Ostre cięcie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 21:37   #61
Medussaa
Raczkowanie

Dot.: Ostre cięcie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
mi bardzo nie odpowiada pora w jakiej puszczany jest ten program. zwykle wtedy nie mam czasu.

chciałabym, żeby któryś z nich dobrał się do moich włosów
Zawsze można obejrzeć powtórkę na tvn player polecam o dowolnej dla siebie porze

Powiem Ci,że ja chętnie pokusiłabym się na eksperyment koloryzacji u Tomasza z każdym jednym odcinkiem kiedy farbuje włosy to wychodzi idealny odcień
Medussaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 22:11   #62
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
bo prawda jest taka, że jak ktoś chce mieć długie włosy to ciężko o wyróżniającą się fryzurę.
No wiadomo, ale jakoś obawiałam się, że następnym razem to mi pół głowy wygolą.
Niemniej na farbowanie to bym się do nich wybrała. Przynajmniej w każdym odcinku super kolory dobierają.
Stary 2014-01-22, 09:23   #63
Medussaa
Raczkowanie

Z tych wszystkich salonów które do tej pory odwiedzili to jestem ciekawa jak radzi sobie hmm Bufolus.
Bardzo smutna historia właściciela i na dodatek całej tej żałości i współczucia nadał ten kotek w jego cóż mieszkaniu,a raczej pokoju.
Stary 2014-03-03, 13:43   #64
lapida
Wtajemniczenie

Odkopię wątek

ostatnio wciągło mnie oglądanie Ostrego Cięcia, oglądam na tvnplayerze

oglądałam kilka odcinków pod rząd i co rzuciło mi sie w oczy to to, że włascicielki albo są jak baranki, niemoty, co to ich własne pracownice rozstawiają po kątach, ale jak gestapowcy, którzy "wszystko wiedzą lepiej" (przykład: chemiczka z 20-letnim doświadczeniem nie potrafi podac numeru farby - i jeszcze się kłóci..).

Szczególnie zapadła mi w pamięć pannica, która nie potrafiła opowiedzieć o tym, co robi (włosy pod kątem poziomym :mdleje) ).

A tak dla rozluźnienia: odcinek z Legionowa, dwóch panów właścicieli - zauwazyłyscie, że na zakończenie i odwiedziny gwiazdy panowie kupili sobie nowe koszule, ale widocznie nie wiedzieli, że takie też trzeba prasować
nie pamiętam totalnie, co mówili, bo ciągle uwagę odwracały te niewyprasowane koszule z widocznymi śladami po złożeniu
Stary 2014-03-06, 19:16   #65
dzamatasi
Wtajemniczenie

Mnie również wciągnęło i tez oglądam na tvnplayer.

Program ogólnie fajny,ale jedynie co mi przeszkadza,że Ci styliści-profesjonaliści brzydko robią fryzury tym fryzjerką
Jakoś większości one nie passują a niby tacy znawcy
Stary 2014-03-08, 14:24   #66
Medussaa
Raczkowanie

Ja na bieżąco już 3 sezon
Stary 2014-03-08, 16:21   #67
lapida
Wtajemniczenie

tak, tak, dopiero pierwszy odcinek trzeciego był - jak uważacie? właścicielka zajmie sie w końcu salonem, czy jednak znowu zamknie się w domu?

i w ogóle - czemu ona się dziwi? salon prowadzony przez niedoświadczoną osobę, młodą, bez "fachu w ręku". I wielkie zdziwienie, że nie ma klientów..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 18:21   #68
NightwishLove
Zakorzenienie

Jeżeli kobitka, która ma się zając fryzjerkami jako kierowniczka będzie potrafiła to robić w należyty sposób - to myślę, że salon da radę. Chociaż ta ruda pulchna fryzjerka bardzo strachliwa Myślę, że w sumie jak chyba każdy salon z "Ostrego cięcia" dadzą sobie radę

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
NightwishLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 19:39   #69
Medussaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
tak, tak, dopiero pierwszy odcinek trzeciego był - jak uważacie? właścicielka zajmie sie w końcu salonem, czy jednak znowu zamknie się w domu?

i w ogóle - czemu ona się dziwi? salon prowadzony przez niedoświadczoną osobę, młodą, bez "fachu w ręku". I wielkie zdziwienie, że nie ma klientów..
Tomasz i Andrzej chyba dobitnie jej pokazali jak ważne jest by sama dopilnowała interesów swojego salonu,a nie powierzała to praktykantce.
Myślę,że kobita wydawała się w miarę rozsądna i nie będzie już popełniać z tym aż tyle błędów.
Stary 2014-03-17, 23:45   #70
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Na koloryzację u Tomasza, to sama bym się skusiła.
Co do fryzur.. z odc na odc mam wrażenie, że wszystkie są na jedno kopyto.
Stary 2014-03-18, 11:42   #71
lapida
Wtajemniczenie

Ja szczerze mówiąc, bałabym się oddać w ich ręce
po prostu wydają mi się bezkompromisowi, jak te fryzjerki siadają na ich fotele, nie wszystkie metamorfozy się podobają, opinie właścicielek fryzur są mówione często z fałszywym uśmiechem.

Bałabym się, ze oni powiedzą: 'tak ci będzie lepiej' i zetną tak, jak im się podoba
wiem, że pewnie idealnie dobiorą fryzurę do kształtu twarzy czy kolor do cery, ale zauważyłam, że oni preferują ścięcie na boba - ja lubię chodzić we włosach rozpuszczonych, ale czesto rano nie mam czasu układać tych włosów - wtedy związuję ję w konski ogon i wio, do pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 13:23   #72
elag26
Przyczajenie

Jeżeli chcesz wziąć udział w programie "Ostre cięcie" pisz na adres: gontarz.ela@gmail.com
elag26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 13:57   #73
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Medussaa Pokaż wiadomość
Powiem Ci,że ja chętnie pokusiłabym się na eksperyment koloryzacji u Tomasza z każdym jednym odcinkiem kiedy farbuje włosy to wychodzi idealny odcień

dokładnie, jak on to robi??

w ogóle dziewczyny jak ogladam ten serial, to mi się czasami mrozi krew w żyłach, ale niestety w większości salonów tak jest

pamiętacie odcinek, w którym 'modelka' chciala wyrównac kolor włosów, a 'fryzjerka' zaproponowała jej kąpiel rozjaśniającą- niestety odzwierciedla to poziom 'zawodu'wielu fryzjerów

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 19:16   #74
alkaxy
biegam dla Zabawy

Obejrzałam ostatni odcinek(na tvn player - s.3, odcinek 5) i jestem w szoku. Mam nadzieję, że to było wyreżyserowane, bo nie chce mi się wierzyć, że można być aż tak sfochowanym i nawet nie próbować tego ukryć przed kamerą. Zdziwił mnie też brak zgody na metamorfozę, przecież na pewno wiedziały do jakiego programu się zgłaszają, a to jest stały punkt. Musiały się domyślać, że nie będzie to dobrze odebrane.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 22:32   #75
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Obejrzałam ostatni odcinek(na tvn player - s.3, odcinek 5) i jestem w szoku. Mam nadzieję, że to było wyreżyserowane, bo nie chce mi się wierzyć, że można być aż tak sfochowanym i nawet nie próbować tego ukryć przed kamerą. Zdziwił mnie też brak zgody na metamorfozę, przecież na pewno wiedziały do jakiego programu się zgłaszają, a to jest stały punkt. Musiały się domyślać, że nie będzie to dobrze odebrane.
a nie rozumiem jednej rzeczy w tym braku zgody na metamorfozę. Mianowicie mogły powiedzieć, że sorry, boimy się bla bla bla i chociaż dla picu dać sobie końcówki wyrównać czy coś.. jesli już bały się poddać całkiem.

A jesli chodzi o farbowanie, to.. zabiłabym fryzjerkę, która tak załatwiła by mi bluzkę.. po to są ręczniki, po to są folie, żeby klientka wyszła czysta, a nie z plamami po farbie na ubraniu..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 17:03   #76
NightwishLove
Zakorzenienie

Też obejrzałam ten odcinek i jestem w szoku.
A to jak one wobec siebie postępują to śmiech na sali. I ten tekst na koniec "mam wszystko w d..pie". Ciekawa jestem czy szefowa je wywaliła czy nie. Dla mnie na nic innego nie zasługują. Tu niby wszystko już okej, pomagają sobie, a potem jedna drugą znowu obgaduje. O metamorfozie nie wspomnę, chociaż do tej pory wydawało mi się, że jest ona obowiązkowa. No i bluzka tej pani choreograf - a niech im wystawi rachunek za pralnię... Szefowa się nauczy, że trzeba mieć dobry, wykwalifikowany i przede wszystkim umiejący współpracować

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-04-06, 17:37   #77
dzamatasi
Wtajemniczenie

Dlaczego nigdzie nie ma odcinków z 3 sezonu
Stary 2014-04-15, 18:46   #78
sesese
Raczkowanie

Tez lubie ten program W kilka dni pochlonelam dwa sezony, mialam ochote na 3, a tu brak na tvn player. W necie znalazlam info,ze caly sezon wrzuca w polowie maja Czekam wiec z niecierpliwoscia
sesese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 19:19   #79
alkaxy
biegam dla Zabawy

Wrzucają na tvn player, sama tam oglądam. Niestety każdy odcinek wrzucają tylko na tydzień, więc trzeba oglądać na bieżąco.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 19:28   #80
sesese
Raczkowanie

Fajnie wiedziec, dzieki Szkoda, ze usuwaja, nie rozumiem dlaczego... Nie pozostaje mi nic innego jak zapodac sobie 6 odcinek 3 sezonu
sesese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 14:19   #81
dzamatasi
Wtajemniczenie

Właśnie obejrzałam 6 odcinek. Jezu co tej blondynce fryzjerce zrobili
Toż to sama krzywda, same wady się uwidoczniły. Bez kitu
Stary 2014-04-18, 18:16   #82
NightwishLove
Zakorzenienie

Mi się ta fryzura akurat podobała, może ze względu na to, że u mnie w mieście gdzie nie pójdę to fryzjerki - blondynki obcięte na jedno kopyto

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-04-19, 18:39   #83
urfeuszka
Raczkowanie

Po obejrzeniu 3 sezonów mam pewien problem, jak idę do fryzjera. Mam taką nadzieję, że fryzjer mi coś doradzi. Już nawet nie konkretną fryzurę, ale chociaż - robić grzywkę czy nie robić ? Na prosto czy na skos? A tu no jak Pani woli to obetnę ...
Odnośnie farbowania to samo - proszę sobie wybrać kolor ...
Chyba mam za duże wymagania Najgorsze jest to, że gdzie nie pójdę jest identycznie ...
Zakochaliśmy się w sobie mimo dzielących nas różnic, a gdy już to się stało, zrodziło się coś wyjątkowego i pięknego. Moim zdaniem w ten sposób kocha się tylko raz i dlatego każda nasza wspólna minuta jest na trwałe wyryta w mej pamięci. Nigdy nie zapomnę ani jednej chwili. 51/100 -2014
urfeuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-19, 21:53   #84
dzamatasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez urfeuszka Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu 3 sezonów mam pewien problem, jak idę do fryzjera. Mam taką nadzieję, że fryzjer mi coś doradzi. Już nawet nie konkretną fryzurę, ale chociaż - robić grzywkę czy nie robić ? Na prosto czy na skos? A tu no jak Pani woli to obetnę ...
Odnośnie farbowania to samo - proszę sobie wybrać kolor ...
Chyba mam za duże wymagania Najgorsze jest to, że gdzie nie pójdę jest identycznie ...
Moze wybierasz zlych fryzjerow.. warto wybrac sie do lepszych(drozszych)?
Mnie sie nigdy taka sytuacja nie zdarzyla,zawsze pomagaja,dobieraja i odradzaja fryzure jaka sobie upatrzylam oraz kolor.
Stary 2014-04-20, 08:10   #85
NightwishLove
Zakorzenienie

A ja mam podobnie jak urfeuszka. Ma dużo racji... W mniejszych miastach, ale nie tylko, trudno znaleźć dobrego fryzjera, który doradzi Ci kolor, fryzurę...
Pamiętam jak przed studniówką chciałam ściąć trochę włosy i zrobić pasemka blond i czarne, mieszkam w mieście gdzie jest około 50 tyś mieszkańców... Od jednej fryzjerki usłyszałam - to niech Pani kupi farbę... Zatkało mnie... Poszłam do drugiej - poprosiłam o lekko wycieniowane włosy i jasne pasemka, ale żeby ich nie było za dużo... Z włosów do łokci zrobiły mi się włosy do ramion, a pasemka wyglądały jakbym była blondynką z ciemnymi pasemkami... porażka...
Od tamtej pory nie chodzę do fryzjerów, teraz głównie dlatego że postanowiłam zapuszczać włosy

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-04-20, 09:53   #86
urfeuszka
Raczkowanie

Niestety wyprobowałam wszystkich fryzjerów w moim mieście dzamatasi. I tych tańszych i tych droższych. Szczerze mówiąc to oprócz ceny nie zauważyłam żadnej róznicy między nimi. A salonów fryzjerskich w moim mieście jest koło 10-12. W końcu skończyło się na tym, że fryzura jest mega prosta - na tyle że włosy podcina i maluje mi moja 16letnia siostra I szczerze mówiąc robi to lepiej niż niektóre fryzjerki u których byłam
Zakochaliśmy się w sobie mimo dzielących nas różnic, a gdy już to się stało, zrodziło się coś wyjątkowego i pięknego. Moim zdaniem w ten sposób kocha się tylko raz i dlatego każda nasza wspólna minuta jest na trwałe wyryta w mej pamięci. Nigdy nie zapomnę ani jednej chwili. 51/100 -2014
Stary 2014-04-25, 20:55   #87
lapida
Wtajemniczenie

dziewczyny, a co powiecie o ostatnim odcinku?
jak podobała wam się końcowa fryzura Mariety Żukowskiej?
bo wg mnie to słaba ta fryzura była - bardziej dla dziewczynki do sukienki komunijnej, a nie na wyjście...
Stary 2014-04-26, 08:48   #88
Bea_91
Zadomowienie

Akurat oglądałam ten odcinek w Tv i niestety to wyglądało jak kok weselny
:p
Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-27, 19:54   #89
urfeuszka
Raczkowanie

Mi tam tylko welonu brakowało

A o wiele bardziej podobała mi się wcześniejsza fryzura tej ciemnej fryzjerki (Marty?) niż po ich ingerencjach.
Stary 2014-04-28, 12:44   #90
pati0090
Zakorzenienie

odcinek z Hyży; zrobili z chłopaka gwiazdę disco polo. Tragedia.
Ona też nie zbyt widać było po niej zadowolona

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości