Zmieniamy oponki z zimowych na letnie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 13:59   #61
nextPage
Rozeznanie

Dot.: Zmieniamy oponki z zimowych na letnie

Cytat:
Napisane przez ladyasia Pokaż wiadomość
Smarowałam się cały czas balsamami, ale nie wiele dawały, a jak znalazłam w miarę dobry to już się lato kończyło... Teraz całą zimę smarowałam i w tej chwili są zupełnie niewidoczne, mogłabym zaraz bikini zakładać no ale zobaczymy jakie będą jak schudnę Ale co najważniejsze - w tym roku nie zrobiły mi się żadne nowe, więc buraczanych nie będzie, pewnie będą lekko czerwone, ale to już zdzierżę i będę nosiła krótsze rzeczy
Możesz powiedzieć co to za balsam, którym się przez zimę smarowałaś? Też niestety mam tendencję do rozstępów, a wiadomo jak ciężka jest walka z tym dziadostwem..
nextPage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 15:47   #62
Naamaha
Raczkowanie

ladyasia- oj tak, rozstępy potrafią dać w kość ale dobrze, że się już ich pozbyłaś- jak będziesz w miarę wolno i systematycznie chudnąć to nie powinny się pojawić następne
Znam ten ból gotowania się w lecie w długich spodniach...ja dodatkowo noszę bluzy lub, jak jest bardzo ciepło, tylko bluzki z długim rękawem- ludzie dziwnie się patrzą zawsze, ale ja już się przyzwyczaiłam (lubię) ciepło)

Z ''wspomagaczy odchudzania'' osobiście mogę polecić jeszcze:
1. Wszystkim znaną i lubianą czerwoną herbatkę
2. Herbatę Yerba Mate
3. Ananasa (ma podobne działanie do grejpfruta)
4. Majeranek (wspomaga trawienie)
5. Karczochy (również podobne działanie do grejpfruta )
6. Migdały (leczą niestrawności i zgagę, i są świetnymi zapychaczami)
7. Jabłka! (bardzo niedoceniane przez ludzi, są niezwykle zdrowe i idealne jako przekąska, bo hamują głód)

I z grejpfrutem ostrożnie! Nie polecam jedzenie go samego lecz wyciśnięcie i picie przez rurkę, gdyż kwas w nim zawarty powoduje nadwrażliwość zębów, niszczenie szkliwa i odsłonięcie szyjek zębów. Moja mama przez jedzenie grejpfrutów nabawiła się tych dolegliwości.

veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny
www.facebook.com/groups/healthomania/

Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! Masz wybór. Go vegan!
http://empatia.pl/str.php?dz=117
Naamaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 16:19   #63
MARTUSIA581
Przyczajenie

Tak, drugie zdjęcie przedstawia moją osobę. Moja waga jest dość burzliwa waha się od 45-48kg zależy jak wyglądają moje dni, czy ćwiczę często, a mam 155cm wzrostu. Na szczęście udało mi się powstrzymać mój apetyt wieczorem, także po powrocie z pracy nie ruszam już nic. W walce z cellulitem pomaga też picie dużej ilości wody z cytryną-sprawdzone na sobie
MARTUSIA581 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 19:14   #64
aza3994
Zakorzenienie

hej Dziewczyny coś mi motywacja opadła, jakoś słabo się trzymam... nie wiem co się ze mną dzieje... ale dzis koleżanka powiedziała, że schudłam i to widać, byłam przeszczęśliwa

jutro zrobię sobie dzień oczyszczający z Allevo, muszę mieć jakiś szok, żeby potem się trzymać...
w czwartek idę z TŻ na koncert dżemu a w sobotę jego urodzinki, impreza mam nadzieję, ze nie skuszę się na nic złego :P

a co do pomocy w odchudzaniu, ja piję czerwoną herbatkę z grejfrutem, ziółka mnicha na odchudzanie ( skład jest ok, zioła wspomagające trawienie, bo ogólnie nie ufam takim specyfikom) i dużo wody

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 20:09   #65
monisia230186
Raczkowanie

Hej dziewczeta!!
Nie wiem czy pisalam o moim problemie z wlosami. Zbadalam sie i mam silna anemie stad takie straszne wypadanie wlosow... Lekarz zabronil mi stosowac jakakolwiek diete. Dal mnustwo tabletek i mam sie kurowac. Takze ja z moja dieta zerwalam bo tylko na zle mi to wyszlo. Dziewczyny uwazajcie na siebie, bo nie warto narazac zdrowie dla szbszego efektu... Od dzis zaczelam 6 weidera i godzinka steperku z ciezarkami. Mam nadzieje ze to mi da dobre efekty. Przed wyjazdem do Polski mialam dosc skapa dietke i balam sie ze mi wroca zgubione kg, ale jest ok. takze do mojej wymarzonej wagi zostaly 3 kg. Musze to wypocic cwiczeniami.Tylko wez i wez... Hehe Trzymajcie sie Kochane!!
monisia230186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 21:24   #66
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nextPage Pokaż wiadomość
Możesz powiedzieć co to za balsam, którym się przez zimę smarowałaś? Też niestety mam tendencję do rozstępów, a wiadomo jak ciężka jest walka z tym dziadostwem..
smarowałam tak od połowy sierpnia: Perfecta Extra slim - serum przeciw rozstępom (takie zielone). Kosztuje ok. 12 zł a działa na mnie super Smarowałam większość czasu 2 razy dziennie, czasami 3, czasami raz...
Potem kupiłam sobie Bio Oil, ale chyba nie jest warty swojej ceny. Trudno mi powiedzieć bo w pewnym momencie smarowałam tymi dwoma na zmianę, ale żaden hit. Tylko tyle że ciekawie pachnie, ale zużywa się tego dużo i szału nie ma W tej chwili smaruję czymś co właśnie na wizażu odkryłam - większość zachwalała w jakimś wątku Mianowicie "Ava laboratorium - krem na rozstępy i blizny" w cenie ok. 35zł - bardzo ciężko dostępny jest, ja kupiłam na merlin.pl z darmową dostawą wiem też że są w "Apteka Dbam o zdrowie" - można zamówić na ich stronie, a odebrać w dowolnie wybranej aptece na razie jestem zadowolona, ale też szału jeszcze nie ma, pisze że dla uzyskania najlepszych efektów stosować przez 56 dni (2 opakowania). Także na razie plan jest taki, że wysmaruję to opakowanie Ava co jakiś czas smarując Bio Oilem, a jak mi się skończy to wracam do Perfecty

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Naamaha Pokaż wiadomość
ludzie dziwnie się patrzą zawsze, ale ja już się przyzwyczaiłam

3. Ananasa (ma podobne działanie do grejpfruta)

I z grejpfrutem ostrożnie! Nie polecam jedzenie go samego lecz wyciśnięcie i picie przez rurkę, gdyż kwas w nim zawarty powoduje nadwrażliwość zębów, niszczenie szkliwa i odsłonięcie szyjek zębów. Moja mama przez jedzenie grejpfrutów nabawiła się tych dolegliwości.
ajaj, a ja mam zęby takie kiepskie... Teraz jak byłam w Polsce to miałam 5 sztuk plombowanych muszę serio uważać... może taki sok nawet lepiej będzie smakował? Próbowałam dzisiaj, ale dałam radę tylko pół zjeść, bo takie to niedobre

a tak w ogóle to też jestem wegetarianką

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aza3994 Pokaż wiadomość
coś mi motywacja opadła, jakoś słabo się trzymam...

jutro zrobię sobie dzień oczyszczający z Allevo
no wieeeeeeesz? akurat jak ja wróciłam na drogę zmotywowanej osoby.... 7 km dzisiaj przeszłam, piję wodę jak szalona - chyba nawet wypiłam te 2 litry dzisiaj! Co się nie zdaża :/
Poradzę Ci tak, przymierz jakieś letnie spodnie/spodenki/sukienkę/bikini szczena ci tak opadnie, że jutro już nic nie będziesz chciała zjeść xDDD (wiem po sobie )

a to Allevo często stosujesz? reklamy nęcą, zastanawiam się czy to działa i jest warte pieniędzy

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monisia230186 Pokaż wiadomość
Zbadalam sie i mam silna anemie stad takie straszne wypadanie wlosow...

takze do mojej wymarzonej wagi zostaly 3 kg.
o matko, to faktycznie dbaj o siebie! :O
ale gratulacje, TYLKO 3 kg no fantastycznie
ja po Wielkanocy nie przytyłam, za to po przyjeździe tutaj tak. Nie ma to jak zajadanie smutku, że się nie jest w Polsce... Wczoraj wróciłam do wagi sprzed jakiejkolwiek diety (!!!) więc wszystko na marne, ale przy nadziei trzyma mnie fakt, że bez diety to już bym pewnie miała z 5 kg więcej! ;D
ladyasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 21:30   #67
jabluuuszko
Rozeznanie

Widzę że uda są nie tylko moją zmorą.. znacie jakies sprawdzone ćwiczenia na te nasze udka?

Ja jutro zamierzam udać się na poranny jogging Mam nadzieje że zaden śnieg mnie nie zaskoczy, a wrecz przeciwnie przywita cuuudowne słonce
Stary 2013-04-09, 21:33   #68
ladyasia
Raczkowanie

sprawdzone to za dużo powiedziane, bo nigdy mi się nie udało utrzymać chęci i motywacji przez jakiś dłuższy czas ale mam taki zestaw ćwiczeń, który naprawdę daje wycisk, robi się go jakieś pół godziny
Jest to "Killer buns and thighs" Jillian Michaels. Na youtube nigdzie nie ma pełnej wersji, ale na pewno znajdziesz jakiś link do torrenta Jak sama nazwa wskazuje, "zabija" pupę i uda

... jak tylko mi się znów będzie chciało, to zacznę to ćwiczyć ale wycisk jest niemiłosierny.
Stary 2013-04-09, 23:11   #69
jabluuuszko
Rozeznanie

Sciągne i popatrze :P Obawiam się jednak, że i w moim przypadku będzi to chwilowe.. nie umiem ćwiczyć w domu. Jedyne do czego jestem w stanie się przyzwyczaić, to codziennie robienie 8minute legs z Panem w obcisłych spodenkach

Mam nadzieję, że zacznę regularnie biegać i to da mi zamierzone efekty.
Stary 2013-04-10, 08:17   #70
Mysia 19
Raczkowanie

Monisia to uważaj na siebie! Zdrowie zawsze najważniejsze!
Aza takie komentarze potrafią poprawić humor
Brawo że widać efekty!
Jabluuuszko ja też nie potrafię ćwiczyć w domku
jedyne co robię w domu to kręcenie hh, a już widzę efekty
a nie masz możliwości chodzić na siłownię?
tam napewno będą efekty...
a dziś biegałaś?
ja wczoraj wieczorem nażarłam się chipsów a potem dla złamania smaku 2 łyżeczki nutelli
mężuś mnie skusił a ja nie potrafiłam powiedzieć nie
ale na szczęście na wadze nie ma dziś wzrostu

[B]66 kg
Mysia 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 08:51   #71
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia 19 Pokaż wiadomość
a nie masz możliwości chodzić na siłownię?
tam na pewno będą efekty...

łuhuu u mnie dzisiaj -0,5!

a co do siłowni, to ostrożnie, ja w zeszłym roku sobie taką "masę" wypracowałam, że wyglądałam jak napakowany chłopak masakra xD
Stary 2013-04-10, 08:55   #72
Mysia 19
Raczkowanie

Cytat:
łuhuu u mnie dzisiaj -0,5!

a co do siłowni, to ostrożnie, ja w zeszłym roku sobie taką "masę" wypracowałam, że wyglądałam jak napakowany chłopak masakra xD
GRATULACJE!!!!!:jup i:

[B]66 kg
Stary 2013-04-10, 09:31   #73
jabluuuszko
Rozeznanie

Moim dużym problemem jest to, że mam sportową sylwetkę, po tatusiu :P Więc moje uda, przy minimalnym obciążeniu stają się ogromne no. Mam normalnie mięśnie jak u faceta. Dlatego jak chodziłam na siłownie, to w większej mierzy korzystałam z bieżni, więc teraz pogoda robi się coraz lepsza więc nie ma sensu płacić na siłownie, jak to samo mam na polu, za darmo

Dziś nie poszłam biegać, idę jutro. Muszę przywieź adidasy od TŻ, bo dziś nie miałam w czym biegać

I w ogole moje BingoSpa jeszcze nie dotarło i zaczynam się wkurzać delikatnie.. ileż można czekać!
Stary 2013-04-10, 09:36   #74
Mysia 19
Raczkowanie

Jabluuuszko no to rzeczywiście głupotą byłoby chodzenie na siłownię

[B]66 kg
Stary 2013-04-10, 09:37   #75
jabluuuszko
Rozeznanie

Dokładnie Mysia. Boje się tylko trochę o stawy, u mnie w okolicy brak parku więc czeka mnie bieganie po asfalcie. No ale czego się nie robi żeby być piękną
Stary 2013-04-10, 12:18   #76
Katie97
Raczkowanie

Zawsze można skorzystać z basenu zamiast biegać, jeżeli się boimy o stawy Mój znajomy miał jakieś tam problemy że nie mógl zginać potem nóg, a jak zginał to mu coś w kolanach chrupało... Lekarz mu kazał brać jakieś leki i galaretki jeść bo tam jest żelatyna czy coś Ale jeżeli ma się dobre, porządne adidasy to nawet asfalt nie jest straszny
Aproposik ćwiczonek na uda...
Moim najgorszym problem jest ich wewnętrzna część, mam takie bułeczki jakieś, cellulit mi sie zbiera straszny i już w tak młodym wieku stosuję różne ujędrniacze i specyfiki przeciwcellulitowe. Dobra do rzeczy na wew. część ud dobre jest następujące ćwiczonko:
Połóż się na plecach, między nogi w kolanach włóż sobie jakąś piłkę (ja wkładałam do koszykówki bo mam pod ręką ) i z całej siły ją ściskaj kolanami, tak przez np. 10 sekund, przerwa ok. 5 sekund i następne 10 sekund ściskania. Z Czasem można dłużej ściskać, podobno daje świetne rezultaty ale ja stosuje dopiero 3 dzień
Jeszcze jest takie jedno:
Połóż się na plecach, nogi unieś wyprostowane w kolanach pod kątem prostym do tułowia i rozchylaj maksymalnie jak możesz i przyciągaj z powrotem. Podczas tego przyciągania pracują mięśnie wewnętrzne Myślę że przy tych ćwiczonkach + odpowiedniej diecie bogatej w błonnik można całkiem szybko osiągnąć fajne efekty. Tylko trzeba cierpliwości i systematyczności A jak dołożymy basen do tego to juz w ogóle Powodzonka i trzymam za Was kciuki
Katie97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:51   #77
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jabluuuszko Pokaż wiadomość
jak to samo mam na polu, za darmo
Jabluuuszko uwielbiam Wasze krakowskie "na polu" od razu poprawiłaś mi humor

Cytat:
Napisane przez Katie97 Pokaż wiadomość

Połóż się na plecach, między nogi w kolanach włóż sobie jakąś piłkę ( i z całej siły ją ściskaj kolanami
:
ooo dzięki za to ćwiczenie, ja mam taką specjalną piłkę z Tk Maxx która jest do ćwiczenia brzucha i tamtych okolic, łącznie z plecami - na pewno dzisiaj spróbuję ją pouciskać

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

odrobina motywacji

PS. zobaczcie jakie ta większa ma powykręcane kości u dołu nóg! ałć
Stary 2013-04-10, 15:29   #78
Naamaha
Raczkowanie

monisia230186- też miałam kiedyś silną anemię. Brałam tylko specjalne żelazo (do ssania o smaku czekoladowym ) i urozmaiciłam dietę. Witaminy w tabletkach i tak się nie przyswajają, gdyż nie mają nośników odpowiednich. Lepiej zacząć się zdrowej odżywiać, jeść dużo owoców i warzyw, pić yerbę mate (zawiera niemal wszystkie witaminy potrzebne do podtrzymania życia ), ew. kupić piegrzę (chociaż do tanich nie należy).
Takim sposobem wyleczyłam się z anemii w ciągu 6 tygodni

aza- to gratuluję widocznych już efektów Zawsze to odrobina motywacji kiedy ktoś widzi efekty naszych starań. Też mnie ciekawi to Allevo, bo reklama, trzeba przyznać, kusząca :P Zastanawiałam się nad kupnem shake'a czekoladowego, piłaś go może?

ladyasia- zazdroszczę tego -0,5 kg Niby nie dużo, ale u mnie waga ciągle się waha od 56 kg do 56,2 kg O.o
A te zdjęcia są bardzo ciekawe. Widać jak kości nóg są cieńsze i wręcz powykrzywiane. Tylko albo mnie się wydaje, albo ta grubsza ma chudsze łydki

Stary 2013-04-10, 15:35   #79
aza3994
Zakorzenienie

hej Dziewczyny
nie zrobiłam tego dnia z Allevo, bo nie dałam rady. to jest okropne !!! po prostu nie do wypicia... na śnaidanie zrobiłam czekoladowego shake, wypiłam z 3 łyki, więcej nie dałam rady. Zrezygnowałam, potem koło 12 zjadłam kanapkę z serem zółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem i koło 16 smażoną pierś z indyka z surówką.
Asia, staram sie,własnie tak sobie pomyślałam o wyjazdach, bikini i swoim brzuchu :P i się przeraziłam i już dietkuję ostatnio w nagrodękupiłam sobie taką bieliznę... teraz jeszcze muszę sie do niej dopracować

Monisia, właśnie to jest złe w odchudzaniu - można wpaść w chorobę... teraz lecz się, jedz zdrowo dużo warzyw owoców wszystkiego Na anemię dobry jest sok z pokrzywy - moja babcia zawsze robiła - zrywa się pokrzywę (liście) w kwietniu albo maju (zanim przekwitną) i przemiela się w sokowirówce. Powstały sok piłam ok pół szklanki dziennie, moze troszeczkęwięcej. jest dobry na krew, ogólnie na urodę...
i jeszcze sok z buraków- najlepszy lek - z podłużnych buraków i jablka zrobić sok. Moja koleżanka miała zaawansowaną anemię, piła codziennie 2 szklanki przez 2 tygodnie - po tym czasie jej wyniki były idealne, lekarze byli w szoku.

ja dzisiaj trochę poćwiczę, zrobię rozgrzewkę, pupę i abs z Mel. jeśli zdążę to jeszcze brzuchol

3/2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 16:05   #80
Naamaha
Raczkowanie

Czyli jednak to Allevo naprawdę jest ohydne :P
Ja z takich wspomagaczy odchudzania to używam SlimFiguraDieta z Herbapolu (co jakiś czas, jako przekąska- jest w formie takiego al'a kisielu) i herbatkę ''Sposób na Figurę'' z Herbaven (w Rossmannie kupiłam, ma bardzo fajny skład )

A o soku z pokrzywy też słyszałam, że jest świetny
Dzisiaj chyba znowu zacznę 1 miesięczną kurację herbatką z pokrzywy.

Sok z buraków jest też super do oczyszczania organizmu, ale nie mogą go pić osoby mające problemy z żołądkiem.

Stary 2013-04-10, 16:22   #81
nextPage
Rozeznanie

Cytat:
smarowałam tak od połowy sierpnia: Perfecta Extra slim - serum przeciw rozstępom (takie zielone). Kosztuje ok. 12 zł a działa na mnie super Smarowałam większość czasu 2 razy dziennie, czasami 3, czasami raz...
Potem kupiłam sobie Bio Oil, ale chyba nie jest warty swojej ceny. Trudno mi powiedzieć bo w pewnym momencie smarowałam tymi dwoma na zmianę, ale żaden hit. Tylko tyle że ciekawie pachnie, ale zużywa się tego dużo i szału nie ma W tej chwili smaruję czymś co właśnie na wizażu odkryłam - większość zachwalała w jakimś wątku Mianowicie "Ava laboratorium - krem na rozstępy i blizny" w cenie ok. 35zł - bardzo ciężko dostępny jest, ja kupiłam na merlin.pl z darmową dostawą wiem też że są w "Apteka Dbam o zdrowie" - można zamówić na ich stronie, a odebrać w dowolnie wybranej aptece na razie jestem zadowolona, ale też szału jeszcze nie ma, pisze że dla uzyskania najlepszych efektów stosować przez 56 dni (2 opakowania). Także na razie plan jest taki, że wysmaruję to opakowanie Ava co jakiś czas smarując Bio Oilem, a jak mi się skończy to wracam do Perfecty
Dzięki, bardzo przydatna wypowiedź Ja ze swojej strony mogę polecić balsam z Bielendy, Sexy Mama, Skuteczna kuracja przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży i po porodzie, cena w Rossmannie to niecałe 19zł
nextPage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 16:58   #82
aza3994
Zakorzenienie

ja od tygodnia piję pokrzywę oprócz diety dbam o siebie na wiosnę, łykam skrzyp i witaminki, piję dużo herbaty, wody, dbam o włosy, skórę i paznokcie, zawsze smaruję ciało balsamem już widzę pierwsze efekty

3/2017
Stary 2013-04-10, 17:08   #83
Naamaha
Raczkowanie

Zamiast łykania skrzypu polecam herbatkę krzemionkową Jest to mieszanka ziół (ziele skrzypu, poziewnika, owsa, kłącze perzu, liść miodunki i pokrzywy). Wystarczy ją pić raz dziennie. Ostatnio robiłam sobie kurację tą właśnie herbatką i naprawdę działa Najbardziej zależało mi na ''upiększeniu'' włosów, bo mam na ich punkcie bzika, ale zauważyłam również polepszenie stanu cery, paznokci i samopoczucia.

Mam do Was małe pytanko (troszkę offtop, bo nie związane z odchudzaniem )- w związku z tym, iż niedługo stanę się ''szczęśliwą'' posiadaczką aparatu na zęby, chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was go posiadała? Czy to prawda, że przez pierwsze dni bardzo bolą zęby?

Stary 2013-04-10, 17:10   #84
Katie97
Raczkowanie

Cytat:
ja od tygodnia piję pokrzywę oprócz diety dbam o siebie na wiosnę, łykam skrzyp i witaminki, piję dużo herbaty, wody, dbam o włosy, skórę i paznokcie, zawsze smaruję ciało balsamem już widzę pierwsze efekty
Aza, ja podobnie jak ty zaczęłam dbać o wszystko Olejek rycynowy stosuję od miesiąca na włosy, od 2 miesięcy na rzęsy. Od niedawna też paznokcie sobie moczę i nacieram oliwą z oliwek no i rezultaty od razu! Balsam obowiązkowo
Katie97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 17:19   #85
aza3994
Zakorzenienie

na razie wybiorę te tabletki, a potem zacznę pić tą herbatkę, już na razie nie dałabym rady :P bo obowiązkowo codziennie piję czerwoną, zieloną, pokrzywę, bratek + butla wody, więc już więcej nie dam rady :P

co do aparatu, ja posiadałam nosiłam go przez 2 lata, rzeczywiście, na początku zęby trochę bolą, pierwsze 3-4 dni, ale warto się przemęczyć. potem już nic nie czujesz, niestety jedzonko, zwłaszcza ziarna, orzechy wchodzą w ten aparat, więc trzeba cały czas się kontrolować. Ale jakie efekty teraz wszyscy mówią mi, że mam niesamowity hollywoodzki uśmiech chociaż nadal noszęna noc taki aparacik, który utrzymuje zęby w takim stanie...

Katie też stosuję rycynowy, ale tylko na brwi i rzęsy i niestety zapomina mi się czasem... a na włosy jak stosujesZ? tylko końcówki? nie tłuszczą Ci się? są jakieś efekty?

3/2017
Stary 2013-04-10, 17:30   #86
Naamaha
Raczkowanie

A to te kilka dni jakoś wytrzymam Hollywoodzkiego uśmiechu niestety nigdy mieć nie będę, bo z natury mam żółtawą kość zębów. Ale może wreszcie bez obaw będę mogła się uśmiechać
Też stosowałam olejek rycynowy- jak miałam krótsze włosy- wcierałam go w skalp i całe włosy. Uratował mnie od zwariowania po tym jak ścięłam włosy do ramion i mocno wycieniowałam z grzywką na bok...nigdy więcej
Rosły mi po nim jak na drożdżach ok. 3 cm na miesiąc, były gładziutkie i takie...milusie w dotyku
Teraz również stosuję, ale w połączeniu z innym olejem

Stary 2013-04-10, 17:50   #87
aza3994
Zakorzenienie

może za miesiac, jak zaczną mi się wakacje (najdłuższe ) to powcieram, będę miała więcej czasu, regularnie będę mogła to robić ja mam w sumie długie włosy, ostatnio ścinałam w styczniu i myślę, ze z 5 cm urosły... pójdę do fryzjera po maturze, a potem wezmę się za olejowanie, bo za dużo dobrych opinii słyszałam, żeby nie spróbować :P

ja kiedyś miałam też żółtawą kość, ale po zdjęciu aparatu byłam na wybielaniu zębów u dentysty i były niesamowite efekty, którze trzymają się już 2 lata tak naprawdę tylko dbam o nie zawsze - mycie zębów jak najczęściej dobrą pastą

3/2017
Stary 2013-04-10, 18:27   #88
Naamaha
Raczkowanie

Ja wybielać nie mogę, bo mam bardzo wrażliwe zęby- niedawno byłam na zdjęciu kamienia (w ramach przygotowania do aparatu). Pani mi wyszlifowała, potem robiła jakąś różową pastą i taką śmieszną malutką szczoteczką polerowała i na koniec nałożyła specjalną piankę przeciw nadwrażliwości i co? Na drugi dzień ledwo zjadłam sałatkę z sosem mojej roboty (na bazie oleju i octu) :c Do tej pory mnie zęby bolą kiedy pije coś ciepłego lub w temp. pokojowej ; /

Dzisiaj musiałam z sałatki na kolacje zrezygnować i nie widziałam za bardzo co mam zjeść. Skończyło się na miseczce jogurtu naturalnego z otrębami i piegrzą, 2 kromkach chlebka chrupkiego Fit z biedronki (jedna z serkiem białym i dżemem porzeczkowym, druga z masłem orzechowym) i 3 rzodkiewkach.
Wydaje mi się, że zjadłam za dużo jak na kolacje.

Stary 2013-04-10, 18:36   #89
ladyasia
Raczkowanie

Cytat:
hej Dziewczyny
nie zrobiłam tego dnia z Allevo, bo nie dałam rady. to jest okropne !!! po prostu nie do wypicia...
pamiętam jak byłam w przedszkolu to moja mama piła coś co się nazywało Cambridge. Piła to dobrze z rok czy dłużej, już panie które to sprzedawały nas znały itp, więc musiało być długo... No ale nic to nie dawało, a śmierdziało niemiłosiernie, nadal pamiętam ten zapach!

Cytat:
Napisane przez nextPage Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony mogę polecić balsam z Bielendy, Sexy Mama, Skuteczna kuracja przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży i po porodzie
ooo to jak na lato coś mi się zaczerwieni (odpukać... hahahaah) i moje nie dadzą rady to wypróbuję
Stary 2013-04-10, 18:47   #90
aza3994
Zakorzenienie

oo współczuję wrażliwych ząbków.. to rzeczywiście, wybielanie odpada... ja mam bardzo mocne, a i tak 2 dni po zabiegu je lekko czułam.

moja mama też kiedyś kupiła cambridge, ale było to tak niesmaczne i śmierdziało, ze nie wyjadła tego nawet :P więc allevo to jest rzecz podobna...

3/2017
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości