![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 5kg do Wielkanocy
Cytat:
![]() ![]() mój dzionek prawie zaliczony: I 2 jajka na twardo,2 chrupkie i pół czerwonej papryki,zielona herbatka II kawa bez mleka i kiwi III razowy makaron z sosem pomidorowym IV kefir z lidla 1,5% V uszykowałam sobie sałatki z wędzonego kurczaka,sałaty lodowej,ogórka korniszonego i cebuli o 18 ćwiczonka z chodakowską,wrócę zaraz po ćwiczonkach.papa
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2013-02-26 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej kochane!
Dzis dzien bardzo aktywny. Rano cwiczenia z Chodakowska-45 min+z Jillian 12 min. No i w ciagu dnia szok! Stanelam na wadze i waze ponad kilogram wiecej ![]() ![]() ![]() S Platki z mlekiem II S Serek ziarnisty lekki ze swierzym ogorkiem O Ryba pieczona z brokolami w sosie koperkowym P Duze Jablko K Dzis sobie daruje.. A jak wam idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór Dziewczęta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
witam
![]() o kurcze, w tej diecie od dietetyczki mnie zdziwiło, że nie można kaszy jeść :O a ja ją tak uwielbiam, głównie gryczaną! (tak przy okazji - ponoć jak się je samą kaszę gryczaną - do oporu aż pękniesz, ale bez żadnych dodatków - to się schudnie 5 kg, ale nie próbowałam bo boję się że mi kasza zbrzydnie ![]() ja dzisiaj zjadłam: Ś 150g jogurtu 1,5% z musli i mała gruszka II Ś pomarańcza O miska barszczu z paczki, bez dodatków P 150g jogurtu 1,5% z musli K kaszka manna z 3 łyżek i 2 pieczywka Wasa ze sportów - spacer 2,5 km oraz rower 6 km ale mało dzisiaj piłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
o to chodzi,że ja też uwielbiam kasze i brązowy ryż,bo ziemniaków nie jem już chyba od ponad roku i wogóle mi ich nie brakuje.
Skalpel Chodakowskiej zaliczony,kolacyjka zjedzona i dzień zamykam pod względem jedzenia i ćwiczonek,ale spać to dopiero za jakieś 2-3 godzinki. cisza tutaj jak makiem zasiał więc ja też spadam.dobrej nocy wszystkim życze.papa
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2013-02-26 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
no a odnosnie kaszy to ja slyszalam o jaglanej, ba nawet probowalam
![]() ![]() tez juz biegne spac, bo sie glodna zrobilam :P dobranoc wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie wczoraj ok. 1500-1600 ckal + 32 minuty treningu. a dziś siłownia ![]() ![]() ![]() Powodzenia dziewczyny!! ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Cytat:
![]() a to nie jest troszkę za mało, ten obiadek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie na samą myśl jakieś dreszcze przechodziły, że niby ja i te maszyny? łojejku.. a teraz nie wiem kiedy a mi leci 40 minut na bieżni, 30 minut stepperka i to moje wypompowanie po ćwiczeniach, ta motywacja wzajemna na siłowni: bosko ![]() Cytat:
![]() też jestem na innym wątku, ale tam po każdym dniu mam 7-10 stron do nadrabiania ![]() w związku z powyższym nawet tamtego nie czytam i tak ma się moja tamtejsza motywacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesteś zmęczona po ćwiczeniach? Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() a co cwiczysz? Cytat:
![]() dokładnie, nie dieta a zdrowy tryb zycia ! Cytat:
![]() a co cwiczysz, skalpel? |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dzień sportowo i dietkowo. Za to dzisiaj mam takie zakwasy, że miałam problem żeby wstać z łóżka i aż się boję co to będzie na popołudniowych zajęciach. No ale może do tego czasu się rozruszam ![]() Miłego dnia Dziewczyny! ![]() Dopisane: A tak swoją drogą, to kiedy ta Wielkanoc? Ile czasu mamy na te 5 kg? ![]() Edytowane przez Imelda89 Czas edycji: 2013-02-27 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
@klaudiak96
"ciekawe połączenie. ocet i kawka. Dzień dobry a co ćwiczysz? " Witam ![]() Na dzień dobry robię sobie szklaneczkę wody z octem w tym czasie gotuje mi się woda na kawkę wypijam mój specyfik i zalewam kawkę by szybko zmienić smak w ustach ot co - i skąd takie połączenie ![]() Ćwiczenia robię głównie na brzuch z tego powodu gdyż to mi najbardziej przeszkadza może i kg mam sporo ale wcale na nie nie wyglądam jestem raczej dość wysoka (172cm ) wiek też swoje robi ![]() Robię coś takiego ( film ) http://www.cwiczenia.org/cwiczenia-n...plaski-brzuch/ + kilka swoich - brzuszki z podnoszeniem pośladków a trzymam się nogi od stołu ( to działa na dolne części brzucha ) to wygląda mniej więcej tak: Kładę się na podłodze na plecach - ręce za głowę i chwytam nogę od stołu - podnoszę w górę nogi i unoszę pośladki i tak 30 razy ( góra dół, góra dół ) -pajacyki -czasami skakanka - skręty ( prawo - lewo ) Jakoś tak to wygląda aczkolwiek czasami coś dokładam jak mi moja wena twórcza na to pozwoli ![]() 1 - 2 razy dziennie ![]() Jak widać nacisk głównie daję na brzuch ale chudnę i tak ![]() p.s Święta mamy 31 marca Miłego dnia babeczki ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Dzien Dobry!
![]() Nocka przemyslen. Mam 23 dni do wyjazdu i 5 kg do zrzucenia a waga stoi w miejscu. Musze chyba cos skuteczniejszego wprowadzic przeszla mi mysl o diecie dr. Dukana... Kiedys zaczelam stosowac moze nie stosowalam sie do wszystkiego ale jadlam mnustwo nabialu+piers z kurczaka pieczona+2l wody i w ciagu tygodnia schudlam chyba z 2,5 kg. Jednak po 2 tygodniach przestalam stosowac dietke. Wyjechalam na wyspy i przybylo jakies 3 kg(w ciagu roku). Czy stosowalyscie kiedys do ta diete, bo ma zla opinie ze wzgledu na to ze niszczy organizm... Za chwilke idziemy cwiczyc. Postanowilam ze pol godzinki z rana bede cwiczyc naczczo, bo niby wtedy mozna spalic sama tkanke szybciej niz np. 2 godziny po posilku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
no o Dukanie jest wszędzie głośno... też miałam etap, kiedy stwierdziłam, ze moze warto spróbować, bo bardzo lubię białko i z tym u mnie nie ma problemu... ale stwierdziłam, że chyba nie warto... trzeba IV etap stosować już całe życie, dieta ta nie jest łatwa, myślę, że gdy mamy niewiele kg do stracenia to jest to dobra opcja, ale przy mniejszych ilościach to jednak bym się nie decydowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Stosowałam Dukana ze 2 lata temu fakt, że ubyło mi 10 kg ale cóż z tego skoro potem wróciło do stanu początkowego.
Po tej diecie nie miałam żadnych problemów zdrowotnych ( robiłam badania ) i wszystko było w normie. Tylko szkoda, że nie przetrwało ![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Nie poddam się, co to to nie. Ale nie wierzę, że się uda. Jak zwykle przed wyjazdem do Polski będę się katować przez miesiąc i zero rezultatu, zawsze tak jest ![]() zważyłam się rano i tylko przytyłam (wciąż liczę że to się wody zatrzymały) ![]() hahahahah _agnessa_ widzę, że faktycznie zaszalałaś ![]() Edytowane przez ladyasia Czas edycji: 2013-02-27 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Zamiast się użalać to myk myk na siłownię, fitness czy chociaż szybki spacer! ![]() Ja właśnie wróciłam do domu i wszamałam drugie śniadanko (jabłko, pół grejfruta i trochę jogurtu naturalnego). Nie wiem co z obiadem. Mam jeszcze zupę z wczoraj i chyba ją podam. Wprawdzie z makaronem, ale wieczorem 2 godzinny trening więc jakoś nie mam wyrzutów sumienia, wcale a wcale! ![]() No, i nie rozklejać mi się tam! ![]() Dopisane: Ladyasia zaden ze mnie dietetyk, ale wydaje mi się, ze kuleją u Ciebie obiady. Jeszcze od biedy bym zrozumiała to pół kalafiora chociaż uważam, że lepiej zjeść 1/3 i do tego fiet z kuraka czy kawałek ryby pieczonej. Ale barszcz z torebki samiuteńki!? Toć to żaden posiłek ![]() ![]() _agnessa_ Tak dokładnie nie zapoznałam się z Twoją dietą, ale już sam pomysł grzesznego 7 dnia mi się podoba ![]() ![]() Edytowane przez Imelda89 Czas edycji: 2013-02-27 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
[B]klaudiak96[B] tak ćwiczę skalpel
hej dziewuszki,i jak mija dzionek.Ja właśnie odpoczywam,bo sprzątałam,wzięłam się ostro za kuchnie,odkurzanie i mycie podłóg,pod koniec już nie miałam sił a mam spory kawałek do sprzątania. Moje jedzonko: I owsianka z bananem i kiwi i ziarenkami słonecznika II herbatka zielona i 2 kiwi III filet podsmażony na teflonie,z papryką,cebulą i pieczarkami takie a'la leczo ![]() w planie IV activia truskawkowa(termin ważności zbliża się ku końcowi a nie lubię wywalać jedzonka V twarożek z rzodkiewką i cebulką w międzyczasie codziennie wypijam 2 litry wody z 3 zielona herbatki,a wizyty w toalecie co 10-15 minut ![]()
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem wegetarianką, więc filet odpada... rybę rzadko bo rzadko, ale jem a co do barszczu, to wiem wiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- ja aż tyle nie piję, choć wiem że powinnam, ale też latam jak szalona do tej toalety - np. wczoraj będąc w pracy byłam 4 razy, a zazwyczaj jestem tylko raz! mam nadzieję, że to dobry objaw? ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Jejuu nareszcze mam jakąś motywację w postaci wspólnego odchudzania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Lady D.
|
Dziewczyny nie załamywać się, mi wczoraj motywacji dodał mój TŻ, który stwierdził, że nie mam silnej woli i nie schudnę, bo zawsze zaczynam mu gadać, że idę na dietę albo jęczę, że muszę schudnąć a nie chudnę.. (swoją drogą mam tarczyce/ PMS i ciężko mi schudnąć..) dlatego postanowiłam, że na święta jak się zobaczymy już i będziemy cały czas razem przez 1.5 tyg
![]() Postanowiłam sobie twarde cele: 8.00,11.00,16.00,19.00 - pory posiłków, po za tym co pół h woda/herbata min 2.5 litry dziennie, zero podjadania, 4 posiłki W STAŁYCH PORACH, to wg mnie podstawa do regulacji metabolizmu oraz do NIEPODJADANIA - czekam sobie np teraz na konkretną godzinę posiłku, a między czasie dużo wody, herbaty, kawy z mlekiem (do 3-4 maks) Dzisiaj jak wyszłam na dwór już taką wiosną czuć, cieplej w końcu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- ile razy w tygodniu ćwiczysz skalpel i od kiedy? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ile razy w tygodniu ćwiczysz skalpel i od kiedy? Edytowane przez karambajka Czas edycji: 2013-02-27 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
ja nigdy nie stosowałam Dukana ani innych takich diet, dla mnie zawsze najlepszą dietą było ograniczenie posiłków + zdrowe odżywianie + ruch
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Dukana czy inne "cud" diety zapewne żadna jest do niczego bo po prostu bez wysiłku nie osiągnie się niczego ale trzeba w coś wierzyć w coś co daje motywację i napędza. Nie wiem czy ten Ocet Jabłkowy co piję już jednak dłuższy czas czy to jego zasługa, że jednak tracę te kg czy tylko wiara w to i przy kontrolowaniu posiłków są rezultaty. Aczkolwiek mam koleżankę i wiem, że nawet palcem nie kiwnie w stronę ćwiczeń i od listopada schudła 15kg. Przed każdym posiłkiem pije. Dowiedziałam się, że jej znajoma na tym schudła aż 50 kg ale tak jak już kiedyś pisałam - zapewne każda kuracja działa na każdy organizm inaczej wypadało by tylko dostosować taki który odpowiada właśnie nam. Co do ćwiczeń - powiedzmy, że od końca grudnia (trudno określić bo liczyłam na łatwiejszy sposób pozbycia się niepożądanego balastu ) Ja nie wiele widzę bo sterczę przed lustrem dzień w dzień warzyłam się nawet 5 razy dziennie ale ograniczenie już jest załapałam w czym rzecz ( w niedzielę zobaczymy czy coś mi ubyło ) ale skoro własny brat stwierdził, że Aśka schudłaś to musi coś w tym być ![]() Najważniejsze to to, że czuję się zarąbiście tylko żal co tak mało ![]() Jedyny problem to - dolna część brzucha mam wrażenie, że co bym nie ćwiczyła to na to mi nic nie działa po prostu tam nie czuję zmęczenia ( bólu) ) a po ćwiczeniach w innych partiach brzucha to odczuwam. Pozdrawiam i mam nadzieję, że w czymś pomogłam ![]() p.s link do zszywki kocham gotować aczkolwiek same zobaczcie jakie wyrzeczenie skoro się pichci a nie smakuje ![]() http://zszywka.pl/u/AsKo/moje-i-prze...ne-328088.html
Kiedy się urodziłam, Diabeł się skrzywił i mruknął: "Szlag! Konkurencja!" ![]() __________________ Edytowane przez As Ko Czas edycji: 2013-02-27 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
hejka
![]() melduje sie i ja- kolejna wielkanocna odchudzawka ![]() ja juz podjelam kroki aby schudnac, udzielam sie w kilku watkach, natomiast tutaj, odnalazlam swoj cel. Mam nadzieje ze razem z wami go osiagne.... poki co sytuacja u mnie wyglada nastepujaco: 1,66 m wzrostu 58 kg (ale od tygodnia sie pilnuje i spadlo mi 1,5kg- zaczelam od prawie 60kg :-/ swoja droga dramat z tymi 60kg i to byl dla mnie bodziec zeby sie ogarnac ![]() za swoj cel poki co obiore 56kg <wiecie, zeby nie przedobrzyc>, a jezeli w zdrowy sposob uda sie jeszcze dobi do minus 5kg bede sie naprawde cieszyc ![]() powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
ja niestety tez mam dzien zalamania, boli mnie glowa, jakos zle sie czuje, tylko bym jadla , a najchetniej slodkosci... i nie chce mi sie ruszac... masakra... a rano bylam pelna energii... i dzis zalozylam krotka spodniczke i obcisla bluzke i uslyszalam, ze schudlam, wiec milo mi sie zrobilo, podbudowalo mnie i w ogole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
ja tez mialam chwile z dieta Dukana. nie polecam. czułam się strasznie ciężko, miałam wzdęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
no brawo aza3994
![]() nie wiem co za dzień dzisiaj porąbany, ale mnie też ssało i przyznaję - poddałam się, ale zamuliłam się zupą pomidorową więc nie dałam się i zero słodyczy ;D dzisiaj: Ś jogurt 0,1% z musli, gruszka II Ś 1 kiwi i mandarynka O miska zupy pomidorowej z gruszką ---- POLECAM, pyszna jest, taka słodka, a bez cukru ![]() P owsianka BONUS pół miski tej samej zupy (ale kusiła...... ![]() K kilka liści sałaty lodowej i gotowane jajko ze sportów dzisiaj tylko spacer, za to bardzo bardzo długi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
ja dzis miałam lekkie załamanie i dałam się pokusom, niby tylko kostka czekolady, ale ogólnie takich zwykłych rzeczy było za dużo... no trudno, jutro będzie lepszy dzień
![]() jutro będzie bieganie i ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyneczki!!
Dzien zaczelam od brzuszkow. Robie z obciazeniami na takiej maszynie ab..costam. Jest niezla i mozna zrobic ok 200 na raz. Jednak tez tylko na gorne partie brzuszka. Ja mam tzw. oponke na dolnej partii brzucha i jak robie zwykle brzuszki klade lydki na kanapie. wtedy baaardzo czuje dolne partie brzucha, mysle ze moze dzialac. Jesli chodzi o brzuszek kiedys robilam 6 Weidera i suuuper rzezbi gorne partie ale oponka wciaz zostawala. ![]() Co do mojego dzisiejszego jedzienia ubogie bo tylko 2 posilki..;/ Jakos nie mialam apetytu. Rano zjadlam tradycyjnie serek wiejski z pomidorkami a na obiad pieczony dorsz z brokulami i kalafiorem w sosie koperkowym. Uwielbiam to danie!! Polecam Wieczorne cwiczenia se darowalam...Jutro nadrobie. Zycze jutro wszystkim wam lepszego humorku! Wspolnie damy rade!Niema co sie poddawac czy twierdzic ze sie nie uda!! Uda sie tylko zacznijmy w to wierzyc! Buziaczki Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
[/COLOR]
ile razy w tygodniu ćwiczysz skalpel i od kiedy?[/QUOTE] ćwiczę od niedzieli codziennie,dzisiaj ćwiczyłam killera,ale wytrzymałam 20 minut i dokończyłam ze skalpelem,a pot to mi ciurkiem spływał reszte posiłków tak jak pisałam wyżej,a teraz siedze i podjadam kapuste kiszoną,bo tak jak większość z Was mam dzisiaj napady głodu,ale trzymamy się i nie damy pokusom
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2013-02-27 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
ooo kapusta to bardzo dobry wybór, ma tak mało kalorii że szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
haha wiem o co chodzi,ale mam taką malutką porcyjke na talerzyku więc myśle ze niezaszkodzi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.