Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 12:23   #61
Antuanetta
Rozeznanie

Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II

Maseczkę z siemienia robię po myciu, tylko nie trzymałam jej aż tak długo. Nie było problemu z rozczesaniem włosów, a moja skóra głowy została nawilżona/ukojona. Niestety clobex to straszny zdzieracz, więc z siemieniem zaprzyjaźnię się na dłużej. Włosy nie są przetłuszczone, co dziwne, bo wcieram jeszcze daivonex, a on ma formę tłustego płynu.
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:37   #62
neo999
Rozeznanie

Gosiakol, oczywiście stresy i tryb życia mogą nie mieć żadnego związku z wypadaniem włosów, tak mi się tylko wydawało po przeczytaniu blogu Mastiff od samego początku.

Dzięki za wklejenie artykułu, dla mnie on nie jest wcale taki łopatologiczny, muszę to przeczytać chyba z pięć razy.
Sam też próbuję ostatnio coś szukać i czytać na te tematy. Znalazłem nawet parę ciekawych rzeczy powiązanych z Twoim artykułem, a zainspirowany m.in. przez Stokroteczkę (szkoda że ją chyba niechcący obraziłem, a może przy okazji jeszcze kogoś, przepraszam za moje głupie żarty i taki a nie inny styl pisania).
Jak uda mi się prześwietlić temat, to zdam relację.

Na koniec dodam coś o MSM, maszkowa znowu się zdziwi ale to też już miałem (a nawet jeszcze trochę mam).
Już tłumaczę dlaczego. Chodzi o pracę, w której jestem non stop w ruchu (niestety nie aktor ) i muszę m.in. jako tako dbać o stawy. Kiedyś doszło do przeciążenia, wiem jak to boli, parę tygodni bólu minimum.
I teraz ciekawostka: m.in. na sprawne stawy jest polecany MSM.
Kto nie wierzy, niech popatrzy na słoiczek, nie widzimy kudełkuuff tylko zgrabne kolanko:
http://www.puritan.com/msm-products-...1000-mg-011888
Ale to tak jak z palmą: niby na prostatę, a cycki rosną.

Więc do tego co znalazła Tycikata dodam jeszcze:

MSM to skrót od metylosulfonylometan -organicznej postaci siarki. MSM to czysty, naturalny, stabilny, biały proszek krystaliczny, pozbawiony nieprzyjemnego zapachu i smaku. MSM jest bezwonny, nie powoduje wytwarzania gazów jelitowych lub przykrego zapachu ciała. MSM jest łatwo przyswajalną substancją dietetyczną otrzymywaną z wielu nieprzetworzonych produktów.
Od kilku lat MSM jest stosowany jako suplement diety przy braku jakichkolwiek objawów nietolerancji czy reakcji alergicznych. Badania toksyczności ostrej, średniej i długoterminowej wykazały, że profil toksyczności MSM jest podobny do profilu toksyczności wody.
Wpływ na skórę MSM blokuje niepożądane chemicznie lub fizycznie tworzenie się lub niszczenie kolagenu, charakterystyczne dla twardej, starzejącej się skóry. Dlatego też MSM poprawia giętkość tkanki i wspomaga naprawę uszkodzonej skóry. Efekt ten wzmacnia się dodatkowo wraz z przyjmowaniem obok MSM również witaminy C.
Przy niewystarczającej ilości MSM w organizmie nowo produkowane komórki stają się sztywne, a to może doprowadzić do pękania, powstawania zmarszczek i tkanki bliznowej.
Przy wystarczającej ilości MSM skóra staje się bardziej miękka, gładka i elastyczna.
MSM w leczeniu trądziku
Trądzik polega na nadmiernej produkcji łoju skórnego i objawia się w
miejscach o największej gęstości gruczołów łojowych. Nastolatków z pewnością ucieszy wiadomość, że przeprowadzono badania, które wskazują, iż trądzik w tym i ostrzejszy trądzik różowaty pozytywnie reaguje na dietę uzupełnianą MSM.
Wpływ suplementacji MSM na stan włosów i paznokci.
MSM spowoduje, że włosy będą mocniejsze. Dzieje się tak, ponieważ aminokwasy siarkowe, jeden z materiałów budujących białka, występują w keratynie głównym białku obecnym w dużych ilościach we włosach. Również spożywanie takich minerałów jak krzem czy cynk wpływa na lepsze odżywianie cebulek włosowych, a przez to zwiększa zdolność budowania włosów o naturalnie zdrowym i lśniącym
wyglądzie.
Paznokcie w 98% zbudowane są ze sztywnego białka o dużej zawartości siarki zwanego keratyną, wytwarzanego przez komórki znajdujące się pod paznokciem.
Suplementacja MSM przynosi radykalną poprawę sztywności paznokci, gdyż w ten sposób dostarczymy do organizmu podstawowe składniki do ich budowy. Nie bez znaczenia jest również spożywanie
odpowiedniej ilości witamin A, C i E oraz minerałów takich jak krzem czy cynk, gdyż te składniki uczestniczą wraz z miedzią w wielu reakcjach w organizmie mających ścisły związek z budową
struktury włosów, skóry i paznokci.
Inne korzyści z przyjmowania MSM:
- Ochrona i poprawa stanu stawów
Badania sugerują, że MSM może zapewnić znaczne zmniejszenie dolegliwości w przypadku zapalenia stawów i innych urazach stawów. Wynika to z pośrednich właściwości przeciwzapalnych MSM, stabilizującego wpływu siarki na tkanki
oraz jej właściwościach antyoksydacyjnych.
- Antyoksydant (zwalcza wolne rodniki)
Siarka działa jako silny antyoksydant. Jest istotnym składni-kiem jednego z najważniejszych w organizmie enzymów antyutleniających peroksydazy glutationowej. MSM jest ważnym źródłem siarki organicznej.
- Odtruwanie organizmu
Siarka chroni organizm dzięki zdolności detoksykacji. Szczególnie pomaga w usuwaniu toksyn przez wątrobę, która jest organem filtrującym krew.
- Usuwanie metali ciężkich
Siarka przyłącza się w organizmie do szkodliwych dla organizmu metali ciężkich jak ołów, rtęć czy kadm i przez to wspomaga ich usuwanie z organizmu na zewnątrz.
-Złagodzenie bólu
Wiele osób przyjmujących MSM zwracało uwagę na znaczne złagodzenie bólu. Może to być spowodowane pośrednio przez działanie przeciwzapalne siarki.
-Ogólna naprawa tkanki łącznej
Oprócz włosów, skóry, i paznokci siarka jest też ważnym składnikiem takich tkanek jak: naczynia krwionośne, stawy, oczy.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,24776...y_pazury_.html
Wyczytałem też, że w Polsce od 2008 roku MSM jest zakazany z powodu nie do końca znanych i przebadanych skutków ubocznych (wiem że np. Olimp przestał produkować i sprzedawać) i piszą też o tym tutaj:
http://www.laboratoriumurody.pl/forum/msm,t554.html
Można się tylko zaopatrzyć w MSM ściągane z krajów w których jest dopuszczony np. USA (na allegro).

Cytat:
Napisane przez janiaw Pokaż wiadomość
Jak mnie chcesz to mnie bierz
Jestem zdyscyplinowana i zdesperowana.
neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:53   #63
Maria221
Wtajemniczenie

Tutaj jest MSM do wcierek + kilka innych ciekawych półproduktów i nie tylko.

http://www.beautyever.pl/pl/c/Skladniki-aktywne/9/4

Antuanetta --> a Ty wcierasz Daivonex w płynie? Masz krem, czy jak? Dostałaś go w końcu, mozna bez problemów? bo pamietam, ze pisałaś o jakis problemach. Mocno przetłuszcza?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 12:59   #64
neo999
Rozeznanie

Maria, Ty to znasz chyba wszystkie sklepy w necie które mają cokolwiek wspólnego z włosami.

Niedługo stuknie Ci post 2000.
neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 13:41   #65
Antuanetta
Rozeznanie

Mam daivonex w płynie, kupiła mi ostatnie 2 buteleczki koleżanka z Wrocławia, bo jest ogólnie już nie sprowadzany przez hurtownie wedle rozporządzenia ministerstwa zdrowia od maja 2012.
Płyn jest taki troszkę tłustawy ale włosów nie natłuszcza, dopiero 2 razy go wcierałam. Ma wspomagać odrost włosów, choć akurat z odrostem to problemu nie mam, gorzej ten odrost utrzymać.
Stary 2013-02-25, 13:59   #66
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
Maria, Ty to znasz chyba wszystkie sklepy w necie które mają cokolwiek wspólnego z włosami.

Niedługo stuknie Ci post 2000.
No to prawda, ale to dlatego, że jestem weteranką wcierek, a do tego swego czasu byłam (teraz już mniej) zagorzałą fanką forum laboratorium urody, robiliśmy tam różne zwariowane rzeczy. Ty Neo999 byłeś wtedy w powijakach.

Długo już jestem na wizażu, od chyba 2006 roku, to tyle nabiłam. Teraz udzielam się głównie tutaj, ale robię też zakupy grupowe, mam jeden wątek na plotkowym, sporo postów nabiły mi też konkursy.

