|
|
#61 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dermokosmetyki - Wasza pielęgnacja, opinie, wrażenia
Cytat:
Kerium to dla mnie świetny krem. Używałam go latem po wyleczeniu ŁZS i super się sprawdził, nie zapchał, więc co osoba to inna opinie. Nie wiem jak było u ciebie, ale odniosę się do osób, które już po tygodniu kosmetyk zapycha. Nie ma takiej możliwości, jest to po prostu niezgodne z procesami zachodzącymi w skórze i koniec. Teraz to każdy domorosły kosmetolog/biochemik tak się świetnie zna na składach, że hej! Poza tym nie rozumiem argumentu przeciwko kosmetykom aptecznych: bo ma zapychający składnik. Jest to argument absurdalny. Np. kosmetyki dla alergików mają w większości parafinę, która ponoc tak wszystkich zapycha, mimo że jej komedogenność dawno obalono, ale niech tam...Nie chodzi o to, żeby kosmetyk nie zapychał, ale żeby np. koił, nie podrażniał. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorzej, jak tworzą kremy które są wg producenta przeznaczone do cery trądzikowej, piszą ,że lekkie i pchają tam do składu różne świństwa. Gdyby nie strefa T to mogłabym używać kremu Bambino i nic by się nie zapchało
|
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Ja również się zgadzam w całej rozciągłości z przedmówczynią
. Każdy powinien stosować produkty dobrane pod siebie. Dla mnie parafina z wazeliną plus parę sylikonów to czasami wybawienie. Tak ograniczam Tewl, że nawet gram wody ze mnie nie wyparuje. A o komedogenności parafiny i wazeliny to już mi się słuchać nie chce.
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
wiarygodność www.sklepestetyka.pl
Jak w temacie- macie doświadczenia z tym sklepem? Ostatnio zamówiłam tam krem pod oczy Skinceuticals AEG (540 zł) i w zestawie otrzymałam serum Ferulic (530 zł) za free! Zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem nie kupuję u nich podróbek (ostatnio kupiłam też krem Sesderma). Czy robiłyście tam zakupy?
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Mam 25 lat i się zastanawiam nad wyborem pierwszego kremu przeciwzmarszczkowego myślałam nad Eucerin Hialuron Filler albo coś z Nuxe, mogłybyście mi coś polecić?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Ktory krem lepszy jako nawilzacz do skory mieszanej /b.wrazliwej "Avene czy LaRoche
Ktory krem nawilzajacy bedzie lepszy dla skory bardzo wrazliwej -mieszanej ze sklonnoscia do niedoskonalosci zapychania, krem z firmy AVENE Hydrance Optimale Legere czy krem firmy La Roche Posay Hydreane Legere ? a moze La roche Posay Hydraphase Intense Legere ? Ktory wybrac prosze pomozcie doradzcie
![]() ![]() Edytowane przez Jasna Mleczna Karnacja Czas edycji: 2014-06-06 o 23:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Gorzej, jak tworzą kremy które są wg producenta przeznaczone do cery trądzikowej, piszą ,że lekkie i pchają tam do składu różne świństwa. Gdyby nie strefa T to mogłabym używać kremu Bambino i nic by się nie zapchało