![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwas migdałowy
MaRySiAa666 Wiele zależy od cery, kosmetyczka indywidualnie dobiera czas zabiegu nie tylko do jej rodzaju np. tłusta, ale też poprzez ocenę skóry tj. m.in. grubość skóry, prężność i napięcie itd.... O wszelkich wątpliwościach rozmawiaj z kosmetyczką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Agnieszka987 jak sądzisz, czy tydzień przerwy między zabiegami tak ogólnie rzecz biorąc to nie jest zbyt krótko? Wiem, że każda cera jest inna, u mnie np. po tygodniu skóra jest już złuszczona i nie wiem czy powinnam dać jej kilka dodatkowych dni przerwy na regenerację?
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
z tego co wiem jezeli mam serie to przerwa miedzy zabiegami to 7-10 dni kosmetyczka powinna ci powiedzieć jak bedzie najlepiej dla twojej skory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Myślę, że tym razem wydłużę sobie przerwę do 10 dni i poobserwuję, jak moja skóra na to zareaguje
![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Dziś byłam na drugim zabiegu,miałam kwas migdałowy 40% robiony bo specjalnie pytałam o stężenie .Kosmetyczka trzymała mi go dłużej na buzi niż za pierwszym razem i i stwierdziła ,że moja skóra dobrze reaguje dlatego umówiłam się na razie na 3 zabiegi w odstępach tygodniowych .Po zabiegu twarz jest lekko czerwona ale tragedii nie ma.
Bardziej martwię się o wysyp po znając życie za dwa dni na pewno pojawią mi się jakieś ropniaki.W dotyku skóra na pewno jest gładsza jednak mi głównie chodzi o wyrównanie twarzy czyli pozbycie się blizn i plamek po wyciskaniu syfków.Liczę,że te sześć zabiegów przyniesie dobre efekty.A jak u was wygląda pielęgnacja twarzy po zabiegach,czego używacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Hej chciałam jeszcze was o coś zapytać przy okazji
![]() Robicie sobie same w domu zabiegi z kwasem migdałowym,jakich stężeń i z kąd zamawiacie ten kwas?Ja po skończeniu serii u kosmetyczki,myślę o kupnie neutralizatora i kwasu z bielendy professional bo właśnie na takim mam robione zabiegi i wiem ,że mnie nie podrażni .Nie wiem czy jak kupię kwas w proszku z mazideł czy z jakiejś innej firmy ,skóra może zareagować inaczej niż na ten kwas z bielendy? Nie chce mieć żadnych podrażnień później.Dziewczynki opisujcie swoje domowe przygody z kwasem ,będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Chętnie opiszę swoją przygodę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli pieczenie ustępuje, nie patrzę już na zegarek... ![]() Miał mieć ph 1,5 ale po tym jak wpłynął na moją skórę, chyba było ono wyższe. W składzie było tez 10% czegoś innego ale już naprawdę nie pamiętam co to było. Może właśnie ta substancja wpłynęła tak łagodząco ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Możesz opisać jak dokładnie przygotowałaś sobie ten kwas ,z czym mieszałaś i w ogóle .Jestem ciekawa bo sama chyba sobie kupie taki w proszku ,bo ten z bielendy poraża mnie cenowo.I napisz co poza samym kwasem było ci dokładnie potrzebne.Ja jestem po drugim kwasie u kosmetyczki i widzę już dziś łuszczenie,nie jakieś nachalne ale jednak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Oprócz kwasu przygotowałam sobie szklane naczynko, akurat mam takie coś jakby probówkę, ale może być też np. kieliszek. Do tego znalazłam w kuchni łyżeczkę do odmierzania, taką na 1 ml. Obie te rzeczy umyłam pod wodą i zdezynfekowałam spirytusem. Kwas mieszałam ze spirytusem salicylowym, a proporcje wzięłam z tej strony https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post29942049
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie wypowiedzi.Ja od wczoraj czytam wątek wizażowy o peelingach migdałowych ,żeby wiedzieć dokładnie co i jak.Z tego co zrozumiałam to będzie mi potrzebny kwas( mazidła ZSK itp)
spirytus no i woda destylowana.Wszystko zmieszać zależnie od stężenia,położyć na twarz i tu mam pyt odnośnie zmywania.Jak wy to robicie ,normalnie mydło i woda na twarz aż do spienienia czy jak ?Odnośnie kosmetyczki stwierdziłam ,że chyba jeszcze 2-3 razy do niej pójdę i kupię sobie swój migdał,co wy na to.Doradziłybyście mi kwasy u kosmetyczki i potem w domu czy odwołać babeczkę i kupić sobie swój kwas? ![]() Co do kwasów interesuje mnie częstotliwość wykonywania takich peelingów w domu.Teraz w założeniu chodzę co 7 dni na migdała ,natomiast jak w domu sama będę robić stężenie typu 35% bo podejrzewam ,że po silniejsze nie sięgnę to przez jak długi okres czasu mogę stosować ?Czy np przez cały rok powiedzmy co 2/3 tyg ,czy intensywniejsze zabiegi co tydzień i potem jakaś dłuższa przerwa.To samo co w okresie letnim,kosmetyczka mówi ,że nawet w lato wykonuje te zabiegi bo ten kwas nie jest fotouczulający ale sama nie wiem.Jak wy to robicie?Po raz kolejny dzięki za wszystkie udzielone odpowiedzi ![]() Edytowane przez MaRySiAa666 Czas edycji: 2013-12-16 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwasy z apisu nie są drogie w porównaniu do tych np z norela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Na początek właśnie wolę kwas w proszku,żeby obadać reakcje skóry i wyregulować stężenia.Zastanawiam się czy jest różnica między kwasami w płynie gotowymi do użytku a tymi robionymi z proszku,ciekawi mnie czy 40% kwas z bielendy działa tak samo jak 40% kwas robiony kupiony na mazidłach
![]() Pomęczę o to moją kosmetyczkę. Myślę ,że skoro mam jakaś zaprawę w kwasach od razu zrobię sobie 30% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem gotowe kupione kwasy, czy wizyta u kosmetyczki mogą dać mniejsze rezultaty niż taki samodzielnie przygotowany piling
![]() ![]() Do zmywania używam tylko wody i zwykłego mydła, do tej pory mi to nie zaszkodziło ![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Różni się tym że ty go potrafisz trzymać na twarzy godzinę i dlatego jest inny efekt niż u kosmetyczki bo ona twoja twarz przygotowuje i stopniowo zwieksza czas trzymania go. A gotowy tak samo możesz go dłużej potrzymać dla mocniejszego działania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze trzy wizyty u kosmetyczki,dokończyłybyś cie te zabiegi czy od razu kupiły kwas i same w domu robiły ?
![]() Widzę zostaje stałą pytaczką na forum ale co tam ![]() ![]() Edytowane przez MaRySiAa666 Czas edycji: 2013-12-16 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
a ten migdalowy to na blizny jest czy na przebarwienia? szukam czegos dobrego na blizny i dziurki. nie mam przebarwien...
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak efekty? Zdradzisz jak przygotowujesz swój kwas?
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj na biochemie, tam jest wszystko ![]() Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Dlatego najlepiej do kogoś się wybrać bo my kosmetyczkami nie jesteśmy, i próbujemy sobie radzić z problemami naszej skóry, na oko też nie można komuś doradzić. Ktoś może powiedzieć że ma blizny a w rzeczywistości są znikome lub wręcz przeciwnie są to mega głębokie blizny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3o gram to spora ilość ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Napisałam już o tym wyżej ![]() ![]()
Uśmiech to magia. Powstaje z niczego, a potrafi zdziałać cuda. . . ![]() Edytowane przez _Moniaa Czas edycji: 2013-12-17 o 21:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
Ja dostałam uczulenia po kwasie migdałowym, także wyglądałam tragicznie, wylądowałam na pogotowiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Mam jeszcze pytanie do kogoś, kto ma szerze pojęcie na ten temat. Jeśli po 25% kwasie skóra ładnie mi się łuszczy, czy jest sens próbować z wyższym stężeniem? Czy to spowoduje, że kwas zadziała głębiej, mocniej?
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie ale odnośnie waszych reakcji po kwasie migdałowym,u mnie pojawiła się już wylinka ale nie o tym będzie pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja skóra reaguje podobnie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.