moje różowe wesele - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 10:35   #61
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: moje różowe wesele

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Takie rzeczy się wyjmuje.
No patrz, niemożliwe

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:36   #62
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Jak można kłaść na grobach kwiaty z własnego ślubu???
W niektórych regionach Polski jest zwyczaj, że kwiaty zawozi się po weselu na groby bliskich zmarłych (rodzice, babcie, dziadkowie). Mnie też to zdziwiło, ale tak już jest, jeśli się dłużej zastanowisz to nawet piękna tradycja

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:39   #63
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No patrz, niemożliwe
Ten sarkazm był naprawdę potrzebny.

Nie ma co wyśmiewać rzeczy, z którymi się spotykamy po raz pierwszy i są przez to dla nas dziwne, bo nie jesteśmy do nich przyzwyczajeni.
Stary 2013-04-07, 10:41   #64
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Ten sarkazm był naprawdę potrzebny.

Nie ma co wyśmiewać rzeczy, z którymi się spotykamy po raz pierwszy i są przez to dla nas dziwne, bo nie jesteśmy do nich przyzwyczajeni.
Może z Twojej strony sarkazm, z mojej żartobliwe skomentowanie pytania Mati. Dla mnie koniec wyjaśnień.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-04-07, 10:43   #65
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Może z Twojej strony sarkazm, z mojej żartobliwe skomentowanie pytania Mati. Dla mnie koniec wyjaśnień.
Wywracanie oczami kojarzy mi się z lekceważeniem, więc tak to odebrałam.
Stary 2013-04-07, 10:47   #66
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Wywracanie oczami kojarzy mi się z lekceważeniem, więc tak to odebrałam.
a ta emotka => na końcu postu znaczyła, że moja odp nie jest na serio. Więc info o wyjmowaniu bilecików było zbędne, bo dla mnie to oczywiste. Wbrew pozorom mam trochę rozumu.

Stary 2013-04-07, 10:55   #67
cukraktywna
Zadomowienie

Co jest dziwnego w kolorze przewodnim? o_O
To jeden z praktyczniejszych i tańszych (tak, tańszych!) sposobów żeby wesele wyglądało ładnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 11:00   #68
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Co jest dziwnego w kolorze przewodnim? o_O
To jeden z praktyczniejszych i tańszych (tak, tańszych!) sposobów żeby wesele wyglądało ładnie.
No ale nie rozumiem posta autorki- czy było zaznaczone, że to kolor przewodni tylko dla Młodej pary Bo z postu wynika, że kolor przewodni wesela, a autorka ma pretensje, że pare dziewczyn miało różowe sukienki.

Stary 2013-04-07, 11:03   #69
cukraktywna
Zadomowienie

No to akurat dziwne... Przeglądam sporo relacji z zachodnich ślubów na różnych blogach z weselnymi inspiracjami i powiem Wam, że tam jak jest jakiś kolor/styl przewodni, to wszyscy się do niego stosują.
Nawet jeśli miały jasnoróżowe sukienki, to chyba i tak niepodobne do sukni młodej? Przecież goście zakładają zwykle koktajlowe/wieczorowe suknie, a suknia młodej jest raczej balowa (do ziemi, z tiulu lub błyszczącej materii, same przecież wiecie)

Stary 2013-04-07, 11:06   #70
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Mogliby od razu dać na ślubie takie wiązanki pogrzebowe i znicze, byłoby jak znalazł
a wiesz że to całkiem fajny pomysł,dziś można prosić o wszystko ,spotkałam się nawet z proszeniem o zabawki dla własnego dziecka ,to można i poprosić o znicze cmentarne
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:14   #71
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
a wiesz że to całkiem fajny pomysł,dziś można prosić o wszystko ,spotkałam się nawet z proszeniem o zabawki dla własnego dziecka ,to można i poprosić o znicze cmentarne
Dla własnego dziecka?? Ja też spotkałam się z prośbą o przynoszenie zabawek czy słodyczy zamiast kwiatów, ale dla domu dziecka a nie własnego potomstwa...
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:23   #72
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Dla własnego dziecka?? Ja też spotkałam się z prośbą o przynoszenie zabawek czy słodyczy zamiast kwiatów, ale dla domu dziecka a nie własnego potomstwa...
Tak,właśnie dla własnego dziecka,był tu na wizażu wątek na ten temat,dziewczyna pytała jak ująć w zaproszeniu żeby zamiast kwiatów goście przynieśli zabawki dla jej dziecka,jak znajdę to wkleję linka.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
No to akurat dziwne... Przeglądam sporo relacji z zachodnich ślubów na różnych blogach z weselnymi inspiracjami i powiem Wam, że tam jak jest jakiś kolor/styl przewodni, to wszyscy się do niego stosują.
Nawet jeśli miały jasnoróżowe sukienki, to chyba i tak niepodobne do sukni młodej? Przecież goście zakładają zwykle koktajlowe/wieczorowe suknie, a suknia młodej jest raczej balowa (do ziemi, z tiulu lub błyszczącej materii, same przecież wiecie)
A niektóre dziewczyny ubierają białe albo kremowe sukienki i PM też jest wściekła.
Stary 2013-04-07, 11:25   #73
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Tak,właśnie dla własnego dziecka,był tu na wizażu wątek na ten temat,dziewczyna pytała jak ująć w zaproszeniu żeby zamiast kwiatów goście przynieśli zabawki dla jej dziecka,jak znajdę to wkleję linka.
Pamiętam ten wątek

