Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 17:58   #61
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

o co chodzi z tą wodą z miodem i cytryną ?
że niby w ciąży? bo coś mi umknęło.
Nam, znaczy mi i bratu mama zawsze robiła wodę z miodem i z cytryną właśnie na wzmocnienie, w okresie przeziębień..
i mimo, że miodu nie lubię, to taki eliksir piłam ze smakiem
Czasem robiłam też sobie sama, ale nigdy nie starczało mi systematyczności na dłuższą metę.
Bo podobno (tak mnie uczyła mama) należy to przygotowywać wieczorem i pić rano na czczo. I do letniej wody, nie może być za gorąca

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:00   #62
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
o co chodzi z tą wodą z miodem i cytryną ?
że niby w ciąży? bo coś mi umknęło.
Nam, znaczy mi i bratu mama zawsze robiła wodę z miodem i z cytryną właśnie na wzmocnienie, w okresie przeziębień..
i mimo, że miodu nie lubię, to taki eliksir piłam ze smakiem
Czasem robiłam też sobie sama, ale nigdy nie starczało mi systematyczności na dłuższą metę.
Bo podobno (tak mnie uczyła mama) należy to przygotowywać wieczorem i pić rano na czczo. I do letniej wody, nie może być za gorąca
W szpitalu gdzie chcemy rodzić - ja, Vil, Xal można sobie wziąć na czas porodu jedną butlę takiego napoju, właśnie na wzmocnienie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-21 o 18:04
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:00   #63
justyna_g4
Zakorzenienie

Dzisiaj jak byłam w gabinecie u lekarza weszła położna i mówi do gin, żeby dała jej pieczątkę bo ta Kasia potrzebuje zaświadczenie do szkoły, że w ciązy jest. I jak wyszłam z gabinetu to patrzę a siedzi jakaś dziewczyneczka z mamą przed gabinetem. Słowo daję wyglądała na uczennice gimnazjum.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:01   #64
candace1
Zakorzenienie

Następny wątek

Napiszę tylko, że mi się twarz nie zmieniła
Ash i Aaś dajcie jutro znać co tam się wydarzyło na wizycie-ja jutro idę po wyniki..
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:02   #65
justyna_g4
Zakorzenienie

Co do waszych pytań o glukoze to mam 75g i nie wiem na prawdę jak ja to zrobiłam, że napisałam 79g :P

Ale pomysł z tym, że od niku dodatkowe 4g

Laura

Stary 2013-02-21, 18:03   #66
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak byłam w gabinecie u lekarza weszła położna i mówi do gin, żeby dała jej pieczątkę bo ta Kasia potrzebuje zaświadczenie do szkoły, że w ciązy jest. I jak wyszłam z gabinetu to patrzę a siedzi jakaś dziewczyneczka z mamą przed gabinetem. Słowo daję wyglądała na uczennice gimnazjum.
No cóż.. zdarza się
Ale może też młodo wyglądać.. ciężko poiwedzieć
Stary 2013-02-21, 18:03   #67
diabli
Zakorzenienie

wariatki!!! ja sie rozpisalam w starym watku. jestem na str. 153 i mam zamiar nadrobic :P witam sie w nowej czesci...

o mamooooo! wrocilam do domu. nogi mi wchodza nie powiem gdzie chyba ze 4 godziny dreptalam po hali ciuchowej...jeszcze podroz do i od siostry. pozniej wpadlam do domu i tz mnie wyciagnal na zakupy, po zakupach...mc donalds bo shake mnie wolal...no i ufff, nie moge sie ruszac. kregoslup mnie tak boli, ze jak dzisiaj nie urodze to bedzie sukces. chodze zgieta jak jakas babcinka, caly odcinek krzyzowy blaga o masaz. wlasnie probuje tz namowic zeby sie nad nami zlitowal, bo oszaleje ale mamy piekne ciuszki mloda dorobila sie kolejnej wielkiej reklamowki. fotki za moment. aaa jeszcze podjechalismy do lidla, ale loveli brak. byl tylko jelp i te produkty z maluszkowego tygodnia.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli, toż to cud! O której poszłaś spać? Super, że na ciuszki się wybierzesz A kiedy planujesz spotkanie z glukozą?
cud. poszlam spac o 1 ale wstawalam o 7, wiec byla motywacja glukoza nadal przede mna. gin zleci mi ja po 30 tyg. troche nie chce robic badan wbrew jego zaleceniom... moze sie zmobilizuje i pojde w najblizszych dniach.
dzwonilam dzisiaj po wyniki biopsji, ale pani mnie mowiac grzecznie z.r.a.b.a.l.a, bo one przeciez nie zawsze sa do odbioru do 2 tyg. czasem tydzien, czasem trzy...wyjasnilam, ze byly pilne, bo ciaza, ale to nie jej wina, bo musza je otrzymac z katowic. "dostawy" we wtorki i czwartki, wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
pochodzę z podkarpackiego, dokładnie ze Stalowej Woli czyli kawał drogi od Ciebie jeśli dobrze kojarzę
eee, to daleko te Nelki beda od siebie myslalam, ze uda nam sie kiedys spotkac we czworke (albo i szostke jesli tatusiow policzymy :P) i opowiedziec dziewczynom jak to mamy siedzialy na jednym forum i mialy podobne gusta, hehe.
ps. mam znajoma w Stalowej - tez poznana w necie, na forum chomikowym wpisz sobie w wizytowke chociaz skrot, zebym za miesiac znow nie pytala

Cytat:
a tak btw. kiedy robicie USG III TRYMESTRU? w sensie dokładny tc i dzień? ja dziś mam 29tc i 6d.. i z tego co pamiętam mój gin mówił, że dokładniejsze usg zrobimy nie dziś, tylko za 3 tyg, czyli w 32tc i 6d (on liczy do tyłu i wg niego to jest w trakcie trwania 32 tc a skończonego 31 tc - mam nadzieję, że nie zamotałam) i tak zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej byłoby dziś
ja nie robie. gin pewnie zrobi swoje, ale dodatkowego nie. tylko polowkowe zrobilismy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 18:03   #68
sharpnowaja
Zakorzenienie

Miałam dziś zabiegany dzień.
Całą noc nie spałam, wstałam zła i zmęczona. Koleżanka napisała że wpadnie na kawę i przywiozła mi parę ciuszków dla małej. Później robiłam obiadek, z dwie godz prasowałam i porobiłam parę rzeczy w domu. Ale w końcu odpoczywam.
Wyprasowałam bieżące rzeczy i pieluchy dla małej (tetrowe i flanelowe). Wyszło mi 30 pieluch i się trochę zmachałam przy tym. Ja nie wiem jak moja mama kiedyś prasowała 150 pieluch dziennie równocześnie zajmując się 5 dzieciaków.

maarchewka mi nie leci siara i z tego co wiem od gina to czasami kobietom nie leci aż do porodu i jest to całkiem normalne- nie ma wpływu na to czy ma się mleko czy nie.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nie no ale tak serio, do zwykłych bawełnianych chyba wlezą?
może i wlezą ale wolę te jednorazowe bo po pierwsze są z siateczki więc oddychają a po drugie są takie spodenkowate więc nic mi po nogach cieknąć nie będzie (oby )
Stary 2013-02-21, 18:06   #69
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
może i wlezą ale wolę te jednorazowe bo po pierwsze są z siateczki więc oddychają a po drugie są takie spodenkowate więc nic mi po nogach cieknąć nie będzie (oby )
Tak samo gadała nam wczoraj położna na SR.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 18:07   #70
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mężuś zadzwonił do kumpla, że nie idzie na siatkę i co podsłuchałam? "a wywaliło jej trochę, no nadal siedzi w domu, nudzi się i dokucza" No to oficjalnie już mam coś więcej niż wzdęcie
A na siatkę nie idzie, bo poszedł zagruntować ścianę i nagle słyszę taki pogłos z pokoju "...mać!" Coś mu chrupnęło w łokciu, znowu. Nic nie puchnie, ale ledwo rusza.

A pogłos, to był taki kawał, wychodzi góral przed chatę i mówi
- jaki ładny dzisiaj dzień
A echo z przyzwyczajenia
-...mać, mać, mać ...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i mykam przygotować się na wyjazd na badanie połówkowe

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
on ma gondolkę plastikową? znajomi mają podobną z firmy Lonex całkiem fajnie się prezentują te wózki ale mają średnio ładne koła
nie wiem jaką ma gondolkę, pierwsze słyszę
ale ogólnie na zdjęciach ta gondolka jakoś średnio mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
o kurde o kurde. a mój własnie idzie do lidla. muszę szybko zadzwonić

mój poszedł do netto które mamy obok i przyniósł mi kubeczek bollero- mus truskawkowy. Muszę się tym zadowolić

Stary 2013-02-21, 18:08   #71
karolina2121
siedzę i myślę

Kupiłam Antkowi mini matę edukacyjną http://allegro.pl/k-s-kids-mata-edukacyjna-wieszana-skladana-super-i3027549333.html Niech zna moje dobre serce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 18:08   #72
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Justi, jak tam dziecię koleżanki? Ujawniło się?
Nie mam pojęcia, czekam aż obwieści wiadomość na fb (stamtąd dowiedziałam się o jej ciąży, o tym, że poczuła pierwsze ruchy i o tym, że nie zna płci )

Była u mnie mama, upolowała w lumpku śliczności i bluzę z adika na 2 latka chyba

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:08   #73
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No cóż.. zdarza się
Ale może też młodo wyglądać.. ciężko poiwedzieć
Wiem, że można ale ona na prawdę wyglądała jak dziecko i ten jej dziecięcy wzrok. Może się mylę ale troche mnie to zszokowało bo my też będziemy mieli córeczkę...

Laura

Stary 2013-02-21, 18:12   #74
xal
Zakorzenienie

Cytat:
on ma gondolkę plastikową? znajomi mają podobną z firmy Lonex całkiem fajnie się prezentują te wózki ale mają średnio ładne koła
Pal sześć wygląd, ma być mocny, stabilny i wytrzymały. No i duży

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się. Od 2 marca na TVN Style będzie program prowadzony przez ciężarną Katarzynę Bosacką o ciąży. Tytuł: O matko!
Trzeba będzie zerknąć

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W szpitalu gdzie chcemy rodzić - ja, Vil, Xal można sobie wziąć na czas porodu jedną butlę takiego napoju, właśnie na wzmocnienie
Jeszcze chyba Vujka
Tylko jest jedno "ale" jakoś siebie nie widzę w skurczach jak robię miksturę a nie lecę do szpitala

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:12   #75
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że można ale ona na prawdę wyglądała jak dziecko i ten jej dziecięcy wzrok. Może się mylę ale troche mnie to zszokowało bo my też będziemy mieli córeczkę...
Ja mam córeczkę i niestety musiałam oswoić się z myslą, że mogę kiedyś zostać młodą babcią no ale cóż - życie.
Oczywiście wszystko kwestia rozmów i tłumaczenia ale.. różnie może się życie potoczyć.
Miałam koleżankę, która została mamą w wieku 14lat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 18:13   #76
nuna2
Zakorzenienie

Przyszłam tylko ,,zapamiętać wątek"
Dziewczyny wy to macie tempo...
Ze starego wątku:Gratuluję udanych wizyt

dziewczyny idę oglądać coś z mężem. Można w ciązy orzeszki solone??
Stary 2013-02-21, 18:14   #77
candace1
Zakorzenienie

nuna - można
Stary 2013-02-21, 18:15   #78
diabli
Zakorzenienie

no dobra, nadrobie sobie wieczorem jak bedziecie smacznie spaly! <foch> a teraz ciuszki...

1) kombinezonik krolik - wiekszy jesienno-zimowy
2) mis (20gr.!) fajny, glowa szelesci, brzuszek z grochem, a w lapkach piszczalki
3) moskitiera, moze byc na wozek. zamiast przykrywac mala w ogrodzie pieluchami bedziemy sie chronic przed muchami w inny sposob
4) czapki, nie moglam sie zdecydowac na jedna...moj faworyt mis-szop. urocze sa tez koronkowe kapelusiki i superowa chustka
5) legginsy, polspiszki, niedrapki i materialowe buciki
6) zblizenie cz.1
7) zblizenie cz.2
8) 2 sukienki, 2 koszule
9) zblizenie cz.1
10 zblizenie cz.2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04908.jpg (51,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04909.jpg (171,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04910.jpg (43,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04911.jpg (90,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04912.jpg (91,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04913.jpg (114,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04914.jpg (53,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04915.jpg (103,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04916.jpg (93,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04917.jpg (101,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-02-21, 18:16   #79
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pal sześć wygląd, ma być mocny, stabilny i wytrzymały. No i duży
zobacz sobie te Lonexy, może akurat wpadną Ci w oko

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny idę oglądać coś z mężem. Można w ciązy orzeszki solone??
jasne, tylko nie za często ze względu na sól

Stary 2013-02-21, 18:16   #80
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
aa już rozumiem, dzięki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Wyprasowałam bieżące rzeczy i pieluchy dla małej (tetrowe i flanelowe). Wyszło mi 30 pieluch i się trochę zmachałam przy tym. Ja nie wiem jak moja mama kiedyś prasowała 150 pieluch dziennie równocześnie zajmując się 5 dzieciaków.
podziwiam Twoją mamę, z resztą moją też. Mój tata codziennie do pracy ubiera nową koszulę z kołnierzem, więc mama ma troszkę prasowania mimo, że już jej dzieci porosły.
Osobiście nienawidzę prasować

Stary 2013-02-21, 18:17   #81
nuna2
Zakorzenienie

dzięki wam dobre kobiety lece do małżuliny. odezwe się albo potem jak nie usnę a na to sie zapowiada albo jutro
Stary 2013-02-21, 18:18   #82
JennyAniolek
Zakorzenienie

Jedziemy do reala i/lub tesco na małe zakupy. Do potem!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-21, 18:19   #83
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dwie pierwsze fotki to dzisiejsze łowy mojej mamy - za całość 12zł
Te śpioszki i bluza są mega maluśkie, ciekawe czy założymy. Na metce nie ma jako tako rozmiaru ale jest liczna 42 - nie wiem czy to nie jest rozmiar Bardzo podoba mi się rampers w paski

a reszta fotek to ciuszki, które mam dostać od koleżanki rozmiary od 68 wzwyż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2210092 (800x600).jpg (54,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2210091 (600x800).jpg (56,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5572 (800x532).jpg (66,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5575 (800x532).jpg (63,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5576 (800x532).jpg (74,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5577 (800x532).jpg (55,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5578 (800x532).jpg (53,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5585 (800x532).jpg (60,5 KB, 16 załadowań)

Stary 2013-02-21, 18:19   #84
diabli
Zakorzenienie

11) dwa rady pizamkowe spiworki (Axella o nich pisala) wyszperalam i postanowilam, ze wezme jeszcze dwa (chociaz juz dwa mam po siostrzencu). fajne z niedrapkami, cienkie. wykorzysta sie do spania. jeden z gumka, drugi sciagany na sznureczek.
12) pajacyki (tesciowa narzekala, ze mam malo bawelnianych zwyklych spioszkow (plus kaftanik bleee) i pajacykow...wiec postanowilam nadrobic zaleglosci )
13) kolejne pajace
14) i jeszcze jeden plus rampers

to tyle (na dzisiaj ) tatus malej podsumowal: nastepnym razem bierz wieksze chyba chce ja juz ubrac do 18stki hehe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04919.jpg (58,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04920.jpg (53,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04921.jpg (63,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04922.jpg (93,4 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-02-21, 18:22   #85
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Diabli super łowy

Stary 2013-02-21, 18:23   #86
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
jest dziwna... ciągle gada, że nie pamięta... bez przesady, ale ja chyba nigdy do tego stopnia nie zapomne swoich porodów.
dziwne że Twoja mama nie pamięta porodów, tego się chyba nie zapomina. Moja mama pamięta każdy szczegół z każdego porodu a pierwszy był 37 lat temu

loney i co ciekawego mówiła p. Basia?

axella za wizytę

pawie oczko co za sny

Cytat:
sharp- a Ty kiedy robisz usg 3 trym?
nie wiem, ja mam wizytę we wtorek więc może wtedy mi zrobi bo to będzie już skończony 30 tc. A następna wizyta będzie po skończonym 34.
W ogóle się zastanawiam czy lekarz pozwoli mi jechać do domu na święta

szprotka za 25 tc
Stary 2013-02-21, 18:24   #87
xal
Zakorzenienie

Justi oni mają najbliższy dla mnie sklep w Rybniku ... chyba odpada.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:25   #88
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi oni mają najbliższy dla mnie sklep w Rybniku ... chyba odpada.
Wpadniesz przy okazji na kawkę

Stary 2013-02-21, 18:26   #89
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam córeczkę i niestety musiałam oswoić się z myslą, że mogę kiedyś zostać młodą babcią no ale cóż - życie.
Oczywiście wszystko kwestia rozmów i tłumaczenia ale.. różnie może się życie potoczyć.
Miałam koleżankę, która została mamą w wieku 14lat
Wiesz ja znam takie sytuacje. Z klasy mojego brata (rocznik 92 ) wiecej osób ma dzieci niż z mojej z gimnazjum. Ale ciekawie to teraz wygląda powiem Ci.
Jeden kolega "zrobił" dziecko 16 latce. Ta urodziła i chodziła do szkoły dzieckiem zajmowała się jej babcia. On wyjechał do holandii do pracy. Kasę jej wysyłał. Chciał ją zabrać jak tylko skończy szkołe, żeby nie musiała czekać aż się dorobi i wróci. A ona skończyła szkołe, powiedziała mu dziekuję mam już innego. Teraz zabrania mu kontaktów z dzieciem.

Inna to samo. Ojcec dziecka dawał kase dbał itd, a ona tez znalazła sobie innego.

Kiedyś to było tak, że zazwyczaj facet zosatwiał laskę z dzieckiem, a teraz jakoś tak odwrotnie.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no dobra, nadrobie sobie wieczorem jak bedziecie smacznie spaly! <foch> a teraz ciuszki...

1) kombinezonik krolik - wiekszy jesienno-zimowy
2) mis (20gr.!) fajny, glowa szelesci, brzuszek z grochem, a w lapkach piszczalki
3) moskitiera, moze byc na wozek. zamiast przykrywac mala w ogrodzie pieluchami bedziemy sie chronic przed muchami w inny sposob
4) czapki, nie moglam sie zdecydowac na jedna...moj faworyt mis-szop. urocze sa tez koronkowe kapelusiki i superowa chustka
5) legginsy, polspiszki, niedrapki i materialowe buciki
6) zblizenie cz.1
7) zblizenie cz.2
8) 2 sukienki, 2 koszule
9) zblizenie cz.1
10 zblizenie cz.2
Cytat:
Dwie pierwsze fotki to dzisiejsze łowy mojej mamy - za całość 12zł
Te śpioszki i bluza są mega maluśkie, ciekawe czy założymy. Na metce nie ma jako tako rozmiaru ale jest liczna 42 - nie wiem czy to nie jest rozmiar Bardzo podoba mi się rampers w paski

a reszta fotek to ciuszki, które mam dostać od koleżanki rozmiary od 68 wzwyż
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
11) dwa rady pizamkowe spiworki (Axella o nich pisala) wyszperalam i postanowilam, ze wezme jeszcze dwa (chociaz juz dwa mam po siostrzencu). fajne z niedrapkami, cienkie. wykorzysta sie do spania. jeden z gumka, drugi sciagany na sznureczek.
12) pajacyki (tesciowa narzekala, ze mam malo bawelnianych zwyklych spioszkow (plus kaftanik bleee) i pajacykow...wiec postanowilam nadrobic zaleglosci )
13) kolejne pajace
14) i jeszcze jeden plus rampers

to tyle (na dzisiaj ) tatus malej podsumowal: nastepnym razem bierz wieksze chyba chce ja juz ubrac do 18stki hehe.

Znów śliczności

Laura

Stary 2013-02-21, 18:26   #90
antoinettee
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku. za fajny tytuł.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości