Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-04-18, 23:15   #61
lagerfeldised
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 931
Thumbs down Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

A u mnie dzisiaj kompletna zalamka. Nie wiem co sie stalo, ale dzisiaj jezdzilam w koszmarnym stresie , zakrety na wcisnietym sprzegle, maks 70 na godzine, jak mi autobus zaczal wykrzdzac z zatoczki, to zamiast zwolnic albo sie zatrzymac i wpuscic ja nagle kierunek i jak ten kretyn na lewy pas - malo co nie spowodowalam wypadku, bo ledwo co sie wcisnelam przed samochod, ktory sobie jechal tym lewym pasem. Bo mi kolezanka opowiedziala, ze ktos z jej rodziny zginal wlasnie w takiej sytuacji z autobusem na prawym pasie.

I nerwy, nerwy, trzesace sie nogi, trabiacy kierowcy i tak dalej...

Zaczelam sie zastanawiac dlaczego ja w ogole dostalam to prawo jazdy. I napisalam juz na innym watku czy sa jakies lekkie tabletki na uspokojenie po ktorych mozna prowadzic, bo ja juz bylam roztrzesiona wsiadajac do samochodu i nie moglam tego opanowac. W takiej sytuacji wolalabym nastepnym razem, jezeli taki przeklety wieczor sie powtorzy, po prostu cos lyknac i wyluzowac. Ale nie tracic refleksu i koncentracji...

No ogolnie dzisiaj zalamka. Jutro znowu musze wsiasc za kolko i mam nadzieje, ze to byl jakis zly dzien po prostu, skonczyl sie i nie wroci.

Myslalam nawet o wzieciu jazdy w swoim samochodzie, ale nie wiem czy ma sens znowu przyzwyczajac sie do tego komfortu pasazera, ktory ci zawsze pomoze. Mam wrazenie, ze tylko wyrzuce pieniadze, bo przeciez znam i zasady ruchu i obslugi samochodu... Tylko te nerwy.
Dziwne w ogole, bo to wcale nie pierwsza samodzielna trasa, tylko juz ktoras... I nagle takie cos

Wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze z telefonu, bo padl mi zasilacz od laptopa.
Stary 2013-04-19, 06:36   #62
Sanria
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Wspó³czucia. Jestem przekonana, ¿e to odosobniony przypadek i wiêcej siê nie powtórzy. Ka¿dy mo¿e mieæ gorszy dzieñ. Rozumiem jak to jest za bardzo wzi±æ sobie do serca opowie¶ci albo wydarzenia - w moim najbli¿szym otoczeniu dwa dni pod rz±d i to ca³kiem niedawno zdarzy³y siê dwa powa¿ne wypadki samochodowe, z czego jeden z tragicznym skutkiem. Jako¶ mi siê nie u¶miecha siadaæ za kierownic± teraz, dlatego nie dziwiê Ci siê ¿e spanikowa³a¶. Ale teraz mo¿e byæ ju¿ tylko lepiej, uszy do góry!
Sanria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-19, 07:21   #63
Frutti
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 553

Przecie¿ masz te prawo jazdy dopiero miesi±c, a autko pó³.
Nie mo¿esz byæ od razu Kubic±... Takie rzeczy bêd± Ci siê na pocz±tku zdarzaæ, a nawet zdarzaj± siê kierowcom z wieloletnim sta¿em.
Stary 2013-04-19, 07:39   #64
pendraiw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 719

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Poka¿ wiadomo¶æ
A u mnie dzisiaj kompletna zalamka. Nie wiem co sie stalo, ale dzisiaj jezdzilam w koszmarnym stresie , zakrety na wcisnietym sprzegle, maks 70 na godzine, jak mi autobus zaczal wykrzdzac z zatoczki, to zamiast zwolnic albo sie zatrzymac i wpuscic ja nagle kierunek i jak ten kretyn na lewy pas - malo co nie spowodowalam wypadku, bo ledwo co sie wcisnelam przed samochod, ktory sobie jechal tym lewym pasem. Bo mi kolezanka opowiedziala, ze ktos z jej rodziny zginal wlasnie w takiej sytuacji z autobusem na prawym pasie.

Zaczelam sie zastanawiac dlaczego ja w ogole dostalam to prawo jazdy. I napisalam juz na innym watku czy sa jakies lekkie tabletki na uspokojenie po ktorych mozna prowadzic, bo ja juz bylam roztrzesiona wsiadajac do samochodu i nie moglam tego opanowac. W takiej sytuacji wolalabym nastepnym razem, jezeli taki przeklety wieczor sie powtorzy, po prostu cos lyknac i wyluzowac. Ale nie tracic refleksu i koncentracji...

No ogolnie dzisiaj zalamka. Jutro znowu musze wsiasc za kolko i mam nadzieje, ze to byl jakis zly dzien po prostu, skonczyl sie i nie wroci.

Myslalam nawet o wzieciu jazdy w swoim samochodzie, ale nie wiem czy ma sens znowu przyzwyczajac sie do tego komfortu pasazera, ktory ci zawsze pomoze. Mam wrazenie, ze tylko wyrzuce pieniadze, bo przeciez znam i zasady ruchu i obslugi samochodu... Tylko te nerwy.
Dziwne w ogole, bo to wcale nie pierwsza samodzielna trasa, tylko juz ktoras... I nagle takie cos

Wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze z telefonu, bo padl mi zasilacz od laptopa.
Tak, masz racjê - mia³a¶ gorszy dzieñ. Nie ³am siê, praktyka czyni mistrza Uszy do góry, bedzie dobrze. Nie bierz ¿adnych uspokajaczy bo mog± Ciê tylko zamuliæ.
Stary 2013-04-19, 07:54   #65
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 619

Cytat:

A mo¿e mia³a¶ ciê¿ki dzieñ, co¶ Ciê wcze¶niej zdenerwowa³o i nawet tego nie skojarzy³a¶? No jejku, sta³o siê, ka¿dy czasem pope³nia b³êdy. Nastêpnym razem bêdzie dobrze, a zamiast o tabletkach - pomy¶l o herbatce z melisy

Te¿ siê wczoraj zdenerwowa³am. ¦rodek miasta, ciasno, jednokierunkowa, wyje¿d¿am z mega ciasnej bramy, widoczno¶æ zerowa, dopiero jak wyjadê mask± - czyli zagrodzê ni± czê¶ciowo przej¶cie - i przyklejê nos do szyby to cokolwiek widzê. Samochody jad±, ludzie lez±, dos³ownie pielgrzymka. Ludzie to barany, widz± ¿e wyje¿d¿am, przej¶æ nawet nie bardzo maj± którêdy, s³ysz± ¿e silnik zwiêksza obroty ale lez± pod maskê. Jaki¶ kole¶ (pieszy) najpierw chce i¶æ, ale zobaczy³ co siê dzieje przynajmniej i stan±³, macha mi ¿ebym jecha³a, a jego towarzyszka rzuca siê do przechodzenia Zatrzyma³ j±, ale co tam, zza jej pleców ju¿ kolejni - ³a¿± jak nieprzytomni. Ja rozumiem, ¿e pieszego muszê przepu¶ciæ, ale do cholery tego który ju¿ jest na przej¶ciu! Chyba wskakiwanie przed samochód który siê toczy i czeka a¿ nic nie bêdzie jechaæ to lekka przesada!
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-19, 21:00   #66
Meere
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 313

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Poka¿ wiadomo¶æ
Egzamin mialam na 8. Ledwo weszlam do WORDu (tylko siku zrobilam ), slysze pani Amanda, wychodze usmiechniety pan, przepuscil mnie w drzwiach wgl pierwsze wrazenie extra. Na obsludze mialam klakson i kierunkowskazy sama sobie podjechalam na luk, przygotowalam sie i stoje, bo inny egzaminator stal jak krowa na srodku a ten moj stal tylem i nie widzial i pyta czemu nie zacztynam, to mowie, ze ten mi stoi na pasie ruchu (madrze ) na co moj pan egzaminator: Daniel spieprzaj stad, bo dziewczyna czeka, a Ty stoisz na srodku Luk bezblednie, wzniesienie tez na miescie jezdzilam 30 min trasa srednia, parkowanie z lewej wjazd przodem, wyjazd tylem i zawracanie z uzyciem infrastruktury, zadnego bledu radyjko gralo, pan usmiechniety podjechalismy pod WORD, powiedzial, ze bardzo przyjemnie mu sie ze mna jechalo, nie ma zadnych zastrzezen i zyczy sobie zeby wszyscy kierowcy tak jezdzili, ja po tych slowach juz lzy w oczach, a on: tylko mi tu nie rycz jak wysiedlismy to powiedzial jeszcze, ze nawet chcial mi pomoc, ale nie bylo w czym
I tak oto stalam sie posiadaczka arkusza z napisem POZYTYWNY

dziekuje wszystkim
GRATULACJE!! Witamy kolejn± osobê w gronie pozytywnych

Mi dzisiaj ran przyszed³ sms: "URZ¡D MIASTA KRAKÓW ZAPRASZAMY PO ODBIÓR PRAWA JAZDY" dzisiaj nierstety nie zd±¿y³am odebraæ, ale ju¿ w poniedzia³ek pêdzê po mój ukochany plasticzek
Meere jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-19, 21:06   #67
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

druga samodzielna jazda za mn± celowo wyje¿d¿am wieczorami i nie pcham siê w centrum miasta, by póki co przyzwyczajaæ siê do auta. Ca³y kurs i egzamin przeje¼dzi³am na dieslu, a teraz mam benzyniaka, w zwi±zku z czym nieco inaczej operuje mi siê sprzêg³em i gazem. Jeszcze muszê parkowanie wyæwiczyæ i pamiêtaæ o nie ¶cinaniu zakrêtów :P

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 22:33   #68
Wanilka5
Idealna ¬ona; )

Wiadomo¶ci: 17 060

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Poka¿ wiadomo¶æ
ZDA£AM <3 BOZE TAK STRASZNIE SIE CIESZE! relacja potem, bo musze sie pouczyc dzieki za wsparcie!
BRAVO!!!

Cytat:

to zapewne zly dzien....byl moze na poczatek pojedzij z kims z rodziny a nie sama bd czula sie bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez Meere Poka¿ wiadomo¶æ
GRATULACJE!! Witamy kolejn± osobê w gronie pozytywnych

Mi dzisiaj ran przyszed³ sms: "URZ¡D MIASTA KRAKÓW ZAPRASZAMY PO ODBIÓR PRAWA JAZDY" dzisiaj nierstety nie zd±¿y³am odebraæ, ale ju¿ w poniedzia³ek pêdzê po mój ukochany plasticzek
ja tez chce dostawac takiego ESEMESKA
Stary 2013-04-20, 01:17   #69
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 510

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;4038335 3]
Te¿ siê wczoraj zdenerwowa³am. ¦rodek miasta, ciasno, jednokierunkowa, wyje¿d¿am z mega ciasnej bramy, widoczno¶æ zerowa, dopiero jak wyjadê mask± - czyli zagrodzê ni± czê¶ciowo przej¶cie - i przyklejê nos do szyby to cokolwiek widzê. Samochody jad±, ludzie lez±, dos³ownie pielgrzymka. Ludzie to barany, widz± ¿e wyje¿d¿am, przej¶æ nawet nie bardzo maj± którêdy, s³ysz± ¿e silnik zwiêksza obroty ale lez± pod maskê. Jaki¶ kole¶ (pieszy) najpierw chce i¶æ, ale zobaczy³ co siê dzieje przynajmniej i stan±³, macha mi ¿ebym jecha³a, a jego towarzyszka rzuca siê do przechodzenia Zatrzyma³ j±, ale co tam, zza jej pleców ju¿ kolejni - ³a¿± jak nieprzytomni. Ja rozumiem, ¿e pieszego muszê przepu¶ciæ, ale do cholery tego który ju¿ jest na przej¶ciu! Chyba wskakiwanie przed samochód który siê toczy i czeka a¿ nic nie bêdzie jechaæ to lekka przesada! [/QUOTE]

Wydaje mi siê, ¿e najgorsze s± osoby, który prawdopodobnie nie je¿d¿± albo nie maj± prawka.
Sama z siebie nigdy nie w³a¿ê przed auto albo nie rzucam siê na pasy mimo jad±cych aut, bo zdajê sobie sprawê jak mo¿e siê to skoñczyæ, a niektórym jednak brakuje wyobra¼ni i nie wspomnê jak czêsto widzê jak±¶ skretynia³± matkê z dzieckiem przebiegaj±c± ¶rodkiem ulicy...

Dzi¶ te¿ nie mia³am za fajnie, na lewoskrêcie sta³am bite 5min, po których i tak wrêcz siê wepchnê³am (pomóg³ mi kurier poczty, który wyje¿d¿a³ ze mn±, zatarasowa³ przejazd innym).
No NIKT nawet nie raczy³ stan±æ na chwilê...
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-20, 06:20   #70
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Poka¿ wiadomo¶æ
druga samodzielna jazda za mn± celowo wyje¿d¿am wieczorami i nie pcham siê w centrum miasta, by póki co przyzwyczajaæ siê do auta. Ca³y kurs i egzamin przeje¼dzi³am na dieslu, a teraz mam benzyniaka, w zwi±zku z czym nieco inaczej operuje mi siê sprzêg³em i gazem. Jeszcze muszê parkowanie wyæwiczyæ i pamiêtaæ o nie ¶cinaniu zakrêtów :P
Ja swoja pierwsz± jazdê mam za sob± Przesiad³am siê z gazowca na diesla Oczywi¶cie z facetem jecha³am bo wiadomo, zawsze to pewniej. Jaki¶ dupek wymusi³ na mnie pierszeñstwo
Parkowanie tez muszê poæwiczyæ Je¼dzi³o mi siê fajnie, autko bardzo czu³e , nie to co rozklekotane elki
Stary 2013-04-20, 07:06   #71
Meere
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 313

Powiem Wam, ¿e kiedy¶ sama by³am takim pieszym, który wymusza na samochodach zatrzymanie siê. Nie chcê siê za bardzo usprawiedliwiaæ, ale zobaczy³am co to znaczy dopiero jak sama kierowa³am. Kiedy¶ przebiega³am 50 cm od tocz±cego samochodu a bo "zatrzyma siê" przed przej¶ciem dla pieszych to sta³am praktycznie na jezdni... i zmusza³am kierowców do zatrzymania siê. Bezmy¶lno¶æ. Dopiero jak zaczê³am je¼dziæ "eLk±" uzmys³owi³am sobie jakim pacaem by³am i spojrza³am jak to wymuszanie przez pieszych wygl±da od strony kierowcy. Teraz stojê 2m od krawêdzi jezdni, a jak widzê jaki¶ egzamin albo kursanta na jazdach to siê odsuwam jeszcze bardziej
Meere jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-20, 07:18   #72
pendraiw
Zakorzenienie

Ty masz pierszeñstwo jak wkroczysz na pasy, wiec nie wymuszasz nic, chyba ze wskakujesz z nienacka. wiadomo jednak , ¿e trzeba mieæ ograniczone zaufanie do ka¿dego. Najgorsi piesi to tacy, którzy stoja przed pasami ...wahaja siê czy wej¶æ, poczym w³a¿± przed sam± mask±.
Stary 2013-04-20, 09:10   #73
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068

Cytat:
Napisane przez pendraiw Poka¿ wiadomo¶æ
Ty masz pierszeñstwo jak wkroczysz na pasy, wiec nie wymuszasz nic, chyba ze wskakujesz z nienacka. wiadomo jednak , ¿e trzeba mieæ ograniczone zaufanie do ka¿dego. Najgorsi piesi to tacy, którzy stoja przed pasami ...wahaja siê czy wej¶æ, poczym w³a¿± przed sam± mask±.
czyli np takie babcie

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-20, 10:03   #74
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wiza¿owy

Wiadomo¶ci: 5 540

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40398421]Wydaje mi siê, ¿e najgorsze s± osoby, który prawdopodobnie nie je¿d¿± albo nie maj± prawka.
Sama z siebie nigdy nie w³a¿ê przed auto albo nie rzucam siê na pasy mimo jad±cych aut, bo zdajê sobie sprawê jak mo¿e siê to skoñczyæ, a niektórym jednak brakuje wyobra¼ni i nie wspomnê jak czêsto widzê jak±¶ skretynia³± matkê z dzieckiem przebiegaj±c± ¶rodkiem ulicy...

Dzi¶ te¿ nie mia³am za fajnie, na lewoskrêcie sta³am bite 5min, po których i tak wrêcz siê wepchnê³am (pomóg³ mi kurier poczty, który wyje¿d¿a³ ze mn±, zatarasowa³ przejazd innym).
No NIKT nawet nie raczy³ stan±æ na chwilê...[/QUOTE]

Ooo o takich mamu¶kach to mo¿na pisaæ i pisaæ albo wózek jako ,,przepychacz'', no bo sporo wózek, to musi przepu¶ciæ! A potem okazuje siê, ¿e jednak nie zd±¿y³

Cytat:
Albo jak taki kto¶ siê ,,¼le czuje'' i siê s³ania to na prawo, to na lewo i ten stres, czy siê wtoczy pod ko³a czy nie.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-20, 10:11   #75
pendraiw
Zakorzenienie

Na intymnym jest w±tek - co grozi za zabicie na pasach, pozwoli³am sobie na komentarz, bo to co niektóre osoby - kierowcy tam pisz±, to a¿ boli
Siada za kierownice i jako ¿e jest tylko cz³owiekiem - nie zawsze ma oczy dooko³a g³owy ...to niech se si±dzie w autobus!
siê zdenerwowa³am
Stary 2013-04-20, 18:20   #76
Madzialenka170
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Cytat:

Ja je¿d¿ê od 02.03.2013 i to od razu swoim autem. Powiem Wam, ¿e czêsto robiê jakie¶ kretyñskie b³êdy, zdarzy³o mi siê ostatnio wymuszenie... i za ka¿dym razem plujê sobie w brodê, ¿e tylko pewnie JA jestem takim kretynem... Wszyscy mi powtarzaj±, ¿e ka¿dy tak ma na pocz±tku i nawet rajdowcy mieli ciê¿kie pocz±tki. No to nie powiem, podbudowuje mnie to... potem jadê i co? ZNOWU co¶ spitolê i siê zadrêczam. Czekam na moment, kiedy wyluzujê siê za kó³kiem, bo owszem, nie trzêsê siê wsiadaj±c do auta, ale czasami jadê dooko³a, ¿eby omin±æ skomplikowane skrzy¿owanie

Wczoraj pierwszy raz jecha³am po trasie, ok. 80 km na dzia³kê... Jecha³am tak ¶rednio 90/h, a jak mija³y mnie ciê¿arówki, to ledwo dawa³am sobie radê z nerwami...koszmar! Na dodatek mia³am wyprzedziæ auto z przyczepk± na takim starym pasie startowym, no to siê rozpêdzam, 5, gaz do dechy, kierunek, lusterko, wyje¿d¿am, tata mówi gazuj i ..... z naprzeciwka leci auto. Tata zacz±³ krzyczeæ, ¿ebym hamowa³a i siê chowa³a, bo nie damy rady... Dopiero za drugim podej¶ciem da³am radê... ¿enada. Mam ogromny problem z wyprzedzaniem.
A jutro muszê do domu wróciæ...
Madzialenka170 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-20, 21:01   #77
lagerfeldised
Rozeznanie

Ja dzisiaj sporo poje¼dzi³am i by³o ok.
Na górce (nigdy, przenigdy nie mia³am z tym problemu) zgas³ mi samochód dwa razy (raz chcia³am ruszaæ z dwójki, a raz nerwy), to by³ wyjazd ze sklepu i za mn± by³ sznur samochodów, wiêc oczywi¶cie siê zestresowa³am i wiadomo.
Na innej trasie raz wpad³am w panikê przy lewoskrêcie z tramwajami, bo sta³am na torach, a mi siê zawsze wydaje, ¿e ja w z³ym miejscu stojê jak skrêcam w lewo.

Ale to by³y tylko takie chwile niepewno¶ci, a poza tym jecha³am sobie bezstresowo, w dzieñ i przy ma³ym ruchu, czyli dla mnie idealnie (po ciemku czujê siê mniej pewnie zw³aszcza na "obcej" trasie) i ogólnie wra¿enia mam pozytywne. O tym stresuj±cym wieczorze, na temat którego tak siê ¿ali³am parê postów wcze¶niej, na ca³e szczê¶cie zapomnia³am i znowu mam przyjemno¶æ z jazdy. Jutro mo¿e wybiorê siê z kole¿ankami za miasto, zupe³nie obca trasa, ale bêdê mia³a pilota

Ul¿y³o mi. Dziêki za wsparcie w chwili kryzysu, podnios³o mnie to na duchu!
Stary 2013-04-20, 21:47   #78
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj sporo poje¼dzi³am i by³o ok.
Na górce (nigdy, przenigdy nie mia³am z tym problemu) zgas³ mi samochód dwa razy (raz chcia³am ruszaæ z dwójki, a raz nerwy), to by³ wyjazd ze sklepu i za mn± by³ sznur samochodów, wiêc oczywi¶cie siê zestresowa³am i wiadomo.
Na innej trasie raz wpad³am w panikê przy lewoskrêcie z tramwajami, bo sta³am na torach, a mi siê zawsze wydaje, ¿e ja w z³ym miejscu stojê jak skrêcam w lewo.

Ale to by³y tylko takie chwile niepewno¶ci, a poza tym jecha³am sobie bezstresowo, w dzieñ i przy ma³ym ruchu, czyli dla mnie idealnie (po ciemku czujê siê mniej pewnie zw³aszcza na "obcej" trasie) i ogólnie wra¿enia mam pozytywne. O tym stresuj±cym wieczorze, na temat którego tak siê ¿ali³am parê postów wcze¶niej, na ca³e szczê¶cie zapomnia³am i znowu mam przyjemno¶æ z jazdy. Jutro mo¿e wybiorê siê z kole¿ankami za miasto, zupe³nie obca trasa, ale bêdê mia³a pilota

Ul¿y³o mi. Dziêki za wsparcie w chwili kryzysu, podnios³o mnie to na duchu!
Ja dzi¶ jecha³am samiutka, maaatko a¿ mi w gardle zasch³o
Raz mi zgas³, ale nie w trasie tylko przed domem
Dobrze ¿e nie przejê³a¶ siê ma³ymi wpadkami i nadal chcesz sie "wda¿ac" to bardzo wa¿ne Mam w rodzinie kobietê , która zrazi³a siê wlasnie glupotami i juz nie wsiadla za ko³ko. Trza braæ dupkê w troki.....czy jakos tak i æwiczyæ.
Stary 2013-04-20, 21:52   #79
Wanilka5
Idealna ¬ona; )

Wiadomo¶ci: 17 060

ja mam znow jutro jazde o 9....ehh niechce mi sie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 22:20   #80
95aga95
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 197
Talking Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Witam dziewczyny tak tu wpad³am, bo w poniedzia³ek egzamin, stres oczywi¶cie ju¿ zaczyna siê pokazywaæ, ale postanowi³am sobie ¿e podejdê na luzie, mo¿e to jako¶ pomo¿e, ciekawe tylko czy to moje postanowienie uda mi siê wdr±¿yæ w ¿ycie, ale znaj±c siebie zestresujê siê pewnie jeszcze bardziej
95aga95 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-20, 22:34   #81
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja ju¿ mam kolejn± samodzieln± jazdê za sob± nawet uda³o mi siê bardzo dobrze zaparkowaæ prostopadle :P nikogo nie przejecha³am, ¿adnego auta nie zarysowa³am, nikt na mnie nie tr±bi³ ^^ ale póki co bojê siê tym autem parkowaæ równolegle, haha. Bêdê musia³a z bratem poæwiczyæ ;]
Stary 2013-04-21, 00:13   #82
pendraiw
Zakorzenienie

"Uwielbiam" jak idioci wyprzedzaj± na trzeciego Achhhh jacy oni zaje..bi¶ci a¿ chcê sie rzygnaæ. Przez takiego pajaca musia³am dzi¶ zaliczyæ dziurê ....bo nie by³o jak uciec ani zahamowaæ.
Stary 2013-04-21, 00:21   #83
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
"Uwielbiam" jak idioci wyprzedzaj± na trzeciego Achhhh jacy oni zaje..bi¶ci a¿ chcê sie rzygnaæ. Przez takiego pajaca musia³am dzi¶ zaliczyæ dziurê ....bo nie by³o jak uciec ani zahamowaæ.
spoko, ja dzi¶ widzia³am, jak tu¿ przed wzniesieniem jedno auto zaczê³o sygnalizowaæ manewr wyprzedzania, tu¿ za nim zrobi³ to samo kolejny - tak wiêc dwa auta równocze¶nie wyprzedza³y trzecie auto, przeje¿d¿aj±c przez liniê podwójnie ci±g³± tu¿ przed wzniesieniem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 00:27   #84
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, ja dzi¶ widzia³am, jak tu¿ przed wzniesieniem jedno auto zaczê³o sygnalizowaæ manewr wyprzedzania, tu¿ za nim zrobi³ to samo kolejny - tak wiêc dwa auta równocze¶nie wyprzedza³y trzecie auto, przeje¿d¿aj±c przez liniê podwójnie ci±g³± tu¿ przed wzniesieniem
brawo

https://www.facebook.com/WORDCzestoc...aEgzaminacyjne znalaz³am parê pytañ i odp z nowych testów , tyle ¿e na fejsie - jak kto ma to proszzz

Edytowane przez pendraiw
Czas edycji: 2013-04-21 o 00:30
pendraiw jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-21, 08:18   #85
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzi¶ jecha³am samiutka, maaatko a¿ mi w gardle zasch³o
Raz mi zgas³, ale nie w trasie tylko przed domem
Dobrze ¿e nie przejê³a¶ siê ma³ymi wpadkami i nadal chcesz sie "wda¿ac" to bardzo wa¿ne Mam w rodzinie kobietê , która zrazi³a siê wlasnie glupotami i juz nie wsiadla za ko³ko. Trza braæ dupkê w troki.....czy jakos tak i æwiczyæ.
Ja na szczê¶cie jestem w takiej sytuacji, ¿e samochód zosta³ kupiony specjalnie dla mnie. Wiêc gdybym nagle stwierdzi³a "boje siê, nie je¿d¿ê", to nawet nie chcê my¶leæ jaki Sajgon wywo³a³abym w domu Do tego muszê woziæ niektóre osoby z rodziny, od czasu do czasu. Wiêc chc±c nie chc±c (chocia¿ chcenie zdecydowanie zwyciê¿a, nawet po wpadce) muszê wsi±¶æ do samochodu znowu i znowu, po ka¿dym nieudanym dniu, pewnie taki jeszcze kiedy¶ siê powtórzy. Mam nadziejê, ¿e dziêki temu nie bêd± jedn± z tych osób, które zrobi³y prawko, a dalej nie umiej± je¼dziæ, bo boj± siê æwiczyæ, te¿ znam takie.

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam znow jutro jazde o 9....ehh niechce mi sie
Mi siê nigdy nie chcia³o A potem jak ju¿ je¼dzi³am, to nie chcia³o mi siê wysiadaæ.

Cytat:
Napisane przez 95aga95 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam dziewczyny tak tu wpad³am, bo w poniedzia³ek egzamin, stres oczywi¶cie ju¿ zaczyna siê pokazywaæ, ale postanowi³am sobie ¿e podejdê na luzie, mo¿e to jako¶ pomo¿e, ciekawe tylko czy to moje postanowienie uda mi siê wdr±¿yæ w ¿ycie, ale znaj±c siebie zestresujê siê pewnie jeszcze bardziej
Powodzenia

Cytat:
ja ju¿ mam kolejn± samodzieln± jazdê za sob± nawet uda³o mi siê bardzo dobrze zaparkowaæ prostopadle :P nikogo nie przejecha³am, ¿adnego auta nie zarysowa³am, nikt na mnie nie tr±bi³ ^^ ale póki co bojê siê tym autem parkowaæ równolegle, haha. Bêdê musia³a z bratem poæwiczyæ ;]
Ja te¿ nie parkujê równolegle, chyba ¿e jest du¿o miejsca i mogê wjechaæ przodem Czekam a¿ bêdzie okazja, ¿e bêdê z pasa¿erem, który bêdzie móg³ wysi±¶æ i w razie czego mi krzyczeæ stop. Te¿ nie chcia³abym kogo¶ zarysowaæ. Nie mia³am z tym problemów na jazdach, ale jednak siê tego obawiam. Mo¿e kiedy¶ podjadê z jak±¶ kole¿ank± w te miejsca, gdzie æwiczy³am z instruktork± i sobie spróbujê, tam by³ ma³y ruch i przynajmniej nie trzeba siê martwiæ o innych kierowców.
Stary 2013-04-21, 08:44   #86
Inspire
Ku¼nia inspiracji

Wiadomo¶ci: 30 446

Widzê, ¿e æwiczycie samodzieln± jazdê
ja te¿ staram siê je¼dziæ tyle, ile mogê, ale rozwala mnie to, jak sta³am w korku, a mama na fotelu pasa¿era robi³a takie ruchy nog±, jakby te¿ hamowa³a

WYMIANA
Inspire jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-21, 12:36   #87
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na szczê¶cie jestem w takiej sytuacji, ¿e samochód zosta³ kupiony specjalnie dla mnie. Wiêc gdybym nagle stwierdzi³a "boje siê, nie je¿d¿ê", to nawet nie chcê my¶leæ jaki Sajgon wywo³a³abym w domu Do tego muszê woziæ niektóre osoby z rodziny, od czasu do czasu. Wiêc chc±c nie chc±c (chocia¿ chcenie zdecydowanie zwyciê¿a, nawet po wpadce) muszê wsi±¶æ do samochodu znowu i znowu, po ka¿dym nieudanym dniu, pewnie taki jeszcze kiedy¶ siê powtórzy. Mam nadziejê, ¿e dziêki temu nie bêd± jedn± z tych osób, które zrobi³y prawko, a dalej nie umiej± je¼dziæ, bo boj± siê æwiczyæ, te¿ znam takie.

Mi siê nigdy nie chcia³o A potem jak ju¿ je¼dzi³am, to nie chcia³o mi siê wysiadaæ.

Powodzenia

Ja te¿ nie parkujê równolegle, chyba ¿e jest du¿o miejsca i mogê wjechaæ przodem Czekam a¿ bêdzie okazja, ¿e bêdê z pasa¿erem, który bêdzie móg³ wysi±¶æ i w razie czego mi krzyczeæ stop. Te¿ nie chcia³abym kogo¶ zarysowaæ. Nie mia³am z tym problemów na jazdach, ale jednak siê tego obawiam. Mo¿e kiedy¶ podjadê z jak±¶ kole¿ank± w te miejsca, gdzie æwiczy³am z instruktork± i sobie spróbujê, tam by³ ma³y ruch i przynajmniej nie trzeba siê martwiæ o innych kierowców.
To tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Inspire Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê, ¿e æwiczycie samodzieln± jazdê
ja te¿ staram siê je¼dziæ tyle, ile mogê, ale rozwala mnie to, jak sta³am w korku, a mama na fotelu pasa¿era robi³a takie ruchy nog±, jakby te¿ hamowa³a
Mój ¿artowa³, ¿e gdy bêdzie ze mn± je¼dzi³, to nie raz bêdzie depta³ w pod³oge no i tak by³o.
Stary 2013-04-21, 12:42   #88
pendraiw
Zakorzenienie

Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg zzzzzzzzzzzzzz.jpg (35,2 KB, 57 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg jjjjjjjjjjjjjjj.jpg (46,7 KB, 55 za³adowañ)
Stary 2013-04-21, 13:18   #89
bumcykbajera21
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 257

dla dziewczyn, ktore zdadza w najblizszej przyszlosci
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg face_1314264615_by_Czarek02122.jpg (41,0 KB, 24 za³adowañ)
bumcykbajera21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-21, 23:32   #90
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha, to pierwsze jest super. Kilka razy mi siê ju¿ wyrwa³o do kogo¶, ¿e ja to siê dopiero uczê, a potem sobie my¶la³am jak to idiotycznie brzmi, ¿e kto¶ siê uczy maj±c ju¿ zdany egzamin

Przyda³by siê jeszcze taki demotywator, w którym "gówniara" z prawkiem parkuje idealnie, bo jest zaraz po egzaminie, a ludzie którzy je¿d¿± od dawna robi± sobie co chc±. Czasami nie mogê zaparkowaæ pod blokiem, bo ludzie zajmuj± 1,5 miejsca, muszê siê ustawiaæ na zakrêtach przy wyjazdach z bloków na osiedlu, jeszcze przytulam siê dos³ownie centymetry od krawê¿nika, ¿eby by³o idealnie, siedzê dodatkowe 2-3 minuty w samochodzie, ¿eby wiedzieæ, ¿e zaparkowa³am idealnie, a inni maj± totalnie w dupie, jak im siê wjecha³o tak stoj±, rêczny, gasimy i do widzenia, niech siê inni martwi± gdzie zaparkowaæ.

Dzisiaj kolejne trasy, ostatnia na zupe³nym luzie, nawet powoli zaczynam siê orientowaæ gdzie jak dojechaæ, nawet jak gps mnie ¼le poprowadzi, to jestem w stanie jako¶ siê zorientowaæ jak powinnam jechaæ A bior±c pod uwagê, ¿e ja ca³e ¿ycie je¼dzi³am mpk, w ogóle nie mia³am w domu samochodu, to jestem z siebie dodatkowo dumna
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-14 14:37:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.