Tak sobie myslę, moze i dla mnie byłby ten daivonex, witaminę D3 mam na poziomie 7, włosy na pewno mają jej zero.
Stary 2013-02-25, 15:31   #67
tunah
Przyczajenie

Witam serdecznie wszystkich!
Od jakiegoś czasu przeglądam forum, ponieważ mój problem dotyczy poniekąd włosów. Nie tylko jednak, ponieważ dopadły mnie wszystkie możliwe skutki odstawienia pigułek anty (yasminelle przez 2 lata, wcześniej rigevidon, który nie wpłynął nijak na nic).
Skutki przyjmowania świństwa/odstawienia, dla mnie to jeden czort czego konkretnie, chodzi o sam fakt działania:
- wypadanie nadmierne włosów od 1 dnia odstawienia
- plus 14kg w 6 mcy (nie zmieniłam trybu życia, wręcz przeciwnie)
- cera z bolesnymi gulami, bo pryszczami tego nie nazwę, plecy, dekolt, żuchwa, reszta z pryszczami
- nieregularny okres po 7 mcu odstawienia
Do tego dochodzi ł. androgenowe, jestem go pewna, ponieważ moja mama ma w stopniu zaawansowanym, a u mnie działało podstępnie, ponieważ mam piękne włosy do pasa. Ale ale, ukryło się podstępnie w bujnych lokach nad karkiem i skroniach, zakola natomiast mam jak ta lala, czubek tez rzadszy. Podejrzewam, że teraz jest to jeszcze w stopniu małozaawansowanym i będzie postępować (moja mama do ok. 35 rz miala bujną kitę jak ja teraz, pożniej musiala ściąć włosy prawie na krótko, a ja mam 31 lat), loki, grzywka itd, ale pewnych fryzur już nie zrobię.
Dodam że świetny stan moich włosów zawdzięczam naturalnej pielęgnacji, ogromnej ilości przyjmowanego skrzypu i pokrzywy i ogólnej dbałości o własne zdrowie od lat. Bez tego mogłoby być o wiele gorzej.
Chcę jednak zahamować skutki odstawienia i zakupiłam na all saw palmetto. Myślałam o prostamolu, ale postawiłam na większą dawkę. Będę obserwować zakola i stan cery, ponieważ na chłopski mój rozum wychodzi mi, że cały stan mojego wyglądu i hormonoów na dzisiaj jest uzależniony od testo i obniżając go znikną lub zmniejszą się wszystkie objawy, tak?
Jeszcze jedno pytanie:
-czy osoby które obniżąją poziom testosteronu saw palmetto zauważyły u siebie poprawę cery i zmianę wagi na niższą? Co z piersiami bo tez mi się rzuciło w oczy coś o rosnącym biuście? Dodam, że jestem typem typowo androgennym, więc na zwiększony biust a zmniejszoną masę ciała się nie obrażę. Dodam też, że nieszczególnie interesują mnie wszystkie tematy pt płody, bezpłodność itd, bo matką nie zamierzam zostać, więc ten aspekt ogólnie pomijam.
Dziękuję za odpowiedź i serdecznie Was pozdrawiam

Edytowane przez tunah
Czas edycji: 2013-02-25 o 15:33
tunah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 15:50   #68
smerfetka10
Raczkowanie

Dziewczyny czy wy wszystkie macie przy androgenowym szeroki przedziałek? Czy któras ma tak jak ja że wypadają włosy z całej głowy ale najbardziej na zakolach linii czoła i czy macie łysinkę na srodku tej linii? Ja nigdy nie miałam bardzo szerokiego przedziałka teraz zrobił się szerszy ale tylko dla tego że straciłam bardzo dużo włosów zaczynam wierzyć że może to nie androgenowe tylko ten cholerny stres który ciągnie się u mnie od 5 lat może dermatolodzy się pomylili
smerfetka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 15:59   #69
Maria221
Wtajemniczenie

No ja mam przetrzebione na całej długości.szerokosci sklapu. Zakola mam mega zarośnięte, te miejsca mam najgęściejsze i rosną mi tutaj "iine" włosy, rude i grubsze.
Stary 2013-02-25, 17:58   #70
delena78
Raczkowanie

MARIA o ile sie nie myle ,to Ty stosujesz DERMAROLLER? Wlasnie dotarl do mnie zamowiony od tygodnia egzemplarz.No i tak sie zastanawiam,ile razy przejezdzac tym urzadzeniam po jednym przedzialku?Piszerz,ze stosowalas go w najgorszych okresach 3 razy w tygodniu a pozniej rzadziej.Myslisz,ze codziennie byloby za czesto?Jestem zdesperowana,ale nie chce sobie zaszkodzic.
Pamietam,ze kilka lat temu natknelam sie przypadkowo na niemieckojezyczne forum glownie dla Turkow-borykajacych sie z lysieniem/wypadaniem wlosow.No i tam dziewczyny jak i mezczyzni borykajacy sie z tym problemem pisali,ze chodza do swoich fryzjerow (rodakow)ktorzy nakluwaja im skore glowy iglami .Co podobno przynosilo bardzo dobre efekty w postaci odrostu/zmniejszenia wypadania.Babki pisaly nawet,ze kluja sie same w domu,co uwazalam za rozwiazanie hardkorowe.Ale ten pomysl wydal mi sie nie taki idiotyczny,tylko nie odwazyla bym sie nakluwac glowy normalna igla na chybil trafil.
Dlatego przy czytaniu Twojego posta O DERMAROLLERZE zaswiacila mi sie lampka w glowie i pomyslalam-to jest to czego szukalam (nie mialam pojecia o istnieniu takiego urzadzenia:-(
Wieczorem rolowanie czerepu
delena78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:00   #71
Babilania
Raczkowanie

Maszkowa, ja się piszę na Twój test.
Babilania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:06   #72
Maria221
Wtajemniczenie

delena78--> ja robię tak: wyznaczam grzebieniem przedziałek, włosy spinam takimi małyki klamerkami, aby odsłonić przedziałek i kilka razy "jadę" dermarollerem, następnie nakładam wcierkę i robię masaż. "Robię" e ten sposób całą głowę, wraz z tyłem - używam lusterka, aby widzieć, gdzie dermarollować.

Wiesz, codziennie to za dużo, co drugi dzień będzie ok. po prostu skalp trochę boli, lepiej nie przesadzać.

Edytowane przez Maria221
Czas edycji: 2013-02-25 o 18:08
Stary 2013-02-25, 18:37   #73
janiaw
Rozeznanie

Mario a czy jest to krwawy sport?
Obejrzałam na YT i tam krew się leje, to u Ciebie też aż tak?
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:41   #74
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
Mario a czy jest to krwawy sport?
Obejrzałam na YT i tam krew się leje, to u Ciebie też aż tak?
No coś TY, używasz krótkich igiełek 0,3 mm, taka długość nie robi krzywdy. Większa moze wzmagać produkcję kolagenu i skóra moze stac sie grubsza.
Stary 2013-02-25, 18:57   #75
maszkowa
Raczkowanie

JAK WAM MIJA PIĘKNY PONIEDZIAŁEK? POCZĄTEK TYGODNIA, POCZĄTEK NOWYCH SIŁ, NADZIEI I NOWYCH POMYSŁÓW NA SIEBIE I SWOJE ZDRÓWKO ?
WIEM ŻE JESTEŚCIE PEŁNI ENERGII. NORMALNIE TO CZUJĘ

1. na alle... pojawił się kwas kaprylowy w super cenach.
2. dziękuję dziewczynki za info na temat tej firmy lBiotica. Nie znam niestety wcale.
3. wszystkie panie ze zdiagnozowanym ŁA i AGA proszę o obejrzenie swych rzęs i brwi i opisanie. Coś mi tu nie pasuje.... Gosiu... pomóż.
4. przypomniałam sobie kogo miałam pochwalić - Antuanette. Za zeszyt i racjonalne postanowienie obserwowania się i opisywania wyników
5. Odnośnie wypracowania Gosi.
PIERWSZE PRIMO
artykuł dotyczy mężczyzn i ich gospodarki hormonalnej. Niezbyt to przystaje do kobiet.
DRUGIE PRIMO
blokery ziołowe typu palma czy pokrzywa czy śliwa afrykańska nigdy nie BLOKUJĄ zupełnie enzymu aromatazy. Ale spowalniają przemianę,
TRZECIE PRIMO
nie che mi sie zajmować tym jak to jest u facetów po powiedzmy palmie ale u kobiet libido skacze do góry. Takie objawy miała Dobrarada, pytałam Pechele ona również potwierdza a ja... no cóż... od jakiegoś czasu jestem demonem seksu. Normalnie nie mogę się uspokoić, Ale oczywiście niektórzy będą twierdzić że to zasługa zdrowej diety.... Tak, że to co na ten temat mówi artykuł tyczy sie tylko i wyłącznie panów. ALE z forów kulturystycznych które bardzo lubię płynie info że niekoniecznie tak jest a jeśli jest to u takich panów którzy mixują palmę, wierzbownicę i soyfem z tego co pamiętam.
CZWARTE PRIMO
Czy ja coś źle zrozumiałam czy autor artykułu kobiece piersi nazwał "wymionami"?
Jeśli tak to zdecydowanie nie jest to autor którego warto czytać.
PIĄTE PRIMO
Gosiu.. za trądzik jest odpowiedzialny DHT i Androstendion. Czy sie to komuś podoba czy nie.
SZÓSTE PRIMO
Ten artykuł jest jawnie przeciwstawiony naturalnym lekom na przerost prostaty i reklamuje inną nową metodę na leczenie tej choroby co nie czyni go zbyt rzetelnym.

Gosiu chwała Ci za te wszystkie poszukiwania. Może w końcu trafisz na coś co nas oświeci. Oby..Oby.. też czekam bo niektórych rzeczy zupełnie nie kumam.

6. Ale coś tam wiem.... więc Ci odpowiem na pytanie.
"czy można łysieć na blokerach" - TAK słonko, niestety...
PIERWSZE PRIMO
można łysieć biorąc blokery jeśli nie mamy AGA a przyczyną łysienia jest zupełnie coś innego. Wtedy blokery nic nie dają a mogą nawet pogarszać sytuację. Np przy zaniżonych estro.
DRUGIE PRIMO
nie wiem dlaczego tak stawiasz pytanie skoro nie bierzesz blokerów.
Gosiaczku... dynia w ilości 500 nie jest blokerem. Aby dynia była blokerem musisz jej brać pow 35 na każdy kilogram ciała. Kapiszi?

7. JANINKA - jesteś idealną kandydatką. Biorę Cię.Odezwę się na priw.
. LALECZKO - Ciebie tez biorę. Twoje podejrzenia to jedna historia a opanowanie łojotoku na skalpie kuracjami zewnętrznymi to druga. Odezwę się na priw.
8. BABILANIA - też.
Aha... będzie ciężko ponieważ należy w czasie kuracji 6 tyg oddawać się minimum podwójną ilość razy kotłowanku. Pobudza to hormony i gruczoły dokrewne do właściwej pracy od razu mówię że klasyki odpadają. Za bardzo trze się przy tym łbem o poduszkę i kupę szkody można sobie na potylicy dokonać.

Na koniec chciałabym Was o coś zapytać. Czy ktokolwiek z Was jak się na maxa wku...wi to ma na skalpie (tylko w tym miejscu ja mam) taka "falę ognia" Taki "buzun" trudno mi to do czegoś porównać. Jakby moje włosy były polem zboża i gnała przez nie ława koni.Porównałabym to jeszcze do uczucia podstawienia głowy pod dyszę w jacuzzi. Czy ktoś obserwował coś takiego u siebie?

TO LUBIĘ !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=796704

Edytowane przez maszkowa
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:02
maszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:58   #76
janiaw
Rozeznanie

Aaaa, to ufff nie za dobrze mi w czerwieni
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:59   #77
susse
Zakorzenienie

wiem! pomyślałam dwa dni i wymyśliłam! w ubiegłym roku przez jakieś dwa - może trzy miesiące brałam jednocześnie sterko i oenobiol! wtedy włosy wzięły się za odrastanie (miałam najlepszy efekt), ale nie połączyłam ze sobą dwóch faktów, że to palma i olej z dyni, który przecież ma w sobie betasitosterol !

Edytowane przez susse
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:02
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:11   #78
maszkowa
Raczkowanie

Susse ja caly czas o Tobie pamiętam. Ale postanowiła po prostu przydzielić Cię do grupy testowej drugiego składnika kuracji.
Nie jestem pewna czy masz AGA. Właściwie jestem przekonana że nie masz.
Zobaczymy jak zadziała wcierka.
A co Ty teraz bierzesz? Bierzesz palmę?
Skoro miałaś taki odrost to dlaczego nie kontynuowałaś tego mixa dyni z palmą?

TO LUBIĘ !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=796704

Edytowane przez maszkowa
Czas edycji: 2013-02-25 o 19:13
maszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:33   #79
AglioOlio
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny i Neo
a propos MSM to kupilam dzisiaj w aptece siarke SUFRIN.
I co ma w skladzie?
Oprocz Biosiarki (oczywiscie) - olej piniowy z sosny srodziemnomorskiej i olej lniany. Bardzo przyjazny sklad jak widac.
Wlasciwosci te same, o ktorych rozpisywal sie Neo.
Aaaaa pamietam, ze sa rowniez preparaty homeopatyczne (bez recepty) ale o nich trzeba juz troche poczytac i znac sie na dawkach (homeopata?).

pozdrawiam wszystkie wlochate i Neo
AglioOlio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 19:36   #80
susse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maszkowa Pokaż wiadomość
Susse ja caly czas o Tobie pamiętam. Ale postanowiła po prostu przydzielić Cię do grupy testowej drugiego składnika kuracji.
Nie jestem pewna czy masz AGA. Właściwie jestem przekonana że nie masz.
Zobaczymy jak zadziała wcierka.
A co Ty teraz bierzesz? Bierzesz palmę?
Skoro miałaś taki odrost to dlaczego nie kontynuowałaś tego mixa dyni z palmą?
Bo ja tego nie pokojarzyłam! Najpierw brałam sterko, ale nie widziałam odrostu, więc dołączyłam oenobiol i później odstawiłam palmę, bo uznałam, że skoro biorę już dynię to palmy nie muszę. Teraz nie biorę palmy. Pojadłam ten oenobiol przez 6 mcy po czym uznałam, że skoro włosy się zagęściły to nie muszę dalej brać Byłam pewna, że oenobiol to takie cudo i te nowe włosy to po nim.

Teraz biorę:

1. Euthyrox 25
2. Yasmin
3. Początkowo oenobiol, później zamieniłam na naturkaps dynia plus cynk, obecnie biorę Prostogal (bo myślałam, że włosy były wtedy po dyni)
4. Beta Sitosterol Swanson 2x 160 mg
5. Biotebal 5 mg
6. kończę Vitapil
7. Selen 100 mg
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:43   #81
Gaya_oo
Rozeznanie

Czytam i notuję, notuję i czytam porządkuję w główce bo duuuużo tego
Przy okazji zapytam o coś: zanim trafiłam na to forum kupiłam specyfik, o którym pisał m. in. bodajże Neo http://www.atrahair.pl/hairomega-dht-blocker-p-19.html Jak słusznie zauważyła maszkowa nie jest to tanie Z tego co tu piszecie, podobny skład stosują niektóre osoby za znacznie niższą cenę w innych preparatach. Niestety trafiłam za późno. Opakowanie dopiero będę zaczynać. Chciałam przy okazji zapytać, czy ilości zawarte w tym preparacie http://hairomega.com/ingredients/(tabelka DHT, nie 3 w 1) są wystarczające, aby zadziałały? Nie wiem jak porównać z tym co zażywacie - z tego co wyczytałam myślę, że palmy jest mniej, ale nie wiem jak z pozostałymi składnikami. Ponieważ zakupiłam to wykorzystam
I jeszcze jedno pytanie - odnośnie masek na włosy, w proszku, takich hinduskich http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/in...roducts_id=208 oraz http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/in...roducts_id=998 Mam pozytywne doświadczenia ze stosowaniem olejku i mydełka Sesa, te maski też według ajurwedyjskich receptur, chciałabym wypróbować. Czy ktoś może stosował?
Gaya_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:53   #82
AglioOlio
Raczkowanie

Maszkowa,
ja nie wiem co mam bo diagnozy sie wykluczaja ale a propos tego Twojego ruchu na glowie...
Ja tak nie mialam ale mialam wrazenie ze ciagniecia wlosow jak przy zbyt mocnym zwiazaniu gumka a wlosy zwiazane nie byly. Poza tym mialam (i co jakis czas mam) jaka hipernadwrazliwosc na wlosy przy skorze. W roznych miejscach ale nie cala glowa naraz. Taka bolesna skora glowy bez dotykania.
Stary 2013-02-25, 19:57   #83
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiakol Pokaż wiadomość
Mastiff (witam rownolatke )
Badania masz niby w normie, ale estradiol masz jednak dosc niski a androstendion w gornej granicy normy albo przekroczona, wiec pewnie nieco zalezy od dnia, ale generalnie mozna uznac, ze za wysoki. Co ten cyprest zawiera? Zeby przypadkiem nie mial jakiegos proandrogennego gestagenu!
Tak czy siak, tabsy Ci pomoga, bo dostaniesz duzo estrogenow. Mozliwe nawet, ze bedziesz miala bajke, tak jak ja, gdy zaczelam brac tabsy. Moze nawet bedziesz miala wiecej szczescia i efekt sie utrzyma. Tak czy siak, dodatkowe estrogeny na pewno Ci sie przydadza. Rozne inne ryzyka zw. z tabsami w tym wieku na pewno znasz. Ja bym jednak probowala mimo wszystko. TEST - U mnie taki nieokreslony to wlasnie wolny a nie calkowity.. Tu jeszcze nie rozkminilam jak oni to robia i dlaczego sa takie roznice .
Masz moze tez troche nadwrazliwosci, ale przede wszystkim rownowaga hormonalna jest zachwiana, wiec najpierw to a pozniej nadwrazliwosc obstawialabym jako przyczyne. Jedz jakies fitoestrogeny Jak tam z piersia u Ciebie ? To juz tak z czytej ciekawosci, to mi sie przypada do danych o zaleznosci miedzy estrogenami a rozmiarem cyca.
Zgodze sie z Toba rowniez, ze stres i styl zycia jakos tak srednio maja sie do mojego wypadania, wbrew temu co sie tak powszechnie uwaza. Nie zauwazylam wiekszego zwiazku. Czasami, ale to za malo, zeby to nazwac regula. Nie mam zreszta jakichs kolosalnych stresow, zeby lysiec, a takie codzienne ma chyba kazdy czlowiek na ziemi, wiec na dobra sprawe wszyscy powinni chodzic lysi ze stresu. Ba, w zeszlym roku w dosc ciezkim okresie w sensie psychicznym, acz choc raz nie zwiazanym z wlosami i reszta, wlosy wlasnie przestaly wypadac i taki stan utrzymal sie przez trzy miesiace okolo. Nie widze w swoim wypadaniu zadnej logiki
Gosia dziękuję, że rzuciłaś okiem na moje wypociny Cyprest to Diane 35 w polskiej wersji językowej Skład dokładnie ten sam. Stąd moje opory... A endo nic nie wspomniała o dalszej kuracji, tylko 3 miesiące i koniec. Na chwilę obecna podjęłam decyzję, ze chyba jednak zawieszę temat i przejdę się do innego ednokrynologa.
Co do mojego cyca...W pierwszym momencie jak przeczytałam, myślałam, że pytasz czy mi nic z nich nie wypływa:P Cyc mam mały, ale ja też jestem mała więc do siebie pasujemy
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:13   #84
julia19780
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maszkowa Pokaż wiadomość

3. wszystkie panie ze zdiagnozowanym ŁA i AGA proszę o obejrzenie swych rzęs i brwi i opisanie. Coś mi tu nie pasuje.... Gosiu... pomóż
Moje rzęsy wyglądają jak zawsze, ale zawsze tez byly liche. Jeżeli chodzi o brwi, to od jakiegos czasu kompletniee przestały rosnąć. chciałam je nawet zapuścić, tzn. nie wyrywałam, bo miałam źle wydepilowane. Wiec chciałam doprowadzić do krzaka, zebu je porządnie i w kształcie cudnym powyrywać. Nic z tego, po prostu nie odrastają!

Gymstick nawet przez wakacje

Edytowane przez julia19780
Czas edycji: 2013-02-25 o 20:43
julia19780 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:26   #85
AglioOlio
Raczkowanie

Wlochate co o tym sadzicie...?
Irena Gumowska w ksiazce Wenus i atleta miedzy innymi daje wskazowki na poprawe stanu wlosow.
Nie bede cytowac tylko skroce.
Pisze ze.... super wazne sa witaminy z grupy B. Gdy brak B6 wlosy wypadaja ale gdy brak (dluzszy czas) kwasu foliowego B9 to mozna calkiem wylysiec. Wazny jest tez inozytol witamina B8 - stosuje sie go (leczniczo bo jest tez produkowany w organizmie) takze przy lysieniu.
"...Przypuszcza się, że brak inozytolu może być przyczyną niepłodności u mężczyzn. Odgrywa także rolę w rozwoju wielu komórek w szpiku kostnym. Dzięki niemu rosną nasze włosy, a niekiedy stosuje się go w celu zapobiegania łysieniu (nie odnosi się to jednak do łysienia uwarunkowanego dziedzicznie)..."
Co jeszcze jest wazne - oczywiscie biotyna witamina B7.
Ale jednym z najwazniejszych skladnikow diety prowlosowej wg Gumowskiej kwas PABA - witamina B10, kwas para-aminobenzoesowy. "... wzmacnia działanie hormonu kortyzonu i prawdopodobnie może wpływać na estrogen i inne hormony w podobny sposób. Istnieją przypuszczenia, że PABA może spowalniać rozkład metaboliczny w wątrobie różnych hormonów. Ponadto zapobiega zaburzeniom bezpłodności, zapewnia zdrowie skórze, kolor włosów, jako, że koncentruje się w komórkach skóry chroni przed szkodliwym promieniowaniem UV... Niedobór witaminy:
- uczucie zmęczenia,
- poddenerwowanie,
- depresja,
- nerwowość,
- wypadanie włosów,
- przedwczesne siwienie

kwas para-aminobenzoesowy jest podobny do substancji używanej do znieczulania - nowokainy, która również powstrzymuje proces starzenia się i zapobiega zmarszczkom i siwiźnie...

Niestety PABA nie mozna dostac w aptece (nawet na recepte) ale podaje sie go w szpitalach chorym na gruzlice.
Niektore suplementy maja go w swoim skladzie ale niewielka ilosc.
Wg Gumowskiej na poprawe wlosow trzeba brac okolo 300mg PABA.

