perfumiarskie nowosci 2005 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-22, 22:45   #61
pixie7
Wtajemniczenie

Dot.: perfumiarskie nowosci 2005

Cytat:
Napisane przez ETERNITY
Dlaczego we Wrocławiu nie ma Silver Rain? ..Jak one pachną??Jakie nuty zapachowe??Plisssss
Eternity, nie wiem czy mają "Silver Rain" do niuchnięcia (powinni!), ale firmowy gabinet kosmetyczny La Praire jest ponoć na Kiełbaśniczej (21/22), telefon: 787 71 99. Z ciekawości sama tam jutro zajrzę.
A próbkę zapachu mam, rzeczywiście jest bardzo esencjonalny, korzenno-słodki, lekko orientalny, choć początkowo zabawnie przebijają te jabłuszka, wnoszą jakiś chłodek. Pod koniec wyraźnie czuć drzewo sandałowe (si, w składzie jest, jak podają różne źródła). Bardzo trwały. Ale czy to aż tak wiekopomne dzieło perfumiarskie, by brać za nie pięć stów? E-e.

Edytowane przez pixie7
Czas edycji: 2005-09-22 o 23:23
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 16:50   #62
Apiska
Zakorzenienie

Dziś wąchałam Esprit, tylko nie pwoiem Wam jakie, bo nie pamietam Napewno są nowością.
Wąchałam również jeszcze jakies, ale za cholere nie pamiętam nazwy Jutro pójdę jeszcze raz i spisze nazwę i będę szukac na Allegro se se se
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 07:45   #63
kamila22
Raczkowanie

GG do kamila22

ja wachałam Promisses Charchel-jakos przypominaja mi babciowe perfumy
W kazdym razie to jest jakby kopia czegos ale nie wiem jakich perfum .Kiedys juz podobny zapch wachałam
kamila22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 00:57   #64
Apiska
Zakorzenienie

Znalazłam te co mi się podobają
PIERRE CARDIN "EMOTION" ihih Jutro zakupię sobie na allegro se se se
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65352397
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 19:40   #65
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Wąchałam w ten weekend kilka nowości. Opiszę wszystko po kolei.
My Queen- najbardziej ze wszystkich nowości mi się spodobał jak na razie.Jest subtelny i "przestrzenny" jak to mawiam. Muszę powtórzyć testy, bo na razie sprawdzałam tylko na blotterze i do w towarzystwie innych zapachów.Jest jednym z dwóch, które w ogóle zapamiętałam z tego testowania. Co ciekawe w toruńskim Douglasie stał na dolnej półce gdzieś z boku, zamiast na odzielnej półce dla nowości.
Euphoria CK- najpierw uderza niesamowitą słodyczą, oblepiającą.Trochę wyczuwam jakąś czarną porzeczkę chyba...Uderzenie jest naprawde mocne (chyba dlatego go zapamiętałam), potem zapch się uspokaja, ale tez robi się nudny.Nic specjalnego.
City Glam Armaniego- nuuuuuuda i nijakość do potęgi.
Obsession Night- już chyba Smoczyca pisała, że on wcale nie jest night, tylko day. Zgadzam się.
Omnia nowa- kwaskowaty zdaję się że jest odrobinę.Zupełnie przyzwoity, ale bez szału.

Jedyną godna uwagi propozycją jest dla mnie na razie MyQueen.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 19:38   #66
Meriamon
Rozeznanie

Smile Dot.: perfumiarskie nowosci 2005

Dziś przetestowałam Obsession Night...W stosunku do swojego poprzednika to jak ogień i woda...
Obsession skutecznie powodował u mnie odruch wymiotny...
A tu.. tak przyjemnie...
Z poczatku swieży...po jakimś czasie powiało mi Lolitą EDT...przeplata sie swiezosc ze słodkoscia...zapach spokojny,łagodny,zdecydow anie dzienny... Czekam na pozostałe testy nowosci by móc wybrać najlepszy
Śmieszy mnie skategoryzowanie zapachu jakoby był dla młodych i wyrafinowanych

"Obsession Night to seksowny, wyrafinowany zapach. Nowa wersja Obsession powstała z myślą o młodych, wyrafinowanych i pełnych życia kobietach. Calvin Klein stworzył Obsession Night dla ryzykantek, które nie boją się eksperymentów.

Owocowa mieszanka cytrusów oraz świeżych kwiatów, odzwierciedla osobowość zuchwałej i zabawnej kobiety. Połączenie zmysłowej wanilii i słodkiej ambry, symbolizuje ciepło i namiętność nocy. Nuty korzenne dodają kompozycji otoczkę tajemniczości.

Nuty zapachowe: bergamotka, gorzka pomarańcza, mandarynka, białe kwiaty, dzięgiel, gardenia, róża, konwalia, jaśmin, wanilia, bób Tonka, ambra, poziewnik polny, drzewo sandałowe i drzewo kaszmirowe."
I mądrością, bym umiał(a) je rozróżnić...
Meriamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości