|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstać się przespać z innym i wrócić do siebie ?
nie uderzajmy w górnolotne tony
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, potrzeba czasu, ale jeżeli już teraz Autorka ma takie rozkminy, to nie wydaję mi się aby była pewna swojego faceta, więc po co dalej tkwić w związku w którym nie do końca czuję się spełniona? Co do sprawdzania się w różnych sytuacjach - i tak o to Autorka wymyśliła że sprawdzi to w sposób który jest napisany w tytule. Bardzo namiętnie, próbujesz zrozumieć Autorke, ale ciekawa jestem co byś zrobiła gdybyś była na miejscu chłopaka i dowiedziała się, że Twoja druga połówka która rzekomo twierdzi że nie wyobraża sobie bez Ciebie życia i planuje przyszłość, ma takie rozkminy i obawy przed zdradą i jeszcze zarzuciła Ci tak genialnym pomysłem, o jakim wspomina Autorka. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
I właśnie o to chodzi.
|
||
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lepiej poszukać sobie faceta lubiącego cuckold?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2012-11-07 o 00:49 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to bez sensu.
Oczywiście możecie uznać, że mierzę swoją miarą, bo ja mam obecnego faceta, miałam byłego i przy żadnym z nich nie przyszło mi nawet do głowy, by zastanawiać się jak jest z kimś innym. A jakby i po iluś latach przyszło, choć wątpię, bo seks jest dla mnie po prostu sferą uczuć, nie chciałabym go dzielić z kimś przypadkowym czy kolegą.. ale jeśli jednak, to trzeba wiedzieć co jest ważne. Dlatego zastanowiłabym się na Twoim miejscu nad swoim związkiem, ponieważ to co chcesz zrobić jest mocno nie fair i tak samo napisałabym facetowi, który chciałby zostawić swoją dziewczynę, by pójść w tango z inną, a potem wrócić do niej. Jak dla mnie to ewidentnie Ci czegoś brakuje, jeżeli serio byłabyś w stanie zrobić coś takiego swojemu facetowi. Dla mnie to niewielka różnica- zerwać na kilka dni i pójść z inną osobą do łóżka i wrócić czy nie zerwać i zrobić to podczas trwania w związku. Zastanów się też czy to nie jest trochę na zasadzie "Bo Ty miałeś wcześniej kobiety, a ja nie miałam nikogo". Niektórzy mają taką smutną logikę, czytałam o chłopaku, który zdradzał dziewczynę, bo on wcześniej nikogo nie miał, a ona tak. Może to z tym problem, nie umiesz sobie z tym poradzić, czujesz się gorsza? Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-11-07 o 02:47 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to w ogóle za myślenie? Wstyd by mi było, gdybym nagle postanowiła przespać się z innym, żeby zobaczyć jak to jest, bo ojej jakie to światowe i odkrywcze. Opanuj się, dziewczyno.
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Myśli autorki rozumiem, bo sama takie miałam, kiedy byłam z pierwszym chłopakiem i wydawało mi się wtedy, że ostatnim (!
Na szczęście nie okazał się ostatnim. Niektóre piszą i osądzają, jakby sama taka myśl była jakimś grzechem. Co na to wszystko autorka, która zniknęła?
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I to nie jest powód żeby kogoś kto ma głupkowate myśli wyzywać od razu od idiotki, czy żałosnej panny. Co zrobiłabym na miejscu tego chłopaka ? Najpierw szczera rozmowa, przeczuwam też że zaczęłabym się zastanawiać czy czasem poniekąd nie ma tutaj mojej winy. I czy czegoś brakuje jej w tym związku. Skoro takie myśli ją dopadają. Ale szczerze mówiąc, nie chce mi się więcej pocić nad tym tematem. Autorka siedzi cicho. A ja nie mam zamiaru przekonywać kogoś, do tego że jednak 2 posty to za mało by tak negatywnie kogoś oceniać.
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak autorka, nie planowałam skoku w bok (w przeciwieństwie do eksa ) - po prostu bałam się, że z nim zostanę i nic więcej nie poznam, nikogo więcej nowego, zostanę doświadczona tylko w jednym związku i niczego więcej się nie dowiem. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że miałam wtedy 19 lat.
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze chcieć po tym wrócić do siebie.
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Żal.pl - mój komentarz. Myślmy też o uczuciach innych
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Pewno zostanę zjedzona za propozycję, ale autorko zastanawiałaś się może nad tym by ze swoim facetem porozmawiać o tym? Może się okaże, że ma podobne odczucia i np. zgodzicie się na jakiś czas na związek otwarty/swing etc.?
Ale musicie być wtedy absolutnie i na 100% pewni, że chcecie być ze sobą i że Wam to nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dosyć logiczne podejscie, bo inaczej sobie nie wyobrazam, ze co bez rozmowy skocze sobie na bok i zaraz wracam ![]() a jak komus nie przeszkadza otwarty zwiazek, to czemu nie
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę komentować tutaj niektórych odpowiedzi, gdzie osoby wykazały się "kulturą"
![]() Napisałam to na prawdę pod wpływem mocnych emocji, teraz myśląc trzeźwo postanowiłam, że skupie się na swoim związku, na tym ile można jeszcze w niego włożyć, a jeżeli rozstałabym się z chłopakiem z przyczyn naturalnych, bez mowy o powrocie, czy celowej prowokacji dopiero mogłabym bez żadnych wyrzutów robić co mi się żywnie podoba, na ile pozwoli mi mój szacunek do własnej osoby. A co do tego wątku to i tak nie zrozumiałyście mnie do końca, albo raczej to ja źle to wszystko napisałam, bo źle zostało to przez Was odebrane, a odebrałyście to tak jakbym miała zamiar teraz zerwać z chłopakiem bez powodu przespać się z kilkoma i wrócić do niego.. Po prostu napisanie tego pod wpływem emocji było nieadekwatne do tego co chciałam Wam zobrazować. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- A co do tytułu to była to mała prowokacja, która miała na celu to, aby ktoś wszedł się tu wypowiedzieć, doradzić mi
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej sądzę, że się wystraszyłaś opinii o sobie, które przeczytałaś.
I próbujesz obrócić to w żart lub tłumaczyć się, że cie nie zrozumieliśmy. A przecież twój post był bardzo jednoznaczny, nie zostawiał zbyt wiele pola do domysłów. Brak też było w nim tomu "z przymrużeniem oka", więc pisałaś serio.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście miałam się czego przestraszyć...
![]() Jednoznaczny to jest tutaj tytuł, a nie sam wątek, jakbyś nie zauważyła ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- A w żart nawet nie miałam zamiaru niczego tutaj obracać, bo za bardzo mnie to nie bawi
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
No Autorko, jak widzisz ten wątek nikogo nie śmieszy.
Tak, na pewno wszystkie to ŹLE zrozumiałyśmy i wcale Ci nie o to chodziło.
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Chyba, że po prostu nie potrafisz się wypowiadać pisemnie i chodziło zupełnie o coś innego, albo pisałaś z zamkniętymi oczami - nie wnikam. Tak czy siak, nie ma sensu robić szopki, bo nikt Cię tu nie zbije. Po prostu każdy ma prawo wyrazić swoją opinię i ewentualnie Cię skrytykować - tak jest na forum. Wystawiasz się na ocenę pisząc tu cokolwiek.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2012-11-07 o 23:08 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

I właśnie o to chodzi.

) - po prostu bałam się, że z nim zostanę i nic więcej nie poznam, nikogo więcej nowego, zostanę doświadczona tylko w jednym związku i niczego więcej się nie dowiem. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że miałam wtedy 19 lat.