Co do białych i kremowych sukienek - ja kiedyś na komunię kuzynki taką ubrałam (miałyśmy po 9 lat) i była za to na mnie obrażona Więc strach pomyśleć, jakby zareagowała na weselu
Stary 2013-04-07, 11:42   #74
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wątpię by ktokolwiek wpadł na pomysł, że skoro motywem przewodnim jest róż, to że PM będzie miała sukienkę w tym kolorze. Dziewczyny chciały pewnie wbić się w kolor przewodni, a zresztą jest to popularny kolor sukienek koktajlowych Moim zdaniem autorka nie powinna być tym faktem oburzona, o ile osobiście nie powiedziała wcześniej tym dziewczynom, żeby nie ubierały się w róż. Sama często zakładam fioletową sukienkę.

Byłam na weselach o różnych kolorach przewodnich, ale PM zawsze miała białą suknie.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-04-07 o 11:43
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:51   #75
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
W niektórych regionach Polski jest zwyczaj, że kwiaty zawozi się po weselu na groby bliskich zmarłych (rodzice, babcie, dziadkowie). Mnie też to zdziwiło, ale tak już jest, jeśli się dłużej zastanowisz to nawet piękna tradycja
Dla mnie nie ma w tym nic pięknego. Weselne kwiaty po prostu dziwnie wyglądają na cmentarzu. Tam są kokardy, wstązki i inne gadżety, które zwyczanie nie pasują na cmentarz i tyle.
Stary 2013-04-07, 12:17   #76
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Dla mnie nie ma w tym nic pięknego. Weselne kwiaty po prostu dziwnie wyglądają na cmentarzu. Tam są kokardy, wstązki i inne gadżety, które zwyczanie nie pasują na cmentarz i tyle.
Jak wcześniej napisałam, że to się zdejmuje, to dostałam odpowiedź, że napisałam to niepotrzebnie, bo to oczywista kwestia. Więc nie rozumiem teraz twojego postu
Stary 2013-04-07, 12:30   #77
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wcześniej napisałam, że to się zdejmuje, to dostałam odpowiedź, że napisałam to niepotrzebnie, bo to oczywista kwestia. Więc nie rozumiem teraz twojego postu
No, dobra. To trzeba zostawić tylko kwiaty, a wszelkie folie kwiaciarskie nawet wyjąć. Ale i tak tego nie kumam. Jeśli dla kogoś nietaktem jest oddanie znajomej bluzki z prezentu, a kwiaty ze ślubu na cmentarz to już pasuje.
Stary 2013-04-07, 12:35   #78
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No, dobra. To trzeba zostawić tylko kwiaty, a wszelkie folie kwiaciarskie nawet wyjąć. Ale i tak tego nie kumam. Jeśli dla kogoś nietaktem jest oddanie znajomej bluzki z prezentu, a kwiaty ze ślubu na cmentarz to już pasuje.
Wyjątki potwierdzają regułę

Też wielu rzeczy nie rozumiem w innych regionach, ale tak się już w danym miejscu przyjęło i trzeba to zaakceptować

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-04-07 o 12:36
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:36   #79
roksana111
BAN stały

Cytat:
a ja uważam ze trzeba tylko zdjąć bileciki ,chyba że są specjalne wstążki z napisem dla pary młodej albo coś w tym stylu to też je zdjąć
Stary 2013-04-07, 12:56   #80
opl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Wątpię by ktokolwiek wpadł na pomysł, że skoro motywem przewodnim jest róż, to że PM będzie miała sukienkę w tym kolorze. Dziewczyny chciały pewnie wbić się w kolor przewodni, a zresztą jest to popularny kolor sukienek koktajlowych Moim zdaniem autorka nie powinna być tym faktem oburzona, o ile osobiście nie powiedziała wcześniej tym dziewczynom, żeby nie ubierały się w róż. Sama często zakładam fioletową sukienkę.

Byłam na weselach o różnych kolorach przewodnich, ale PM zawsze miała białą suknie.
Kasia N.?
opl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 13:38   #81
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez opl Pokaż wiadomość
Kasia N.?
o co chodzi bo nie zkumałam
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 14:08   #82
opl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
o co chodzi bo nie zkumałam
Jesteś z Podkarpacia to niet. Myślałam, że pewną osobę wyłapałam na wizażu, bo chyba wiesz doskonale czyje zdjęcia masz w awku
Stary 2013-04-07, 16:37   #83
ewka1368
Zakorzenienie

To teraz wypowiem się ja
A propo wina to wydaje mi się że teraz taka moda
Ludzie twierdzą że kwiaty za kilka dni zwiedna a winno ktoś z chęcią wypije i będzie więcej pożytku z niego
A propo kwiatów
Gdyby moi teście nie żyli to pofarygowala bym się i zamówiła jakiś bukiet na cmentarz a nie wściekała się że ludzie kwiatów nie przynieśli i musiała sama kupić
My kwiatki które dostaliśmy "rozwalilam " bukiety tak że każdy kwiatek był osobno i poukladalysmy z teściowa bukiety i zawiezlismy na cmentarz ponieważ w domu nie miałam gdzie już tego trzymać a tak to tam trochę powstało
Więc jako tako w tym nic dziwnego nie widzę

A propo motywu przewodniego to jestem na tak ładnie wygląda jak jest wszystko pod kolor a nie wszystko z innej parafi
No ale biorąc kolor przewodni różowy i fioletowy to już bym pretensji do dziewczyn nie miała bo wiadomo że to kolor popularny więc trafi się napewno jakas która taki kolor sukienki będzie mieć

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2013-04-07 o 16:40
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 17:02   #84
przytulanka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luci118 Pokaż wiadomość
Tu na wizażu czytałam o fioletowym weselu jednej forumowiczki i tak mi się spodobało że tez chciałam,ale ona miała piękne wesele https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post28972578

tak jej wesele, ślub było śliczne...kolor przewodni też pięknie się komponował ze wszystkim.

Ale myślę, że zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby siebie ubrała w fioletową sukienkę, a męża w fioletowy lub granatowy garnitur....

No na Boga....wszystko trzeba robić z wyczuciem..ze smakiem.....no takie jest moje zdanie

18.08.2012 - 15.00

Bloguję sobie
http://agadidesign.blogspot.com/

Zajrzyj też proszę tutaj
https://www.facebook.com/agaczesze

przytulanka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:17   #85
8malina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
To teraz wypowiem się ja
A propo wina to wydaje mi się że teraz taka moda
Ludzie twierdzą że kwiaty za kilka dni zwiedna a winno ktoś z chęcią wypije i będzie więcej pożytku z niego
A propo kwiatów
Gdyby moi teście nie żyli to pofarygowala bym się i zamówiła jakiś bukiet na cmentarz a nie wściekała się że ludzie kwiatów nie przynieśli i musiała sama kupić

A propo motywu przewodniego to jestem na tak ładnie wygląda jak jest wszystko pod kolor a nie wszystko z innej parafi
No ale biorąc kolor przewodni różowy i fioletowy to już bym pretensji do dziewczyn nie miała bo wiadomo że to kolor popularny więc trafi się napewno jakas która taki kolor sukienki będzie mieć
Dokładnie uważam , że kupująć różową suknię ślubną powinnaś przewidziec , że któraś z dziewczyn lub kobiet może mieć sukienkę w tym kolorze.Gdybyś miała białą prawdopodobieństwo by zmalało ja tez mam kolory przewodnie : biel i czerwień (nic oryginalnego ale romantycznie i obojgu nam się podoba to połączenie) poprosiłam dróżki by miały czerwone sukieneczki a ja będę mieć białą czyli jak koleżanka wcześniej ujęła - z umiarem = lepiej. A jeśli chodzi o wino to trochę żałuję że nie dodałam na zaproszeniu jakiegoś wierszyka z prośbą o przyniesienie wina zamiast kwiatów bo to byśmy z mężem i przyjaciółmi wypili z chęciąAle jak widać ciężko PM-kom dogodzić
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:18   #86
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 18:21   #87
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Wianeczek Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobra fota mi się wyswietla, ale ta sukienka nie jest różowa, a co najwyżej kremowa a to, że druhny przyszły w różowym to nie możesz mieć pretensji jeśli ich otym nie poinformowalas ze takiego koloru sobie nie życzysz
No przecież jest napisane, że to fota sukni, w której PM-ka miała iść, ale nie poszła, bo wybrała różową
Stary 2013-04-07, 18:40   #88
opl
BAN stały

Cytat:
Treść usunięta
Tym bardziej, że drugi człon nicku też na N I taki wielki szok, Kaśka bierze ślub z Tomkiem za rok?! No ale jednak Podkarpacie a Kasia z okolic Bałtyku jest Swoją drogą zastanawia mnie z czego obecnie ona żyje (wiem, wścibska jestem). Dawno chyba nie miała sesji ślubnej a co dopiero sesji typowo komercyjnej (pamiętam jak po niej wydawała grubą kasiorę na drogie kosmetyki i jakieś ciuchy w tym kamizelkę z RI za ponad 1000zł). Nie wierzę by obecnie Tomek ją utrzymywał.
Stary 2013-04-07, 18:53   #89
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 19:07   #90
opl
BAN stały

Cytat:
Treść usunięta
Ona zazwyczaj chwali się na bieżąco na fejsie jakąś nową sesją ale ostatnio to widzę u niej same zdjęcia ałtfitów, foty z rączki i profesjonalne autoportrety. Podobają mi się też filmiki jakie nagrywa - lepsze chyba niż jej zdjęcia. W ogóle to Kasię czasami widuję w Tesco bo my z tych okolic Ale ok..bo my tu off top robimy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości