Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 15:00   #61
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

lecę na łóżko poleniuchować z książką. Fi cichutki znów - w nocy troszkę się ruszał. Jakaś taka jestem jak wypluta.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:05   #62
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Dobra lecę do sklepu bo nie mam jajek a muszę na szybko ciasto upiec, bo się teście wyprosili na popołudnie. Przyjeżdżają ciekawscy poogladac jak wyglądam i jaki mam brzuch
Będziesz miała wizytę jak w zoo... tylko tym razem Ciebie będą podziwiać

Kupiłam sobie w końcu biustonosz...
Jest różowy
Ale lepszy taki niż żaden
I wyjątkowo okazało się, że w moim rozmiarze jest za duży
Więc przeskoczyłam na 65 H

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:06   #63
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja siostra pracuje w Starbucksie w Szwajcarii i mówi, że tam bardzo dbają o higienę i świeżość. Wkurza ją to marnotrawstwo i uważa, że z niektórymi rzeczami przesadzają. Ciekawe czy u nas też tak tego pilnują?
To jest sieciówka, więc pewnie mają podobne standardy. Ja tam ich lubię i mi nawet nie przeszkadza to mówienie po imieniu

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Perse: tak, to już chyba ten moment, że po uśpieniu zimowym, chce się na zakupy! u mnie pogoda mnie odstraszyła i to moje pisanie pracy. a dużo inglota zakupiłaś?
No dokładnie. Już o niczym nie marzę, jak o tym, by ten sweterek założyć bez kurtki :/
W Inglocie lakier (ale taka bardziej odżywka, kolorów mam na razie wystarczająco...), kredka do oczu i ten róż. W sumie niedużo, ale jak na mój mejkap (puder, kredka, tusz i róż) to wystarczy

A a propos mejkapu, opowiem Wam coś... Kiedyś się malowałam, akurat nakładałam podkład i zwróciłam TŻowi uwagę (już nie pamiętam odnośnie czego), że coś tam źle zrobił. A ten mi na to? - Tak? Ale to nie ja nakładam na twarz błoto :P............
A kiedyś byliśmy sobie pod prysznicem i postanowiłam mu zrobić peeling (tzn. do twarzy taki), to mi zaczął wrzeszczeć pod tym prysznicem: aaaa kamienie!!....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:11   #64
shestiger
Rozeznanie

Chcecie mnie tu jeszcze?
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:12   #65
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
iwona335 ciachooooo

Już się nie mogę doczekać wizyty bo już mnie skręca, że płci jeszcze nie znamy Muszę poważnie porozmawiać z moim dzieciem przed wizytą, żeby matce na złość nie robiło i rozłożyło wreszcie te nogi Później to już niech sobie nogi zaciska, im dłużej tym lepiej
My też jeszcze płci nie znamy. A kiedy masz wizytę? Bo na 1 str cie nie ma w wizytujących. Będę trzymać kciuki,by się udało wam dowiedzieć,kogo masz w brzuszku
Stary 2013-03-10, 15:12   #66
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Chcecie mnie tu jeszcze?
no pewnie
Stary 2013-03-10, 15:14   #67
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Kochane Wizażanki mam prośbę do wszystkich korzystających obecnie lub kiedykolwiek z mediów o dzieciach/parentingowych (prasa, Internet), by wypełniły mi ankietę do pracy magisterskiej

http:// www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html

Link należy skopiować i z nazwy serwisu usunąć spacje.
Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zakłócanie Waszych wątków

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 15:14   #68
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Chcecie mnie tu jeszcze?
Jasne że chcemy! Skąd to pytanie wogóle?
Stary 2013-03-10, 15:21   #69
stokrotka24
Zakorzenienie

Oliath o taką wanienkę chodziło http://tablica.pl/oferta/wanienka-na...3605e9de;r:;s:
trochę dziwna ta oferta ale napisać możesz napisać do tej osoby

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Będziesz miała wizytę jak w zoo... tylko tym razem Ciebie będą podziwiać

Kupiłam sobie w końcu biustonosz...
Jest różowy
Ale lepszy taki niż żaden
I wyjątkowo okazało się, że w moim rozmiarze jest za duży
Więc przeskoczyłam na 65 H
to będziesz miała jeszcze zapas

fajnie macie z tymi zakupami w niedziele, u mnie nie ma centrum handlowego a poszła bym pobuszować, jedyny plus to kasa dalej w portfelu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:22   #70
Neni1984
Zakorzenienie

Heeej
Dzień dobry w nowym wątku
Widzę, że mam strasznie dużo nadrabiania, ale to fajnie
Kupiliśmy ten wózek
Jest piękny Na żywo wygląda lepiej niż na foto. Zero śladów używania!! Jest jak nówka ze sklepu, cudnie się buja i dostaliśmy gratisy-parasolka, folia przeciwdszczowa i moskitera. Koszt: 400 zł
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:25   #71
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Heeej
Kupiliśmy ten wózek
Jest piękny Na żywo wygląda lepiej niż na foto. Zero śladów używania!! Jest jak nówka ze sklepu, cudnie się buja i dostaliśmy gratisy-parasolka, folia przeciwdszczowa i moskitera. Koszt: 400 zł
to super, że kupiliście i cena też super (nasz też tyle kosztował)

Łukaszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 15:28   #72
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Heeej
Kupiliśmy ten wózek
super, że wam się tak udało
u nas ciężko z wyborem i będziemy chyba kupować ten http://allegro.pl/wozek-lupo-3w1-fot...062600196.html ( tylko najpierw muszę go na żywo obczaić)

Mój wózek musi mieć w miarę duży kosz, bo mam małego psa, który w upały nie lubi długich spacerów
Stary 2013-03-10, 15:31   #73
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Heeej
Kupiliśmy ten wózek
gratulacje)) a nadrabiaj nadrabiaj...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
fajnie macie z tymi zakupami w niedziele, u mnie nie ma centrum handlowego a poszła bym pobuszować, jedyny plus to kasa dalej w portfelu
to dość spory plus

Cytat:
Chcecie mnie tu jeszcze?
yhym

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39686551]
A a propos mejkapu, opowiem Wam coś... Kiedyś się malowałam, akurat nakładałam podkład i zwróciłam TŻowi uwagę (już nie pamiętam odnośnie czego), że coś tam źle zrobił. A ten mi na to? - Tak? Ale to nie ja nakładam na twarz błoto :P............
A kiedyś byliśmy sobie pod prysznicem i postanowiłam mu zrobić peeling (tzn. do twarzy taki), to mi zaczął wrzeszczeć pod tym prysznicem: aaaa kamienie!!....[/QUOTE]

hahahahhah.. faceci:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:33   #74
Neni1984
Zakorzenienie

Idę czytać coście tam nakrobały
Stary 2013-03-10, 15:35   #75
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie
Dylematów i dołków ciąg dalszy

Też mam takie myśli, właściwie rozmowy. Mąż jest w mega dołku jakoś nie widzi światełka w tunelu. Ja też nie widzę, ale bardzo się staram i wiem, że dojrzę.
Mój tż od dłuższego czasu ma depresje i myśli takie,że strach pisać Traci coraz bardziej nadzieję,że coś znajdzie a ja razem z nim. Ostatnia nasza rozmowa na ten temat skończyła się na tym,że jeśli rodzice nie będą w stanie pomóc i sobie nie poradzimy, będę się zastanawiać nad domem samotnej matki

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Czerwony_baloniku wierzę, że jest wam teraz ciężko. Sama się martwię jak damy radę, a TŻ ma stałą pracę i bez kasy zupełnie nie zostaniemy. Wam będzie jeszcze trudniej Trzymam , żeby coś znalazł.
Dziękuję za kciuki, w jego sytuacji jest ciężko coś znależć,ma dużo lat doświadczenia na jednym stanowisku, w branży w której jest ciężko o pracę.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a rodzice wam pomogą? tz pewnie znajdzie pracę i wszystko się ułoży
Oby...Rodzice na tyle na ile bedą mogli...mają też swoje życie,zobowiązania itd,zresztą nie są za bardzo zadowoleni z tego,że będą musieli pomóc finansowo. To,że zaszłam w ciąże traktują jako wielką nieodpowiedzialność z naszej strony w tej sytuacji finansowej w jakiej jesteśmy, mają rację.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oczywiscie, ze bedzie dobrze

Teraz jestem taka madra, bo jestem w stosunkowo najlepszej w moim dotychczasowym zyciu sytuacji, ale mowie Wam na podstawie wczesniejszych sytuacji i lat.

Najpierw bylam sama z najstarsza przez ponad 8 lat, marne alimenty, utrzymywalam sie ze stypendiow (naukowe i socjalne) i tych groszy od "tatusia". Kiedy miala 5 latek, dostalam pierwsza prace za 900 brutto, dorabialam sprzataniem popoludniami. Ogolnie finansowo masakra, ale dziecko dalo mi takiego niewiarygodnego kopa i tyle sily, ze moglam gory przestawiac... co dwie glowy, to nie jedna

Potem wpadka z druga, moj wtedy-jeszcze-nie-maz posikany, my w Anglii, w miare ustawieni, a w Polsce od polowy ciazy nagla ciezka choroba i smierc mojej Mamy, w koncu nie dalam rady psychicznie i niemal wyrzucilam go z domu na zasadzie - stary, jesli masz mi dokladac problemow to spadaj, nie takie rzeczy przetrwalam, nie potrzebuje Cie takiego... na szczescie sie opamietal po tym prysznicu lodowatym i basniowa przemiana w Mezczyzne Mojego Zycia . Wrocilismy do Polski - ja na wczesniejszym macierzynskim, on szukal pracy. Mielismy szczescie, znalazl miesiac po narodzinach mlodszej; ja musialam przerwac macierzynski i pracowalam odkad Lala skonczyla 3 miesiace. W miedzyczasie moj Tato w ciezkiej depresji, alkohol... Postawil nas w sytuacji, ze musielismy albo sie wyprowadzic, albo rozstac, bo zatruwal TZtowi zycie i traktowal go jak psa. Cudem dostalismy kredyt na wlasne mieszkanie, maz pracowal po 20 h dziennie, a i tak w okresie wplacania zaliczki odzywialismy sie glownie chlebem z marmolada tesco. Ale byly dzieci, rosly zdrowo i szczesliwie, to najwazniejsze przeciez - kazdy usmiech dziewczynek - bezcenny

Potem juz bylo coraz lepiej, z gorki - awansowalismy, konta powoli wyszly z kilkutysiecznych debetow. Jest ok, choc wlasny maly domek i wakacje co roku - nadal w sferze marzen

Sie rozpisalam... po prostu nie smutkujcie tak, nie martwcie sie na zapas. Jesli jestescie we dwoje, silni swoja miloscia, kasa nie jest niczym takim, co powinno klasc sie cieniem na przyszlosci. A kazda z Was ma pod sercem niewyczerpany akumulator szczescia, radosci, sily i energii. Dziecko tak cudownie dodaje mocy, ze dla mnie samo to jest najwiekszym cudem wszechswiata. Przychodzi taki aniolek i normalnie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki odmienia swiat na LEPSZE. Tylko wystarczy w to mocno wierzyc i sie nie poddawac chocby nie wiem co

Nie zebym sie madrzyla, oczywiscie
Podziwiam,że nie poddałaś się i że tyle dałaś radę przejść Dobrze,że twój tż się ogarnał w porę i jest dla ciebie takim wsparciem. Dziękuję za słowa otuchy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 15:38   #76
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Heeej
Kupiliśmy ten wózek
fajowo, że Wam się tak udało

Mały
Stary 2013-03-10, 15:45   #77
stokrotka24
Zakorzenienie

obejrzała bym sobie jakiś fajny film, polecacie coś? może być jakieś romansidło

Łukaszek
Stary 2013-03-10, 15:47   #78
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

stokrotka, ja chciałam polecić oskarowego "searching for sugar man" - ale nie czytaj o tym filmie. Jest to dokument o piosenkarzu Rodriquez, o którym nic fani nie wiedzą. Bardzo mi się podobało, jak został zrobiony. Oczywiście nie miałam pojęcia kto to jest.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:49   #79
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
To ja od razu z pytaniem
Dziewczyny czy Wy też macie często krew w nosie?nie chodzi mi o lecącą krew tylko zaschniętą , zaczyna mnie to denerwować, bo ja mam non-stop od jakiegoś czasu. Ciągle chodzę z chusteczką i muszę sobie go oczyszczać
ja mam tak, raz z jednej raz z drugiej strony

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja mam dziś wybitnie leniwy dzień, chodzę i ciągle coś podjadam pominę fakt, że ciągle siedzę w piżamie

Oczywiście nie mogę wyłamać się z ogółu, Oliath, biję pokłony Tobie i każdej kobiecie, która z takiej sytuacji wydostała się własnymi siłami, to naprawdę pokazuje, że można poradzić sobie nawet z najbardziej patową z pozoru sytuacją

kallisto89 jak widać nie jesteś sama My też mamy problemy finansowe, czasami kombinujemy jak koń pod górkę
Najbardziej cieszy mnie to, że tyle dostaniemy i o podstawy nie musimy się martwić. I chyba na razie wolę się nie skupiać, jak będzie, jak już maluszek będzie na świecie, bo nie mogę się stresować

