Niemiła sytuacja w ROSSMANIE. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 22:52   #61
Kasienka09
Raczkowanie

Dot.: Niemiła sytuacja w ROSSMANIE.

U nas ochroniarz akurat gotówki nie musi wpisywac;P tylko kasjerki ktore dostaja kasetki, jednak rowniez okleja produkty dostepne w Rossmanie
Stary 2013-02-04, 23:27   #62
InnocensMundi
Raczkowanie

Źle zrobiłaś, że dałaś się przeszukać. Następnym razem po prostu musisz być trochę bardziej asertywna, a na kierowniczkę złożyłabym taką skargę, że by się nie pozbierała.
Stary 2013-02-05, 14:22   #63
Kasienka09
Raczkowanie

W rossmanie jest taaka procedura. Kazdy kto wychodzi ze sklepu musi okazac co ma. Godzac sie na prace zgodzila sie i na warunki, które tu panują, nie zostala poinformowana od kobiety która jej ta prace zalatwila, a kierowniczka sklepu zadnego szkolenia dla takiego pracownika który pojawia sie raz na miesiac nie przeprowadza.
Stary 2013-02-05, 14:50   #64
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasienka09 Pokaż wiadomość
W rossmanie jest taaka procedura. Kazdy kto wychodzi ze sklepu musi okazac co ma. Godzac sie na prace zgodzila sie i na warunki, które tu panują, nie zostala poinformowana od kobiety która jej ta prace zalatwila, a kierowniczka sklepu zadnego szkolenia dla takiego pracownika który pojawia sie raz na miesiac nie przeprowadza.
Zdodzic sie mozna na warunki jezeli były one zapisane w umowie. Na niewypowiedziane wprost ustalenia, " bo u nas jest tak od zawsze" nie wypowiada sie zgody przychodząc do pracy.

Kierowniczka nie miała w obowiązku przeprowadzic wielkiego szkolenia, ale wytłumaczyć o co jej chodzi w prosty sposób. Gdyby kierowniczka pomyślała! zaoszczedziła by sobie dodatkowej pracy w postaci przeszukiwania torebki- no chyba że lubi oraz nerwów podczas poszukiwania złodzieja. Kierowniczka niby zna swoja prace to nie wie że świeża młoda dziewczyna która przyszła po raz pierwszy do pracy nie zna żargonu sklepowego i nie wie jakie panuja tam zasady.

I wiem o czym mówie bo kilka razy pracowałam dorywczo i koordynatorzy, kierownicy i ogólnie pojete szefostwo potrafili nam wytłumaczyc wszystko zaczynając od tego gdzie jest toaleta kończąć na tym jak rozwiązać trudny hipotetyczny problem.
Rowniez miałam zawsze przekazywane info typu jak mam nosic firmową koszulkę i jakie mam miec spodnie podczas sprzatania, kiedy moge się napic wody a kiedy absolutnie nie wolno mi opuscic stanowiska pracy choćby sie walilo i paliło. Kiedy wolno a kiedy nie wolno nam rozmawiać. Dzieki temu wszystkim było łatwiej.

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-02-05 o 14:59
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 15:02   #65
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Dobrze, wszyscy, którzy pracowali/mieli do czynienia z jakimiś promocjami w Rossmannie i innych tego typu sklepach widać, że wiedzą, jakie są procedury. Ale ktoś kto nie miał nigdy styczności, a tym bardziej pracuje w charakterze hostessy po raz pierwszy powinien być w sposób zrozumiały o tym poinformowany (według mnie przez kierownictwo sklepu).

Osobiście, będąc na miejscu autorki wątku, tak zadane pytanie zrozumiałabym jako: czy mam jakieś papiery do podpisania (np. Kierowniczka ma mi, jako hostessie, podpisać jakieś dokumenty, które później okażę w agencji albo ja osobiście muszę coś podpisać). Niestety, ale nie przyszłoby mi do głowy, że mam PODPISYWAĆ kosmetyki z torebki (no... u mnie mieliby co podpisywać hehehehehe). Moje zdanie jest takie, że pytanie zostało zadane w sposób od czapy (tym bardziej, że dziewczyna jeszcze dzwoniła do osoby organizującej pracę, czy ma coś podpisywać i jeszczze poinformował o tym Kierowniczkę sklepu).

Ja tu nie widzę winy autorki wątku, a jedynie winę Kierowniczki sklepu, która nie dość, że nie umiała poprawnie przekazać o o chodzi (nie rozumiem czemu nie powiedziała wprost: Jeżeli masz jakieś kosmetyki lub inne rzeczy, które można zakupić w Rossmanie to proszę wyjmij je, zostaną spisane/oklejone) to jeszcze zachowała się w sposób bezczelny, przeszukując torebkę dziewczyny. Pomijam już fakt tonu i sposobu Jej wypowiedzi.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 16:40   #66
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

No wlasnie,moze gdyby kierowniczka zadala pytanie "masz jakies kosmetyki do spisania/oklejenia?"
Od kiedy to "podpisuje" sie kosmetyki? To jest ich wlasny żargon sklepowy i osoba nowa nie musi go znac.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 17:00   #67
vanilla_kate
Rozeznanie

Ja sama pracowałam na promocjach i po tak zadanym pytaniu nie domyśliłabym się że chodzi o oklejenie kosmetyków .
Ja bym to zgłosiła, chociażby w swojej agencji, żeby pamiętali by informować kolejne dziewczyny wysyłane na promocje .Co prawda z doświadczenia wiem, że komunikacja między pracownikami agencji a hostessami jest raczej słaba, ale może akurat taki incydent spowoduje, że zwrócą na to uwagę.
A i tak co sklep, to inne zwyczaje. W Tesco mieli wszystko gdzieś i jakbym chciała to mogłabym wynieść połowę sklepu. Natomiast w Realach każda paczka chusteczek musiała być oklejona przez panią z recepcji W jeszcze innym sklepie dali mi zestaw naklejek i powiedzieli że mam sobie sama przyklejać na moje rzeczy

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 19:04   #68
lilyput
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Poza tym kierowniczka prowadząca zmianę i odpowiadająca za sklep musiała się koniecznie domyslec, że dziewczątko pierwszy raz jest na promocji. Powinna z nią usiąść na godzinkę, wziąć na kolanka i tłumaczyć wszystko jak dziecku, a potem dać jej buzi w czółko...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Poza tym kierowniczka prowadząca zmianę i odpowiadająca za sklep musiała się koniecznie domyslec, że dziewczątko pierwszy raz jest na promocji. Powinna z nią usiąść na godzinkę, wziąć na kolanka i tłumaczyć wszystko jak dziecku, a potem dać jej buzi w czółko...
i
Widocznie wyszła z założenia, że ma przed sobą dorosłą i odpowiedzialną osobeę, a nie dzidzię, której trzeba wszystko tłumaczyć...
Na wstępie powiedziałam,że jestem na promocji po raz pierwszy. wiec nie wiem po co takie uwagi. Z resztą napisałam o tym , trzeba umieć czytac....
lilyput jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-14, 12:45   #69
Keket
Zakorzenienie

Dzisiaj spotkała mnie niemiła. Dzisiaj idąc na siłownię zaszłam do Rossmanna. Ochroniarz wstał ze stanowiska i stanął w alejce patrząc, jak wybieram żel. Rozumiem, to jego praca, ale komentarza, że przychodzą z torbami kombinatorzy, to sobie nie życzę. Poczułam się, jak czyhającą tylko ja to aby coś wynieść.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Keket
Czas edycji: 2021-06-14 o 13:48
Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości