć na wizażu powinnam się uczyć, ale gdzież.. A w głośnikach Sistar19. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Matura tak?
Ja już kilka lat po tym cudownym egzaminie. Z kolei u mnie leci obecnie VIXX "On and On". Teledysk też mają bomba, ale tylko od momentu wystrzelenia w kosmos ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Taaaak. Cudowna maturka i równie urocze zakuwanie pracy z polskiego <3
Nillili lalala nillili ya nillili mambo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
O nie... Tylko nie Block B
![]() Nie wiem czemu, ale nie lubię ich. U mnie skończył się "Mirotic" starego, dobrego składu DBSK, a obecne świntuszki z JYJ zaczynają "Be the One" "D ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- A tak z ciekawości, jaki wzięłaś sobie temat ? Bo mój lekko przerażał komisje ![]() "Motyw diabła w literaturze, kulturze i sztuce". Wkitrałam tam nawet "Lucifer's angels" The Rasmus i "Devil's dance" Metallici ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Nie słucham ich, ale ta fraza tak mi wpadła do głowy, że za nic nie mogę się jej pozbyć xD
A mój temacik to: Bunt jako postawa wobec życia. Przedstaw jego przejawy i konsekwencje na podstawie wybranych utworów. Banał nad banałami, ale i tak ciężko mi wchodzi do głowy. W przeciwieństwie do powyższych fraz -.- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
To wciśnij tam sobie BAP z "Power", B2ST z "Shock" może.
Jakby tak pomyśleć to i kilka innych kawałków by się może załapało ![]() Komisja mogłaby mieć równie ciekawe miny jak moja, gdy puszczałam Rasmusów i Metallicę ![]() A w ogóle to nie martw się, ja się tak denerwowałam, że zacięłam się brystolem z obrazkami ![]() Tylko skubańce obcięli mi 10%, bo się to moje gadanie przedłużyło 3 czy 4 minuty... Miałam dodaktowo jeszcze kasetę wideo z fragmentem "Adwokata diabła" z Keanu Reeves'em i nie chciała się włączyć...
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
To mi zapewne obetną, bo będę gadać za mało. Albo wcale x_x Zatnę się i kaplica. Tak już mam.
Mam wrażenie, że się nie wyrobię z nauką. Skupiam się tylko na tym ustnym polskim, choć i tak nigdzie nie jest brany pod uwagę. To takie bez sensu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Spoko loko. Nie bój żaby. Nie będzie źle. Najgorsze jest nastawianie się na porażkę, bo wtedy tego oczekujesz i nieświadomie dążysz.
Nie wiem, poproś rodziców o jakiś motywacyjny prezent. Ja wiem, może oryginalna płytka ulubionego zespołu prosto z Korei ![]() Dobra, ja lecę, bo Cha-Don już do mnie macha i się uśmiecha ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Och, rozpieściłabym się troszeczkę, ale nie mam za co
![]() Zobaczymy, jak to będzie. Zostały 22 dni. Do zobaczonka <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ooo to ja się przyłączę do wątku. ^^ Słucham k-popu. Ale też jmusic i cmusic. Całej muzyki azjatyckiej. :P
Edytowane przez RoxyFM Czas edycji: 2013-04-19 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Też się przyłączam! Uwielbiam kpop, kdramy, anime i mange. Ostatnio szukałam jakiegoś miejsca żeby pogadać z polskimi fanami kpopu.
Jeżeli chodzi o mnie to: BoA, K.Will, Rain, SHINee, Infinite, SISTAR, MBLAQ, Ukiss, FT Island (moj pierwszy kpopowy zespół). Chociaż nowe pojawiły się też fajne nowe zespoły. HISTORY - mieli genialne teasery, EXO, Block B, BtoB (znam tylko Wow, jest genialne) no i ViXX (on and on). Matko, ile wypisałam O.o Co sądzicie o nowej piosence SHINee? Edytowane przez gwercia Czas edycji: 2013-04-26 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Etatowy Shawol i Blinger melduje się z odpowiedzią
![]() Otóż MV i piosenka są genialne. Pod względem garderoby o niebo lepsze od "Dream Girl", gdzie te kwiecisto-kratkowane i warstwowe ciuchy denerwowały mnie niemiłosiernie. Żałuję strasznie, że Jjonga nie ma w MV, ale niech chłopak spokojnie do końca wyleczy ranny nosek. Potem wróci i będzie już cacy. Swoją drogą w MV Taemin przejął wersy mojego dinusia. Specjalnie porównałam piosenkę z tą wersją z MV. Dodatkowo w tle były szczeniaczki i dinozaury jako symbole Jonghyuna. A nawet w samym układzie choreograficznym są wyraźnie widoczne "dziury" dla Jjonga. Kiedy już wróci będzie tańczył i śpiewał razem z resztą ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce więcej takich piosenek. Cytat:
Cytat:
Mam chyba słabość do wszystkich Minho. Minho z SHINee, Lee Minho aktor. Czy każdy Koreańczyk o imieniu Minho jest tak przystojny? Czy słuchałaś całej płyty. Utwór Evil jest genialny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamin w końcu wygląda normalnie. I nie jest ubrany w jakiś dżinsowy pampers czy inne dziadostwo. Słuchałam całej płyty. "Evil" jest fajną piosenką, ale mi najbardziej pasują dzwiękowo i mocą głosu "Why So Serious?" i "Nightmare". Reszta taka trochę za wolna jak na moje gusta, bo lubię piosenki z kopem ![]() Niestety Lee Minho jakoś nie lubię od czasu "Boys Over Flowers" [Ji Hoo (i grający go Hyun Joong) moją wieczną miłością ![]() Od jakiegoś czasu próbuję się zmusić do obejrzenia "City Hunter'a", ale jakoś mnie nie ciągnie.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-04-26 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisałam 100x bardziej wolę Kim Hyun Joong'a. Mam też cały łańcuszek innych koreańskich aktorów, których uwielbiam, więc akurat Minho mi do szczęścia szczególnie nie potrzebny. Na razie leczę się z dramowego kaca po "Incarnation of Money". Kang Ji Hwan jako Cha-Don to było coś ![]() ![]() ![]() Chociaż znalazłam sobie nowego ulubieńca, którego jakoś wcześniej szczególnie nie lubiłam. Lee Seung Gi w obecnie emitowanej dramie "Gu Family Book" przeszedł sam siebie ![]() Nie wiem jak to robi, ale tak genialnie wcielił się w postać Kang-Chi, że to aż niemożliwe porównując np. do "Shining Inheritance / Brillant Legacy". Normalnie jego gra działa jak narkotyk. I nie tylko na mnie, bo na Soompi wątek pęka w szwach i wszyscy tam prześciagamy się w wyobrażeniach ![]() Dodatkowo jest to drama historyczna z dynastii Joseon, których nie znoszę tak samo jak innych filmów i seriali historycznych z każdej części świata. Więc jeśli polubiłam obsadę na tyle, żeby tą niechęć przełamać pierwszy raz w życiu to znaczy, że jest świetna.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-04-27 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Pierwszy odcinek city huntera jest słaby, naprawde, i pesymistyczny, ale potem jest coraz lepiej. City hunter to pierwsza drama jaką pokazałam mojej mamie. Na początku po pierwszym odcinku powiedziała że nie będzie oglądać, ale jakoś ją namówiłam... i potem ogląda już nawet bezemnie (tak ją wciągneło)
I co do Lee Minho to się zgadzam dostaje okropne aktorki (grał teraz w historycznej i dostał do pary dużo starszą od siebie). Teraz ma grać w jakieś komedi romatycznej z Park Shin Hye. Nie obejrze tego, ona mnie strasznie denerwuje (uraz po You're beautiful). ![]() Wow, widze że jesteś na bierząco z dramami. Ja mam teraz przerwe, w wakcje nadrobie zaległości. Trzeba jakoś żyć, a jak ja oglądam dramy to nic innego nie robie. Bo mnie zawsze cholerstwo tak wciągnie że po nocach siedze. Też lubie Hyun Joonga (playfull kiss ![]() ![]() ![]() Tak pozatym jakie są twoje ulubione dramy (jdramy też, jeżeli oglądasz). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Widzieliście nowe MV 4minute? Mini album mnie jakoś nie zachwycił, jak i główna piosenka. Ale JiHyun piękna. <3 Zobaczymy jak pójdą im występy na żywo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No dobra, pokażę ci listę tego co oglądałam lub próbowałam oglądać. Nie przestrasz się ![]() Aha i jest po angielsku, bo robiłam ją na potrzeby "pochwalenia" się na anglojęzycznym forum. J doramas: - Buzzer Beat (best kisses between main couple in all japanese doramas I saw till now ; great, funny plot and characters - definetly worth watching !!! ) - Diet Rebound (funny, but dropped it - acting was exaggerated and annoying to me) - Hungry! (Hilarious and funny all the way through 11 episodes, but ending could be better) - Koizora (dropped after 1st episode - boring) - Rich Man, Poor Woman (cool one) - Sprout (averare) - Tokyo Zenryoku Shoujo (great anime-like style, ending not what I wanted, but still good) J movies: - Heavenly Forest (good one, but with heart breaking ending) - Kimi ni Todoke (Really nice movie. Cute, heart-warming and positive. Perfect if you want to lift your spirit up) - Paradise Kiss - Ruroini Kenshin (first time I fell in love with Kenshin too, not only Sanosuke ) K dramas: - Ad Genius Lee Tae-Baek (cool and funny, but last episode wa s a bit dissapointing) - Answer Me 1997 / Reply to 1997 (HILARIOUS ) - Baker King, Kim Tak Goo (Yoon Shi Yoon ) - Boys Over Flowers (watched only for Kim Hyun Joong as Ji-Hoo ) - City Hunter (dropped after 1st episode - Lee Minho is not my fav actor and plot was boring) - Coffee Prince (Gong Yoo ) - Dream High - Flower Boy Next Door (brilliant YOON SHI YOON ) - Flower Boy Ramyun Shop - Full House (Bi / Rain ) - Full House Take 2 (watched only for No Min-Woo) - Goong (Princess Hours) - Gu Family Book (made me fell in love with Lee Seung Gi portraiting Kang-Chi after first scene with him; KC is my ideal type of guy - silly and playful most of the time, but serious and protective when it's needed) - Hearstrings (Jung Yong-Hwa as Lee Shin was fabulous ) - Hero (currently watching) - Incarnation of Money (Kang Ji Hwan as Cha-Don was OMFG !!!; Also best criminal drama I ever saw) - Invincible Lee Pyung Kang (first episode was annoying, later it was much better) - K-Pop Ultimate Survival - Lie To Me (Kang Ji-Hwan again LOL ) - Love Rain - Marriage Plot (dropped - it was weird) - Me Too, Flower (Yoon Shi Yoon again - and only he was worth watching) - My Daughter Seo Young (Park Hae-Jin as Sang-Woo was brilliant , also Lee Jung-Shin as Sung-Jae did a great job) - FIRST DRAMA EVER IN WHICH I HATED LEAD COUPLE >_< - My Princess (DROPPED AFTER 6TH EPISODE - BORING) - Nice Guy / Innocent Man (Song Joong-Ki brilliant acting and great drama, but worst face aging progress ever aka no change from age 20-something to almost 40 exept hairstyles ...) - Ojakgyo Brothers / Ojakgyo Family (Joo Won ) - Operation Proposal (good one, but episodes 13, 14 and 15 were annoying) - Panda and Hedgehog (Donghae ) - Paradise Ranch - Personal Taste (DROPPED AFTER 3 EPISODES - ANNOYING) - Playful Kiss (OMFG! AMAZING Kim Hyun Joong ) - Protect The Boss (currently watching, JAE JOONG ) - Prosecutor Princess (dropped after 1st episode - weird) - Secret Garden (werid, but in a good way; funny one) - Shining Inheritance - Smile, You (funny, but also got boring moments) - To the Beautiful You (Choi Minho from SHINee ) - Wonderful Life (great one, I liked the girl playing Shin-Bi - and I realy don't like kids) - Worlds Within - You're The Best, Lee Soon-Shin (funny and perfect to lift spirit your up) K movies: - Almost Love - Baby and Me - Doremifasolasido - Finding Mr. Destiny - Heaven's Postman (Jae Joong ) - Love, First - Our School's E.T. - Penny Pinchers - Runaway Cop (Hilarious Kang Ji-Hwan)
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-04-27 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coffe Prince <3 pierwsze odcinki mi się nie podobały, ale później ![]() No i pożądne pocałunki. Zastanawiam się teraz czy obejrzeć Full house - stara drama ni ale jestvtam Rain którego ubóstwiam (już niedługo wrca z wojska ![]() Lie to me - uwielbiam Eun Hye, widział wszystkie jej dramy, ta była super, ale po 7 odcinku tak mnie zaczeła denerwować, byłam tak wkurzona za to wymyślanie nieistniejących problemów tylko że zrobić 16 odcinków ![]() Moje 3 ulubione k-dramy: Protect the boss, City Hunter, scent of Woman (nie rozumiem czemu ludzie tak na tą drama narzekali, jest super, a główna para jest urocza). No ulubione j-dramy: Ouran..., Maou A czy są tutaj fani Simona i Martiny? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ouran Host Club chciałam obejrzeć, bo zakochałam się w anime, ale nie znoszę aktora grającego Tamakiego. Dla mnie wygląda jak żaba ![]() You're Beautiful planuję obejrzeć, bo uwielbiam Yong-Hwę i Hong-Kiego. Tylko Geun-Suk mnie odstrasza... Nie jest moim ulubionym typem na głównego bohatera... Odnośnie Full House KONIECZNIE OBEJRZYJ !!! Jakość obrazu nie powala, bo drama jest już dość stara, ale fabuła jest genialna. A Bi/Rain jako wybredna i upierdliwa gwiazda jest genialny ![]() Protect The Boss oglądam dla Jae-Joonga. Ji-Sung jakoś mnie tu nie pociąga (duuuużo lepszy jest w "My P.S. Partner" ![]() A odnośnie Simona i Martiny jeśli chodzi ci o tych od Eat Your Kimchi, K-Pop Music Mondays, FAP FAP i WTF Korea to ich ubóstwiam ![]() No i to Martina niejako rozpoczęła moją przygodę z dramami. Tak strasznie zachwycała się "Coffee Prince" i Gong Yoo, że musiałam obejrzeć. A potem to już szybko poszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
W Ouranie nie wyszedł im tylko Honey senpai. Powinni do tego zatrudnić Lehun z EXO-M. Pasuje idealnie: ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czego obecnie słuchać jeżeli chodzi o kpop? Ja - SHINee: Why so serious, Evil, K.Will - Lay back (dzięki K.Willowi polubiałam Infinite ^^), 15& - Somebody i Sunny Hill - Love actually (MV jest przecudne, uwielbiam je, tak się przy nim ubawiłam) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc chłopak może być niesamowicie utalentowany, a ja nadal będę widzieć tylko żabę... Dlatego kilka doram z nim jako "lead role" odpuściłam. Joonie !!!! Hahaha ![]() ![]() ![]() Może ci przypominać Raina, bo razem z nim występował w "Ninja Assassin" jako nastoletni Raizo (Bi grał dorosłego). Dodatkowo Joon jest niesamowicie wysportowany i bardzo stylem tańca przypomina Raina. Jakby nie było Bi jest ich producentem i częściowo choreografem i nauczycielem wokalu. A czego słuchać to zależy jaki styl preferujesz. Ja nie lubię np. żeńskich wokali i dlatego na mojej playliście są tylko 2 żeńskie bandy z Korei. Poczekaj moment to spiszę co jest u mnie aktualnie wałkowane w Winampie w kółko na okrągło ![]() Dobra. Nie chciało mi się spisywać 90 piosenek to zrobiłam zdjęcia ![]() Oto moja aktualna k-popowa playlista. Ona się od czasu do czasu zmienia. Klik klik klik
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-04-27 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak pozatym to mamy coś wspólnego - ja też nie lubie blondynów. Joonie to też mój bias. Nie oglądałam "Ninja assassin". A to podobieństwo które widze to: występy live (ale to wiadomo Rain jest szefem MBLAQ), drugie to zachowanie w variety show. Oboje zachowują się tak samo. Zrobią jakieś sexy pozy i jak ktoś powie im że to było sexy to rumieniec i nie, nie i zawstydzeni. Oboje są super natural aegyo. Wow, to porządnie pocisnełaś. Ja tylko przesłałam pare ostatnich tytułów. Też nie przepad za damskimi wokalami, z paroma wyjątkami, od niedawna. SISTAR i BoA Jaki jest twój bias z Infinite i U-Kiss? Widze że lubisz TVXQ. Z piosenek przed podziałem lubie tylko Mirotic, uważam że ten podział wyszedł im na dobre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.