zazdrość w małżeństwie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 16:57   #61
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: zazdrość w małżeństwie

Cytat:
Napisane przez bardotka86 Pokaż wiadomość
witajcie. To ja , autorka tego postu. Dziś stało się coś nieprawdopodobnego. Otworzył moją pocztę i zobaczył rzeczy które pisałam i które radziłyście. I po raz pierwszy widziałam jak mój mąż płacze... i jest załamany. Powiedzieliśmy sobie wszystko i oczywiście ja też płakałam. On był przekonany że nie robi nic złego i że nie miał pojęcia że to mnie rani i przygniata. Obiecał, że rzeczy, które do tej pory miały miejsce zostaną na stałe wymazane.
dziś płacze,a jutro wybije ci 2 jedynki
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:00   #62
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny.
Jestem na forum nowa i bardzo mi się podoba wizaż. Mam pewien problem z mężem i może któraś z Was jest bardziej doświadczona i mi pomoże bo już nie wiem co o tym myśleć. Otóż jestem po ślubie prawie trzy miesiące i zazdrość męża już przybiera rozmiar chorobliwy a strasznie mnie to drażni. Dla przykładu to najlepiej jak bym siedziała w domu i nie wychodziła bez niego, dodam że nie mam pracy (26 lat na karku) bo mąż zaakceptuje tylko "babską" prace tzn taką gdzie nie będę miała styczności z mężczyznami, nie puszcza mnie nawet samą do sklepu, nie chce żebym jeździła pociągami bo są niebezpieczne. Ostatnio chciałam zrobić sobie i Mu niespodziankę i gdy spał po nocce wymknęłam się do fryzjera na zmianę fryzury Jakież było moje zaskoczenie że gdy wróciłam On nie spał i czekał na mnie i z wyrzutem spytał "gdzie byłaś i skąd miałaś pieniądze?" Nawet nie powiedział czy mu się podoba. Dodam, że po ślubie mieszkam daleko od domu i nawet nie znam tu nikogo żeby iść i pogadać, Ciągle siedzę w tych 35metrach i się dobijam Ostatnio ubzurało Mu się że chłopak mojej siostry "leci" na mnie i dlatego nie jedziemy na święta do moich rodziców. Jestem jak w klatce. Czy to się zmieni?? Czy to jest normalne czy poprostu tak w małżeństwie już jest?? Doradźcie mi coś Kochane Dziewczyny
Dla mnie opisana sytuacja to patologia, mówię Ci to jako psycholog. A najbardziej mi żal, gdy widzę, że pytasz się czy taka sytuacja jest normalna. Nie jest, ale szkoda, że nie prosiłaś o poradę przed ślubem
Stary 2012-12-21, 17:05   #63
natalka2
Zakorzenienie

po przeczytaniu tego posta nasuwa mi sie tylko jedno slowo: niewolnica

nie miesci mi sie w glowie jak mozna tak zyc

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:40   #64
bardotka86
Przyczajenie

dziękuje Wam za rady. Spróbujemy to wszystko razem naprawić. Kocham swojego męża i wierzę że jak obiecał to tak zrobi, bo On zawsze dotrzymuje tego co mówi. Cieszę się, że sam to przyznał że przeginał.
bardotka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:49   #65
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dziś płacze,a jutro wybije ci 2 jedynki
Niestety w tym przypadku też,jak zawsze masz rację.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 17:51   #66
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
witajcie. To ja , autorka tego postu. Dziś stało się coś nieprawdopodobnego. Otworzył moją pocztę i zobaczył rzeczy które pisałam i które radziłyście. I po raz pierwszy widziałam jak mój mąż płacze... i jest załamany. Powiedzieliśmy sobie wszystko i oczywiście ja też płakałam. On był przekonany że nie robi nic złego i że nie miał pojęcia że to mnie rani i przygniata. Obiecał, że rzeczy, które do tej pory miały miejsce zostaną na stałe wymazane.
Cytat:
dziękuje Wam za rady. Spróbujemy to wszystko razem naprawić. Kocham swojego męża i wierzę że jak obiecał to tak zrobi, bo On zawsze dotrzymuje tego co mówi. Cieszę się, że sam to przyznał że przeginał.
O kobieto, dzięki. Już dawno się tak nie uśmiałam. O nie wierze normalnie.
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:48   #67
allmode
Wtajemniczenie

Normalnie cud wigilijny.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 18:52   #68
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Normalnie cud wigilijny.
Zwierze przemówiło ludzkim głosem ;p
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 19:35   #69
Rena
Zakorzenienie

tacy mezczyzni po prostu istnieja, sama widzisz, ze nikt w watku nie wyrazil zdziwienia, ze to niemozliwe i ze sie nie zdarza.

On to robi bo czuje sie w srodku slaby, a dziala z pozycji sily potrojnie - jego teren, jego pieniadze, a do tego ma papier. To ze sie rozplakal to tylko dowod jego slabosci, podobnie jak nadmierna kontrola. On sie czuje niepewnie, bo gdyby ufal, to by nie zadawal pytan z poziomu gdzie bylas i skad mialas pieniadze.

No i zgadzam sie , ze Wy sie slabo znacie, tego sie nie liczy w miesiacach, ale tez w jaki sposob sie poznawaliscie. W kinie raczej sie oglada film, a nie planuje rodziny.

No i jasne ze tego typu facet odejdzie do silnej i przebojowej, bo to mu na pewno zaimponuje. Poza tym paradoksalnie on sie moze bac, ze sam nie udzwignie kosztow rodziny, fakt, ze nie pracujesz moze wzbudzac w nim panike i juz sam nie wie do jakiej pracy wyslac, zeby bylo dobrze. Bo dodatkowo Ci jeszcze nie ufa.

Przyznaj sie na poczatku mu czyms bardzo zaimponowalas i liczyl, ze jak sie z Toba zwiaze polepszy swoje jutro, pozycje spoleczna, moze liczyl na duuzy posag, uklady, znajomosci etc. Na pewno wiesz co to bylo i co go przyciagnelo. Tego typu facet poluje na takie atrakcje, a teraz sie czuje rozczarowany.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 21:55   #70
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
na terapii??
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości