Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 15:38   #61
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Landi pogadaj z Mateuszem!! powiedz Mu co Ci siedzi na serduszku!!
Stary 2013-01-07, 15:39   #62
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Dojotka mówiłam.. ale to nie pomogło...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:41   #63
halwaya
Zakorzenienie

A propos szczepień - ja szczepię 5w1 i pneumokokom..
podjęłam decyzję już w ciąży

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:48   #64
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Ja silna byłam cały czas ale teraz już nie daje rady. Kiedyś moja sila musiała sie skończyć.. nie daje sobie rady z dzieckiem. Zawsze myślałam że będę dobrą matką ale jednak tak nie jest. Z przemeczenia zapominam gotować obiad czy zrobic pranie (pranie w rękach bo jeszcze pralki nie mam)... nie mam apetytu, cały czas płacze, zimno mi i co chwilę słabo. Wczoraj moja mama zrobiła kazanie mateuszowi że ma mnie wspierać, przytulić itp no to przytulić raz wczoraj. I nic więcej. Wie że sobie nie radzę, kuba przy mnie płacze a chce tego uniknąć przez ta przepukline więc troche go unikam, a mąż mnie wręcz zmusza do wszystkiego. Też chciałabym przytulić sie do syna ale on cały czas płacze... jak już tak strasznie wrzeszczy to łapie sie na tym że go nienawidzę wiem że moge być uznana za wyrodna matkę, ale tak czuje. Właśnie w wten sposób objawia sie moja depresja...
Do tego praca.. w pracy odpoczywam, przebywam z ludmi, ale wracam do domu i znowu to samo... zresztą w pracy też nie jest super bo ostatnio w kasie brakowało mi 300zl na szczęście okazało sie że źle policzylam i kasa sie znalazła.
Deprecha dopadła mnie gdzieś 2 tygodnie po porodzie, teraz jest prawie 7 tygodni i jest tylko gorzej, nic sie nie poprawia będę musiała iść z tym do lekarza.. póki nie jest za późno, bo ludzie mi mówią że powoli znikam już.. mam 20kg mniej niż przy porodzie czyli 10kg mniej niż przed ciąża..

Dziewczyny nie pozwólcie na to żeby sie doprowadzić do takiego stanu jak ja. Nikomu tego nie życzę. Jak będziecie zalamane to szukajcie wsparcia. Ją chciałam być silna, widać jak to sie skończyło
Współczuję
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 15:57   #65
madzius90
Zakorzenienie

Witam się na odchowalni

tytuł rewelacyjny

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Co do szczepień my szczepimy tymi normalnymi szczepionkami refundowanymi i dodatkowo na rotawirusy (w czwartek pierwsza dawka- 300 zł, a później za 6 tyg. znowu 300 zł, no ale ze względu na to, że Bartuś urodził się malutki to musimy go zaszczepić).

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2013-01-07 o 15:54
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:02   #66
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduje się i ja.. jak ja będę nadrabiać i FB i tutaj
Fajnie, że już wszystkie rozpakowane!
Eh, kocham was dziewczynki

a moja właśnie śpi.. jak na załączonym obrazku..

Śliczna
Stary 2013-01-07, 16:09   #67
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
i zaslugujesz na Karnego kutasika ze sie wczesniej nie doezwalas)
Pokornie przyjmuję karnego kutasika

Kiedy zaczęłyście kłaść maluszki na macie i - lepsze pytanie - kiedy one zaczęły wykazywać jakieś zainteresowanie nią? Franek jutro kończy miesiąc, ale mata go kompletnie nie interesuje... Paski na firankach są super, belki na suficie są super, lampki na choince i lampki na suficie też są super... ale mata jest niewidzialna...
A druga kwestia, jak z podnoszeniem główki i leżeniem na brzuszku? Kiedy leży na moim i TŻeta brzuchu, albo kiedy trzymamy go na rękach, to jesteśmy pod wrażeniem tego, jak trzyma główkę - jak długo i jak wysoko. Kiedy leży na brzuszku - to jest strasznie, krzywda mu się dzieje i jest fuj, płacz zaczyna się po 20 sekundach, o dźwiganiu głowy nie ma mowy - no, może minimalnie na krótką chwilę. Jest tylko rozpacz... Może mu za miękkie to, na czym leży? macie jakieś spostrzeżenia?
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:20   #68
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie pochwale że mój kuba waży już 5050g a ma 6, 5 tygodnia, grubas mały
kawal chlopa!!

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduje się i ja.. jak ja będę nadrabiać i FB i tutaj
Fajnie, że już wszystkie rozpakowane!
Eh, kocham was dziewczynki

a moja właśnie śpi.. jak na załączonym obrazku..
cudowna cala mamunia!!

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
melduję się i ja i obiecuję się poprawić i bywać częściej
ulzylo mi ze nie tylko ja jestem corka marnotrawna

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
No właśnie odchowalnia i ja mam już problemy pociążowe. Dzisiaj w nocy ok 3, obudził mnie straszny ból prawej piersi, jakby ktoś igłę wsadzał. Była trochę nabrzmiałą więc wybudziłam małego i przystawiłam go żeby mi trochę wyssał. Jak zaczął ssać to myślałam że zemdleję z tego bólu, possał ok 40 min (ja zaciskałąm zęby, chociaż tż obudził się z tych moich jęków), było trochę lepiej. Wzięłam apap i poszłam spać ale za 2 godz znowu pobudka, sytuacja ta sama, więc znowu przystawiłam małego. Z rana zadzwoniłam do położnej to powiedziała że mam zastój , żadnej grudki nie czuję ale ona mówi że tak może być, widocznie w nocy gdzieś sobie za bardzo przycisnęłam pierś że się "zablokowała". Dobrze że mały dzisiaj ma dzień przy mamie więc często go przystawiam, jest lepiej chociaż ból jeszcze czuję, ale nie taki jak na początku.
ja tez nie czulam guza a zastoj byl-wspolczuje-bol niemilosierny:/ mi polecono-mrozona kapucha-mlody-reszte aktator-goracy prysznicpo dniu nie bylo sladu

Cytat:
Marti, my jutro jedziemy do osrodka, maja nam pokazac jak cwiczyc z Dawidem, u nas jest tak ze prawa strona jest bardziej napieta od lewej...
u nas lewa plus plecki.pediatra mowi ze w druga str widzi czyli obniz bo raczki mu lecialy jak go lapala ale on mial lajta na wizycie i mowila ze po prostu moze byc zwyczajnie zrelaksowany i moze wprowadzic to w blad.dala mi skierowanie mowiac ze lepiej spr skoro ja zauwazal jakas nieprawidlowosc.a nawet jesli niepotzebnie to lepiej w przypadku takiego malucha byc nadwrazliwym

Cytat:
Ja silna byłam cały czas ale teraz już nie daje rady. Kiedyś moja sila musiała sie skończyć.. nie daje sobie rady z dzieckiem. Zawsze myślałam że będę dobrą matką ale jednak tak nie jest. Z przemeczenia zapominam gotować obiad czy zrobic pranie (pranie w rękach bo jeszcze pralki nie mam)... nie mam apetytu, cały czas płacze, zimno mi i co chwilę słabo. Wczoraj moja mama zrobiła kazanie mateuszowi że ma mnie wspierać, przytulić itp no to przytulić raz wczoraj. I nic więcej. Wie że sobie nie radzę, kuba przy mnie płacze a chce tego uniknąć przez ta przepukline więc troche go unikam, a mąż mnie wręcz zmusza do wszystkiego. Też chciałabym przytulić sie do syna ale on cały czas płacze... jak już tak strasznie wrzeszczy to łapie sie na tym że go nienawidzę wiem że moge być uznana za wyrodna matkę, ale tak czuje. Właśnie w wten sposób objawia sie moja depresja...
Do tego praca.. w pracy odpoczywam, przebywam z ludmi, ale wracam do domu i znowu to samo... zresztą w pracy też nie jest super bo ostatnio w kasie brakowało mi 300zl na szczęście okazało sie że źle policzylam i kasa sie znalazła.
Deprecha dopadła mnie gdzieś 2 tygodnie po porodzie, teraz jest prawie 7 tygodni i jest tylko gorzej, nic sie nie poprawia będę musiała iść z tym do lekarza.. póki nie jest za późno, bo ludzie mi mówią że powoli znikam już.. mam 20kg mniej niż przy porodzie czyli 10kg mniej niż przed ciąża..

Dziewczyny nie pozwólcie na to żeby sie doprowadzić do takiego stanu jak ja. Nikomu tego nie życzę. Jak będziecie zalamane to szukajcie wsparcia. Ją chciałam być silna, widać jak to sie skończyło
Ewa idz koniecznie dp psychologa!!ja mialam stany depr z Laura i wiem co czujwszmi pomogla przyjaciolka i jakos sie wykaraskalam.ale az tak mocno jak Ty nie mialam.u Ciebie robi sie bledne kolo.nie masz sily zajmowa sie alym bo placze a on placze bo czuje Twoj nastoj wiec musisz sobie pomoc zeby i synkowi bylo lepiej i zebys mogla sie w pelni cieszyc macierzynstwem.w tym wypadku im dalej w las tym wiecdj drzew

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Siedze na wątku i siedze i nadrobi,ć nie mogę.... ehhh tż ten tydzień ma na drugą zmiane i to masakra jest .. ;/ młoda sie ciągle budzi i marudzi.. nawet siku nie miałam jak wyjsć.. teraz dopiero coś zjadłam od rana
Micia ja nebawem sama zostane to tez pewnie sie zaczne jazda:/

co do szczepien to ja juz glupia jestem...opinie 50/50.do konca nie wiedzialam na co szczepic-zdecydowalam w dniu szczepienia.nawet sodowisko lekarskie jest podzielone.oparlam sie na opinii znajomej pediatry, i zaszczepilam na wszytsko (6w1, pneumo,rota-z tych 3 L tylko rota nie miala),maly 2 dni spal mi po szczepieniu.i sie w koncu wtedy przestawil ze spaniem i zacza spac w nocy a nie tak jak wczesniej godzina snu i 3 godz czuwania

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:25   #69
musso4
Zakorzenienie

ja szczepię 5w1 u nas kosztuje 100
Stary 2013-01-07, 16:31   #70
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
co do szczepien to ja juz glupia jestem...opinie 50/50.do konca nie wiedzialam na co szczepic-zdecydowalam w dniu szczepienia.nawet sodowisko lekarskie jest podzielone.oparlam sie na opinii znajomej pediatry, i zaszczepilam na wszytsko (6w1, pneumo,rota-z tych 3 L tylko rota nie miala),maly 2 dni spal mi po szczepieniu.i sie w koncu wtedy przestawil ze spaniem i zacza spac w nocy a nie tak jak wczesniej godzina snu i 3 godz czuwania
My też już w pewnym momencie zgłupieliśmy, bo jedni mówią tak a drudzy inaczej. I nie wiadomo kogo słuchac. W końcu w dniu szczepienia zadecydowaliśmy, że szczepimy państwowo plus rota.

Na szczęście oprócz histerii przy wkłuciach i później po wszystkim Bartuś w dzień spał 5 minut i za chwilę zrywał się z histerią- noc była w porządku, przespał całą, budził się tylko na karmienie, nie miał gorączki, nie zrobiły mu się żadne odczyny w miejscu wkłucia. więc mam nadzieję, że kolejne szczepienia też tak dzielnie zniesie

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja szczepię 5w1 u nas kosztuje 100
u nas 5w1- 120zł, a 6w1- 200 zł
Stary 2013-01-07, 16:32   #71
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad85 Pokaż wiadomość

Zaraz obczaje filmik poki mala spi ( a nieczesto sie to zdarza) ale tez mialam pisac a propos szczepien. Otóz w zeszłym tyg wybrałam sie na szczepienie ale jedna szczepionka byla cos nie teges wiec doktorka zasugerowała zebym poczekała az mała skonczy 3 miesiace przynajmniej. i ze jednak skłaniałaby sie ku tym skojarzonym... Mowiła ze te 3 w 1 maja w swoim składzie rtęć i jakies zw. chemiczne. Ta skojarzona tez je ma ale w mniejszej ilosci a rtęci nie ma wcale, wiec juz sama nie wiem co robic. Ale chyba jednak poczekamy jeszcze moze faktycznie warto.
Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Ja zaszczepiłam pierwszą dawką, a potem nabrałam wątpliwości.. teraz nie wiem czy da się przerwać czy nie. Naczytałam się tak jak Sola, i też mi się szczepić na cokolwiek odechciało.. Boję się tych szczepień jak nie wiem co mimo, że po żadnym ze szczepień nic mojemu dziecku nie było.
Cytat:
Ja też nie wiem co robić. Najchętniej nie szczepiłabym na nic przynajmniej do roku.
Jeszcze ostatnio znajomi mówili, że mają sąsiadów, których dziecko dostało jakiegoś porażenia mózgowego ( nie wiem czy dokładnie chodzi o dziecięce porażenie mózgowe, ale generalnie chodzi o to, że dziecko jest niepełnosprawne). Wiążą to ze szczepionką, bo coś dziwnego zaczęło się dziać z dzieckiem po szczepieniu. Oczywiście to ich domysły, bo nikt tego nie udowodni.

Nie chcę wpływać absolutnie na niczyje decyzje dlatego nie pisałam o tym dziecku wcześniej, bo to są tylko domysły i dla niektórych mogą być niewiarygodne. Każda z nas musi podjąć sama decyzję, co nie zmienia faktu, że ja jestem skołowana totalnie i wiem że nie będę spała spokojnie przynajmniej kilka dni po szczepieniu.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-07 o 16:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 16:36   #72
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

kochana trzymam kciuki aby Ci się polepszyło .... ehhh
dziewczyny dobrze radzą - pomoc psychologa by się przydała, naprawdę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 16:59   #73
karolla12
Rozeznanie

Oj dawno mnie tu nie było...Stęskniłam się strasznie,ale same wiecie jak z tym czasem teraz jest

Lilka jest najsłodszym dzieckiem pod słońcem (wiem,wiem,każda z Was tak myśli). Jesteśmy w niej wszyscy po uszy zakochani.Macierzyństwo w moim wieku jest wspaniałe,takie dojrzałe.Mój mąż zwariował na punkcie małej,bardzo dużo mi pomaga,w nocy to on robi jedzonko,a jak go nie obudzę,to jest obrażony Najchętniej cały czas spędzałby z córcią,no ale pracować trzeba Także Marti nie zarzekaj się,że nie będziesz miała więcej dzieci,ja też tak mówiłam,ale teraz wiem,że nic lepszego nie mogło nas spotkać.

Kamilka bardzo się cieszę że Nataniel tak wspaniale się rozwija

Landi współczuję...mam nadzieję,że depresja szybko minie i zaczniesz cieszyć się z macierzyństwa.

Postaram się częściej do Was zaglądać.Trzymajcie się laseczki

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

aaa jeszcze na temat szczepień,ja zaszczepiłam 6w1,pneumokoki i rotawirusy.Mała super zniosła szczepienie,nawet nie była później śpiąca
Lekarze do których chodzę z Lilą polecili mi te szczepionki,a komuś w końcu trzeba zaufać,bo to co jest w internecie na temat szczepień,może odstraszyć każdą mamę.
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:03   #74
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Jeeeeee

Micia za tytuł

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:06   #75
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Cześć Laseczki tęsknię niemiłosiernie, czas jednak mam tak ograniczony, że zaglądam tylko na fb co do szczepionek... ja też jestem skołowana a idziemy szczepić już 10.01 nie wiem jakie wybrać niby skojarzone to nowość itd... tradycyjne szczepionki teżkiedyś byly nowe i jakoś ludzie szczepili. Nie wiem sama... niby sprawdzone więc lepsze. Matttko trudna decyzja... a tu jeszcze jakies porazenie. rozumiem, że to porażenie po skojarzynych szczepionkach tak? nie po tradycyjnych ?
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 17:10   #76
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

my chyba bedziemy szczepisc tradycyjnymi. Koleżanki syn dostał padaczki po tych skojarzonych.... przynajmniej tak twierdzi ich lekarz, ze to od tego

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:15   #77
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
u nas lewa plus plecki.pediatra mowi ze w druga str widzi czyli obniz bo raczki mu lecialy jak go lapala ale on mial lajta na wizycie i mowila ze po prostu moze byc zwyczajnie zrelaksowany i moze wprowadzic to w blad.dala mi skierowanie mowiac ze lepiej spr skoro ja zauwazal jakas nieprawidlowosc.a nawet jesli niepotzebnie to lepiej w przypadku takiego malucha byc nadwrazliwym
u nas pediatra mowil ze gorne konczyny sa bardziej napiete wzgledem dolnych, a tu sie okazalo ze prawa strona jest bardziej napieta niz lewa
Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki tęsknię niemiłosiernie, czas jednak mam tak ograniczony, że zaglądam tylko na fb co do szczepionek... ja też jestem skołowana a idziemy szczepić już 10.01 nie wiem jakie wybrać niby skojarzone to nowość itd... tradycyjne szczepionki teżkiedyś byly nowe i jakoś ludzie szczepili. Nie wiem sama... niby sprawdzone więc lepsze. Matttko trudna decyzja... a tu jeszcze jakies porazenie. rozumiem, że to porażenie po skojarzynych szczepionkach tak? nie po tradycyjnych ?
ja jutro chce szczepic i dalej nie wiem;/;/;/
Stary 2013-01-07, 17:15   #78
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
To akurat było po skojarzonych, ale w tym filmiku co wcześniej wrzucałam linka jest mowa ogólnie o wszystkich szczepionkach, że takie mogą być skutki uboczne, także chyba nie ma to znaczenia - normalnie jak rosyjska ruletka
Najlepsze jest to, że już jakiś czas temu zastanawiałam się dlaczego w Stanach tyle osób ma alergię na orzeszki ziemne - w Polsce nie jest to raczej zbyt popularne. Jest to jedna z najcięższych alergii. W tym filmiku jest powiedziane, że przyczynił się do tego składnik szczepionki - o ile dobrze pamiętam olej z fistaszków użyty bodajże jako konserwant.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-07 o 17:18
Stary 2013-01-07, 17:22   #79
Dojotka1987
Zakorzenienie

moj syn mnie miazdzy od 7 rano spal tylko 1,5h na spacerze...;/ juz jest taki marudny jest ze sie wytrzymac nie da;/ a zasnac nie chce za zadne skarby;/;/;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 17:25   #80
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
moj syn mnie miazdzy od 7 rano spal tylko 1,5h na spacerze...;/ juz jest taki marudny jest ze sie wytrzymac nie da;/ a zasnac nie chce za zadne skarby;/;/;/
Stary 2013-01-07, 17:27   #81
Dojotka1987
Zakorzenienie

dlaczego moje dziecko nie chce spac???
Stary 2013-01-07, 17:37   #82
jagnna
Zakorzenienie

U nas się M miał zająć tematem szczepień. Poczytał cos, i stwierdził, że tradycyjnymi szczepimy, ale nie wyłożył mi do końca swojej argumentacji. Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry, popytam jej jeszcze. Zapewne będzie mnie namawiać do skojarzonych
A z dodatkowych, to pewnie pneumokoki tez zaszczepimy. Przy czym z tego co wiem, to można nawet roczne dziecko na nie szczepić. Nad rotawirusami się zastanawiam, bo do żłobka raczej mała chodzić nie będzie. Położna nam mówiła że też mi nikt nie obieca, że dziecko nie zachoruje po szczepieniu

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:40   #83
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

moje śpią od 20-21 do 8-8:30 i synek jeszcze pół dnia przesypia, bo córka już nie śpi w dzień, jak miała 2 lata to przestała

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 17:45   #84
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
U nas się M miał zająć tematem szczepień. Poczytał cos, i stwierdził, że tradycyjnymi szczepimy, ale nie wyłożył mi do końca swojej argumentacji. Jutro mamy pierwszą wizytę u pediatry, popytam jej jeszcze. Zapewne będzie mnie namawiać do skojarzonych
A z dodatkowych, to pewnie pneumokoki tez zaszczepimy. Przy czym z tego co wiem, to można nawet roczne dziecko na nie szczepić. Nad rotawirusami się zastanawiam, bo do żłobka raczej mała chodzić nie będzie. Położna nam mówiła że też mi nikt nie obieca, że dziecko nie zachoruje po szczepieniu
Bo ta szczepionka przeciwko rotawirusom nie zapobiega samemu zachorowaniu, ale szczepione dziecko przechodzi zarażenie łagodniej niż dziecko nieszczepione- tak mi mówiono
Stary 2013-01-07, 17:51   #85
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Moja tez taka marudna strasznie jest. Dziś i wczoraj - masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

moje śpią od 20-21 do 8-8:30 i synek jeszcze pół dnia przesypia, bo córka już nie śpi w dzień, jak miała 2 lata to przestała
Nie chwal się
Jesteś matką-terminatorem - wpędzasz mnie w kompleksy
Podziwiam cię i wielbię

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Bo ta szczepionka przeciwko rotawirusom nie zapobiega samemu zachorowaniu, ale szczepione dziecko przechodzi zarażenie łagodniej niż dziecko nieszczepione- tak mi mówiono
aaaaaaaaaaa widzisz.
To tym bardziej sie zastanowię

Pytanie: jak wasze dzieci śpią - budzicie je do kąpieli, czy czekacie aż się łaskawie obudzą?
Bo Ulka tak smacznie teraz śpi, a pasowałoby mi ją wyszorować

Edytowane przez jagnna
Czas edycji: 2013-01-07 o 17:59
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:58   #86
nini_b
Zadomowienie

Witam się w odchowalni
Piszę z tel. bo zepsuł mi się laptop jutro mój tato ma go zawieźć do naprawy, mam nadzieję, że da się go jeszcze uratować, chociaż swoje lata już ma.
Całą sobotę przeplakalam bo tz wyjechał do pracy do Belgii na miesiąc. Z tego wszystkiego mam mało pokarmu Na szczęście synek jest grzeczny jak aniolek.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 17:59   #87
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Jestem i jaaaa, wow odchowalnia jeaaa

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 18:00   #88
dzika_kaka
Zakorzenienie

Jessa człowieka dwa dni nie ma a tu tyle nadrabiania i tyle nowości. Nawet nie zdążyłam zaktualizować opisów porodów. kajam sie i biczuje i obiecuję poprawe w sprzyjającym momencie!

Moje dziecko tak się jakoś rozregulowało, głównie nocnie, że aż strach. Ciągle wierze, że nauczy sie, że noc jest od spania ale idzie jej to bardzo opornie... Do tego włączył jej sie taki ssak, że ssałaby nie tylko kiedy głodna tylko ot tak sobie. Dlatego sie zaparlismy i misja smoczek zakończona została sukcesem. Boże jakie to cudowne jak można dziecko na chwile zatkac smoczkiem i dac odetchnąć sutkom i uszom

Poza tym ja jeszcze póki co mam chyba ciągle hormonalnego doła poporodowego i jestem mało towarzyska Jakos nie mogę się oswoić z tym, że już nie jesteśmy z tżtem sami i nigdy nie będziemy. Dziś wyrwałam się na chwilę do rossmana odetchnąć i już lepiej patrze na świat ale póki co posiadaniu drugiego dziecka mówię stanowcze nie

No i w tydzień po porodzie mam zgubione 12 kg z 14 kg więc wmawiam sobie, że już mnie cycki tak strasznie nie bolą i karmienie jest kul i w ogóle, skoro sie tak fajnie chudnie No i a propos tematu trzeba iśc wybudzić małą bo cycki bolą... No i kąpiel by sie przydała. No i trzeba ja trochę zmęczyc przed nocą

Si ja może wieczorem a może jutro, Bóg jeden raczy wiedzieć na co dziecko pozwoli

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 18:03   #89
tynkusia
Rozeznanie

Kobietki czy Wasze maluszki przy robieniu kupki tez tak sie preza i poplakuja??
Stary 2013-01-07, 18:08   #90
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

Pytanie: jak wasze dzieci śpią - budzicie je do kąpieli, czy czekacie aż się łaskawie obudzą?
Bo Ulka tak smacznie teraz śpi, a pasowałoby mi ją wyszorować
ja kapie koło 7 i raczej nie pozwalam malemu spac tak od 6. ale roznie bywa, dzis mu tak oczy leciały ze wykapalam o 6.30 a teraz memła cyca

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Witam się w odchowalni
Piszę z tel. bo zepsuł mi się laptop jutro mój tato ma go zawieźć do naprawy, mam nadzieję, że da się go jeszcze uratować, chociaż swoje lata już ma.
Całą sobotę przeplakalam bo tz wyjechał do pracy do Belgii na miesiąc. Z tego wszystkiego mam mało pokarmu Na szczęście synek jest grzeczny jak aniolek.
biedactwo

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Kobietki czy Wasze maluszki przy robieniu kupki tez tak sie preza i poplakuja??
pręży sie, steka, robi sie cały czerwony, a kupa rzadka jak jajecznica
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości