|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D
Cytat:
Ciekawi mnie ten Oriental Summer, o którym tyle piszecie. Czy on jest dostępny w sklepach? czy też trzeba sie wybrać na specjalne łowy ? No i Flowerbomb, mira Bai Chopard.....wszystko spisałam na karteczce i w piatek spróbuję przetestować
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Flowerbomb niedostępne w Polsce, mozna kupic na Allegro lub zagranicą. |
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madlaine, napisz jeszcze Flowerbomb jakiego jest kreatora? I z czym mozna ten zapach przyrównać?
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza że to może trochę za moją przyczyną faktycznie sporo osób pozarażałam różnościami...Też bardzo lubię Belle de Minuit ale mimo wszystko jednak chyba wolę klasycznę Theoremę - jest jednak trochę bogatsza. Niektórzy bardzo się skarżą na nietrwałość Belle de M. i przyrównują ją do mgiełki do ciała na mnie trzyma się przyzwoicie. A ja jednak nie będę robić zadnych zapasów. Mój najlepszy przyjaciel, który zresztą ma olbrzymią wiedzę na temat perfum (ciągle go namawiam, żeby się na wizażu zarejestrował ) zdroworozsądkowo hamuje moje maniakalne zapędy. Kiedy powiedziałam, że chciałabym kupić może na zapas parę wycofywanych zapachów - konkretnie chodziło mi o Winter Delice, której mam jakieś 30 ml tylko - powiedział bardzo mądrą rzecz - trzeba pozwolić odejść niektórym perfumom. I to są święte słowa. Dlatego nie zrobiłam zapasów Collection, Desnudy, Belle de Minuit, Charlesa Jourdana, Oriental Summer, starej Manii (no tej mam dużo bo i wodę i ekstrakt perfum). Pewnie będzie mi z czasem tęskno ale taka jest naturalna kolej rzeczy. Pojawią się nowe, inne fascynacje. Ja i tak mam bardzo dużo flakonów i panicznie się boję że coś się kiedyś mogloby popsuć. Dlatego mam wszystkiego po jednym flakoniku, każdy już w jakimś stopniu zużyty, niektóre się kończą ![]() Za to ciągle nie mogę się oprzeć hasłom "edycja limitowana" Magda - obstawiam, że The Parfum Jourdana Ci się spodoba najbardziej (zaczarował mnie w chwili gdy się pojawił na rynku, też go nieźle rozpropagowałam). Desnuda - jeden z moich ulubionych zapachów, lekki, orientalno kwiatowy, dość spokojny, jeden z moich faworytów "pracowych" jesienią. Nawiasem mówiąc Desnuda też jest wycofywana. Ungaro wycofuje również przepiekną Fleur de Diva.A ja dziś wymieniłam się z koleżanką z innego forum i już leci do mnie Apparition właśnie Edytowane przez Smoczyca Czas edycji: 2005-08-24 o 12:59 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=11402 Oriental Summer to zapach domu mody Celine (z C. Dion nie mają nic wspólnego): http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4044 Swoją drogą jakoś się nikt nie pali do recenzowania Flowerbombika
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flowerbomb jest pierwszym zapachem dwóch kreatorów mody Victor&Rolf |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrecenzowała, ale nie wiem jak ![]() mam wielki problem z tym zapachem, polubiłam dzięki Tobie ofc, ale wiem, że rzetelnej recenzji w tym wypadku nie napiszę, czyli tym samym na razie żadnej |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym mieście znajdą sie małe niesieciowe perfumerie, gdzie można upolować różne skarby. U nas w Trójmieście ciągle można powąchać Madness, obie panterki Dolce i Gabbana, pierwszego męskiego czarnego Dali, do niedawna jeszcze Loulou, stare Van Cleefy czy Desnudę, Lagerfeld Femme, różne Hermesy z Hiris na czele, starą jaśminową Carolinę (Herrera, tę w burej butelce, seledynowy płyn). Koleżanka z Poznania specjalnie robiła krótki przystanek w Sopocie żeby powąchać Aquaflore C. Herrery.Po prostu trzeba się dobrze rozglądać
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wpadka, właśnie się dziwiłam, że tak sie zachwycacie zapachem Celine Dion hihihi Dzieki dziewczyny za info Smoczyco obejrzała linki i Celine widzialam jeszcze w niedzielę na półce. Oj muszę migiem go obwąchać
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oluś z The Parfum Jourdana to zupełna klapa, nie wiem, która nuta tak na mnie pachnie, ale po ok. 30 minutach z mojej skóry zaczął się ulatniać straszny odorek - śmierdzący zapach potu obrzydliwy nie wiem, czy to wina pogody, czy po prostu nie jesteśmy dla siebie przeznaczeni ale rozczarowałam się bardzo, miałam już o nim piekne wyobrazenia, a rzeczywistość przyłożyła mi nieźle w tyłek czyt.nos ![]() Desnuda jest spokojna, ma swój niewątpliwy urok. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flowerbomba póki co nie ma, ale z pewnością kiedyś się pojawi, w końcu to marka wszechpotężnego L'Oreala, a ci wszystko prędzej czy później wprowadzają na nasz rynek. Mira Bai Choparda nigdy nie bylo u nas oficjalnie w Polsce. Z Choparda znajdziesz u nas oba Wishe - klasyczny i Pure Wish, oraz najnowszy kwiatowo-waniliowy Infiniment. Bardzo ciężko z Casmirem - jest ciągle w ofercie firmy, w Polsce byl hen, kiedyś - już od bardzo dawna go nigdzie u nas nie widziałam (sama chciałam sobie odświeżyć znajomość z tym zapachem i dostalam próbkę od zaprzyjaźnionej forumki). |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od razu humor mi się poprawił
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie, przy najblizszej okazji muszę je przetestowac na obu nadgarstkach i porównać, zresztą dzisiaj pierwszy raz dopiero miałam The Parfum, więc jeszcze na kilka testów próbka spokojnie wystarczy, ale na to musi poczekać, na chłodniejsze dni i odstawienie leków, bo zauważyłam, że nawet dobrze znane mi i lubiane zapachy trochę inaczej na mnie teraz pachną, oczywiście podejrzewam, że przez te cholerne leki coś jest nie tak
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze sama Martiene, która mi Belle de Minuit upolowała też się w nim zakochała i też kupiła. Więc rozsiewasz epidemię.To bardzo mądre, co piszesz o wycofywanych zapachach.Nie dalej jak wczoraj myślałam o tym.Ja, jako znany "planer" , który musi mieć ustalone wszystko z góry 5 lat na przód, z drżeniem myślę o dniu, kiedy te wszystkie wycofane już zapachy totalnie znikną.No bo zapas zapasem, ale ile by trzeba kupić tych butelek, żeby do końca życia wystarczyło? Dlatego właśnie trzeba spasować.Tak widocznie musi być- jedne zapachy odchodzą, inne przychodzą.Samo życie.Dzięki, że na to zwróciłaś uwagę, bo jakoś sama na to nie wpadłam i się zadręczałam - "a co to będzie za 30 lat? " |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i może uda mi się zamówić.Bardzo podoba mi się Infiniment , a moglabyś opisać jak pachnie Mira..... |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że (ponoć) jest słodkawa...
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście
![]() ja za jakiś czas tez wystawię
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie trzymam za słowo
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam za moja chaotyczna recenzje- ale ja nie potrafie mowic i pisac o zapachach(zreszta jak tu sie skupic w pracy )..wole lezec i wachac
dot.Flowerbomb'a![]() wiem , ze pisze nie w temacie- ale czy moze mi ktos przyblizyc - oslawionego Agent Provocateur... a moze ktos dysponuje mozliwoscia chocby jednego mililitra- oddam wszystko bo dostepne sa tylko w Londynie i Moskwie, a tam nie wioda moje drogi.Myslalam juz nad zamowieniem w ciemno .. ale moze sie okazac ze to jeden wielki smrod! ja niestety albo lubie dany zapach albo go nie znosze, czasami wrecz mam po nim migrene
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E przy jakiejś okazji chętnie Ci podeslę próbkę Bombki teraz niestety nie mam pustych fiolek, wszystko co miałam, poleciało w tym tygodniu na wymianki
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może załatwie puste fiolki to bedzie wczym przesyłać
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gybyś jednak dała radę przesłać to byłoby cudownie - ale oczywiście naciskać nie bedę Zresztą wiesz, ja jakoś bym się krępowała sama prosić ![]() A właściwie to muszę też zerknąć co mi się tam po moich koszyczkach pałęta Może komuś si przyda ![]() |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że Mira Bai jest generalnie dostępna szeroko poza Polską - nie słyszałam by zapach był wycofywany... w każdym razie wiem już z dobrego źródła że w Polsce się nigdy nie pojawił
Mira Bai jest bardzo Chopardowski - mam słabość do tej firmy, choć nie wszystko mogę nosić, podoba mi się też męski Casran - na mój nos wszystkie perfumy Choparda mają ze sobą coś wspólnego, jakąś taką jadalną słodycz... Mira Bai też należy do kategorii edibles, czyli tych zapachów jadalno-smakowitych, bardzo apetyczny ale jednak dość lekki i musujący dzięki tym początkowym akordom owocowym - bardzo wyraźnie czuć tu porzeczkę, nie taką słodką i orzeźwiającą tylko lekko posłodzoną taka porzeczka w czekoladzie - zresztą te pralinkowe nuty są tu naprawdę wyczuwalne; wanilia, sandałowiec - baaardzo przyjemny zapach a jednak nie aż tak obezwładniający jak Casmir Kupiłam w ślepo małą 30ml bo akurat trafiła się okazja a ja nie miałam jak powąchać - i naprawdę nie żałuję tego zakupu
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Evee Agenta P. wąchała Szarada i chyba ktoś jeszcze
Szaradzie się nie spodobał bardzo, powiedziała że obrzydliwy ja bym osobiście nie kupiła w ślepo choć jestem znaną ryzykantką - jednak opis tego zapachu wskazuje na coś bardzo kontrowersyjnego. Myślę że mi się nie spodobałby mi się, wnioskując z opisu
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ale dawno tu nie zaglądałam, a watek się rozwija i rozwija
Okazuje się, że mój Smok stanie się smokiem przechodnim, no ale może w końcu trafi na wielbicielkę Tak się zastanawiam nad tym, co napisała Smoczyca - z jednej strony trzeba pozwolić odejśc niektórym zapachom, to prawda, a z drugiej - obie obsesyjnie poszukujemy le Feu, które juz znikło, i upolowanie choćby jednej butli oddali tylko moment pożegnania - kiedyś i tak będzie juz zupełnie nie do zdobycia. Cóż, smutne to ![]() Ja sama - wprawdzie nie upolowałam żadnego białego kruka w szale wydawania wygranej mojego faceta, ale kupiłam sobie nowe In Black Jesus del Pozo - urzekł mnie ten zapach. Ciepły, czuję w nim dużo miodu, coś pomiędzy Lily Angel a Narciso Rodriguezem, choć cieplejszy od LA i słodszy, łagodniejszy od Narciso. Ma wprawdzie obrzydliwy, jak na mój gust, flakon, ale uznałam, że będę się nim psikać z zamkniętymi oczami - bo zapach leży na mnie świetnie. Trafiłam też dziś do Blue City do osławionego Quality. Obsługą jestem urzeczona. Panienka była niezwykle uprzejma, kompetentna i miła. Opowiadała, pokazywała i psikała. Dzięki temu wiem już, jak pachnie Tendre Kiss Lalique (ale nie mój klimat), poza tym na jednej ręce pachnę Silver Rain (ale brzydko się na mnie to drzewo sandałowe rozwija ) a na drugiej Watch Nicalet. Zapach niemal identyczny, jak cukierki Werter's Original i po dłuższym czasie robi się męczący, ale poprosiłam o pokazanie mi czegoś słodkiego, to mam Będę musiała częściej się tam pojawiać, bo mają sporo niszowców i może znajdę wśród nich coś co będzie do mnie pasowało?
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Pogrzebię, pogrzebię
Tylko, że ja raczej nic niespotykanego nie znajdę ale może coś Cię jednak zaciekawi
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja to już chyba sobie odpuszczę
Lista pożądanych zapachów robie się już tak długaśna, że gdybym to wszystko miała kupić, to "spsikiwałabym" nimi moje wnuki (jeśli kiedyś takowe mieć będę) Zwariować można
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

zwłaszcza że to może trochę za moją przyczyną
) zdroworozsądkowo hamuje moje maniakalne zapędy. Kiedy powiedziałam, że chciałabym kupić może na zapas parę wycofywanych zapachów - konkretnie chodziło mi o Winter Delice, której mam jakieś 30 ml tylko - powiedział bardzo mądrą rzecz - trzeba pozwolić odejść niektórym perfumom. I to są święte słowa. Dlatego nie zrobiłam zapasów Collection, Desnudy, Belle de Minuit, Charlesa Jourdana, Oriental Summer, starej Manii (no tej mam dużo bo i wodę i ekstrakt perfum). Pewnie będzie mi z czasem tęskno ale taka jest naturalna kolej rzeczy. Pojawią się nowe, inne fascynacje. Ja i tak mam bardzo dużo flakonów i panicznie się boję że coś się kiedyś mogloby popsuć. Dlatego mam wszystkiego po jednym flakoniku, każdy już w jakimś stopniu zużyty, niektóre się kończą 

obrzydliwy
ale rozczarowałam się bardzo, miałam już o nim piekne wyobrazenia, a rzeczywistość przyłożyła mi nieźle w tyłek czyt.nos