|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
nie no tak serio to ja nie mam wogóle zmysłu artystycznego więc nie pomoge :/
|
|
|
#62 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Gucia co to są "sapelki"?
Kauchlka z Olcią bardzo dużo wymiotowałam, zobaczymy jak teraz się rozkręci ![]() w środę mam wizytę więc proszę o kciuki ![]() w temacie prezentów to wymyśliliśmy taki mp3 player z mikrofonem + hulajnoga + większy wózek dla lalek
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
no to u nas to samo rządzi:P + puzzle, puzzle, puzzle
![]() |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o muchomorek ,fajne [QUOTE] Kauchlka z Olcią bardzo dużo wymiotowałam, zobaczymy jak teraz się rozkręci ![]() w środę mam wizytę więc proszę o kciuki ![]() [/QUOTE]w takim razie trzymam kciuki za wizyte
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
LUCKY powodzenia na wizycie
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lucky gratulacje u nas też rządzą puzzle, już mamy ich tyle, że miejsca braknie niedługo :O Fajne są chyba gry z Adamigo, bo mamy jedną "Ale historia!" i dziecko może opowiada i tworzyć własną historię, mojej się to spodobało Widzę, że pojawiły się mamusie dawno nie widziane i zrobiła się atmosfera prawie taka jak 3 lata temu to były czasy...Ja będę urodzinki robiły podwójne, czyli 3 latka Polusi i roczek Michałka ![]() Agusiaa9 super, że wyszłaś na prostą ![]() wkleję taką najbardziej aktualną fotkę mojej damy
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-11-16 o 21:52 |
|
|
|
|
#69 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wizycie u fryzjera. Pocieniowane, poręcone, zadowolona ![]() I trzymam kciuki za ten wtorek ważny Cytat:
Alez to wcale nie jest głupi pomysł... do tego jakas czapka na łepek i gotowe Cytat:
Twoja dama cudna ![]() Świeża krew na wątku i od razu optymizmem powiało, Agusia świetnie wygladacie Lucky, kciuki za wizytę. W zabawkach u nas rządzą auta na całej linii, korek i parking non stop w salonie oprócz tego klocki, narzędzia, instrumenty tez są mile widziane... Znaki drogowe.A znajomość samochodów mojego syna juz nie raz wprawiła mnie w osłupienie. Np znacie taki samochód Infinity? Ja nie wiedziałam do niedawna ze cos takiego istnieje a on mi pokazuje paluszkiem na ulicy z daleka... nie wiem po kim to ma
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry kamilka wyleczona teraz mnie boli gardło
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
No no no prawdziwa dama
Cytat:
Znacie,zanacie ![]() :mdlej e:![]() Automaniak mały ![]() ![]() :brzydal :
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusiu Tantum Verde, na stówe ![]() dzieki Laseczki, modnisia z niej jest, nic nawet nie kupuje jej już bez jej wiedzy, musi sama wybrać a jaka awantura była ostatnio jak buty kupowalismy, mi sie jedne podobaly. ale wzielismy takie, które Polusi, bo tamte brzydkie byly![]() U nas pobudki w nocy w dalszym ciągu... Mój królewicz skończył już 11 miesięcy, ale w nocy cyc musi być. Planowałam go odstawić w grudniu, ale nie wiem czy coś z tego będzie :/ Guciu ja chce Twoje laski zobaczyć też
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łał brawa za tak długie karmienie ja moja tez karmie ale ostatnio coś jest cieta na cyca mam nadzieje ze nie bedzie chciała przestac jesc zpiersi bo na sama myśl chce mi sie płakać a Polusie długo karmiłas??Wczoraj pochwaliłam Anie to dzis w nocy wstawała jedyne 8 razy a jak wreszcie na ranem dobrze zasnełą to Kamilk zrobiła pobudke o 6
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj chłopczyk na szczescie nie przywiazuje wagi go tego co mama mu kupi lub co ma załozyc uffff N o moze jedynie ma wymaganie ze musi byc z bobem budowniczym a ostatnio z zig zag ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ja juz zapomnialam co to znaczy takie wstawanie i pewnie ciezko by mi było znowu sie przyzwyczaic
|
|
|
#76 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas od poczatku poszlo wszystko naraz czyli w dzien i w nocy bez pieluchy, bo André po prostu nie chcial...bylo kilka wpadek, ale nie nasiusiania do lozka tylko w drodze do toalety w nocy nie wytrzymal , ale tak od pol roku spokojnie jest sucho w nocy...A przed spaniem maly zawsze pije wode, ma swoj kubeczek kolo lozka, bo lubi wiec nie bede mu ograniczac ![]() Cytat:
Dokladnie...ale powiem ci, ze odkad André odwiedzaja jego koledzy i kolezanki to widze, ze wiekszosc dzieci tak wlasnie ma...juz nawet kupilam sok jablkowy, zeby dzieciaki mialy co pic, bo my w domu nie pijemy, mam zawsze zrobione jakies nalesniki w lodowce, jakis sos bolognese zamrozony w razie czego, buleczki...no zeby mi tu nie plakaly, ze nie ma co jesc... A i najlepsze - 4,5- letnia Emma pyta mnie ze lzami w oczach czy mam czekolade? No akurat mialam z tym, ze taka 90% kakao Dalam jej, sprobowala i...domyslcie sie... Cytat:
Polecalam ja juz daaaawien dawno.... ![]() Cytat:
E tam praca...praca jest ok, robie, co lubie wiec no problem...cala reszta, zwlaszcza pewna osoba nie daje spokoju....ale to temat na Klub znow... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyslane? Cytat:
Zazdraszczam... Cytat:
Nie musisz sie domyslac, bo przeciez pisalam o tym juz wczesniej... A co do twojego zdania, to jest podobne do mojego w sumie, no moze poza paluszkami rybnymi, bo to naprawde bleee jest dla mnie, ale pizze robimy co jakis czas i mniaaaaaam! A moj post o koledze André chyba dal jasny obraz sytuacji - to dziecko nie je czasami czy wyjatkowo tego o czym pisalam tylko je glownie to. I nie zna innych rzeczy i co gorsze - nie chce ich poznac. I moim zdaniem jest to problem, bo w tym wieku kszaltuja sie nawyki zywieniowe na cale nasze zycie i jesli teraz maly czlowiek przyzwyczai sie do jedzenia swinstw a nie pozna innych dobrych smakow zdrowych rzeczy to w przyszlosci jego szanse na poznanie tego sa mininalne. Zasmakowac w Nutelli mozna zawsze, ale zeby polubic np. szpinak, trzeba jednak zaczac odp. wczesnie, budzic w dziecku mile asocjacje. Tak samo zachecanie do sprobowania nowosci...mnostwo dzieci nie chce nawet sprobowac czegos, czego nie zna! Zadnej ciekawosci, tylko takie zahamowanie...a to wazne, zeby obudzic w dziecku taka ciekawosc... Cytat:
Ola swojego czasu bardzo pomogla mi w tej kwestii wlasnie Cytat:
Madzia, bedzie dobrze Bedzie foto? Witam w nowej czesci Agusia witam Zapomnialam napisac, ze w tamtym tygodniu wrzucilam do mojego profilu Album z Urodzin André, takze mozecie zerknac
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już chwilami mam dość, w dzień ze 3 razy cyca dostaje, a w nocy czasem co chwilę i nie pomaga najedzenie przed snem
|
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andre śliczny jak laleczka i te jego śliczne oczka Widac ze impreza urodzinkowa jak najbardziej udana No to u Andree dzieci nie pojedza tego co najbardziej lubia ![]() a mała Emma musiala byc niezle zaskoczonaCytat:
Jakos mnie wzieło na mycie okien wiec zabieram sie do roboty
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam, ale z butelki nie chce pić, w ogóle mm nie podchodzi mu, broni się rekami i nózkami
|
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczności
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() a co do aut to mój na razie rozpoznaje tylko które auto jest czyje, że to mamy, to wujka, to dziadka tego, to tamtego, to księdza :P to dyrektorki przedszkola itp., markami jeszcze nie operuje :P ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
o Matko, jak sobie pomyślę że znów mnie czeka wstawanie w nocy i karmienie to aż mnie skręca :/ w dzień ok, ale do całych przespanych nocek tak sie juz przyzwyczaiłam że ciężko będzie odwyknąć. Teraz chciałabym karmić krócej - max 9 m-cy, ciekawe czy mi sie to uda :/ ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- u mnie dokłądnie tak samo to wyglądało, zaczełam wprowadzać butelkę i MM jak miał 10 m-cy a udało mi się go od cyca odstawić dopiero jak miał 13 :/ Dlatego teraz będę próbować wcześniej
|
|
|
#81 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie zaskoczył totalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Karenina, super pomysł z tym parasolem na prezenty dla gości
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-12 o 11:26 |
||||
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa a w jaki sposób odstawiłaś od cyca Wojtusia? Po prostu nagle przestałas mu dawać?Bo mój jak się rozbudza w nocy to muszę go zatkać cycem, bo inaczej by płakał, pobudził wszystkich, nie wyobrażam sobie tego
na noc daje mu kaszkę łyżeczką taką gęstą, ale zasypia jak go nosze przy cycu
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znamy bo całkiem niedawno o nim usłyszelismy dlatego znamy ![]() ![]() Ale skąd Staś zna takie wyszukane marki samochodów???w szoku jestem ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Gocha a jak sie mieszka w nowym domu?fokazesz foteczki jak sie urzadziliscie?
|
|
|
#84 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaskoczona to malo powiedziane...nie chciala uwierzyc, ze to czekolada Cytat:
To chyba bardziej przyzwyczajenie niz rzeczywista potrzeba... Zapomnialam doniesc, ze polecialam w piatek z rana po moje meteoryty i przyznam, ze mialam tez przygotowane pieniadze na tego cholernego prasowanca, ale cale szczescie wyprobowalam go na sobie i calkowite rozczarowanie...swieci sie jak nie powiem co i poza tym swieceniem nie daje zadnego efektu. Wiec go nie wzielam, ale za to kulki... Sa bossssssssskie, jasniutkie, daja cudny efekt, ktory widac od momentu nalozenia...w koncu moge sobie troche pomarzyc o porcelanowej cerze Na wszystkich zdjeciach w necie, jakie widzialam wygladaly na duzo ciemniejsze, ale w rzeczywistosci sa cudnie jasne...dla jasnych cer marzenie... Zreszta zobaczcie same jakie piekne kolory... IMG_7558.jpgIMG_7559.jpgIMG_7567.jpgIMG_7568.jpg
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- [QUOTE=kachula27;37570443G ocha a jak sie mieszka w nowym domu?fokazesz foteczki jak sie urzadziliscie?[/QUOTE] a mieszka mi sie bardzo dobrze Fociaki miałam wrzucić jakieś ale na razie to to wszytko takie niedopracowane jeszcze. Mamy stare, rozwalające się meble ( po za kuchnia) więc nie bardzo jest sie czym chwalić. No ale coś tam zaraz do k. wrzucę
|
|
|
#86 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Moja drukarka dziś odmówiła współpracy, dobrze że w dzień wzięłam się za drukowanie bo o tej porze by było kiepsko, oczywiście dzikie poszukiwanie kawiarenki i drukowanie po drodze do auta zachaczyłam o sklep zielarski i nabyłam olejek łopianowy z czerwoną papryką i aptekę też mijałam to zakupiłam merz speciale teraz zamierzam przeprowadzić atak zmasowany na moje wypadające włosy, oby ta moja zabawa miała pozytywne skutki, może mi w końcu przestaną lecieć bo już prześwity widzę albo sama się nakręcam, jak po 1-2 mies nie będzie poprawy idę do lekarza ale myślę że to wynik stresów z ostatnich miesięcy ![]() Cytat:
od 6 do 16 tyd piękna dama moja też ostatnio założyła kurtkę w sklepie i nie chciała żadnej innej przymierzyć, oczywiście wyszłyśmy z tą kurtką ![]() Cytat:
Nie no tlenionego blondu nie chcę na razie myślę, Ale pazur by się przydał Gratuluję udanej wizyty u fryzjera! Cytat:
![]() Ja kiedyś mamę miałam okazję uczyć marek samochodów Cytat:
![]() Cytat:
Co do menu dzieci to... pisałam o tym dziecku znajomych, 35kg, nie wiem czym karmione ![]() A pózniej wielkie hallo że dzieci otyłe, cukrzyca i inne cudawianki rodzice nie myślą a dzieci cierpią |
|||||
|
|
|
|
#87 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w moim profilu sa albumy z dziewczynkami
![]() Cytat:
przeciez w pewnym wieku mleko matki dla dziecka to zdecydowanie za malo... moze powinnas juz powoli wprowadzac pokarmy stale ![]() tak ![]() kit, ze ze zlej strony wkleilam zdjecie w cv, ale mam nadzieje, ze przymkna na to oko w razie czego ![]() Cytat:
Cytat:
kuleczki zostaja wykreslone z listy zyczen ![]() a zaraz zerkne sobie do albumu urodzinowego ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Karenina, widze, ze imprezka sie udala
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz się uczy dalej typow czyli ford np mondeo... i fiś kompletny rowniez tiry i autobusy... a jak się denerwuje kiedy ja jakigos nie znam
kiedyś musiałam zrobić fotkę i wysłac do mmsa do męza bo był płacz na ulicy.... mamusia nie znała jakiejś lancii...![]() Kupują z małżem pismo "Motor" ![]() Karenina, special for you ---wersja loca, loca ![]() nic wielkiego, ale czuję sie w koncu w swojej skórze:
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz zdolniache w domu,moj zna tylko marki naszych aut
|
|
|
#90 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój filip uwielbia łazić w moich butach![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
a ja chcę zobaczyć Michałka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szynka jedzona wykałaczką, jakieś golonki które je mój tato, mięso z królika, z gołębia Brokuły uwielbia, kukurydzę groszek. Nie lubi szpinaku. frytek nie tknie nawet, z pizzy zje tylko ser żółty. uwielbia makarony po mamusi, byle byłyby z mięsem. Cytat:
![]() Padam na twarz. pojechaliśmy z małym pociągiem na wycieczkę poszlajać się po większym mieście, nazbieraliśmy liści patyków żołędzi kasztanów, zrobiliśmy małe zakupy i do domu Mam problem. Jak nauczyć moje dziecko jeść kanapki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Sandra jaka już duża, a Rita jakie cuda wyczynia na macie

za wizyte

ja moja tez karmie ale ostatnio coś jest cieta na cyca mam nadzieje ze nie bedzie chciała przestac jesc zpiersi bo na sama myśl chce mi sie płakać