Czy warto ci±gn±æ zwi±zek. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-01-21, 19:40   #61
Kohnelia20
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 457
Dot.: Czy warto ci±gn±æ zwi±zek.

Cytat:
Napisane przez kaarooo Poka¿ wiadomo¶æ
Gry, gry, gry. Ucieczka w gry od wszystkiego. Niedojrza³o¶æ. Problemy, siê tego nawarstwi³o. Ja jestem aktualnie w trakcie rozwodu, w³a¶ciwie od lipca 2012 nie rozmawia³am z moim mê¿em. Prze¿ywa³am gehennê psychiczn± przez kilka lat, i dopiero teraz otwieraj± mi siê oczy na to co robi³. Walczy³am, ale do tanga trzeba dwojga

Dlatego Kochana Charlotte York je¿eli masz ochotê pogadaæ, z chêci±. Przechodzi³am, przechodzê, jest trudno, bardzo.I cz³owiek gdzie¶ w sercu ma zawsze nadziejê, raz chce, raz nienawidzi, raz têskni, raz rzuca wszystkim. Ale ja tez z moim mê¿em by³am tylko na papierze, zbyt d³ugo Da³am mu szansê i teraz jest trudniej, bo zobaczy³am, ¿e gdyby chcia³, to móg³by daæ mi szczê¶cie. Chcia³ je daæ, trzy tygodnie dawa³, ale to za daleko zasz³o. Mo¿e kiedy¶, mo¿e za parê lat?
kojarz cie z innego watku juz mi sie gdzies mignelo ze bierzesz rozwod ale nie wiedzialam z jakiego powodu jejku na pewno kosztowalo ciê to sporo nerwów i zdrowia ale silna babka z ciebie trzymam kciuki za ciebie
Kohnelia20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-21, 19:52   #62
kaarooo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 589

Ja w³a¶nie te¿. Tzn, rozwód z wielu powodów, nie ma sensu ci±gn±æ papierowego ma³¿eñstwa.

kaarooo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-21, 20:56   #63
Charlotte York
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 259

Cytat:
Napisane przez coff3ina Poka¿ wiadomo¶æ
Próbowa³a¶ i sama widzisz, ¿e zwi±zek siê wypali³. Po za tym je¶li by³aby¶ szczê¶liwa to nie znalaz³by siê kto¶ inny do zajêcia miejsca obecnego partnera.
Tak uwa¿asz? Ja to odebra³am jako znak od losu "zobacz, jeste¶ nieszczê¶liwa. Nie musisz byæ"... nie wiem czy nie jestem naiwna.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Poka¿ wiadomo¶æ
no wla¶nie, woli wyj¶æ z domu, by nie musieæ w nim siedzieæ z Tob±, bo w domu z Tob± musia³by co¶ robiæ w kierunku uratowania zwi±zku, oprócz nicnierobienia, a poza tym kwesti± czasu jest, je¶li jeszcze tego nie robi³, kiedy zacznie siedzieæ na internecie z komórki, netbooka czy odkryje miejsca z darmowym dostêpem do neta i kompa, i przestanie mu siê nudziæ. Naprawde, jako¶ straszliwie mocno nie wierzê, ¿e facet przespacerowal 8 godzin, albo, ¿e na d³u¿sz± metê bêdzie mu siê chcia³o zwalaæ na glowê jakiemu¶ znajomemu, ³aziæ po sklepach, czy siedzieæ na ³awce i gapiæ siê w niebo (a to to ju¿ szczególnie w zimie).
Btw, a mo¿e on ma depresjê?
My¶la³am o tym dawno temu. Nie 2 lata, a jeszcze wiêcej. I kiedy o tym mówi³am, to by³am wy¶miewana.

Jetem sko³owana. Bojê siê co bêdzie jak wróci z pracy. Kolejne rozmowy bez celu.
Charlotte York jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-21, 22:58   #64
Dziubka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 308

Ja d³ugo zwleka³am, bo ok pó³ roku, ¿eby powiedzieæ mojemu ex wprost, ¿e wszystko siê we mnie wypali³o. Nie mia³am odwagi. Sam zacz±³ to zauwa¿aæ i inicjowa³ rozmowy. Wreszcie dosz³o do rozstania. Do tej pory jest mi ¿al, bo wiem, ¿e skrzywdzi³am go mocno, ale nie by³am w stanie byæ z kim¶ na si³ê.
Dziubka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-21, 23:07   #65
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziubka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja d³ugo zwleka³am, bo ok pó³ roku, ¿eby powiedzieæ mojemu ex wprost, ¿e wszystko siê we mnie wypali³o. Nie mia³am odwagi. Sam zacz±³ to zauwa¿aæ i inicjowa³ rozmowy. Wreszcie dosz³o do rozstania. Do tej pory jest mi ¿al, bo wiem, ¿e skrzywdzi³am go mocno, ale nie by³am w stanie byæ z kim¶ na si³ê.
W³a¶nie, on zauwa¿y³ w koñcu, ¿e siê wypali³o i zacz±³ inicjowaæ rozmowy. Ale ja ju¿ nie mam si³y na te rozmowy. Nie umiem mu tylko powiedzieæ, ¿e nie mogê ju¿ z nim byæ. W³asnie z ¿alu. Z ¿alu nad nim i z ¿alu, ¿e nie zauwa¿y³ tego jak by³a na to pora, jak wo³a³am, b³aga³am o zmiany w naszym ¿yciu.

Jak to w koñcu powiedzia³a¶?
Stary 2013-01-21, 23:20   #66
Anetka_1988_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 199
GG do Anetka_1988_

Nie jest wam ¿al siê rozstawaæ? Ale tak szczerze. Ja chcia³am jeszcze ratowaæ swoje ma³¿eñstwo i napisa³am do mê¿a, czy mogliby¶my siê wybraæ do kina w weekend. No to mi odpisa³,¿e on nie ma czasu bo od pi±tku do niedzieli bêdzie robiæ z samochodem u starego :/ Czy tak robi facet, który kocha?

Ja siê ju¿ nawet nie u¶miecham do nikogo, bo nie mam powodów... Moje ma³¿eñstwo umiera... A mnie to boli podwójnie bo ja siê stara³am by by³o ok

Jutro wieczorem bêdzie w domu, a ja siê nie ciesze... Mi jest lepiej jak jest tam, daleko... Przynajmniej nie p³aczê jak go widzê, bo mimo tego, ¿e tak jest miêdzy nami kocham go bardzo

A ja têskniê wci±¿ za Tob±...
Chcê by¶ by³ teraz obok...

Tak jak gwiazdy pragn± nieba
Tak mi Ciebie dzi¶ potrzeba...

Dziêkujê moim przyjacio³om...

Edytowane przez Anetka_1988_
Czas edycji: 2013-01-21 o 23:48
Anetka_1988_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 00:05   #67
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anetka_1988_ Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jest wam ¿al siê rozstawaæ? Ale tak szczerze. Ja chcia³am jeszcze ratowaæ swoje ma³¿eñstwo i napisa³am do mê¿a, czy mogliby¶my siê wybraæ do kina w weekend. No to mi odpisa³,¿e on nie ma czasu bo od pi±tku do niedzieli bêdzie robiæ z samochodem u starego :/ Czy tak robi facet, który kocha?

Ja siê ju¿ nawet nie u¶miecham do nikogo, bo nie mam powodów... Moje ma³¿eñstwo umiera... A mnie to boli podwójnie bo ja siê stara³am by by³o ok

Jutro wieczorem bêdzie w domu, a ja siê nie ciesze... Mi jest lepiej jak jest tam, daleko... Przynajmniej nie p³aczê jak go widzê, bo mimo tego, ¿e tak jest miêdzy nami kocham go bardzo
Nie tak nie robi facet, któremu zale¿y. Tobie bêdzie trudno cokolwiek zrobiæ skoro wiesz, ¿e kochasz.
Stary 2013-01-22, 00:07   #68
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

Charlotte York: To dlaczego tak robi? Jak mówi, ¿e chce by by³o dobrze?

... ale jak go nie ma to ja nie têsknie ... Nie wiem czy to przyzwyczajenie,¿e jestem non stop sama, czy z mojej strony co¶ siê wypala ...

A ja jestem mê¿atk± niestety ...

Stary 2013-01-22, 00:10   #69
magda170325
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 492

Cytat:
Charlotte York: To dlaczego tak robi? Jak mówi, ¿e chce by by³o dobrze?

... ale jak go nie ma to ja nie têsknie ... Nie wiem czy to przyzwyczajenie,¿e jestem non stop sama, czy z mojej strony co¶ siê wypala ...

A ja jestem mê¿atk± niestety ...
Jasne, jasne tak mu strasznie zale¿y na Tobie, na Waszym ma³¿eñstwie, ¿e w ci±gu weekendu nie znajdzie 3 godzin na wyj¶cie z Tob± do kina pewnie nie bêdzie spa³, jad³ i pi³, tylko bêdzie naprawia³ samochód czy co tam innego..
magda170325 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 00:16   #70
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

No on jak robi z samochodem to idzie na 12 h :/ nie ma dla mnie czasu i tyle ..

Jutro bedzie w domu wieczorem to muszê z nim porozmawiaæ, ale siê bojê

Stary 2013-01-22, 00:30   #71
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 057

Cytat:

nie rób podchodów z kinem tylko przeprowad¼ powa¿n± rozmowê.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 00:33   #72
magda170325
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 492

Cytat:
No on jak robi z samochodem to idzie na 12 h :/ nie ma dla mnie czasu i tyle ..

Jutro bedzie w domu wieczorem to muszê z nim porozmawiaæ, ale siê bojê
Tak, tak tak go t³umacz...
Porozmawiaj z nim, a nie sie boisz
magda170325 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 00:39   #73
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

Dziewczynki wiecie ile razy ja z nim chcia³am podj±æ próbe rozmowy? Koñczy³o siê jego fochem, albo rzuca³ czyms i wychodzi³...

On tylko w esach potrafi rozmawiaæ a jak wraca do domu to jak co¶ mu mówiê to sie nie odzywa, albo wkurza. On ma czasem zaburzenia jakie¶, jest strasznie nerwowy.

Nie wiem czy jest sens podejmowaæ rozmowê je¿eli on nie chce
A my jeste¶my prawie 3 lata po ¶lubie, i nie chcê siê rozstawaæ przez jakie¶ jego g³upie wymys³y

Stary 2013-01-22, 01:19   #74
Emiaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

B³agam o pomoc, jestem zdesperowana! nie wiem czy mam ci±gn±æ zwi±zek z moim <ju¿> narzeczonym:/ Mam 23 lata jestem na v roku studiów i planowa³am ¶lub z moim narzeczonym.
Na pierwszym roku on pozna³ dziewczynê i siê o ni± stara³, ale ona go nie chcia³a...mo¿e siê waha³a...nie wiem. W ka¿dym razie po tym zapozna³ sie ze mn± i zostali¶my par±, by³o nam wspaniale...choæ potem zaczê³o siê psuæ. Dok³adnie to ja czêsto siê z nim k³óci³am. I k³ócili¶my siê bêd±c na II roku ...no i dowiedzia³am siê ¿e on wtedy poszed³ 2 razy na kawê z t± dziewczyn± która pierwsza mu siê podoba³a, narzeka³ na mnie i w sumie wykaza³ chêæ bycia z ni±...ona my¶la³a ¿e ze mn± zerwie ale on siê ze mn± pogodzi³ (nie wiem jak to dok³adnie siê sta³o, ale chyba to on siê stara³), natomiast jej powiedzia³ ¿e "musimy jeszcze poczekaæ"...w koñcu zwodzi³ j± jaki¶ czas ale zosta³ ze mn±...ja siê o tej sprawie dowiedzia³am od tej dziewczyny, powiedzia³a co on jej obiecywa³ ¿ebym wiedzia³a jaki jest mój narzeczony...on siê wszystkiego wypar³ ale jak go przypar³am do muru faktami to przyzna³ mi racjê, ¿e tak by³o ale przecie¿ zosta³ ze mn± i mnie kocha. Ponoæ chce ze mn± byæ...ale wiem ¿e pó³ roku temu chcia³ ze mn± zerwaæ (bo mi to mówi³) i w tym samym czasie chcia³ siê umówiæ na kawê z jeszcze inn± kole¿ank±...ale ostatecznie nie poszed³ i ostatecznie sam chcia³ do mnie wróciæ
Ja nie wiem co robiæ, czy daæ mu szansê? Nie wiem czy warto byæ z kim¶ kto zwodzi³ takimi obietnicami inn± kobietê...pomocy...ja go Kocham...ale nie mam pojêcia co zrobiæ:/
Emiaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 05:17   #75
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Dziewczynki wiecie ile razy ja z nim chcia³am podj±æ próbe rozmowy? Koñczy³o siê jego fochem, albo rzuca³ czyms i wychodzi³...

On tylko w esach potrafi rozmawiaæ a jak wraca do domu to jak co¶ mu mówiê to sie nie odzywa, albo wkurza. On ma czasem zaburzenia jakie¶, jest strasznie nerwowy.

Nie wiem czy jest sens podejmowaæ rozmowê je¿eli on nie chce
A my jeste¶my prawie 3 lata po ¶lubie, i nie chcê siê rozstawaæ przez jakie¶ jego g³upie wymys³y
wiesz co? dla mnie to nie s± wymys³y, ale ja bym nie chcia³a ¿yæ w takim uk³adzie z facetem, który nawet nie potrafi ze mn± pogadaæ. on nie chce rozmawiaæ, robi fochy, ty nie chcesz siê rozstawaæ przez niby wymys³y - mêczcie siê dalej.

Stary 2013-01-22, 09:48   #76
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
wiesz co? dla mnie to nie s± wymys³y, ale ja bym nie chcia³a ¿yæ w takim uk³adzie z facetem, który nawet nie potrafi ze mn± pogadaæ. on nie chce rozmawiaæ, robi fochy, ty nie chcesz siê rozstawaæ przez niby wymys³y - mêczcie siê dalej.
No to co ja mam robiæ? Ja go Kocham ale boli mnie to zachowanie jego.

Stary 2013-01-22, 09:53   #77
kaarooo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 589

Mnie te¿ bola³o. Boli nadal. Ale trzeba ¿yæ dalej, po prostu... Z czasem przychodzi obojêtno¶æ. A po¶wiêcanie siê dla kogo¶, kto nas nie chce, to jaki to ma sens?

kaarooo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 10:04   #78
Dziubka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie, on zauwa¿y³ w koñcu, ¿e siê wypali³o i zacz±³ inicjowaæ rozmowy. Ale ja ju¿ nie mam si³y na te rozmowy. Nie umiem mu tylko powiedzieæ, ¿e nie mogê ju¿ z nim byæ. W³asnie z ¿alu. Z ¿alu nad nim i z ¿alu, ¿e nie zauwa¿y³ tego jak by³a na to pora, jak wo³a³am, b³aga³am o zmiany w naszym ¿yciu.

Jak to w koñcu powiedzia³a¶?
Spyta³ wprost czy go kocham, na pocz±tku mówi³am, ¿e nie wiem sama. Ale kiedy zapyta³ czy chcê ¿eby siê wyprowadzi³ powiedzia³am, ¿e tak. On mia³ nadziejê, ¿e jeszcze wrócimy do siebie. Nadal jest mi przykro, ¿e tak to wszystko wysz³o ale jakbym mia³a cofn±æ czas to post±pi³abym tak samo. Nie ¿a³ujê rozstania, tylko tego, ¿e musia³ cierpieæ przeze mnie.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:

... Mi jest lepiej jak jest tam, daleko... Przynajmniej nie p³aczê jak go widzê, bo mimo tego, ¿e tak jest miêdzy nami kocham go bardzo
Mia³am to samo z moim obecnym partnerem przez kilka dobrych miesiêcy w zesz³ym roku. Zrobi³ siê po prostu oziêb³y, a kiedy¶ potrafi³ mnie prawie na ¶mieræ zag³askaæ. By³a to tak ogromna ró¿nica miêdzy tym co by³o kiedy¶, ¿e nie mog³am sobie z tym poradziæ. Zawsze mia³am nadziejê, ¿e mo¿e w³a¶nie dzi¶, kiedy siê spotkamy, powie mi co¶ mi³ego, oka¿e, ¿e mnie kocha...prawie za ka¿dym razem siê rozczarowywa³am i p³aka³am potem. W tym okresie on potrafi³ mi mówiæ, ¿e mu zale¿y jak ju¿ zaczyna³am przy nim p³akaæ. Wtedy mnie przytula³ i pociesza³. Dosz³o do tego, ¿e lepiej mi by³o jak go nie widzia³am ni¿ jak siê spotykali¶my, bo to tylko przynosi³o mi zawód. Na szczê¶cie z czasem siê to poprawi³o, by³y rozmowy, przez maile i smsy te¿. Powiem szczerze, ¿e ja czasem wolê przez sms bo na ¿ywo zaraz siê rozklejam. Teraz jest lepiej. Wiem, ¿e ju¿ nie bêdzie tak jak na pocz±tku, têskniê jeszcze do tych czasów, ale przynajmniej oboje chcemy pracowaæ nad tym zwi±zkiem i zale¿y nam, ¿eby ta mi³o¶æ siê nie wypali³a.
Stary 2013-01-22, 10:08   #79
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

[/COLOR] Mia³am to samo z moim obecnym partnerem przez kilka dobrych miesiêcy w zesz³ym roku. Zrobi³ siê po prostu oziêb³y, a kiedy¶ potrafi³ mnie prawie na ¶mieræ zag³askaæ. By³a to tak ogromna ró¿nica miêdzy tym co by³o kiedy¶, ¿e nie mog³am sobie z tym poradziæ. Zawsze mia³am nadziejê, ¿e mo¿e w³a¶nie dzi¶, kiedy siê spotkamy, powie mi co¶ mi³ego, oka¿e, ¿e mnie kocha...prawie za ka¿dym razem siê rozczarowywa³am i p³aka³am potem. W tym okresie on potrafi³ mi mówiæ, ¿e mu zale¿y jak ju¿ zaczyna³am przy nim p³akaæ. Wtedy mnie przytula³ i pociesza³. Dosz³o do tego, ¿e lepiej mi by³o jak go nie widzia³am ni¿ jak siê spotykali¶my, bo to tylko przynosi³o mi zawód. Na szczê¶cie z czasem siê to poprawi³o, by³y rozmowy, przez maile i smsy te¿. Powiem szczerze, ¿e ja czasem wolê przez sms bo na ¿ywo zaraz siê rozklejam. Teraz jest lepiej. Wiem, ¿e ju¿ nie bêdzie tak jak na pocz±tku, têskniê jeszcze do tych czasów, ale przynajmniej oboje chcemy pracowaæ nad tym zwi±zkiem i zale¿y nam, ¿eby ta mi³o¶æ siê nie wypali³a.[/QUOTE]

Ale czy jest sens siê staraæ je¿eli on nie robi nic w tym kierunku? Mi jest lepiej jak jest w trasie, bo przynajmniej popiszemy parê esków... A jak jest w domu to albo k³ótnia,albo ciche dni albo wybywa na ca³y dzieñ z domu Nie têskniê za nim teraz... Nie wiem czy tak mam przez to,¿e mamy kryzys znowu? Czy moja mi³o¶æ siê wypala... Niedawno powiedzia³ w z³o¶ci,¿e ma mnie w d***e i,¿e ju¿ miêdzy nami nigdy nie bêdzie tak jak by³o na pocz±tku... Dwoje siê i troje by by³o dobrze, ale chêci zero Nawet nie ma czasu ¿eby zabraæ mnie na spacer, bo wa¿niejszy samochód

Stary 2013-01-22, 10:55   #80
taka_jedna_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58

Do Anetka_1988_
Moja droga po pierwsze, to jeste¶cie ma³¿eñstwem, kochasz go i choæby z tego powodu warto siê postaraæ, ¿eby to uratowaæ. Porozmawiaj z nim szczerze i id¼cie do specjalisty, który poka¿e wam co robicie ¼le. Rozumiem, ¿e Twój m±¿ jest zawodowym kierowc±, to mo¿e byæ te¿ powód nieporozumieñ w waszym zwi±zku, bo przez d³ugi czas jeste¶cie osobno i potem ciê¿ko jest siê przestawiæ na tryb wspólnego ¿ycia.
Nie ma co stawiaæ sprawy na ostrzu no¿a, spokojna, rzeczowa rozmowa mo¿e wam pomóc. A zaraz po niej wizyta u specjalisty, bo tylko on jest w stanie u¶wiadomiæ wam wasze b³êdy (bo za³o¿ê siê, ¿e Twój m±¿ te¿ ma zastrze¿enia, wiadomo ka¿dy kij ma dwa koñce
taka_jedna_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 10:59   #81
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

Cytat:
Napisane przez taka_jedna_ Poka¿ wiadomo¶æ
Do Anetka_1988_
Moja droga po pierwsze, to jeste¶cie ma³¿eñstwem, kochasz go i choæby z tego powodu warto siê postaraæ, ¿eby to uratowaæ. Porozmawiaj z nim szczerze i id¼cie do specjalisty, który poka¿e wam co robicie ¼le. Rozumiem, ¿e Twój m±¿ jest zawodowym kierowc±, to mo¿e byæ te¿ powód nieporozumieñ w waszym zwi±zku, bo przez d³ugi czas jeste¶cie osobno i potem ciê¿ko jest siê przestawiæ na tryb wspólnego ¿ycia.
Nie ma co stawiaæ sprawy na ostrzu no¿a, spokojna, rzeczowa rozmowa mo¿e wam pomóc. A zaraz po niej wizyta u specjalisty, bo tylko on jest w stanie u¶wiadomiæ wam wasze b³êdy (bo za³o¿ê siê, ¿e Twój m±¿ te¿ ma zastrze¿enia, wiadomo ka¿dy kij ma dwa koñce
Chcia³am i¶æ do poradni kiedy¶, on nie pójdzie bo nie bêdzie obcym ludziom mówiæ o naszych sprawach I koniec tematu... No ma³¿eñstwem jeste¶my prawie 3 lata a tu takie sceny... Jego ci±gle nie ma, ja jestem w domu sama. A jak jest to te¿ ma mnie gdzie¶ Tak d³ugo siê nie da. A pisa³am we wcze¶niejszych postach, ¿e on nie potrafi rozmawiaæ w domu tylko przez sms-yTak, wiem,¿e ja nie jestem bez winy Ja mu dogryzam czêsto, jadê po nim ale w pozytywnym tego s³owa znaczeniu by siê otrz±sn±³ i zobaczy³ co robi ¼le. Ale jemu to jednym uchem wchodzi, drugim wychodzi My wszystko robimy OSOBNO!! Mieszkamy tylko razem... I tyle. Nie ma czu³o¶ci, blisko¶ci. Sexu nie by³o od ponad 2 miesiêcy

Stary 2013-01-22, 11:29   #82
Charlotte York
Zadomowienie

Ja mam dosyæ. Czemu jestem tak miêkk± dup±. Siedzimy w jednym domu. Nie rozmawiamy. Ani o dobrych rzeczach, ani o z³ych. Ani o byciu, ani o nie byciu. On siê dzi¶ podlizuje. Tak to czujê. A ja chodzê i nic nie mówiê. Jaka¶ katorga.
Stary 2013-01-22, 11:33   #83
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam dosyæ. Czemu jestem tak miêkk± dup±. Siedzimy w jednym domu. Nie rozmawiamy. Ani o dobrych rzeczach, ani o z³ych. Ani o byciu, ani o nie byciu. On siê dzi¶ podlizuje. Tak to czujê. A ja chodzê i nic nie mówiê. Jaka¶ katorga.

To je¿eli siê mêczysz to czemu go nie zostawisz? Nie masz do¶æ tego? Bo u mnie jest to samo...

Stary 2013-01-22, 12:59   #84
Dziubka
Raczkowanie

Anetka, ciê¿ka sprawa jak do niego nic nie dociera. ¯eby ratowaæ zwi±zek to obie osoby musz± tego chcieæ. Zapytaj czy jemu jest dobrze tak jak jest teraz? czy tego w³a¶nie chcia³? czy nie widzi, ¿e mo¿e ciê straciæ, ¿e to jest naprawdê powa¿ne, ¿e twoje uczucia siê wypalaj±. Ja w czasie kryzysu mówi³am mojemu lub pisa³am wielokrotnie co czujê. On niby wiedzia³, ¿e mnie krzywdzi ale te¿ du¿o czasu minê³o zanim zacz±³ siê poprawiaæ. Czêsto mi mówi³ wtedy, ¿e powinnam byæ z kim¶ innym, ¿ebym by³a szczê¶liwa, bo na niego tylko narzekam itd. No ale wtedy nie mia³am go za co chwaliæ, taka prawda. A tekstów typu zas³ugujesz na lepszego te¿ nie przyjmujê, mówiê wtedy to ty siê postaraj i b±d¼ lepszy. Napisa³am mu kiedy¶, ¿e by³ taki moment, ¿e modli³am siê, ¿eby przestaæ go kochaæ bo to tylko mi ból sprawia. To go zasmuci³o mocno, ale dotar³a do niego powaga sprawy. Mi siê wydaje, ¿e facet musi zrozumieæ, ¿e kobieta nie bêdzie z nim bez wzglêdu na to jak j± bêdzie traktowa³. W koñcu jej cierpliwo¶æ siê skoñczy, albo uczucie ca³kiem siê wypali, tak jak u za³o¿ycielki w±tku. A wtedy jest p³acz, ale ju¿ jest za pó¼no.
Stary 2013-01-22, 13:37   #85
Emiaa
Przyczajenie

A ja nie wiem co mam robiæ, Dzisiaj widzia³am J¡ i normalnie a¿ mnie zemdli³o jak sobie przypomnia³am ¿e Ona mog³aby byæ z nim :/ A On nie daje mi spokoju i mówi ¿e najlepiej bêdzie jak oboje o tym zapomnimy i bêdziemy ¿yæ swoim "szczê¶liwym" ¿yciem...
Stary 2013-01-22, 14:43   #86
Dziubka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emiaa Poka¿ wiadomo¶æ
A ja nie wiem co mam robiæ, Dzisiaj widzia³am J¡ i normalnie a¿ mnie zemdli³o jak sobie przypomnia³am ¿e Ona mog³aby byæ z nim :/ A On nie daje mi spokoju i mówi ¿e najlepiej bêdzie jak oboje o tym zapomnimy i bêdziemy ¿yæ swoim "szczê¶liwym" ¿yciem...
Rzeczywi¶cie zachowa³ siê wobec Ciebie nielojalnie. A zasz³o co¶ miêdzy nimi, kiedy by³ z tob±? Ja rozumiem, ¿e nawet je¶li nie zdradzi³ to czujesz siê roz¿alona. Ostatecznie jednak wybra³ Ciebie. Z tamt± dziewczyn± utrzymuje jaki¶ kontakt? Je¶li tak to nie powinien. Je¶li on jednak chce byæ z Tob± a Ty go kochasz to jako¶ to szansê warto daæ, ale on musi zrozumieæ, ¿e szybko o tym nie zapomnisz.
Stary 2013-01-22, 14:43   #87
preetamsingh
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 423

Cytat:
Napisane przez Emiaa Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyno w twoich wypoiedziach jako¶ szczê¶cia nie czuæ. Facet to typ bajeranta i babiarza, zastanów siê czy jeste¶ w stanie to zaakceptwaæ, bo inne kobiety pewnie bêd± przewijaæ siê równie¿ w waszym przysz³ym ma³¿enstwie.
preetamsingh jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-22, 16:40   #88
Emiaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dziubka Poka¿ wiadomo¶æ
Rzeczywi¶cie zachowa³ siê wobec Ciebie nielojalnie. A zasz³o co¶ miêdzy nimi, kiedy by³ z tob±? Ja rozumiem, ¿e nawet je¶li nie zdradzi³ to czujesz siê roz¿alona. Ostatecznie jednak wybra³ Ciebie. Z tamt± dziewczyn± utrzymuje jaki¶ kontakt? Je¶li tak to nie powinien. Je¶li on jednak chce byæ z Tob± a Ty go kochasz to jako¶ to szansê warto daæ, ale on musi zrozumieæ, ¿e szybko o tym nie zapomnisz.
Nic miêdzy nimi nie zasz³o, wiêc w fizycznym sensie nie zdradzi³ mnie. Z tamt± dziewczyn± nie utrzymuje kontaktów. Ogólnie to zachowuje siê jakby bardzo siê wstydzi³ tego co zrobi³ i jest w 100% zdecydowany, ¿e to ze mn± chce byæ. No ale pozostaje kwestia zaufania i szczero¶ci - tamta dziewczyna jest nasz± wspólna znajom±, zachowywa³a siê przez te lata wobec mnie dziwnie tzn. unika³a mnie, nie chcia³a ze mn± rozmawiaæ. Jak ja siê dziwi³am - On nic nie wiedzia³....Poza tym kiedy¶ powiedzia³a mu w z³o¶ci "mimo tego co kiedy¶ by³o miêdzy nami" - chcia³am ¿eby wyt³umaczy³, a On ¿e pewnie Ona sobie co¶ wymy¶li³a, czy chcia³a z nim byæ...:/ no paranoja - nie móg³ od razu powiedzieæ prawdy, tylko tak ci±gn±æ k³amstwa...
A tak poza tym po zaraz po tej ich "kawie" pogodzi³ siê ze mn± a do niej napisa³ "mamy problem, musimy jeszcze poczekaæ" - wiem bo ta dziewczyna mi mówi³a niedawno...mia³am go za konkretnego faceta, a teraz to czujê jakbym go nie zna³a

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyno w twoich wypoiedziach jako¶ szczê¶cia nie czuæ. Facet to typ bajeranta i babiarza, zastanów siê czy jeste¶ w stanie to zaakceptwaæ, bo inne kobiety pewnie bêd± przewijaæ siê równie¿ w waszym przysz³ym ma³¿enstwie.
No tak, na razie szczê¶cie gdzie¶ uciek³o...ale by³am z nim bardzo szczê¶liwa. Z tym typem bajeranta i babiarza to nie okre¶li³abym go tak poniewa¿ - z jednej strony zrobi³ to co zrobi³,a z drugiej jest typem domownika, zawsze mówi³ ¿e wola³by posiedzieæ w domu ze mn± ni¿ i¶æ na imprezê....no i tak by³o. Jak ja chcia³am i¶æ na zabawê, czy domówkê, czy do klubu ze znajomymi (gdzie byli nawet jego koledzy) on zawsze mówi³: " nie chcê tam i¶æ, ju¿ lepiej razem chod¼my do kina albo na pizzê, a potem obejrzymy u mnie film"...sama nie wiem, ja nawet nie by³am zdecydowana na ¶lub, On w ka¿dym razie bardziej i mi siê o¶wiadczy³. A teraz ta ca³a historia....nie wiem co o nim my¶leæ...
Stary 2013-01-22, 17:53   #89
skazana_na_bluesa
.

czy twój m±¿ pracuje jako kierowca i wraca co jaki¶ czas czy po prostu codziennie je¼dzi i wraca do domu?
powiem ci szczerze, ¿e ja bym przesta³a siê przed nim p³aszczyæ, bo to nie ma sensu. im wiêcej bêdziesz siê "podk³adaæ", tym bardziej on bêdzie ciê mia³ w ty³ku, a ty bêdziesz siê czuæ jeszcze gorzej.
JA bym postawi³a na szczer± rozmowê - sypie nam siê ma³¿eñstwo, co z tym robimy? walczymy czy siê rozstajemy?
i przepraszam, ¿e to powiem, ale wasz wiek mo¿e byæ jednym z powodów, dlaczego wasze ma³¿eñstwo mo¿e nie przetrwaæ.
Cytat:
No to co ja mam robiæ? Ja go Kocham ale boli mnie to zachowanie jego.
Cytat:
[/COLOR] Mia³am to samo z moim obecnym partnerem przez kilka dobrych miesiêcy w zesz³ym roku. Zrobi³ siê po prostu oziêb³y, a kiedy¶ potrafi³ mnie prawie na ¶mieræ zag³askaæ. By³a to tak ogromna ró¿nica miêdzy tym co by³o kiedy¶, ¿e nie mog³am sobie z tym poradziæ. Zawsze mia³am nadziejê, ¿e mo¿e w³a¶nie dzi¶, kiedy siê spotkamy, powie mi co¶ mi³ego, oka¿e, ¿e mnie kocha...prawie za ka¿dym razem siê rozczarowywa³am i p³aka³am potem. W tym okresie on potrafi³ mi mówiæ, ¿e mu zale¿y jak ju¿ zaczyna³am przy nim p³akaæ. Wtedy mnie przytula³ i pociesza³. Dosz³o do tego, ¿e lepiej mi by³o jak go nie widzia³am ni¿ jak siê spotykali¶my, bo to tylko przynosi³o mi zawód. Na szczê¶cie z czasem siê to poprawi³o, by³y rozmowy, przez maile i smsy te¿. Powiem szczerze, ¿e ja czasem wolê przez sms bo na ¿ywo zaraz siê rozklejam. Teraz jest lepiej. Wiem, ¿e ju¿ nie bêdzie tak jak na pocz±tku, têskniê jeszcze do tych czasów, ale przynajmniej oboje chcemy pracowaæ nad tym zwi±zkiem i zale¿y nam, ¿eby ta mi³o¶æ siê nie wypali³a.

Ale czy jest sens siê staraæ je¿eli on nie robi nic w tym kierunku? Mi jest lepiej jak jest w trasie, bo przynajmniej popiszemy parê esków... A jak jest w domu to albo k³ótnia,albo ciche dni albo wybywa na ca³y dzieñ z domu Nie têskniê za nim teraz... Nie wiem czy tak mam przez to,¿e mamy kryzys znowu? Czy moja mi³o¶æ siê wypala... Niedawno powiedzia³ w z³o¶ci,¿e ma mnie w d***e i,¿e ju¿ miêdzy nami nigdy nie bêdzie tak jak by³o na pocz±tku... Dwoje siê i troje by by³o dobrze, ale chêci zero Nawet nie ma czasu ¿eby zabraæ mnie na spacer, bo wa¿niejszy samochód [/QUOTE]

Stary 2013-01-22, 19:50   #90
Anetka_1988_
Raczkowanie

GG do Anetka_1988_

Mój m±¿ je¼dzi na 3-4 dni i potem na wraca na 1-2 i jedzie za¶...Takie krótkie kó³ka...

Ehh... Nie wiem co robiæ...

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.