![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.
Ale serio u nas śnieg chyba już drugi dzień. Dzisiaj do przedszkola szliśmy z sankami, a wczoraj do dziadków jechaliśmy na sankach po południu. Teraz już chodniki wydeptane więc po południu już na sanki nie szliśmy ale za to na nogach się ślizgamy
![]() ![]() Seona to pierwszy raz się spotykam z czymś takim, że nie chcą do przedszkola zaświadczeń... Naprawdę.... Dzisiaj zaszłam z Niną do jeszcze jednego obuwniczego. Znalazłam piękne czerwone adidaski wiosenne na Ninę. Ładne, bo pasowałyby nie tylko do spodni ale też do np. dżinsowej spódniczki. A ta moja małpa mała włożyła tylko nogę do jednego buta i już jej się odechciało. Za nic nie mogłam jej namówić ani przekonać w żaden sposób do mierzenia, nawet rozkazem próbowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.
To chyba w każdym mieście jest inaczej
![]() ![]() Moje koleżanki też nic nie donosiły, poza tym wydrukiem z komputera. Ale mam stresa, jakbym na wyniki najważniejszego egzaminu w życiu czekała ![]() Cinka ja buty zawsze biorę do domu i jakby co to zwracam następnego dnia. Moja Pati nudzi się w obuwniczych masakrycznie i zawsze jej niewyogdnie w każdych. A jak w domu przymierzy to biega, skacze i widzę czy dobre czy nie. Jaki rozmiar mają wasze dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale najpierw za Was trzymamy kciuki ![]() Wiesz, ze ja chyba jutro zrobię to samo z tymi butami. Wiem, ze noga jej wchodzi więc weźmiemy do domu na próbę. Poza tym ona zawsze mi mówi, że ją ciśnie więc musi mieć czas żeby się przekonać. dzisiaj mówiła, ze ją w piętę ciśnie, chociaż palcami nawet przodu nie dotykała ![]() ![]() Idę słuchać mojego erotyka ![]() Dzisiaj kolega z pracy już mi nowy podsunął ![]() Najlepsze, ze w Greyu ten bohater lubi jak kobieta mu ulega i jest posłuszna i każe jej mówić do siebie wyłącznie "proszę pana". dzisiaj siedzę sama w biurze, kolega wchodzi i coś pyta, ja mu odpowiadam od niechcenia a on mi mówi wychodząc "dziękuję pani", a ja nagle jak poparzona "Do****(tu pada imię) co ty do mnie powiedziałeś? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-12 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pati- ![]() ![]() Noo po porodzie Mai na chwilę się odezwałam. Ale ciężko pisać. Teraz też karmię więc mam tylko 1 rękę ![]() Cytat:
U nas to ubiór jest odwiecznym problemem. Marta samna sobie wybiera przez co czassami wygląda jak choinka, nic do siebie nie pasuje. Mam nadzieję, że jej się styl wyrobi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
To tylko moja ma takie wielkie giry???
![]() My mierzymy 27, a te czerwone to były na jej nogę 28 ![]() Wszystkie 26 jakie mierzyliśmy były małe albo takie ciasnawe, ze lepiej było szukać większych ![]() Mojej siostry córka - 2 lata starsza od Niny nosi teraz buty po Ninie (przypominam, ze Nina to prawie 4 latka, a tamta prawie 6 latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Przespałam wybór papieża chyba. Strasznie się czułam i wzięłam aspirynę i położyłam się. Zasnęłam tak twardo, że nie wiedziałam co się dzieje, chociaż tv tak głośno grał. Dopiero Nina mnie obudziła, bo dzwoniła moja mama. Zaczęła mi o papieżu, a ja zdziwiona. No i stwierdziła, że jestem ignorantka, jak mogę nie wiedzieć takich rzeczy
![]() ![]() No to włączyłam sobie TVN24 i... sympatyczny się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pobyt w szpitalu- jednym słowem MASAKRA
![]() ![]() Rozmiaru stóp Bartka chyba nikt nie przebije- 32 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Moja ma 28 - już myślałam, że największy mój kopciuszek
![]() Selka, jeny, to co się działo??? ![]() Moonia, a to jak Marta w przedszkolu to masz luzik z jednym dzieckiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Selka no napisz co tam w tym szpitalu, bo sama jestem ciekawa. W tym co krótko napisałaś chodzi ci o chorobę i jej przechodzenie przez dziecko, czy ogólnie o szpital ci chodzi i warunki jakie tam panują? Ty masz synka, to rozmiaru stopy chłopaka nie ma co porównywać do rozmiaru stóp naszych dziewczynek
![]() Seona to wychodzi na to, ze moja Nina nie ma wielkiego kopytka ![]() ![]() Właśnie moja mama przyniosła mi spodnie bo odbierała mi od krawcowej. Przyniosła też 2 pocztówki, które do mnie przyszły na adres rodziców. Wiecie, jaki ciekawy zbieg okoliczności. Dzisiaj wybrali papieża, a ja akurat dzisiaj dostałam pocztówkę z Włoch z widokiem z lotu ptaka na Plac Św. Piotra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Hejka Pipeczki
![]() Korzystam z okazji, że maluję pazury ![]() ![]() U nas nudaaa, nic ciekawego się nie dzieje, codziennie to samo ![]() Temat butów wiec napisze, że Jaśka obkupiłam już na sezon wiosenny, teraz poluję na jakieś fajne sandały i będzie z głowy. Cinka którą cześć Greya słuchasz? Chyba wcześniej pisałaś, ale nie pamiętam ![]() ![]() ![]() ![]() Też tak myślę i mam dobre przeczucia co do Niego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jasiek ma rozmiar 26, chyba taki standard ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Cześć Babki
![]() Kurcze wiecie co... mam doła jakiegoś. dzisiaj uświadomiłam sobie, ze minęły już dwa tygodnie jak złożyliśmy wniosek w banku i nadal nie mamy jeszcze decyzji, żadnej. Ani dobrej, ani złej ![]() ![]() ![]() Dzisiaj poprzychodziły mi ciuszeczki, które zamówiłam dla Igora. O rety, jakie to maleńkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żaba no to allegro, to moja zguba ![]() ![]() ![]() ![]() Greya słucham I część. Ostatnio siostra mi mówiła, że II i III już nie jest taka ciekawa, jak pierwsza, bo jest już przewidywalna. A widziałaś, że film jest zrobiony ![]() https://www.youtube.com/watch?v=FhVysT4Y1iU A tu wątek, gdzie podają podobne książki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post39721729 ale wiadomo, ze boski Christian Grey jest tylko jeden ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-14 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cinka trzymam kciuki za pozytywną decyzję ![]() U nas dzisiaj mega śnieżyca i zawieja, dosłownie świata za oknem nie widać ![]() Hania ma wizytę u ortopedy i nie wiem jak dojadę na drugi koniec miasta i to jeszcze z dwójką dzieciaków. O szpitalu napiszę wieczorem, bo to dłuższa wypowiedź a przy szkodnikach nie mam szans na skupienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Zabula, podziwiam Cię, masażyści muszą mieć naprawdę krzepę, a Ty jesteś szczupłą dziewczyną i nie wyobrażam sobie jak to trzeba się napracować. Cinka, kurcze, tyle czekacie na tą decyzję ![]() ![]() Seona, pech z tą pracą ![]() Monia, witaj ![]() ![]() SELKA, dobrze że już po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A rozmiar stopy Bartka ![]() Cytat:
![]() ![]() No ale np. wczoraj jak Martę swędziała ta ospa i cały dzień płakała to myślałam, że wyjdę z siebue. jak tż wrócił z pracy to usnełam na siedząco podczas karmienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie wiedziałam że Aż tak małą nogę ma w stosunku do rówieśników. No ale co się dziwić tż ma rozmiar 40 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ad.2. Rozm.40 u chłopa to dużo? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- później przyjdę jak uśpię Lili bo nie da mi nic tu napisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Monia, mnie z drugim dzieckiem było łatwiej bo mała mniej wymagająca niż brat
![]() ![]() ![]() ![]() Seona, a jaki Ty masz rozmiar stopy? 41 to już wielkostopie u kobiety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Fakt, stopy Bartka to kajaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Gossik, ja mam rozmiar 38 i 161 cm - więc normalne wymiary.
Tak, moja mama zawsze miała problem z butami, szczególnie, że w dawnych czasach wogóle ciężko było buty dostać, a co dopiero w takim rozmiarze ![]() ![]() ![]() ![]() Selka a ile Bartek ma wzrostu? Śmieszny kawał słyszałam ![]() Przychodzi mąż w nocy do łóżka i mówi do żony - kury domowej: - Nie mam majtek. - mówi zalotnym głosem. - Jutro ci wypiorę. - odpowiada żona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- I jeszcze prośba - jakby ktoś chciał pomóc 17-miesięcznej Oli - córka mojej koleżanki, w wieku Lili to niech dołoży cegiełkę ![]() ![]() http://www.siepomaga.pl/f/majaprzyszloscfundacja/c/778 Dzięki wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Seona niezłe
![]() Bartek ma 115 cm. A mnie po ciążach stopa urosła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
No to wysoki chłopczyk - Pati ma 104 cm i jest normalna, jak patrzę na rówieśników.
Mnie chyba też urosła, ale jakoś o połówkę, bo kiedyś na bank były dobre 38 a teraz nieraz muszę 39 mierzyć, ale wtedy są za duże, więc myślę, że mam jakieś 38,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Jak ja się cieszę, że to już w końcu weekend. Mam dość ostatniego tygodnia, jakiś wleczący sie. Może to przez to oczekiwanie na decyzję banku. dzisiaj dzwoniłam i kobieta mi powiedziała, że decyzji jeszcze nie ma, a te 2 tygodnie liczy się od momentu złożenia całego kompletu dokumentów, a nie wniosku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a tak poza tym, to jestem pełna podziwu dla Was, bo już nie pamiętam kiedy tyle miałam do czytania ![]() Seona dowcip dobry. Ja już go słyszałam, znaczy czytałam, bo gdzieś na Facebooku go wyczytałam ![]() gosikk jak rozmawiałam z moim szwagrem, który pracuje w WBK, to on mi powiedział, ze takie decyzje u nich są wydawane w kilka dni. Generalnie stwierdził, że najdłuższy miał przypadek, ze klient czekał 5 dni aż rozpatrzą wniosek. A on w tym jest na bieżąco, bo on w ich oddziale akurat jest od kredytów. To PKO BP to jakaś porażka ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-15 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Seona, to oby dziewczynki odziedziczyły jednak stopy po Tobie ![]() ![]() ![]() ![]() SELKA, łał, to Bartek jest bardzo wysoki, Aleks tyle to może będzie miał jako 6-latek. Może ![]() Cinka, to faktycznie macie pecha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Kilka fotek sprzed postrzyżyn, po obcięciu znowu Aleksowi zaczynają się włosy kręcić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Tż oświadczyłam, ze zaczyna się weekend i nie zamierzam nic robić, tylko gnić w łóżku, po czym wstałam dzisiaj kilka minut po 8:00
![]() ![]() ![]() No i teraz siedzę z na wpół otwartymi jeszcze oczami i popijam kawę ![]() Wiecie, mam wrażenie, ze pod moją nieobecność mój Tż słucha mojego Greya ![]() ![]() gosikk my za każdym razem, jak kupowaliśmy nieruchomość, to braliśmy w innych bankach, bo oferty się często zmieniają i dla każdego co innego jest dobrego. Gdy kupowaliśmy ziemię chyba w 2007 roku, to najatrakcyjniejsze warunki dał nam WBK, jak rok później kupowaliśmy ziemię, to najatrakcyjniejsze warunki dla nas były w PKO SA. No a teraz najlepiej nam wychodzi w PKO BP. Aleks rzeczywiście drobny chłopak. Szczerze mówiąc, to w porównaniu z moją Niną wygląda jakby był od niej o połowę młodszy ![]() Seona Tż wczoraj mnie woła przed tv i pokazuje "zobacz co się dzieje po drugiej stronie Polski". Ludu, Was też tak zasypało? W szoku byłam jak zobaczyłam reportaż o śnieżycy tam gdzieś w waszych rejonach. Widoczność praktycznie zero i ile śniegu ![]() A u nas już po 8:00 było +2 stopnie w słońcu więc czuję, ze zapowiada się ładny i ciepły dzień. W kuchni i u Ninki w pokoju (bo ich okna wychodzą na tę samą stronę) słońce napierdziela, ze szok. Nina w pokoju ma teraz taką gorąc, że nie wiem jak ona tam może wysiedzieć, a twardo rozkłada tam swoje zabawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas zima w pełni- śniegu po kolana, słońce i delikatny mrozik ![]() ![]() Gosik ślicznego masz synka ![]() ![]() A jeśli chodzi o szpital... Hmm. Zaczęło się od pani konował w przychodni- w piątek o 16:00 stwierdziła zapalenie gardła, osłuchowo czyściutko, kaszel krtaniowy i dała antybiotyk. Nie wierzę jej za bardzo, więc udało mi się na sobotę zapisać Bartka do rewelacyjnej pediatry, do której są koszmarne kolejki. O 9:00 stwierdziła głębokie zapalenie płuc i ucha, gardełko czyste. Stwierdziła,że zamiany są już tak wielkie,że niemożliwe było, iż dzień wcześniej kobieta nic nie słyszała ![]() ![]() W szpitalu pełno dzieci, przede wszystkim na zapalenie płuc i jelitówkę. Lekarze i pielęgniarki różne, jak wszędzie. Już praktycznie mieliśmy wychodzić, gdy Bartek złapał rotawirusa a potem z winy pielęgniarek zrobił mu się stan zapalny od wenflona. Sale 2-osobowe, więc nie było tak źle. Za nocowanie rodzica na łóżku opłata- 27 zł, więc u nas zebrało się 300 zł ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Gossik, ale Aleksowi ściemniały włosy!!!! Ja ciągle żyłam w przekonaniu, że on blondyn
![]() ![]() Co do makijażu permanentnego, to moja koleżanka z pracy miała (tzn. pewnie dalej ma ![]() ![]() Cinka, Rzeszów zasypany masakrycznie!!!! Po moim osiedlu ludzie jeździli po chodnikach na nartach ![]() ![]() Selka, o matq jakie ceny!!! maskara, jak można nie wysłuchać zapalenia płuc???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Gosik i jak kreski? Zadowolona jesteś? Zrobiłabym sobie takie i jeszcze brwi, ale boję się. Szczególnie o brwi, bo jak mi skiepszczą, to nie ukryję
![]() Seona u nas dokładnie tak samo. Muszę dziś jechać na seminarium na drugi koniec miasta, mam nadzieję, że już odśnieżyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie było, na pierwszych dwóch fotkach jest Aleks a na kolejnych Anika
![]() Cinka, Aleks ma niewiele ponad metr wzrostu i waży koło 15 kilo, nie da się ukryć że kolosem nie jest ![]() ![]() SELKA, współczuję szpitalnych przejść, dobrze że nie posłuchałaś tej baby ![]() ![]() ![]() Seona, tak, Aleks jest teraz ciemnym blondynem, podejrzewam że tak już zostanie chyba że da się jeszcze przejść w szatyna ale nie wiem. Anika jest jasną szatynką, mam nadzieję że jeszcze ściemnieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Tak coś właśnie podejrzewałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.