Odwołał ślub przez wieczór panieński!!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 16:14   #61
Lithiumae
Raczkowanie

Dot.: Odwołał ślub przez wieczór panieński!!!!

Autorko powiem Ci że wyjątkowo dobra z Ciebie koleżanka
Lithiumae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 20:02   #62
blackcherry12
Raczkowanie

nie wiem co może być gorszego od zdrady.. niezależnie czy pocałunek, dotyk, czy seks, a nawet same myśli w stosunku do kogoś... boli tak samo, niestety Teraz ta dziewczyna na pewno żałuje, nie wątpię. Chociaż co by było gdyby nie wyciekły te zdjęcia? przyznałaby się? Nie sądzę... Szkoda mi tego jej narzeczonego. Bo to on jest tutaj poszkodowany, niestety Swoją drogą kawał drania z tego faceta, z którym ona się całowała. No chyba, że nie wiedział, że ona kogoś ma i za parę dni wychodzi za mąż.
Kiedy mieli mieć ten ślub? Przepadło już, czy jeszcze jest szansa? Była w ogóle porozmawiać z nim i idzie w zaparte, że nie wybaczy?
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 22:13   #63
a u d r e y
Wtajemniczenie

I później się dziwić skąd stereotypowe opinie dotyczące wieczorów panieńskich i kawalerskich, że ludziom puszczają du*y bo to w końcu "OSTATNI DZIEŃ WOLNOŚCI". Boożżżżeee jak tak jej było szkoda tej wolności że się musiała migdalić z innym to po jaką cholerę wychodzi za mąż? Ja tego kompletnie nie rozumiem. I żal mi tej dziewczyny, że zdecydowała się tak smutno wyjść za mąż że musiała żegnać panieńskie życie. Ja też miałam wieczór panieński, ale potraktowałam go jak każdy nasz "ladies night out" bo to że mam Męża w moim życiu towarzyskim nie zmieniło nic. Nadal jeździmy razem na imprezy i nie zamknęliśmy się w 4 ścianach.
Także lepiej że tak się stało, może jak na prawdę kiedyś pokocha to nie będzie musiała wymieniać śliny z innym facetem w rozpaczy przed zamążpójściem.
Stary 2012-11-13, 13:53   #64
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Koleżanka nie dorosła do małżeństwa i w sumie dobrze ,że się stało jak się stało, może przemyśli swoje zachowanie i wyciągnie wnioski...

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 14:18   #65
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
dziewczyny źle mnie zrozumialyscie albo ja źle napisłam....było dwoch striptizerów ale to nie z nimi się całowała tylko z jakims tam chłopakiem chyba spotkała jakiegoś starego kolege czy cos takiego mowila. A co do przyjaciolek to posiada je jak najbardziej i próbowały ją odciagnąc od tego ale jak wiecie jesteśmy dorośli i każdy robi to na co ma ochote. Nie wyobrazam sobie sytuacji ze to ja chciałabym sie z kims calowac a koleżanka by mi zabroniła;/ pozatym to jest bardzo fajna spokojna i porządna dziewczyna ale chyba ten klimat, alkohol, stripizerzy i wogole atmosfera tak ją sprowokowała..Ona była ze z woim narzeczonym 8 lat i nigdy go nie zdradzila mimo,że miala mnostwo adoratorów!! Mi jest przykro dlatego, że ona barzo żałuje tego głupiego pocałunku .
Cytat:
Ale dziewczyny ja jej absolutnie nie bronie również uważam ,że zrobiła najgorszą głupotę i już ją na tej imprezie ostrzegałam ale jak wam pisalam wczesniej nie jestem z nią tak blisko !!! tylko szkoda mi jej bo widziałam w jakim jest teraz stanie a po zatym on tez bardzo cierpi bo ją naprawdę kocha....nie jest to moja przyjaciólka tylko koleżanka i nie chce bawic się w swatkę ale po prostu żal mi ich.... a napisałam to na forum bo myślałam, że znajdzie sie tu ktoś kto znajdzie rozwiąznie dla tej sprawy albo da jakies rady bo napieprzac to kazdy potrafi ;/ Trzeba popatrzyc na to z innej strony , stało się i już nie da się odwrócic ale ludzie gorsze rzeczy robili i gorsze rzeczy sobie wybaczali!!!
Gubisz się w zeznaniach
Stary 2012-11-13, 14:22   #66
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Faktem jest - źle zrobiła. Nie dziwię się Narzeczonemu i faktycznie miał prawo tak postąpić. Jednakże, nie znam ani jej, anie jego, a tym bardziej całej sytuacji. Nawarzyła sobie piwo, które teraz musi wypić.

Staram się zrozumieć Ciebie i także jest mi żal całej tej sytuacji, ale niestety - mądry Polak po szkodzie. Może potrzebują tylko czasu, bo jeśli było to prawdziwe uczucie - wybaczą sobie, a czas leczy większość ran. Jeśli tylko zależy im na sobie i kochają się prawdziwie, to przetrwają to - ona zrozumie, a on miejmy nadzieję wybaczy. Nie widzę innego rozwiązania. A jeśli byłyście tam i któraś z Was jest na tyle blisko z tą dziewczyną to niech ją wspiera i może porozmawia z Narzeczonym. Nie wiem, nie byłam w takiej sytuacji, także nie znam recepty na rozwiązanie tego problemu.

A nauczką musi być to, że wierność jest ważna zawsze i wszędzie, a wieczór panieński nie jest ostatnim "dniem wolności", ponieważ po ślubie zyskujemy wspólną wolność.
Nareszcie ktoś normalnie napisał!!! Dzięki i uważam dokładnie tak samo .. też mam nadzieje ,ze czas im pomoże
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:45   #67
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Nareszcie ktoś normalnie napisał!!! Dzięki i uważam dokładnie tak samo .. też mam nadzieje ,ze czas im pomoże
zapomnieć. o sobie nawzajem najlepiej

ja Cię nie rozumiem. dlaczego Ci jej tak szkoda?? i dlaczego tak zależałoby Ci, żeby się znowu zeszli?? dziewczyna nawaliła, zdradziła... w zasadzie wychodzi na to, że wcale nie przypadkowo; że zrobiła to dość świadomie, bo to przecież ostatni dzień jej wolności i sama tak stwierdziła.... na mój rozum to było przynajmniej w jakiejś częsci zaplanowane. Ty uważasz, że było to "śmieszne" i "naprawdę fajne".... ba, jakoś nie widzi mi się, żeby uhahane koleżanki, pstrykające zdjęcia, naprawdę miały zamiar dziewczynę odciągać od faceta, którego całuje. no po prostu za*ebista rzecz jak coś takiego czytam to oczy ze zdumienia przecieram i od razu mi spanie przechodzi. uważasz, że powinni się zejść, bo ona żałuje, bo cierpi?? ja sobie wyobrażam, jak cierpi jej niedoszły mąż w tym momencie; zdradzony i upokorzony. facet zachował się tak jak tego należało oczekiwać po tym "incydencie". tłumacz dalej jak chcesz, ale i tak nie rozumiem co w tym takiego fajnego było i dlaczego facet powinien jej wybaczyć ja bym nie wybaczyła. jakby mój TŻ na kawalerskim się tak zachował to ślub byłby natychmiast odwołany, a jego towarzysze chyba byliby skreśleni z mojej listy znajomych.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 11:32   #68
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny chciałabym abyście się wypowiedziały na ten temat. Jak dla mnie to jakaś masakra...... Na szczęscie to nie mój narzeczony. Moja koleżanka miała wziąśc ślub 17 listopada tego roku ale wczoraj dowiedziałam się, że wszystko odwołane. W ten weekend byłyśmy na jej panieńskim i było dwóch striptizerów . Jak dla mnie było super tyle ,że przyszła panna młoda za dużo wypiła a nawet nie tyle,że za dużo ale poprostu to był jej ostatni dzień wolności jak to powiedziała. Całowała się z jednym z chłopaków wszystkie robiłysmy zdjęcia ale było smiesznie i naprawdę fajnie. Jednak wczoraj jadno z tych jej całuśnych zdjęc ukazło się w internecie na stronce klubu:/ I nie doszły narzeczony je zobaczył ... Odwółał wczoraj wszystko a moja koleżanka nie może się pozbierac...Przez ten incydent chyba rozpadnie się ich związek;(
A czy ta Twoja koleżanka próbuje z nim pogadać czy dała se spokój, może niech spróbuje go przeprosić... Stało się i tego wieczora nikt nie wymaże z pamięci, a najbardziej to przyszły mąż. Kiedy mieli mieć ten ślub?? Może jeszcze się uda, jak się kochają, ale to by musiał najbardziej przemyśleć ten facet czy da szansę ich miłości, ale to jest trudne bo on będzie nie miał dla niej zaufania, a związek bez zaufania raczej nie przetrwa. Zrobiła głupotę największą z możliwych...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

"bo on nie będzie miał zaufania" - miało być
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 12:17   #69
aszuelka
Zakorzenienie

W ta sobote mieli sie pobierac, ale uj bombki strzelil

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 12:43   #70
kreoolka
Rozeznanie

Już po ślubie napewno bo zostaly dwa dni a on jak odwołał to tego sie trzyma.......boze ile im pieniedzy przepadlo sama jestem przed slubem i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji... i jaki wstyd ;(((
Stary 2012-11-15, 13:03   #71
kaczuszka69
potworkowa

Wstyd to może być tylko jej, ze po tylu latach związku rogi potrafiła doprawic przed samym ślubem. Strach pomyśleć, co mogłaby zrobić, jak by na weselu wypila.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 16:12   #72
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dokładnie - tylko ona powinna się wstydzić, że po tylu latach związku po pijaku zdradziła narzeczonego z jakimś kolegą.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 18:37   #73
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Już po ślubie napewno bo zostaly dwa dni a on jak odwołał to tego sie trzyma.......boze ile im pieniedzy przepadlo sama jestem przed slubem i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji... i jaki wstyd ;(((
Jakby narzeczony zrobiłby mi tak podłą rzecz, to o pieniądze najmniej bym się martwiła (przynajmniej w początkowej fazie).

W sumie, to uważam, że Twoja koleżanka powinna pokryć koszty, skoro to przez jej głupotę do ślubu nie doszło
Stary 2012-11-15, 20:08   #74
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jakby narzeczony zrobiłby mi tak podłą rzecz, to o pieniądze najmniej bym się martwiła (przynajmniej w początkowej fazie).

W sumie, to uważam, że Twoja koleżanka powinna pokryć koszty, skoro to przez jej głupotę do ślubu nie doszło
Mam dokładnie takie samo zdanie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 21:15   #75
lovela5
Raczkowanie

Byłam na podobnym wieczorze panieńskim gdzie Panna Młoda lizała się z trzema facetami. Na jednym już leżała i gdyby ktoś jej nie zatrzymał i nie opieprzył to kto wie co by jeszcze zrobiła. Poprostu się opiła.... Dziś już jest po ślubie. Ona prosiła wszystkie dziewczyny o milczenie a my nic nie mogłyśmy powiedzieć bo to przecież jej odpowiedzialność aby coś jemu powiedzieć... No i tym sposobem on do dzisiaj nic nie wie.

Moim zdaniem głupota i strasznie niesprawiedliwe jest takie zachowanie wobec swojego partnera. Skoro się go kocha i zdecydowało się na ślub to z jakiej paki jest to " ostatni dzień wolności " ? Bez sensu. Ja bym tak nigdy nie mogła się zachować i nawet bym nie chciała żadnych ochydnych striptizerów na moim wieczorze panieńskim...

Przykro mi ale twoja przyjaciółka dostała to na co zasłużyła. Nie współczuje jej. Było myśleć. A wy jako najlepsze koleżanki mogłyście ją powstrzymać... Nie dziwie się że jej narzyczony postąpił jak postąpił.
lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 10:57   #76
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Sama jest sobie winna...
A facetowi sie nie dziwie, ze wszystko odwolal.
"ona temu winna, ona temu winna (...)" całować go NIE powinna

Gdyby mi coś takiego zrobił narzeczony... ślub bym również odwołała. Dla mnie całowanie się z druga osobą to po prostu zdrada. Alkohol niczego nie tłumaczy. Żenująca sytuacja.
Stary 2012-11-16, 12:48   #77
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Hej dziewczyny chciałabym abyście się wypowiedziały na ten temat. Jak dla mnie to jakaś masakra...... Na szczęscie to nie mój narzeczony. Moja koleżanka miała wziąśc ślub 17 listopada tego roku ale wczoraj dowiedziałam się, że wszystko odwołane. W ten weekend byłyśmy na jej panieńskim i było dwóch striptizerów . Jak dla mnie było super tyle ,że przyszła panna młoda za dużo wypiła a nawet nie tyle,że za dużo ale poprostu to był jej ostatni dzień wolności jak to powiedziała. Całowała się z jednym z chłopaków wszystkie robiłysmy zdjęcia ale było smiesznie i naprawdę fajnie. Jednak wczoraj jadno z tych jej całuśnych zdjęc ukazło się w internecie na stronce klubu:/ I nie doszły narzeczony je zobaczył ... Odwółał wczoraj wszystko a moja koleżanka nie może się pozbierac...Przez ten incydent chyba rozpadnie się ich związek;(
za glupote sie placi.
Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Po pierwsze to ta dziewczyna nie ma przyjaciółek a te które były na tym wieczorze to proste debilki,delikatnie mówiąc.A po drugie to tę która zamieściła te zdjęcia powinna podać do sądu o odszkodowanie
odszkodowanie? za co?

Cytat:
Wystarczy samo rozpowszechnianie zdjęć bez zgody osoby zainteresowanej,nie bronię tej dziewczyny tylko jestem zbulwersowana jakie podłe ma koleżanki.Na miejscu tej dziewczyny to raczej broniłabym się że koleżanki dosypały do drinka pigułkę gwałtu i nie wiedziała co robi.Jakby moje koleżanki bez mojej zgody zamieściły zdjęcia z mojego panieńskiego to bym napluła w twarz i więcej bym znać nie chciała,bez względu na to czy na tych zdjęciach byłoby coś niestosownego albo nie.
a nie wpadlas na to, ze to obsluga klubu robila zdjecia, a pozniej je umiescila na swojej stronie?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 14:48   #78
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
za glupote sie placi.

odszkodowanie? za co?

a nie wpadlas na to, ze to obsluga klubu robila zdjecia, a pozniej je umiescila na swojej stronie?
Zasugerowałam się tym że autorka pisała ,że koleżanki robiły zdjęcia.A odszkodowanie to za to że z debilkami spędziła wieczór panieński.Byłam na kilku wieczorach i nigdy PM nie została zostawiona sama sobie,a tak w ogóle to mi bardzo szkoda chłopaka bo on jest najbardziej pokrzywdzony w tej sytuacji
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 14:59   #79
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Zasugerowałam się tym że autorka pisała ,że koleżanki robiły zdjęcia.A odszkodowanie to za to że z debilkami spędziła wieczór panieński.Byłam na kilku wieczorach i nigdy PM nie została zostawiona sama sobie,a tak w ogóle to mi bardzo szkoda chłopaka bo on jest najbardziej pokrzywdzony w tej sytuacji
idź lekcje odrabiaj :P

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-16, 20:56   #80
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
lepiej sama odrób lekcje a nie komuś polecasz
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 18:04   #81
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Cytat:
lepiej sama odrób lekcje a nie komuś polecasz
Halo, halo!
Drogie Wizażanki, bo zaczyna się tu napięta sytuacja robić! Nie ma co naskakiwać jedna na drugą..
Po pierwsze, nie ma co suszyć głowy "laska4" ponieważ pisała ona z prośbą o poradę, a widzę, że większość zaczyna na nią naskakiwać, tak jakby to ona była przedmiotową PM, a nie jest.
Po drugie, uważam, że nie są tu problemem wpisy pisane przez "laska4", choć faktycznie niektóre informacje są niejasne, a sytuacja jaka miała miejsce i ona była tego świadkiem.

Dlatego ze swojej strony proszę o odrobinę wyrozumiałości względem siebie i spokoju

Edytowane przez Kishlaczkowa
Czas edycji: 2012-11-18 o 18:06
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 12:21   #82
kreoolka
Rozeznanie

kurcze jak bym wiedziała, że to co napisałam wywoła takie libacje to bym sie zastanowiła 20 razy czy to pisac. Stało sie i już same widzicie jak to w życiu bywa .. jeden moment i mozna sobie spieprzyc zycieeee
Stary 2012-11-21, 16:54   #83
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cóż, prawdopodobnie gdybyśmy pisały tu, że Twoja koleżanka jest biedna i szkoda jej, to nie żałowałabyś ani sekundy poświęconej na zakładanie wątku. Ale że stanęłyśmy po stronie byłego narzeczonego, to już Ci się to nie podoba, ot cała historia.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 17:38   #84
simple9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
racja, w takiej sytuacji to pieniądze to jeden z mniejszych problemów. Biedny chłopak. Ciekawe co mówili jak odwoływali gości... że narzeczona zdradziła? :/ współczuję mu...
simple9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 10:54   #85
effulla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simple9 Pokaż wiadomość
racja, w takiej sytuacji to pieniądze to jeden z mniejszych problemów. Biedny chłopak. Ciekawe co mówili jak odwoływali gości... że narzeczona zdradziła? :/ współczuję mu...
Chłopakowi będą współczyć... za to zapewne pokaźna ilość osób zaproszonych na wesele będzie już wiedzieć to i owo o dziewczynie i sobie w ten sposób panna wyrobiła podłą opinię.
Stary 2012-11-22, 13:05   #86
fobia04
Raczkowanie

Cytat:
kurcze jak bym wiedziała, że to co napisałam wywoła takie libacje to bym sie zastanowiła 20 razy czy to pisac
gdzie ta libacja? chętnie dołączę
fobia04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 13:23   #87
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez fobia04 Pokaż wiadomość
gdzie ta libacja? chętnie dołączę

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-22, 13:38   #88
jejwlasnyswiat
Przyczajenie

Jej narzeczony dobrze zrobił że odwołał ten ślub...co to za miłość że przy pierwszej lepszej okazji całuje się z innym kolesiem?

A alkohol nie jest tu żadnym wytłumaczeniem...

W dodatku skoro już miała taki wybryk przed ślubem, to może być sygnał, że gdyby byli już małżeństwem, to by robiła różne skoki w bok...
Stary 2012-11-22, 18:09   #89
simple9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effulla Pokaż wiadomość
za to zapewne pokaźna ilość osób zaproszonych na wesele będzie już wiedzieć to i owo o dziewczynie i sobie w ten sposób panna wyrobiła podłą opinię.
na własne życzenie sobie ją wyrobiła za swoje zachowania się odpowiada :P
simple9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 12:38   #90
1989emilia
Raczkowanie

Bardzo tu chłodem wieje Czasu nie cofnie. I z jednej strony nie dziwię się narzeczonemu, że ślub odwołał a z drugiej strony szkoda mi dziewczyny, bo pewnie duzo czasu minie zanim ludzie zapomną... A tak swoją drogą tak sobie myśle, że po tej ziemi chodzą tysiące lasek, które za bardzo zaszalały na paniejskim, ale dzięki temu, że nikt się nie dowiedział pewnie tworzą teraz szczęśliwe rodziny i są przykładnymi żonami. Nie wspominając już o panach
1989emilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości