![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzorcyzmy
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Do wielu rzeczy podchodzę sceptycznie ale akurat w to wierzę
![]() Swego czasu interesowałam się tematem, sporo czytałam, oglądałam. Dałam sobie spokój kiedy sama zaczęłam mieć problemy ze snem. Dlatego nie warto interesować się takimi tematami. Miałam w planach zgłębić kiedyś OOBE ale to chyba nie dla mnie ![]()
![]() |
#63 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
natash88, miałam pisać ale Ty mnie tak ładnie wyręczasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Czasem ciągnie mnie jeszcze do okultyzmu i innych dziwnych rzeczy, np. OOBE, bo nigdy do końca tego stanu nie udało mi się osiągnąć, ale jak sobie przypomnę, jakie mogą być skutki, to szybko mi się odechciewa.
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Odkąd pamiętam pociągał mnie okultyzm. Jest w tym coś fascynującego.
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pociąga niewiadome, każdego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
A zarazem bardzo niebezpiecznego. Mój znajomy się tym interesował i bardzo źle się to dla niego skończyło.
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jestem pijana to też tego nie kontroluję. Np ostatnio siedziała ze mną kobieta która nie może mieć dzieci. Nie wiadomo dlaczego. Wszystkie badania pozytywne, ona zdrowa, on zdrowy. Miałam chęć wtedy spojrzeć na jej rękę i powiedzieć jej ile będzie miała dzic i jej płci (o ile by miała te kreski bo może faktycznie nie będzie ich miała). Nic takiego nie zrobiłam. Dla mnie to jedno spojrzenie na dłoń. Czasem jak np maluję kogoś, znajoma mierzy moją bizuterię, ktoś ma otwartą dłoń to czytam z niej. Tego nie kontroluję. Patrzę czy będzie rozwódką, wdową, a jak ktoś mierzy pierścionki to często linię dzieci widzę. To siedzi w człowieku po prostu. Zdrady wielkie czasem zobaczę, ale co lepsze 2 facetów równocześnie podwójne życie. Widok mojej dłoni, linii, jest dla mnie niznośny. Nienawidzę tej przyszłości. Od kiedy pierwszy raz w życiu poszłam do wróżki, od kiedy przeczytałam pierwszą książkę o wróżbiastwie źle mi z tym co widzę na włsanej dłoni. Nie jest to nic pozytywnego. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można mieć podobne wrażenia w stanach hipnagogicznych i hipnopompicznych. I pewnie także w medytacji. Ale dla mnie nadal to tylko kwestia stanu umysłu - niezmierzona jest jego moc ![]() MirellamKoko - ale Ty masz jakieś poczucie 6go zmysłu, czy to jest kwestia wyuczenia się wróżbiarstwa?... Edytowane przez natash88 Czas edycji: 2013-01-06 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy to co mi powiedziałaś i już mam chęć poczytać o wróżbiarstwie czytaniu z dłoni i jak to się robi ![]() Jeżeli widzisz nawet swoją przyszłość na ręce to nie możesz jej zmienić ? Zawsze myślałam ,że jeżeli ktoś komuś coś przepowie czy wywróży to można to jakoś zmienić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Owszem mam takie samo zdanie jak i Ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
To jak wyjaśnisz widzenie jednej osoby w tym samym czasie w dwóch różnych miejscach ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Co do OOBE, to chyba ostatnio powoli zaczynam wchodzić w ten stan. Nawet nie chciałam tego, samo jakoś tak wyszło kilka razy. Ale zawsze jak zaczynam czuć wibracje, to wychodzę z tego stanu. Za to dosyć często miewałam LD, czyli świadomy sen.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Napisałaś w swoim poście, że jednym z objawów opętania jest mówienie w obcych językach np. starożytnych.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pomyślcie co Wam daje okultyzm? Dominację (?) - wiem, co kogo czeka. Poczucie kontroli (?) - wiem, co będzie. Zewnętrzne atrybucje przyczyn (?) - to nie jest moja odpowiedzialność, to jak się potoczy sytuacja, leży poza mną, w czymś innym. I inne opcje.
Czy nazwiecie to kuszeniem, czy czymkolwiek innym (jednym z powyższych) - okultyzm stał się dla Was jakąś strategią radzenia sobie z problemami/życiem/stresem etc. Tak więc to zależy tylko od Was, jak każdy inny nałóg. Dla własnego dobra poszukajcie najpierw w sobie przyczyn tej słabości. Mimi - ale ja tego nie wytłumaczę z punktu widzenia obserwatorów (bo dla mnie ich nie ma-tzn. nie ma obserwatorów takich zdarzeń), natomiast z punktu widzenia tej osoby (będącej w dwóch miejscach) - stan psychotyczny. To jest tylko w umyśle. Edytowane przez natash88 Czas edycji: 2013-01-06 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Mój znajomy tak miał wchodził w ten stan podczas snu i nawet o tym nie wiedział dopiero później się zorientował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"karty to nie wyrocznia, masz wpływ na swoje życie" Widzisz karty odpowiedzą na postawione pytania. Jak ktoś chce milość to robi się rozkłady partnerskie. Można też zrobić krzyż na sprawy zawodowe. Klasyki pokazują bardziej ogólnie przyszłość hmmm ja wolałam klasyki. A co dłoni. To ona pokazuje bardziej konkrety a nie pitu pitu. Nie pokaże Ci że zerwiesz z facetem, że będziesz miała 18 facetów itp. Tylko np masz konkretne linie. Linie związku i tam widać czy będziesz wdową czy rozwodką, a może jedyna życiowa miłość (wtedy jdna kreska do końca). Liczba dzieci. Fundusze. Choroby. Przerwy w linii zycia to wypadki zagrażające życiu, choroby zagrażające życiu. Czy to co zobaczy się na dłoni można zmienić? Książkowo ezoterycznie nie umiem odpowiedzieć na te pytanie. Linie zmieniają się w ciągu życia. Wolę tłumcazyć to teraz jako głupotę, wyśmiewać, nabijać się z ludzi którzy wróżą, mówić że mają odchyły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Bo nie wiedzą do czego może to doprowadzić i tym sposobem nie ściągają na siebie uwagi Złego bądź są mniej podatne na te sprawy - w sensie, że nie kojarzą tego z niczym złym. Albo już z nim się skumplowali i on dla nich nie groźny :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"ja nadal myślę, że dla osoby wierzącej kwestia sprzeniewierzenia się zasadom wiary (fascynacja okultyzmem) może być traumatyzująca, i stać się przyczyną opętania/stanu depresyjnego etc. Ty widzisz w tym działanie szatana, ja dysonansu wartości i działań." I myślę, że robicie sobie wielką krzywdę - mimi i MirellamKoko - że składacie to na karb jakiegoś transcendentnego zła, a nie na własne barki. Znowu bym musiała uciec się do własnego cytatu, że łatwiej czasem uciec w wiarę (w zło/boga etc.), zamiast przepracować swoje własne słabości (bo łatwiej zrzucić przyczyny na czynniki zewnętrzne a nie upatrywać ich w sobie). Krzywdę sobie można tym zrobić - bo jak widać myślenie nakręca, nie zawsze w pozytywną stronę. I łatwo się wtedy poddać sugestii i być wykorzystanym (we wszystkich dziedzinach). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
W głowie mi się nie mieści, że dorosły wykształcony człowiek może wierzyć w takie rzeczy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
I wiesz, chociaż się z tobą nie zgadzam ![]() ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-06 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||
Konto usunięte
|
A Lisbeth na Wizażu mówi, że to brednie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szatan najczęściej dręczy wierzących. Niewierzących ma w garści, po swojej stronie, więc po co ma cokolwiek robić?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.