|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywki do paznokci-tańsze,które najlepsze?
Cytat:
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
to dobrze, ze nie zakupilam Sally Hansen .. ;D a juz byla w koszyczku .. ;D ale sie rozmyslilam i wymienilam na moje ukochane preparaciki Lovely
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
mam ten olejek, kupiłam przez przypadek, jednak prawie wcale nie używam. Dla mnie jest uciążliwy a ile vzasu trzeba to wcierać itp? Po całym paznokciu? bo ja nie bardzo wiedizałam o co w nim chodzi, myślałam, że jakiś bubel (nie znałam firmy) i odstawiłam na półkę
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
a ja polecam odżywkę do paznokci Avon - Nail Experts - Strong Results - Wzmacniająca odżywka do paznokci, nie jest to lakier tylko odżywka która się wchłania w paznokieć.
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam preparat regenerujący firmy KillyS, cena ok 10 zł. Fajnie utwardza i wyrównuje płytkę, nadaje delikatny różowy odcień i ładnie się błyszczy
Pozdawiam
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Z Palomy niestety nie znam, ale używałam jeszcze z Venity i były super! Można było zrobić z nich super frencha, nie odpryskiwały i pazury były mocne
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Ja używałam odżywke firmy Joko .. Taką fioletową.. Byłam z niej zadowolona..
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Ja po Killysach nie zauważyłam żadnej poprawy. Używałam różowego i fioletowego.
Ale: nadal używam ten Lovely i chyba działa! Nie chce zapeszać, ale mam nadzieję na ładne pazurki na sylwestra i bal Najdłuższy ma ponad 2mm Przy moich łamliwych Tylko, że łykam Silicę przy okazji i nie wiem którego to jest działanie
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam odżywek z firmy sally hansen i uwazam, że sa godne polecenia
niestety nie należą do najtanszych ale kilka razu na allegro udało mi sie wyczaić w granicach 10-15zł
|
|
|
|
|
#71 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Jednak ona bardzo wzmacnia pazury,ale co z tego jak rozdwajać się rozdwajają
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie, polecacie tutaj serum wzmacniające z wapniem i wit. C z firmy Wibo, Lovely.. czy ta odżywka pozostaje na paznokciach, tak jakby lakier bezbarwny, czy wchłania sie?? Dzięki za odp
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Serum może tanie ale mi nie pomogło...nie widziałam poprawy...
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
A ja polecam odżywkę z serii NUBAR Nu Nail
Nail Strengthener polecany również przez EF ![]() |
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślałam, że jest poprawa i wogóle i się pomyliłam. Paznokcie mi się połamały.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś używał odżywkę z Infinity?Są jakieś efekty?
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
Jestem posiadaczką problematycznych paznokci a tipsów nie znoszę więc co nieco mogę o odżywkach powiedzieć. Jeżeli sądzicie, że po kilku dniach stosowania jakiejkolwiek odżywki zobaczycie efekt to się bardzo mylicie. Zrozpaczonym, potrzebującym natychmiastowej pomocy polecam utwardzacze ale nie takie, które "aktywnie, chemicznie utwardzają" tylko takie, które tworzą twardą sprężystą warstwę na paznokciu, która chroni je przed uszkodzeniami. Obecnie używam odżywek Joko Cosmetics i mogę je polecić. Chwalę je za przystępną cenę i jakość, która nie ustępuje wysokopólkowcom. Takim utwardzaczem jest "Ceramiczny nano- utwardzacz".
|
|
|
|
|
#79 |
|
BAN stały
|
Jeżeli chodzi o faktyczne poprawienie wyrośniętej już płytki paznokcia to nie daję wiary w takie cuda. Jedyne w co wierzę to w substancje typu pantenolu, które nawilżają. I tu znów odżywka Joko - używam jej z powodzeniem od dłuższego czasu, która sprawia wrażenie odżywki z profesjonalnego salonu. Jest to maseczka odżywcza na noc. Taka jak na buzię - nakłada się ją a później zmywa. Paznokcie faktycznie wyglądają lepiej - może coś w tym jest....
Najważniejsze chyba jest żeby dobrać odpowiedni preparat do problemu swoich paznokci a nie sugerować się firmą bo pewnie każda firma ma odżywki lepsze i gorsze ;-) |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam Balsam do paznokci Herba Studio. Po prostu rewelka
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam Lovely odzywke z jedwabiem,na lamliwe paznokcie,z witaminami,filtrem uv ok6zł kosztuje nawet niezla.
Ma taki jakby bialawy odcien ale nie bialy ;P i dzieki temu paznokiec ladnie wyglada.
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie mozna kupic odżywki Killys? Wszystkie drogerie polikwidowali i zamienili na 'sklepy chińskie', zostały tylko Rossmany i hipermarkety :/
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Rimmel - 3 in 1 - Base, Top coat & Strengthener - Preparat 3 w 1
Odżywkę kupiłam , mając nadzieję, że da sobie radę z moimi paznokciami, które jak zawsze na wiosnę, stają się kruche, łamliwe i rozdwajające. I nie przeliczyłam się. Preparat, pomimo że w opakowaniu ma kolor fioletowy, to na paznokciach jest bezbarwny. Może być stosowany jako odżywka, baza wygładzająca pod lakier lub na lakier w celu utrwalenia i nadania połysku. Produkt spełnia wszystkie te zadania. Nie odpryskuje, dopiero po trzech dniach ściera się leciutko na końcach paznokci, a połysk traci dopiero podczas zmywania. Dzięki temu przedłuża trwałość lakieru nawet o trzy dni. Poza tym utwardza płytkę paznokcia i odżywia ją. Po dwutygodniowym stosowaniu na moich paznokciach widać dużą poprawę - nie rozdwajają się już i nie łamią tak często. Niestety preparat posiada również minusy. Jednym z nich jest zapach - zwykły „lakierowy” |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Polecam Barbra Pro używam z odżywki z krzemem, ale jest mnóstwo innych do wyboru. Kosztuje 13 zł a efekty są rewelacyjne, paznokcie są mocne i nie rozdwajają się. Zawsze miałam problemy z paznokciami, ale teraz naprawdę wyglądają zdrowo.
|
|
|
|
|
#85 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam odżywkę wzmacniającą z oriflame - taka różowawa i utwardzacz z joko. Nie byłam do niego przekonana - ale moja mama ma taki i w święta go użyłam, bo nie wzięłam nic swojego i bardzo mi się spodobał. Od paru dni jestem właścicielką swojego własnego
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
od miesiąca używam Wibo Funny Żel i mogę polecić, zarówno do skórek, jak i paznokci. mam twarde i przestały się rozdwajać. i normalnie długie!
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
łaa, ja zabuliłam 28 złoty za odzywkę KISS Ultra Fast Growth, przyspieszająca wzrost
jest cuuuudo ale droga niestety, ale sie opłaca
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Joko nie pomaga itp, może Mollon? Jest chyba całkiem niezły ^^
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Tania (3 zł) jest odżywka wibo z jedwabiem, moja pierwsza odzywka (nigdy nie uzywałam kupnych odzywek). Na razie nie wiedzę jakichs spektakularnych efektów, ale poczekam
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

a ile vzasu trzeba to wcierać itp? Po całym paznokciu? bo ja nie bardzo wiedizałam o co w nim chodzi, myślałam, że jakiś bubel (nie znałam firmy) i odstawiłam na półkę

Najdłuższy ma ponad 2mm
a co myslicie o Delia - Coral - Odżywka do paznokci rozdwajających się z ekstraktem z mirry?Uzywal ktos?

jest cuuuudo