Aaa, właśnie stwierdziliśmy z TŻ, że nasze dziecko nie może być ciągle no name
Ostrzegam, że nie przepadamy za "standardowymi"imiona mi, więc pewnie nasze obecne wybory podobać się nie będą
Póki co wynaleźliśmy Seweryna i Doriana TŻ jest absolutnie za opcją drugą, a ja się cieszę, że mamy jeszcze tyle czasu
seweryn całkiem ładnie

Cytat:
Chcecie mnie tu jeszcze?
pewnie, nie dołuj się

co do łóżeczka to ja będę miała 30letnie po mężu, tylko materac nowy, a teściu w razie czego je umocni jakby się bujało

wy już oglądacie wózki i trochę zazdroszczę bo ja jeszcze nie wiem co będę mieć, w sensie czy od kogoś w spadku nie dostanę, pewnie w okolicy świąt zaczniemy te tematy z rodzinką poruszać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 15:51   #80
karolajn1987
Wtajemniczenie

Mnie jak zwykle nikt nie widzi
Stary 2013-03-10, 15:55   #81
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
stokrotka, ja chciałam polecić oskarowego "searching for sugar man" - ale nie czytaj o tym filmie. Jest to dokument o piosenkarzu Rodriquez, o którym nic fani nie wiedzą. Bardzo mi się podobało, jak został zrobiony. Oczywiście nie miałam pojęcia kto to jest.
na ten film muszę poczekać jeszcze bo tylko w kiepskiej wersji jest, albo napisy angielskie, ale zapisałam sobie, dzięki

u mnie mgła normalnie jak w horrorze

Łukaszek
Stary 2013-03-10, 15:56   #82
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Heeej
Kupiliśmy ten wózek
a jaki to model wózka??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 15:59   #83
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Mnie jak zwykle nikt nie widzi
Nie chcę Cię martwić, ale wynika z tego, że jesteś za chuda

Mały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 16:00   #84
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Neni - super Za taką cenę to pewnie...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:01   #85
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale wynika z tego, że jesteś za chuda
a jakie są kryteria?
już mam 7 kg na plusie, a wczoraj na urodzinach jadłam za siebie, Hanie i Tżta
Stary 2013-03-10, 16:03   #86
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
a jakie są kryteria?
już mam 7 kg na plusie, a wczoraj na urodzinach jadłam za siebie, Hanie i Tżta
To myślę, że niedługo staniesz się zauważalna

Ps. a miałam udawać, że jestem miłą ;p

Mały
Stary 2013-03-10, 16:07   #87
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a jaki to model wózka??
Roan Marita
ten dokładnie:
http://tablica.pl/oferta/wozek-roana...5af60;r:3;s:77

Ale się cieszę, że mamy to z głowy Cieszę się, że cieszycie się ze mną
Stary 2013-03-10, 16:07   #88
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Mój tż od dłuższego czasu ma depresje i myśli takie,że strach pisać Traci coraz bardziej nadzieję,że coś znajdzie a ja razem z nim. Ostatnia nasza rozmowa na ten temat skończyła się na tym,że jeśli rodzice nie będą w stanie pomóc i sobie nie poradzimy, będę się zastanawiać nad domem samotnej matki
Może zanim dom samotnej matki to zgłoś się do GOPS czy MOSP (zależy gdzie mieszkasz). Nie znam się na tym. Spróbujcie się dogadać. A może ambicje należy na początku odłożyć i złapać pracę jakąkolwiek?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:08   #89
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
To myślę, że niedługo staniesz się zauważalna

Ps. a miałam udawać, że jestem miłą ;p
Margosia nie chcę Cię martwić, ale jak nie zaczniesz tyć jak człowiek (tzn. jak baba w ciąży) to Ty możesz przestać być zauważalna
Stary 2013-03-10, 16:12   #90
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia nie chcę Cię martwić, ale jak nie zaczniesz tyć jak człowiek (tzn. jak baba w ciąży) to Ty możesz przestać być zauważalna
A skąd Ty wiesz jak ja tyję... jak ja się nigdzie nie chwalę?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Zastanawiam się cały czas nad tym wiaderkiem do kąpieli
Z jednej strony do mnie przemawia, z drugiej trochę się boje, że będzie mało poręczne...

Niby zdecydowana większość, która używała poleca, ale boje się, ze potem Mąż mnie z chałupy wywali

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości