|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak często odwiedzacie swoich teściów?
Dziewczyny a może mi coś poradzicie. Ja odwiedzam swoją teściową raz w tygodniu, zazwyczaj w soboty. Od poniedziałku do piątku pracuję (wstaję o 5 rano wracam o 17.00). Niedziele chciałam mieć wolne, dla siebie. Dla mnie odwiedziny raz w tygodniu wystarczą, tym bardziej że ja i teściowa to dwa różne światy i nawet nie mam za bardzo o czym z nią rozmawiać. Ona jednak zawsze dzwoni na początku tygodnia, kiedy po pracy do niej przyjadę, a ja już na samą myśl jestem chora. Jak jej odmawiać i się nie narażać? Nie chcę psuć dobrych stosunków między nami.
Dodam, że mój TŻ większość czasu spędza w delegacjach, a jej córka z wnukami też na stałe mieszka za granicą, moja teściowa od śmierci teścia jest więc sama i trochę mi jej żal, ale ja nigdy nie byłam rodzinną osobą... |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jej odpowiadasz na pytania kiedy dzwoni?
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję, co będzie, kiedy pojawi się dziecko, bo o to suszy nam głowę od 2 lat Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2014-07-09 o 16:45 |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
W piątek zrobię dla teściowej ciasto w prezencie na urodziny, ale nie zamierzam do niej jechać. Właściwie się nie widujemy. Myślę, że tak jest zdrowiej. Jak TŻ dzwoni do niej, czy jedzie, to pozdrawiam. Czemu się nie widujemy? Męczą mnie i denerwują osoby, które ciągle narzekają i płaczą nad swoim losem, a w życiu nie zrobiły niczego, aby ten los zmienić na lepsze plus i nie postawiły się mężowi, który podejmował kolejne złe dla rodziny decyzje. Nie jest to na moje zdrowie wysłuchiwać takich żali i lamentów.
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-07-09 o 18:20 |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie nie zmusza, on nie wie po prostu jak te wizyty wyglądają, bo inaczej jest jak jestem z nim (swobodniej), a inaczej, jak jestem sama. On zawsze bierze moje zdanie pod uwagę, tylko nie wiem, czy sama rozmawiać z teściową czy najpierw z nim to ustalić. A problem polega na tym, ze rok temu zmarł teść, córki nie ma, syna nie ma, więc ona widzi we mnie towarzyszkę życia. Ja w niej niestety nie...
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez zielonkava Czas edycji: 2014-07-09 o 18:41 |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
Zrobię mały off top - ale jak zwracacie się do cioć / wujków / dziadków męża?
Za dwa miesiące mój ślub i ciekawa jestem jak to będzie wyglądać. Oczywiście zależy od tego jak i czy w ogóle mi zaproponują jakąś zmianę, bo na razie jestem na Pan/ Pani. Moja mama uważa, że powinno się mówić ciociu / babciu do cioci / babci męża, ja uważam, że Proszę Pani. Ciekawa jestem jak jest u Was. |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Może nie tyle awantury, ile obrazy teściowej, obrazy bratowej, ale macie rację, dla własnego komfortu muszę te wizyty ograniczyć. Swoją drogą trochę to dziwne, ale od dwóch lat widzimy się praktycznie co tydzień i ani razu się nie pokłóciłyśmy, nawet jak mieszkałyśmy ze sobą razem 3 miesiące.
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

a co jej odpowiadasz na pytania kiedy dzwoni?