MAm nadzieje, ze nie gniewacie sie na Wlochate bo nazywam Nas tak, zeby wspomoc NIEOGRANICZONE MOCE PODSWIADOMOSCI
Stary 2013-02-25, 20:28   #86
volumen2010
Raczkowanie

Neo
Polecam siarkę w formie kąpieli siarkowych np. w Busku-Zdroju. Korzystałam już kilka razy i zgadzam się, że poprawia stan skóry, paznokci i włosów. Trochę śmierdzi, ale można się przyzwyczaić. Po dwóch tygodniach skóra wygląda jak po dobrym peelingu, a paznokcie błyszczą się jak umalowane bezbarwnym lakierem, przynajmniej u mnie tak jest. Włosy są lekko grubsze ale to można zauważyć po kilku miesiącach. Szczerze mówiąc znoszę zapach siarki głównie z powodu włosów, chociaż stawy też zyskują.
W ubiegłym roku byłam w wakacje i w tym roku też się wybieram.
volumen2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:31   #87
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez volumen2010 Pokaż wiadomość
Neo
Polecam siarkę w formie kąpieli siarkowych np. w Busku-Zdroju. Korzystałam już kilka razy i zgadzam się, że poprawia stan skóry, paznokci i włosów. Trochę śmierdzi, ale można się przyzwyczaić. Po dwóch tygodniach skóra wygląda jak po dobrym peelingu, a paznokcie błyszczą się jak umalowane bezbarwnym lakierem, przynajmniej u mnie tak jest. Włosy są lekko grubsze ale to można zauważyć po kilku miesiącach. Szczerze mówiąc znoszę zapach siarki głównie z powodu włosów, chociaż stawy też zyskują.
W ubiegłym roku byłam w wakacje i w tym roku też się wybieram.
volumen2010to daj znać jak będziesz Ale myjesz się między zabiegami? Nie tak jak niektórzy kuracjusze, przez 2 tygodnie chodzą aż im się wchłonie?
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 20:38   #88
Antuanetta
Rozeznanie

Przy stwierdzonym ŁA mam bujne rzęsy i brwi. Rzęsy tak piękne, że pomalowane są ciężkie i długie, że tusz odbija mi się na górnej powiece, co niszczy mój makijaż i wszystko do poprawki ale tak było zawsze odkąd pamiętam i nic się nie zmieniło.

Wieczorne czesanie =5 włosów na grzebieniu W notesiku odnotowane. Włączyłam do diety sok z buraka, marchwi i jabłek (szklanka dziennie) i 2 łyżki oleju lnianego, dziś zakupiłam buteleczkę. Do tego kilka orzechów włoskich codziennie. Chciałam na noc jeszcze cynk dorzucić ale boję się o moje żelazo, które notabene nie jest jeszcze super, a cynk utrudnia jego przyswajanie. Mam obfite @, uwielbiam mleko, łykałam cynk i tak doprowadziłam żelazo na skraj bankructwa
Stary 2013-02-25, 20:45   #89
virtual_luv
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mastiff Pokaż wiadomość
Gosia dziękuję, że rzuciłaś okiem na moje wypociny Cyprest to Diane 35 w polskiej wersji językowej Skład dokładnie ten sam. Stąd moje opory... A endo nic nie wspomniała o dalszej kuracji, tylko 3 miesiące i koniec. Na chwilę obecna podjęłam decyzję, ze chyba jednak zawieszę temat i przejdę się do innego ednokrynologa.
Co do mojego cyca...W pierwszym momencie jak przeczytałam, myślałam, że pytasz czy mi nic z nich nie wypływa:P Cyc mam mały, ale ja też jestem mała więc do siebie pasujemy

Witam,postanowiłam wrócić do czytania wątku ponieważ odstawiłam Cyprodiol(tez odpowiednik Diane)i prawie wszystkie moje problemy wróciły niecały miesiąc od odstawienia
Też miałam brać hormony przez kilka miesięcy,skończyło się na kilkuletnim łykaniu Diane,potem nastąpiły nieudolne próby przejścia na lżejsze hormony a następni w akcie desperacji zaczełam brać cyprodiol.Okres dianowo-cyprodiolowy był wspaniały,zero pryszczy,włosy mocne i zagęszczone,zero przetłuszczania się cery i skalpu-BAJKA
Ale co z tego jak niecały miesiąc od odstawienia a skalp mnie swędzi niemiłosiernie,nos zaczyna się świecić a włosy lecą garściami
Czekam jeszcze 2 miesiące żeby zrobić kolejne badania ale nie wiem co mi to da skoro zawsze wszystko miałam w normie(jedynie estrogeny w niskiej granicy ale wg lekarza to nie problem).

Zrobisz jak uważasz ale gdybym mogła cofnąć czas to bym tego syfu nie brała.
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:11   #90
volumen2010
Raczkowanie

Oczywiście, że się myję, zapach utrzymuje się na skórze do momentu mycia, po prysznicu nic już nie czuć. To prawda, że po kąpieli do 2 godz. nie wolno zmywać siarki ze skóry. Oczywiście słyszałam takie historie, że ludzie przez cały pobyt się nie myją, ale to raczej sanatoryjne żarty
Jeszcze jedno siarka lepiej się wchłania w towarzystwie wit. B (ta doustna oczywiście).
volumen2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości