![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jęczmień na oku
A czy któraś z Was się orientuje czy gdy się ma jęczmień można nosić soczewki kontaktowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: RATUNKU !!! robi mi się jęczmień :(
Dziewczyny pisały, że pomaga przykładanie złotej obrączki. Ja miałam jęczmień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Polecam najpierw spróbować pocierania złotem. Myślałam że to mit, ale zadziałało. Byłam nieźle zszokowana ale też oczywiście szczęśliwa, że już nie mam tego paskudztwa ;p Jeśli nie pomoże to lepiej udać się do lekarza, bo boli jak nie wiem, a ja np. praktycznie nie widziałam na lewe oko ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
obmycie miodem mi pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
mi zawsze pomaga przykladanie dwa razy dziennie uwaga... (nie smiac sie prosze,ten sposob polecila mi okulistka ktora nie jest szarlatanem zadnym ;p) cieplego,ugotowanego jajka w skorupce. jeczmien trzeba wygrzac,a jajko dlugo utrzymuje cieplo i pasuje ksztaltem do oka. nic wielkiego wiec chyba mozna sprobowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Dzis w nocy obudziło mnie straszne kłucie w oku. Okazało się, że to jęczmień. Wczoraj używałam tuszu i cieni do powiek. Czy powinnam je teraz wyrzucić? Tusz dopiero zaczęłam, cienie też nie należą do najtańszych... Trochę mi szkoda. Czy bakterie zostały na szczoteczce, aplikatorze, pędzelku i kosmetykach? Czy wystarczy jeśli umyję pędzle? Może być ciepłą wodą z mydłem? Szczoteczkę od tuszu też?
Nie chciałabym, żeby przez te kosmetyki ten jęczmień powrócił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Dość często mam taki problem, ale nic mi tak nie pomaga jak maść ALANTAN, łagodzi ból a jęczmień szybko znika...Naprawdę polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Co za zbieg... Mi się coś pojawiło właśnie na oku, boli prawie cały dzień - obudziłam się z tym rano. Powieka lekko spuchnięta, a teraz wyczuwam już ból w konkretnym miejscu. Podejrzewam jęczmień. Posmarowałam się właśnie maścią Alantan Plus, bo tylko to mam w domu, a tu czytam wyżej, że pomogła.
![]() Gorzej, bo chciałam jutro łyknąć pierwszą dawkę szczepionki przeciw zakażeniom bakteryjnym (Ismigen), ale skoro jęczmień powodowany jest przez bakterie, to już nie wiem czy łyknę. :-/ Edycja: Maść nie pomogła. Lekarz zalecił grzanie oka butelką ciepłej wody min. 10 minut + maść przepisaną na receptę. Mam zaczątki jęczmienia, ale ropy jeszcze nie ma. Edytowane przez Lia89 Czas edycji: 2011-08-08 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
a właściwie to jak mam pocierać oko złotem? tzn. ile razy dziennie, po ile minut itp.? bardzo chciałabym, żeby szybko przeszło... o ile to jest to
![]() zaczęło się od bólu pod okiem - wzdłuż oczodołów ![]()
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
![]()
Motyw ze złotą obrączką jest jak najbardziej pomocny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Podobno to ze złotą obrączką to mit, a nawet jak jest ona przybrudzona to jeszcze gorzej się zaprawimy. Chodzi tu o wytwarzane ciepło. Ja od roku mam tendencję do nawracających jęczmieni, pomaluję oko i już coś mnie tam uwiera i rośnie... Mam Neomycynę, najczęściej przechodzi samo, zanim zdąży się wykluć, jeśli przestaję się malować. A czy ktoś zna sposób, żeby to-to sobie poszło i nie wróciło? Tak bym chciała malować się na co dzień... Może spróbuję z tą cebulą.
Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2011-09-12 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Jęczmień na oku:(
Wczoraj bolało mnie oko dzisiaj spuchło to pewni jęczmień nie wiem co robić słyszałam o złotej obrączce al ja takiej w domu nie mam co może być zamiast niej pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Jęczmień na oku:(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
nie mogę się tego pozbyć :| tarłam złotem i przykładałam ciepłą łyżeczkę i rumianek i eh... jest taki duży :| i zmienił miejsce : o wczoraj był bardziej na środku dolnej powieki a rano przy kąciku (od nosa) :| w aptece powiedzieli, że nic nie ma bez recepty na jęczmień.. w poniedziałek mam bardzo ważne spotkanie ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
podnoszę temat, w ciągu 3 mcy mam już 3 jęczmień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hurra! Od paru miesięcy mam względny spokój z jęczmieniami! Nie wiem, może to przez odstawienie kosmetyków firmy Kobo, jakoś tak teraz używam czegoś innego i mogę codziennie się malować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.