![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Suits "W garniturach" :)
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, macie jakieś plany na Sylwestra? Ja wbijam do przyjaciółki na bibę ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam lubiłam Erica w długich włosach. To dopiero był skandynawski styl! ![]() Zazdroszczę! Mój pierwszy rozdział rodził się w bólach, przypuszczam, że z kolejnym będzie tak samo. ![]() W ogóle Truebloodowy offtop się nam zrobił ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- lyyli, mój sylwester to impreza w akademiku z TŻ i znajomymi z roku. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Na sylwestra idziemy ze znajomymi do pobliskiego pubu/restauracji. Najpierw obiad noworoczny a później tańce wywijańce na parkiecie
![]() Też bym ściągnęła Suits, ale szybkość z jaką się seriale z USA pojawiają się tutaj i brak lektora mnie absolutnie rozleniwił. Wole poczekać niż ściągać - jest to nowość dla mnie od jakiegoś roku. Stałam się praworządną uczestniczką interentu, kto by pomyślał że taki dzień kiedyś nastąpi.
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Regularkate, no właśnie nie lubiłam jej. Uwielbiam jak Eric wysysa to serce
![]() W ogóle w jakim mieście studiujesz? Moja koleżanka też spędza Sylwestra w akademiku - warszawski Kic - i już się boje, czy uda się jej tę imprezę przeżyć. I żebyś wiedziała w jakich bólach rodził sie mój I rozdział... Do tego pisałam go w wakacje żeby oddać równo z początkiem października. Ja Suitsów oglądam w necie. Zresztą tak jak wszystkie seriale, bo ściągać nigdy nie umiałam i jednak się trochę boję, bo podobno czasem kogoś łapią, więc wolę jednak legalnie. Sylwester spędzam w domku ![]() Znacie jakieś dobre książki fantasy? Byłam dziś w bibliotece i jakoś nic nie umiałam sobie wybrać.
!Me encanta espanol! ![]() Edytowane przez ama Czas edycji: 2012-12-31 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Heeej
![]() ama, niestety nie czytam takich książek, ale mogę się koleżanki spytać o tytuł, bo ostatnio opowiadała, że jakąś fajną czytała ![]()
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Tolkiena kocham miłością nieskończoną. Czytałam Władcę, Hobbita, Silimarillion, Niedokończone Opowieści.
Lyyli, jak możesz to będę wdzięczna jak zapytasz ![]() Ja mam wolne - dopiero 7.01 studenci UW wracają na zajęcia. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić: seria "Koło czasu", wszystko Pratchetta, "Pamięć, smutek i cierń", "Gra o Tron", "Wiedźmina" Sapkowskiego to pewnie każdy czytał, ale jakby coś to i tak polecam.
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak Wam tydzień minął? Ja ledwo co przeżyłam, jestem taka zmęczona, dobija mnie to ciągłe jeżdżenie mzką w jedną i drugą stronę ![]() ![]() Chciałam iść na studia na UW ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Dołączam do Waszego grona fanów tego świetnego serialu ![]() Straaasznie mnie wciągnął ten serial :P z niecierpliwością czekam na 17 stycznia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skąd jesteś, że tak wiało? Ja się zawsze bardzo niepokoję jak wieje. Wolę już deszcz i pioruny, ale takie wiatry jak nic nie pada są dziwne. Z filmem "Czekolada" mi się bardzo kojarzą, bo ona zawsze zmieniała miejsce jak zaczynało wiać. A to gdzie studiujesz? Gdzieś w tym wątku pisałaś coś o super przystojnym uczniu Twojej szkoły, więc myślałam, że jesteś jeszcze w szkole ![]() Ja przez ostatnie parę dni też się utuptałam jak nie wiem co. I u mnie jeszcze leje ciągle. Ale zaliczyłam masę sklepów oraz dwa lumpeksy, więc kupiłam żakiet za 5zł (bardzo ładny zresztą, a la Blair Waldorf), do tego sweter i pasek. No i wreszcie udało mi się nabyć skórzane kozaki, które są na mnie dobre i nie sterczą na łydkach tak jakbym nogę w wiadro włożyła. Amorelaa, witaj ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, tak, jestem jeszcze w szkole, ale już finałowy rok ![]() Uwielbiam styl Blair z 1-3 sezonów ![]() Też mi buty trudno znaleźć ![]() Hej ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Lyyli, a o czym myślisz w takim razie w kontekście studiów? Prawo?
![]() ![]() "Czekoladę" koniecznie zobacz. Gra Johnny Deep. Bardzo fajny film.
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O prawie raczej nie myślę, bo po tym nie da się wyjechać zagranicę, no i to jednak dużo nauki. Myślałam o czymś związanym z reklamą (Advertising na London College of Communication ![]() ![]() Nie jestem jakąś wielką fanką Deepa, ale spojrzę ![]() edit. Czy mi się wydaje, czy Georgina spiknęła się z Jackiem w finale "Plotkary"? ![]() ![]()
I'm sorry I don't have a photographic memory, but my brain is too busy being awesome. ♥ Edytowane przez lyyli Czas edycji: 2013-01-05 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Jezu, korpo to zło! Dobrze się zastanów, czy chcesz tam pracować. Korporacje robią ludziom pranie mózgu, a po 10 latach niemal niewolnictwa i tak większość wyrzucają i biorą młodszych i wydolniejszych.
Po prawie da się wyjechać, chociaż jest trudno. Można wstąpić do dyplomacji, pracować w organizacjach typu ONZ albo kancelariach prowadzących sprawy, gdzie wchodzą w grę interesy polskie i zagraniczne. Co do Georginy i Jacka to tak, na ostatnim odcinku są razem ![]()
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cudownie to ujęłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Też jesteś prawniczka in spe? Jaka uczelnia? W ogóle właśnie siedzę nad prawem cywilnym i to jest taaaakie nuuuudne....
![]()
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 10 dni do Suitsów!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- ama, cywil jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
17 stycznia nowy odcinek <3
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cywil to dla mnie mordęga. Za to karne jest bardzo ciekawe. Oglądałyście The Good Wife? Też podobno prawniczy. Fajny? A propos Harveya to my przecież mamy wykładowcę, który jest do niego podobny. I z wyglądu (chociaż chyba trochę starszy, bo jest koło 40tki) i ze sposobu zachowania. Miałam z nim rok zajęcia z historii prawa i było naprawdę super.
!Me encanta espanol! ![]() Edytowane przez ama Czas edycji: 2013-01-07 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyzwyczaisz się do cywila. To jednak mekka dla każdego prawnika i czy chcesz, czy nie, musisz go znać dość dobrze ![]() Co do pogrubionego - oj, to nie mogłam tego wiedzieć na taką odległość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Chodzi Ci o Żonę idealną? Czasem leci na 13th street albo Universal Channel, teraz nie pamiętam. Nie obejrzałam nigdy całego odcinka, ledwie parę minut, ale rzeczywiście ponoć recenzje ma bardzo dobre, i ileś tam Złotych Globów chyba (?).
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Przyzwyczaję się - to pewne. W końcu skończyłam już prawie jedne nudne studia, to i drugie skończę.
To trochę beznadziejnie macie z tym rolnym. U nas jest tak, że obowiązkowe przedmioty mamy na I i II roku, a potem mamy pulę takich, które są obowiązkowe, ale można sobie wybierać kiedy je zrobimy oraz pulę takich, z których obowiązkowo musisz sobie wybrać ileś tam. I tak jak ktoś nie chce robić rolnego to musi np. handlowe także mamy szansę się sprofilować. Plus oczywiscie spece, które sa już w 100% fakultatywne i których jest ok. 200 co roku. W ogóle na jaką aplikację się wybierasz? Pamiętacie ten odcinek Suitsów, w którym Louis pyta Donnę, czy kocha Harveya? Chodzi mi o symulację procesu. Na UW uruchamiają takie zajęcia, które są właśnie symulacją procesu karnego. Jest sala sądowa, togi, akta itd. A na II roku jest niestety za wcześnie ![]() Swoją drogą w tym odcinku miałam ochotę zabić Louisa. Tak, Żona Idealna to polski tytuł. Mad Man też zostali obsypani nagrodami, a tak się wynudziłam przez pierwsze kilka odcinków, że nie chcę się drugi raz naciąć na nudny serial. A sesja idzie, więc oglądanie seriali czas zacząć ![]()
!Me encanta espanol! ![]() Edytowane przez ama Czas edycji: 2013-01-07 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
kilka lat temu na UWroc prawo ochrony środowiska też była obligatoryjne i był to jeden z najciężej zdawalnych przedmiotów, więc chyba każda uczelnia ten przedmiot ma. Ja na studiach też miałam jednego prowadzącego mega przystojnego, odpicowanego, w fajnym garniturze i był to wyjątek na tle innych wykładowców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do dyplomacji to chyba ciężko się dostać, o ONZ to już nie wspomnę ![]() Ha! Oboje są super ![]() Oglądałam tylko kawałek i jakoś mnie nie zaciekawił szczególnie, ale nie będę się wypowiadać, bo musiałabym choć parę całych odcinków obejrzeć ![]() Jeej! ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Czekam i nie mogę się doczekać
![]() Swoją drogą zauważyłam, że aktorka grającą Donnę jest niesamowicie podobna do pewnej polskiej aktorki... Czyż nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.