![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.IV
Dziewczyny, skład szamponu Vichy Dercon jest następujący:
aqua, sodium laureth sulfate, glycerin, coco-betaine, dimethicone, cetyl alkohol, hydroxystearyl cetyl ether, selenium sulfide, salicylic acid, butylparaben, carbomer, DMDM hydantoin, ethylparaben, isobutylparaben, methylparaben, phenoxyethanol, PPG-5-ceteth-20, propylene glycol, propylparaben, sodium hypochlorite, sodium methylparaben, parfum Czy są w nim składniki, przez które nie powinnam używać tego szamponu w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jak jest z selenium sulfide - to on ma działać przeciwłupieżowo. podobno trzeba z tym składnikiem bardzo uważać, nie stosować na podrażnioną skórę, uważać na oczy - bo jak się dostanie do krwi, to grozi zatrucie (??? tylko podaję, co znalazłam... a ile tego trzeba, żeby faktycznie działało trująco, to ja nie wiem...)
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę o analizę tych dwóch kremów:
1. Mizon- All in one snail repair cream 2. Mizon- Snail recovery gel cream Składy zamieszczam w dołączonych zdjęciach. Czy któryś z nich może zapychać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
CORELIPS
|
Bardzo proszę o analizę tego podkładu pod względem jego ewentualnego podrażnienia, działania nawilżającego
![]() ![]() Pharmaceris F, Fluid matujący z laktoflawiną SPF 20 Skład: E1536 - 1538, Aqua, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Vinyl Dimethicone/ Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Triethylhexanoin, Lauryl PEG-9 Polydimethysiloxyethyl Dimethicone, Titanium Dioxide, Methyl Trimethicone, Dimethicone/ PEG-10/ 15 Crosspolymer, Acrylates/ Dimethicone Copolymer, Sodium Chloride, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Triethoxycaprylylsilane, Sodium Citrate, Ethylhexylglycerin, Sorbitol, Glycerin, Lecithin, Tocopherol, Riboflavin, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Dipropylene Glycol, CI 77891,CI 77492, CI 77491, CI 77499. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
niektore os podraznia ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() krem na moje oko jest bdb (wgl mam slabosc do marki apis) zawiera min olej z pestek winogron (nawilza, odzywia, uelastycznia) i slonecznikowy (przyjazne tlustej skorze) poza tym wit , c, e bdb antyoksydant- spowalnia proces starzenia sie skory, dziala przeciwzapalnie , wyrownuje kolor skory b fajny codzienny nawilzacz. mnie by nie zapchal ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
nie musi zapchac. w mojej opinii krem nie ma w sobie nic wartosciowego dla skory- mozna znalezc cos lepszego z np antyoksydantami ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html zel zmywa idealnie makijaz (pprzynajmniej moj) zawsze jest przy mnie w czasie kuracji kwasami i retinoidami ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
m in na watku dot skladow kosmetykow do wlosow https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1993 ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
poczatek to talk, mika, krzemionka, stearynian cynku, emolienty sadzac po skladzie puder ma dawac mat i rozpraszac swiatlo dajac optyczny efekt gladkiej skory ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
osobiscie nie kupilabym tego kremu- mnie by zapchal to raz dwa zawiera pochodne formaldehydu krem nawilzy skore a nawilzona skora to elastyczna skora- nie potrafie sie odniesc do inf o 24 h nawilzeniu ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez pokrzywa Czas edycji: 2013-05-08 o 15:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Nieśmiało się przypominam jeśli ktoś by zechciał
![]() Co prawda już go zamówiłam, ale i tak jestem ciekawa, czy mam na co liczyć. Skład jest na poprzedniej stronie. Dziękuję.
![]() |
#67 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety w mojej opinii za te pieniądze da się znaleźć dużo lepszy podkład na poczatku emolient ulatwiajacy rozprowadzenie podkladu, woda, silikon, bglycol, no i alkohol.... osobiście unikam alkoholu w produktach do włosów oraz kremach i podkładach (dopuszczam tylko w serum) ale sama musisz mieć własną opinię nt alkoholi w kosmetykach . obserwuj skore - czy nie zaczyna sie przesuszać (bo będzie się przetluszczac jeszcze bardziej i wpadniesz w błędne koło) kosmetyk optycznie wygladzi skore , ma jakies tam ekstarakty ale na koncu skladu nie potrafie odp na pyt czy zapcha Ci pory. Sklaniam sie ku odp ze nie jest zapychaczem ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Nie jestem biegła w filtrach ale podzile się tym co wiem: destabilizowany przez talk i mikę- wiekszość kolorówki także mineralnej ale są tu też inne filtry , Tinosorb M, uwaga- krem zawiera polyacrylamide! każdy musi sam sobie wyrobić opinię na ten temat. Osobiście nie używałabym tego kremu. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
nie zgodna z pielegnacja cg Cytat:
![]() Edytowane przez pokrzywa Czas edycji: 2013-05-11 o 15:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
chyba sie nie doczekam analizy kremu
![]() Edytowane przez emanuelle2 Czas edycji: 2013-05-13 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
cloche dziękuję
![]() a czy na dłonie,stopy lub do ciała mogę go zużyć? Wiesz ja chętnie bym sobie coś ukręciła-jak czytam co dziewczyny robią fajnego-jakieś sera,toniki,kremy to aż zazdroszczę ![]() ostatnio jednak myślałam żeby sobie zamówić parę rzeczy minn:żel hialuronowy,jakieś oleje-tylko nie wiem co by było dobre dla mojej cery;( pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
możesz zużyć do rąk na przykład, jeśli poza zaskórnikami ci ten krem kuku nie robi
![]() poszukaj wątku o produktach z biochemii urody i spróbuj tam się rozeznać, może dziewczyny coś konkretnego doradzą ![]()
![]() |
#72 |
CORELIPS
|
Mydło dziegciowe
Skład: Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Aqua, Betula Tar, Triethanolamine, Diethylene Glycol, PEG-9, Disodium EDTA, Citric Acid, Cellulose Gum, Benzoic Acid, Sodium chloride. Mydło z ekstraktem z glistnika Skład: Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Aqua, Parfum, Titanium Dioxide, Citric Acid, Glycerin, Mink Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Chelidonium Majus Extract, Triethanolamine, Diethylene Glycol, PEG-9, Disodium EDTA, Cellulose Gum, Benzoic Acid, Sodium Chloride. Czy będą wysuszać? ![]() Które będzie miało właściwości bardziej nawilżające i zarazem zwalczające/zapobiegające niedoskonałościom? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
exfoliac - rozszyfruje mi ktoś skład, bardzo proszę?
Mam skłonności do zapychania i nie chcę znowu wyrzucać pieniędzy w błoto. Skład:
Exfoliac (na zanieczyszczoną cerę), producent: Dermatica Exclusiv: AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, Bis-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, MAGNESIUM SULFATE, NIACINAMIDE, TOCOPHERYL ACETATE, DIMETHICONE, BUTYLPARABEN, CHLORPHENESIN, PARFUM (FRAGRANCE), IMIDAZOLIDINYL UREA, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, DIMETHICONOL, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATEX /ALUMINIUM HYDROXIDE, CERAMIDE 3, CERAMIDE 6-II, PHYTOSPHINGOSINE, CHOLESTEROL, CARBOMER, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, CERAMIDE 1, ALPHA ISOMETHYL IONONE, BENZYL SALYCILATE, CITRAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, LIMONENE, LINALOOL+/-, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77492, CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES). I jeszcze Sebodiane tego samego producenta (na zapalenie łojotokowe): MIKROEMULSION: AQUA, NIACINAMIDE, CYCLOPENTASILOXANE, CAPRILIC CAPRIC TRIGLYCERIDE, ARACHIDYL PROPIONATE, GLYCERIN, PPG -15 STEARYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, GLYCERETH-26, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, PTFE, POLYQUATERNIUM-7, BUTYLENE GLYCOL, CAPYLYL GLYCOL, GLYCERYL CAPRYLATE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, LECITHIN, CETYLDIMETHICONE, DIMETHICONOL, PHYTOSPHINGOSINE, PERFLUOROPOLYMETHYLISOPRO PYL ETHER, PHENYL PROPANOL, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE. Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-05-16 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Szukam kremu z SPF przynajmniej 30, do cery bardzo tłustej, podatnej na zapychanie. W dodatku jestem w ciąży. Który z podanych składów powinien być najmniej szkodliwy?
Uriage, Hyseac, Very High Protection Sun Care for Combination to Oily Skin SPF 50+ (Fluid przeciwsłoneczny do skóry trądzikowej) (wersja z 2012r.) Skład: Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Uriage Thermal Spring Water, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Triazone, Nylon-12, C20-22 Akyl Phospathe, Glycerin, C20-22 Alcohols, Decyl Glucoside, Butylene Glycol, Dimethicone, Xanthan Gum, Chlorphenesin, Parfum (Fragrance), Triacontanyl PVP, Benzoic Acid, Tetrasodium EDTA, Tocopheryl Acetate, o-Cymen-5-OL, Sodium Hydroxide, Propylene Glycol, Citric Acid, Glycyrrhiza Inflata roqt Extract. Vichy, Capital Soleil, Emulsion Anti-Brillance Toucher Sec SPF 50, Matująca emulsja do twarzy SPF 50 (wersja 2012r.) Skład: Water, Homosalate, Silica, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Triazone, C12−15 Alkyl Benzoate, Bis−Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Drometrizole Trisiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Octocrylene, Glycerin, Pentylene Glycol, Styrene/Acrylates Copolymer, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum / Fragrance, Caprylyl Methicone, Acrylates/C10−30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aluminum Hydroxide, Caprylyl Glycol, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Dimethicone, Disodium EDTA, Inulin Lauryl Carbamate, PEG−8 Laurate, Phenoxyethanol, Poterium Officinale roqt Extract, Stearic Acid, Stearyl Alcohol, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Titanium Dioxide, Tocopherol, Triethanolamine, Xanthan Gum, Zingiber Officinale roqt Extract / Ginger roqt Extract (26.07.2012.) Caudalie Soleil divin SPF 50 Krem do twarzy Skład: AQUA (WATER), OCTOCRYLENE, DICAPRYLYL CARBONATE*, ETHYLHEXYL SALICYLATE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, SUCROSE POLYSOYATE*, GLYCERIN*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE*, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, TROMETHAMINE, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, C20-22 ALCOHOLS*, BISETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, PARFUM (FRAGRANCE), TOCOPHERYL ACETATE*, DIMETHICONE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, DECYL GLUCOSIDE*, XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, POLYMETHYL METHACRYLATE, PALMITOYL GRAPE SEED EXTRACT*, SODIUM PHYTATE*, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM CARBOXYMETHYL BETAGLUCAN, TOCOPHEROL*, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, GERANIOL, CITRONELLOL, BENZYL BENZOATE. * Plant origin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Hej, w poprzednich wątkach nie znalazłam analizy, więc proszę o rozłozenie na czynniki pierwsze:
Bielenda Bio Plantacja, Bawełna, Organiczny Balsam do Ust Skład w załączniku ![]()
![]() |
#76 |
CORELIPS
|
nie mogę sobie poradzić za cholerę z tym składem
![]() Clarena Sensi Regen Cream-krem na noc: Aqua,glycerin,isohexadeca ne,glyceryl stearate,stearyl alcohol,steareth-21,squalane,steareth-2,dimethicone,soluble collagen,cyclomethicone,c entella asiatica extract,proylene glycol,sodium hyaluronate,hydrolyzed wheat protein,hydrolyzed wheat starch,phenoxyethanol,met hylparaben,propylparaben, butylparaben,ethylparaben ,dmdm hydantion,tocopheryl acetate,ascorbyl palmitate,bha,carbomer triethanolamine,aloe barbadensis leaf extract,parfum,hydroxycit ronellal,geraniol,linaloo l,citronellol,hexyl cinnamal,alphaisomethyl lonone uprzejmie proszę o krótką ale treściwą recenzję. interesuje mnie: kwestia zapychania, stopień nawilżenia, wpływ na przebarwienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
CORELIPS
|
To dziwne ale nie znalazłam analizy Ziajki Kozie Mleko
![]() To tak: Mam 21 lat ale palę fajki i moja buzia potrzebuję większej niż standardowo pielęgnacji. Poproszę ślicznie o króciutką analizę tych kremów - czy nie ma mocnych zapychaczy, czy nie będą źle wpływać na buzię lekko skłonną do zaczerwienień i przede wszystkim czy współgrać będą dobrze z mineralnymi podkładami. Domyślam się jednak,że Ziaja Sopot Spa jest za mocna no i ma mocne silikony... Plus ślicznie proszę o porównanie do Alterry orchidowej (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-orchidee.html) + do Ziai przeciwzmarszczkowej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rszczkowy.html ![]() Alterra Orchidea krem przeciwzmarszczkowy na noc (Miałam na dzień tą Alterrę i byłam zadowolona ![]() Teraz ciekawa jestem jak wypadnie ten na noc i ... ew. czy stosowałyście pod oczy alterrę z tej serii?) Skład: Aqua, Alcohol, Glycine Soja Oil*, Glycerin, Cera Alba, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinesis Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Rhus Verniciflua Peel Cera, Citric Acid, Parfum**, Sucrose Cocoate, Argania Spinosa Kernel Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ginko Biloba Leaf Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Tocopherol, Geraniol**, Ubiquinone, Vanilla Planifolia Frui Extract. * z kontrolowanej biologicznie uprawy. ** z naturalnych olejków. Ziajka KOZIE MLEKO nr 1 - Nawilżanie Skład: Aqua (Water), Octyldodecanol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Petrolatum, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Lactobacillus/Milk Solids/Glycine Soja (Soybean) Oil Ferment, Cyclodextrin, Panthenol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Stearyl Alcohol, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum (Fragrance), Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Eugenol, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Limonene, Sodium Hydroxide Ziaja, Bio Olejki, Krem na dzień i na noc do skóry suchej, zmęczonej z olejkiem z awokado Skład: Aqua (Water), Hexyl Laurate, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Isohexadecene, Glycerin*, Sorbitan Sesquioleate*, Diisostearoyl, Polyglyceryl-3 Dimer Dilinoeleate*, Dimethicone, Magnesium Sulfate, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Cera Alba (Beeswax), Hydrogenated Castor Oil*, Sodium Benzoate*, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Citric Acid*. Rozszyfrowane ![]() Jak będę mieć czas to Wam naskrobię. Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2013-05-28 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
CORELIPS
|
Pytanie o Sodium Hydroxide: jest stabilizatorem pH, zastanawia mnie dlaczego jest uznana za substancję skażającą? Czy ma naprawdę taaaaki duży potencjał podrażniający?
Dodaję skład, bo to chyba ważne gdzie znajduje się dokładnie: AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DICAPRYLYL CARBONATE,PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL*, AQUA (WATER)*, SILICA, ALCOHOL*, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, LAURYL LAURATE, ORYZA SATIVA(RICE) HULL POWDER, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXY STEARATE, HORDEUM VULGARE EXTRACT*, MICRO CRYSTALLINE CELLULOSE, BENZYL ALCOHOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, GLYCERYL CAPRYLATE, PARFUM (FRAGRANCE), XANTHAN GUM, CELLULOSE GUM, TOCOPHEROL, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM PHYTATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID [+/- (MAY CONTAIN) : CI 77019 (MICA), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77163(BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES),CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)]. * Ingredients from Organic Farming Dopiero zaczynam przygodę z analizowaniem więc z góry o wyrozumiałość się upraszam ![]() Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2013-05-28 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() nazwa kremu : SARABEAUTE PARIS krem z olejkiem arganowym sklad : AQUA/WATER, GLICERYL STEARATE, DICAPRYLYL CARBONATE , GLICERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, SORBITOL, PEG-100 STEARATE, CETYL ALKOHOL, ARACHIDYL ALCOHOL, BEHENYL ALKOHOL, BENZYL ALKOHOL, ARGANIA ASPINOSA ( ARGAN) KERNEL OIL , DIMETHICONE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS, ARACHIDYL GLUCOSIDE, PARFUM, XANTAM GUM, DEHYDROACETIC ACID, HEXYL CINNAMAL, BENZYL SALICYDATE, CITRONELLOL, PENETAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDRICINNAMATE, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPINAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, GERAOIL, LIMONENE, [+/-CI 14700, CI 19140] ufff chyba nic nie przekrecilam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was mi pomoże i napisze albo zaznaczy na czerwono jeżeli to możliwe substancje szkodliwe. Podaje skład kremu bb Dr.G - zastanawiam się nad kupnem ale tez nad własnym zdrowiem.
Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Glycerin, Talc, PEG-10 Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methicone, Dipropylene Glycol, Isoeicosane, Arbutin, Hexyl Laurate, Disteardimonium Hectorite, Triethylhexanoin, Dimethicone/ Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cyclomethicone, Acrylates/ Dimethicone Copolymer, Magnesium Sulfate, C12-14 Pareth-3, Zinc Oxide, Iron Oxides, Palmitic Acid, Dimethicone, Methylparaben, Imidazolidinyl Urea, Tocopheryl Acetate, Silica, Propylparaben, Betaine, Aluminum Stearate, Aluminum Hydroxide, Sodium Metabisulfite, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Rosa Centifolia Flower Water, Portulaca Oleracea (Purslane) Extract, Glycosyl Trehalose/ Hydrogenated Starch Hydrolysate, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Fragrance, Trimethylsiloxy Silicate, Dimethiconol/ Silsesquioxane Copolymer, Butylparaben, Propylene Glycol, Butylene Glycol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Czy możecie powiedzieć coś na temat płynu micelarnego Mixa (http://avanti24.pl/moda/1,103638,138...rka__Mixa.html) Kupiłam jakąś nowość z Rossmana zachęcona opisem. Mixa Płyn micelarny optymalna tolerancja Skład: Aqua/Water, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, dihydrocholeth-30, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, panthenol, polyaminopropyl biguanide, rosa gallica extract/rosa gallica, flower extract, parfum/fragrance Płyn ma być odpowiedni do demakijażu skóry wrażliwej
![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() 1-(od prawej)jest to krem przeciwzmarszczkowy na dzień i na noc-czy ma jakieś składniki które naprawde działają na zmarszczki? 2 jest to krem energizujący AMINCER na dzień z algami,oligoelementami przeznaczony do cery 40+ i mimo,że nie mam jeszcze tylu lat to moja cera chłonie go jak gąbka ![]() 3 krem pod oczy i w okolice ust-czy można go stosować na całą twarz?Krem ten niby zawiera kwas hialuronowy-dużo ma tego kwasu?można go stosować np pod makijaż?nie będą się robiły plamy od słońca? prosiła bym o ocenę tych kosmetyków i tego jak sie razem uzupełniają w pielęgnacji-głównie chodzi mi o działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające i ujędrniające skórę z góry dziękuję ![]() przepraszam za jakość zdjęć ale to zdj z komórki ![]() Edytowane przez emanuelle2 Czas edycji: 2013-06-30 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie nie ma juz tu dobrej, znajacej sie na skladach duszy
![]() Ale jesli by sie znalazla to poproszę o rozlozenie na czesci pierwsze skladu podkladu, poniewaz jest tak zachwalany ze az nie moge uwierzyc. Niby super absorbuje sebum poprzez jakas extra formule (przez kaolin? ale mi to odkrycie..), zakrywa niedoskonalosci i niby caly dzien mamy matowa twarz. Ale jak z zatykaniem porow? Silica jest wiec jak mniemam nie jest jakos super? Immaculate® Liquid Powder Foundation Isododecane, Cyclopentasiloxane, Methyl Perfluorobutyl Ether, Water, Silica, Butylene Glycol, Polymethylsilsesquioxane, Kaolin, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Polysilicone-11, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Dimethicone, Decyl Glucoside, Quaternium-90 Bentonite, Propylene Carbonate, Dimethicone/Methicone Copolymer, Magnesium Sulfate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tribehenin, Glycerin, Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture, Xanthan Gum, Caprylic/Capric Triglyceride, Lavandula Stoechas Extract. May Contain ( +/- ): Titanium Dioxide, Iron Oxides.
![]() |
#84 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
witam - nowość na rynku: Upiększający krem BB SPF (30) marki L'Occitane
INCI: aqua/water, glicerin, vegatable oil/oilus oil, silica, cyclomethicone-cacaprylic/caprilic triglyceride - octyldodecanol - potasium cetyl phoshate - methyl methacrylate crosspolymer - CI 77492/iron oxides - coco-glucoside - cetaaryl alcohol - angelica archaangelica root extract - angelica archangelica root oil - iris florentina root extract - iris pallida root extract - lens esculenta (lentil) fruit extract - simmondsia chinensis (jojoba) seed oil - dicaprylyl carbonate - phenoxyethanol - parfum/fragnace - dimethicone/vinyl, dimethicone crosspolymer - lauroyl lysine - polyglyceryl - 2 caprate - cocount alkohol - dimethiconol - chlorphenesin - alumina - ethylhexylglycerin - sclerotium gum - xanthan gum - sucrose stearate - stearic acid - tocopherol - gliceryl caprylate - squalane - biosaccharide gum-1 - sodium benzoate - potassium sorbate - limonene - CI 77499/iron oxides - CI77491/iron oxides (kopiuję za tym, co podali mi na fejsie ![]() Bardzo proszę o opinię względem skuteczności p/słonecznej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: exfoliac - rozszyfruje mi ktoś skład, bardzo proszę?
Cytat:
krem nr 2 wit b3 - wysoko ale dużo zapychaczypewnie nie wszystkie zaznaczyłam ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
ma normalny skład balsamu do ust. nawilży i odżywi ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
składniki mogace powodować zaskórniki alergen , olej ze słodkich migdałów krem nawilzajacy. moze byc tresciwy - dosyc tlusty ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
pomijając silikony i takie składniki które część wizażanek odrzuca (np parabeny) to w mojej ocenie szkodliwym składnikiem jest przede wszystkim Imidazolidinyl Urea- który moze powodować zmianę białek , podrażnienia, silne alergie ALE są określone dopuszczalne stężenia konserwantów- mam nadzieję że sa przestrzegane. niech cie nie zwiedzie ta masa ekstraktów- ich il jest tutaj śladowa I Urea moze występować w stężeniu mniejszym niż 1 % ale już nie pamiętam jakim chyba 0.5% ? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
przeciwzmarszczkowo w ''łatwodostępnych'' kosmetykach działają: filtry (warto pod nałożyć serum antyoksydacyjne np z wit c ), retinoidy i kwasy. pośrednio kwas ha, oleje i nawilzacze ponieważ utrzymuje nawilżenie ![]() w skladzie kremu pod oczy jest zaraz na początku parafina i inne zapychacze także uważaj z tym nakładaniem na całą buzię. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
podkład zawsze warto przed zakupem przetestowac
![]() Edytowane przez pokrzywa Czas edycji: 2013-06-17 o 19:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za opis kremu BB Dr. G - gdy pytam o złe składniki to mam na myśli wszystko to co może źle wpłynąć na skórę organizm coś czego lepiej unikać.
Gdybym mogła prosić i będę bardzo wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu: Krem Strivectin , którego używam i mam duże wątpliwości co do niego Skład: aqua , C12-15 Benzoate, sesamum indicum seed oil, caprylic triglyceride, prunus amydalus dulcius sweet almond oil, cetearyl olivate, sorbitan olivate, striadril complex ( consisting of Palmitoyl Pentapeptide - 3 , Phyllanthus emblica extract, polyglyceryl methacrylate, propylene glycol, palmitoyl oligopeptide, glucosamide HCL, algae extract, urea, butylene glycol, hydrocotyl extract, hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed wheat starch, imperata cylindrica (root) extract, bearberry (arctostaphylos uva - ursi) extract, glycerin, ppg - 12 / SMDI copolymer, glyceryl stearate, peg 100 stearate, theobroma cacao seed butter, stearic acid, butyrospermium parkii, tocopheryl acetate, mangifera indica seed butter, mentha piperita oil, methylparaben, xanthan gum, propylparaben, triethanolamine, butylene glycol, DMDM hyndatoin, iodopropynyl butylcarbamate, dosodium edta, retinyl palmitate , tetrahexyldecyl ascorbate. U.S Patent No.6,492,326 WO OO/15188 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
lukrecja, jeszcze dodam od siebie na temat tego bb kremu, że arbutin to taki "wybielacz" i jest na europejskim rynku dopuszczony w max stężeniu chyba 0,04% czy coś takiego... no w każdym razie baaardzo znikome ilości, bo jest szkodliwy. na azjatyckim rynku można go stosować w wyższym stężeniu (i tutaj na pewno w wyższym jest) i jest w wielu kremach bb stamtąd, bo azjatki chcą się przede wszystkim wybielać, robić na gejszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
O! i to kolejny powód który utwierdził mnie w przekonaniu, że kremy BB
jak i niektóre kosmetyki nie są dla nas dobre a wręcz szkodliwe. Właśnie czekam na Dr. G - wystawię go na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
To ja juz sama nie wiem... zabieram sie do kupna Missha M Signature Wrinkle Filler BB Cream SPF37.
Uzywalam paru probek i jestem bardzo zadowolona. Rzucilby ktos na sklad, ktory jest mega ogromniasty i wyglada bardziej na koktajl do picia niz cos do twarzy ![]() Dajcie znac co myslicie dziewczyny...? Water, Titanium Dioxide, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Cyclohexasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cyclomethicone, Propylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Zinc Oxide, Dicaprylyl Carbonate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Niacinamide, Glycerin, Fullerenes, Sodium Hyaluronate, Portulaca Oleracea Extract, Fragaria Chiloensis (Strawberry) Fruit Extract, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Chrysanthellum Indicum Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Flower Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Arnica Montana Flower Extract, Medicago Sativa (Alfalfa) Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Extract, Pelargonium Graveolens Extract, Origanum Majorana Leaf Extract, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract, Brassica Campestris (Rapeseed) Extract, Achillea Millefolium Extract, Mentha Rotundifolia Leaf Extract, Origanum Vulgare Leaf Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Thymus Quinquecostatus Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Extract, Mentha Spicata Flower/Leaf/Stem Extract, Selaginella Lepidophylla Extract, Rosa Multiflora Fruit Extract, Phalaenopsis Amabilis Extract, Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract, Camellia Japonica Flower Extract, Lilium Candidum Bulb Extract, Impatiens Balsamina Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Hibiscus Rosa-Sinensis Flower/Leaf Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Methylpropanediol, Sodium Chloride, Disteardimonium Hectorite, Sorbitan Sesquioleate, Dimethicone Crosspolymer, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Glyceryl Behenate, Polyglyceryl-6 Octastearate, Stearic Acid, Tribehenin, Triethoxycaprylylsilane, Ozokerite, Ethylhexylglycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Hydrolyzed Collagen, Ceramide 3, Retinol, Linoleic Acid, Tocopherol, Palmitoyl Isoleucine, Hydrogenated Lecithin, Ethylhexyl Palmitate, 1,2-Hexanediol, Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide, Cholesterol, Lecithin, Caprylyl Glycol, Squalane, Oleic Acid, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Citric Acid, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tripeptide-10 Citrulline, Silica Dimethyl Silylate, PVP, Hexylene Glycol, sh-Octapeptide-4, sh-Decapeptide-7, sh-Pentapeptide-19, sh-Oligopeptide-9, Triethanolamine, Adenosine, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance, Cl77491, Cl77499. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o analizę kapsułek GAL, Olejek do kąpieli z olejem z wiesiołka
Czy są one coś warte? Skład: Paraffinum Liquidum, Cetearyl octanoate, PPG-2 Myristyl Ether Propionate, C 12-13 Paraeth 3, Oenothera Biennis (Evening Primorose) Oil, Gelatin, Glycerin, Parfum: (Geraniol, Linalool, Citronellol, Limonene), Tocopheryl acetate, Retinyl palmitate.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.