![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Degażowanie, cieniowanie, grzywka.
Moje włosy są długości mniej więcej do łopatek, i są oklapnięte przy głowie i "napuszone" przy końcówkach. Planuję wycieniować włosy wokół twarzy, zrobić delikatną grzywke. Chcę żeby fryzura zyskała na lekkości. Czy mam poprosić fryzjerke o degażowanie ? Nie slyszałam dużo o tym zabiegu. Mogłybyście mi coś o tym napisać ? Czy nadaje się do cienkich włosów ?
Pomóżcie. Chodzi mniej więcej o coś takiego: Przy okazji, witam wszystkich, to mój pierwszy post ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: Degażowanie, cieniowanie, grzywka.
Degażowanie to inaczej przerzedzanie, czyli zmniejszanie objętości polega na "wycinaniu" pewnej partii włosów specjalnymi nożyczkami ząbkowanymi. A cieniowanie to właśnie to o co ći chodzi, czyli nadanie lekkości, ruchu... zdecydowanie poproś o cieniowanie, a najlepiej pokaż fryzurke fryzjerce, ona będzie wiedziała jakie techniki zastosować pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z asia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
jeśli dobra fryzjerka to sama się zorientuje czego potrzeba włosom. Mnie jeszcze nigdy bez degażowania nie wypuścili, zreszta sama podcinam grzywkę to też degażuje bo poprostu moje włoski lepiej wyglądają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Tak polecam degazowanie jesli twoje wlosy sa takie ciezkie i oklapniete
![]()
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
oklapnięte tak, ale cieżkie - nie...
więc będzie to cieniowanie ![]() ![]() dzieki wszystkim za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
![]()
Potrzebuje rady.Mam dlugie,geste ale cienkie wlosy siegające niemal do pasa(obecnie sciete sa niemal identycznie jak na ponizszej fotce Jessiki Simpson) ale taka prosta fryzura juz troche mi się znudziła i jako ze przepadam za lekką awangardą(ale nie chcialabym schodzic z dlugosci) myslalam o scieniowaniu ich po całości,mniej wiecej tak jak na drugim zdjeciu..Dodam że jestem posiadaczką kwadratowego ksztaltu twarzy a wlosy mam w kolorze bardzo jasnego blondu.
Cieniowac? ![]() z gory dziękuję za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cieniowanie po całości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Ta fryzurka jest super, sama myślę o takiej
![]() Dziewczyny, a moze macie podobne cięcie na głowie i wkleicie swoje fotki? bardzo bym była wdzięczna. Gore : jak najbardziej jestem ZA cieniowaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja bym pocieniowiala na twoim miejscu- nadasz wlosom lekkosci i zafundujesz sobie zmiane, czego my kobiety wiecznie potrzebujemy
![]() nie pozwol fryzjerce za mocno wystopniowac, bo pozniej wiecej z tym klopotow niz przyjemnosci ;/ 3mam kciuki za wizyte;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
@ Angel : niestety mam wlosy mocno falujace z tendencją do skrecania sie ale prostuje prostownica ceramiczna bo wole siebie w prostych i gladkich
@ Praline : jesl już zdecyduje sie na cieniowanie to pozwole mocniej wycieniowac jedynie wierzchnia warstwe wlosow,te spod spodu chcialabym zostawic dlugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
boska ta wycieniowana fryzurka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
|
Gore a nie boisz sie ze zniszczysz sobie wlosy tak prostujac stale.Moze dobrze jest ci w kreconych i tylko sobie tak wmawiasz,ze zle sie w nich czujesz
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]()
hej:P mam wlosy do ramion,jednak chcialabgym sie obciąć:P znaczy sie nie rtyle obciąć,ale pocieniować.bardzo mi zalezy,by nie stracily na długości,ale moja fryzurka potrzebuje odświezenia...powiewu świeżości:P macie moze jakies pomysly?? podobaja mi sie takie fryzurki ,pocieniowane na czubku głowy mocno,a normalne na dole...jezeli dysponujecie moje drogie jakimis zdjatkami takowych fryzurek to z calego serduszka ślicznie o nie proszę;D buuuziolki,apapap!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dot.: modne cięcie,cieniowanie:) szukam fryzurek:)
mnie się podoba coś takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Kilka propozycji ode mnie
![]() Najlepiej by było gdybyś pokazała swoje zdjęcie, wtedy łatwiej coś dobrać, np. jaka grzywka Ci pasuje i tym podobne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
może coś takiego?
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
hmm..no oto moje foto,ale chyba takie foto nie jest dobre do tych programow do dobierania fryzurki,prawda:P?? jakby co,to zrobie innne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Dot.: cieniowanie
Cytat:
![]() fryzurka swietna, acz trudna do ulozenia, wiem z autpsji ![]() prosze o wiecej podobnych fryzurek, bowiem wybieram sie do fryzjera scieniowac moje wloski na calej dlugosci, ale niestety jeszcze nie mam wizji JAK dokladnie to powinno wygladac ;| |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Maxymalne cieniowanie
Ostatnio cos mnie naszlo na eksperymenty z wlosami. Zeszlam z czarnego koloru (mialam go jakies 3 lata), co bylo juz powaznym krokiem, bo teraz moje wlosy sa po prostu RUDE!
![]() Teraz marzy mi sie fryzurka jak w temacie, a konkretnie chodzi mi o cos takiego: wieeele warstw o wlosach roznej dlugosci, zalezy mi na tym, by te najdluzsze siegaly w okolice ramion, a te krotkie kolo ucha. Swietnie to wyglada jesli wlosy sa nastroszone lub wyprostowane. Ich ilosc zmniejszy sie, wiec prostowania nie bedzie zbyt wiele, a beda lekkie i na pewno przyjemne w dotyku ![]() Czy taka fryzura jest jeszcze w ogole modna? Co o tym myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maxymalne cieniowanie
dla każdego co innego jest modnego,ale skoro już pytasz o cieniowanie...wg.mnie jest nadal modne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Taaaaak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie moje wlosy w chwili obecnej przypominaja siano
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Tez mi sie takie fryzurki podobaja jendnak do moich cienkich wloskow chyba sie nie nadaja
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a ja lsyszalam ze osoby kotre maja malo i cienkie wloski powinny cienowac aby nadac im hmm objetosci
![]() w usmie keidys caly czas cieniowalam wlosy a teraz staram sie je miec o rownej dlugosci
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Oooo wlasnie, mnie interesuje cos takiego jak ta druga fotka. Z ta roznica, ze te najkrotsze pasma powiny byc tak do ucha lub krocej...Po prostu max.obciete
![]() Mi sie juz znudzila tak rowna "szkolna" dlugosc i chce eksperymentow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.