![]() |
#61 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Czy mam uważać na zachowanie partnera?
A jaki masz plan co do TŻ? Chcesz mimo wszystko ratować związek? Czy jednak coś tam zaczęło Ci świtać i nie dasz się robić w bambuko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Świta. I kiełkuje. Tak jak wspomniałam powyżej muszę się zastanowić i przemyśleć sprawę. Ocenić realnie sytuację i to jaką chcę mieć przyszłość. Jakie chce mieć życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Na pewno sie sam przyzna...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Autorko, przeczytaj sobie wątek z pierwszej strony Intymnie - "Zdrada (?) i co dalej?". Tam też facet obiecywał na kolanach, że do niczego nie doszło, że niewinne spotkania
![]() Ja na Twoim miejscu bym postawiła wszystko na jedną kartę i podpuściła Twojego TŻ. Podejdź do niego z poważną miną i powiedz: "Wiem wszystko", a jak będzie się dopytywał o co chodzi to odparuj: "Ty już wiesz". Jest duża szansa, że wtedy wszystko wyjdzie na jaw ![]() Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-11-07 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Ludzie zwykle działają bardzo schematycznie i powielają swoje zachowania z poprzednich związków w kolejnych, dlatego na Twoim miejscu nie łudziłabym się, że potrakuje Ci inaczej niż swoje byłe i, że okaże Ci jakieś szczegółne względy. Tym bardziej, że masz wyraźne dowody na to, że on nie zmienił swojego stylu życia dla Ciebie i nie zamierza tego robić. Tacy jako on mają we krwi potrzebę flirtu, ogrzania się w ciepełku adoracji i zdrady (emocjonalnej albo fizycznej). To bardzo często stały rys ich osobowości. Oni są stali, tylko one się zmieniają.
![]() Jeśli zależy Ci na posiadaniu partnera, który będzie zapatrzony w Ciebie a nie w inne panie i jeśli nie chcesz ciągle przymykać oczu na krętactwo i pokątne działania, to jak najprędzej ewakuuj się z tej relacji. Twoje prośby , groźby czy nawet ulitmatum niewiele zmienią. Co najwyżej on pociśnie Ci kolejną pogadankę o potrzebie zaufania w związku, albo będzie się po prostu lepiej maskował. ![]()
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
dziewczyny slusznie pisza, taki czlowiek sie nie zmieni. bedzie potrzebowal, tego ciaglego flirtu, adoracji, zdobywania kolejnej...
i cos ode mnie-zaloze sie ze ma konta na wszelkich mozliwych portalach erotycznych...
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że Ty już podjęłaś decyzję - dla mnie taka rozmowa znaczy jedno - wypad z baru
![]() Nie będziesz mu przecież chyba przeszkadzać w wyrywaniu wszystkiego, co się rusza.
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() DOKŁADNIE. Też piszę sobie ze swoim facetem takie sms-y (bo czytając to co napisałaś założę się, że koleś sobie flirtuje nieźle z kobietami, pewnie często pisząc dosadnie, co ma na myśli i z wzajemnością) żeby się bardziej nakręcić i potem mieć lepszy seks. Myślisz, że dorosły facet o jakichś tam potrzebach seksualnych zadowala się jakimiś sms-kami tylko? ![]() Nie bądź naiwna. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Skoro jest takim babiarzem to w sumie to by się zgadzało. A jak nie na wszystkich erotycznych to na bank na jakichś randkowych.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-11-07 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Takie podpuszczanie chyba w tym wieku nic nie daje. Chociaż może jak zrobiłabym groźną minę i wyglądała na nabuzowaną to by było bardzo wiarygodne. Ale nie mam przekonania czy chce mi się bawić w jakieś gierki aktorskie. Mam już od tego mistrza. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Kolejna, która związała się ze źle rokującym facetem, licząc, że on się zmieni.
![]() Przecież on ewidentnie Tobą manipuluje! ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
- dokładnie; a na dodatek jako córka babiarza powiem tak: nie idź tą drogą, nie idź; ni chyba że zdrady, baby na boku wliczysz w koszta posiadania chłopa. Sama nigdy nie chciałabym mieć faceta w typie babiarza, widziałam, jak to przeżywała moja matka. Nigdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Masakra. Widzę poważny problem tak w ogóle do rozważenia. Dziewczyny, czym innym jest wybaczenie/zrozumienie pewnej przeszłości swojego partnera, zrozumienie, czemu podejmował takie decyzje, a nie inne, kiedy ten partner wykazuje się minimalną refleksją na temat swojego życia, czym innym jest łapanie babiarza i drania z ohydną, obrzydliwą przeszłością i liczenie, że teraz to jest inaczej. Facet, który zdradzał swoją partnerką to jest czerwone światło jak dla mnie. Facet, który utrzymuje gęste, przypadkowe kontakty seksualne - czerwone światło. Ludzie się nie zmieniają jak za dotknięciem magicznej różdżki. Czasami, niekiedy, mogą wypracować pewne rzeczy, zmienić swoje zachowania, to prawda. Ale na Boga, nie liczmy na cuda.
Mężczyzna, który flirtuje z mężatką i dzieciatą jest nie tylko sukinkotem, ale również skrajnie nieodpowiedzialną osobą, która dla chwili przyjemności jest gotowa niszczyć własny i cudzy związek. Najgorszy sort partnera - bez refleksji, bez skrupółów, bez empatii, bez pomyślunku. Mężczyzna, który wyciera sobie gębę tekstami o zaufaniu, kiedy pisze erotyczne smsy z koleżankami, kiedy ewidentnie nie szanuje swojej kobiety i dobitnie pokazuje swoim zachowaniem jest po prostu parszywym manipulatorem. NIGDY nie sprawdziłam telefonu swojemu eks TŻtowi, przez 4,5 roku związku i wzajemnie. Jestem w 100% pewna, że pomimo naszego rozstania i niemiłych jego aspektów, że mnie nie zdradził i że byłam szanowana. A nasz związek, przypominam, rozpadł się w niemiły sposób. Nie mieści mi się w głowie, że można się godzić na takie zachowanie, na jakie Ty się godzisz. Żaden partner nie powinien robić czegokolwiek podobnego do tego, co robi Twój partner. I właśnie jako osoba, która umiała z własnego doświadczenia rozstać się po niemal 5 latach związku i po roku zaręczyn - bo czasem tak trzeba - mówię Ci: RZUĆ GO. Nie, on się nie zmieni.
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
LOL, nie wierze, ty tak serio pytasz czy masz uwazac? Po 1 nie zamieszkalabym z kims tak szybko, po 2 facet widac ze nie umie utrzymac ptaszka w spodniach.
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki,
otóż jestem po głębokich przemyśleniach. Powiedziałam o tej sytuacji siostrze. Jest w szoku. Edyta, powiedziała, że najchętniej by mu przywaliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie w tej sytuacji wina nie lezy wcale posrodku. Jedyną Twoja "winą" było wybranie takiego faceta, a nie dawanie mu jakiejs wolnosci. Normalny facet powinien znac granice, nie trzeba go pilnowac jak pieska i zakładac smyczy. To nie Twoja wina dziewczyno, ze on jest nie fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
I jeszcze wyjazd sobie zaplanował! Kanalia jedna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Tak myślę... Palnę mu, że jade z nim do Wrocławia. Ciekawa jestem reakcji. Powiem, że chce spędzić z nim ten czas, wieczorem wyjdziemy się zabawić etc.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Powiedz siostrze, że walczy się o rzeczy, o które warto walczyć. ten facet to śmieć, odpad. O takie rzeczy się nie walczy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra na miejscu Twojej cytuję: "wyrwałaby mu jaja". Żeby już więcej nie mógł się z nikim zabawiać.
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz już myśle na chłodno, bez większych emocji. Nieco się zdystansowałam. Wiem, że chcę najlepiej dla samej siebie, a szkoda mojego czasu na takie sytuacje jak wyżej opisana przeze mnie. Delikwent był w szoku, że chcę z nim jechać w delegacje. Nie, nie, nie trzeba. Będziesz się nudzić i takie tam. Jestem ciekawa kto ucierpi. Szef czy może jakaś panienka ![]() Wiecie dlaczego to robię? Dla satysfakcji. Nie chcę wyrównywać rachunków. Mogłabym się z kimś umówić czy przespać, ale to nie ma sensu. Chcę zachować godność i mieć poczucie, że chociaż ja byłam fair. Odczuć taką wyższość. A pławię się w tym jak widzę jego reakcje. Jak wcześniej wspomniałam ciekawi mnie jak faktycznie wije się piskorz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
O matko, ale burdel
![]() Ja rozumiem swobode towarzyską w związku, brak ograniczeń itp, ale jednak kiedy wiążę sie z jakimś mężczyzną to bezwzględnie oczekuję, by dał wszystkim swoim fankom do zrozumienia, kto tu jest królową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bezwzględnie... Bardzo ładne słowo i bardzo popieram jego uzycie w Twojej wypowiedzi. Nie wiem... Po Waszych postach, po przeyśleniach, po radzie przyjaciółki chyba w nocy spłynęła na mnie jakaś tajna moc ![]() ![]() ![]() P.S. Wizaż działa lepiej niż niejeden terapeuta ![]() ![]() Edytowane przez Ana186 Czas edycji: 2012-11-08 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.