![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: allegro
przeciez wspominał ktoś o tych sprzedawcach, gdzie jest ten temat gdzie polecacie godnych uwagi ludzi na allegro...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
czyli nikt nie jest w stanie napisac cos niecos o sprzedawcach z allegro?!?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Próbowałam znależć ten wątek, ale się nie dokopałam niestety. A co zamierzasz kupować? Bo jakby wymienić zaufanych sprzedawców ze wszytkich ketegorii to miejsca by tu niestarczyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
potrzebuję porady. zalicytowałam za wysoką kwotę. jak moge ją zmniejszyć???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
troche mnie dobiłyście dziewczyny....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Szukałam odpowiedniego wątku aby wkleić cudo, które znalazłam i tylko ten w miarę podpasował (z góry przepraszam autorkę wątku, że nie odpowiadam na jej posta, ale w razie konkretnych pytań służę pomocą jako doświadczona już allegromaniaczka
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74397972 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
hahahaha widziałam to kiedys w jakimś katalogu wysyłkowym. Nie wiem czy nie przypadkiem w quelle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Moje najnowsze problemy
![]() 1.gdy kupię przedmiot poprzez Kup Teraz, a do końca aukcji pozostało 8 dni, to mogę wpłacić odrazu pieniądze czy mam/mogę poczekać te 8 dni??? 2.gdy kupię na 2 aukcjach "kup teraz" jednocześnie, to mogę wysłać obie kwoty jednym przelewem wraz z opłatą za 1 paczkę??? czy za takie coś nie dostaje sie neutr./negat.??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. W takich przypadkach zawsze płacę za wszystkie aukcje razem (w tytule podaję wszystkie numery aukcji), wysyłka jest jedna, a zatem nie płacę podwojonej czy potrojonej kwoty tytułem wysłania. Tylko lepiej o to dopytać, bo niektórzy sprzedawcy zmienają koszty wysyłki w chwili wygrania kilku aukcji.
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
konfitura dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
w poniedziałek wpłaciłam pieniądze przelewem. doszły już napewno do sprzedającego. a on wciąz nie raczy wysłać przesyłki
![]() ile czasu allegro daje na wysyłkę sprzedającemu w momencie gdy pieniadze za towar do niego dotrą??? i czy mam wystawić negatywa czy jeszcze poczekać??? a co robicie oprócz wystawienia negatywa gdy zapłacicie i nie otrzymacie przesyłki?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoja droga jak interpretujecie 'przesylke priorytetowa'?? bo dla mnie jest to taka przesylka, ktora dochodzi na drugi dzien (tj. polecona priorytetowa). niestety ostatnio spotkalam sie z tym, ze za priorytetowa placilam 6 zetow, a gosciu wysylal zwykla priorytetowa sporo tansza (na koperte sie nie wykosztowal, bo byla to najzwyklejsza koperta), a potem w aukcji dopisal, ze ludzie sie zala ze dlugo idzie poczta dlatego za doplata 2 zl wysyla poleconym priorytetowym - czyli za 8 zetow wysyla w najzwyklejszej kopercie leciutkie majtki! dla mnie to jest szczyt kretactwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=lain]skontaktuj sie ze sprzedawca i dowiedz sie co jest grane - czy juz w ogole wyslal... nie wsytawia sie tak pochopnie negatywow.[QUOTE]
no własnie wysłałam sprzedawcy chyba z 6 maili o róznym temacie m.in że wpłaciłam pieniądze, że zyczę sobie zapłacić przelewem, czy dostał już pieniądze, czy wysłał paczkę.... i od wygrania aukcji nie napisał mi ANI JEDNEGO maila. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wogóle kompletna ignorancja i brak kontaktu co ciekawe nie wiem nawet czemu, bo na bieżąco dostaje komentarze o tresci: "szybka przesylka, miły kontakt" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio czekałam na pieniążki z allegro od jednej babki za wylicytowaną rzecz ponad 3 tygodnie. Pisałam mase maili i nic. W koncu zadzwoniłam do niej i dopiero to przyniosło skutek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
tylko że mądra Sieczka skasowała maila od allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
niekoniecznie... w swoim allegro (tej zakładce) wybierasz opcję wygrałem i tam masz takie coś jak dane sprzedającego prz aukcji którą u niego wygrałaś. Klikasz na te dane sprzedajacego i dostajesz maila ze wszystkim co potrzeba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
faktycznie, nie zauważyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
![]()
Wygrałam 2 aukcje. ALE jeszcze przed koncem (2-4 minuty) wycofałam obie. Jednak sprzedający nie podjął się tego. Teraz wygrałam 2 niepotrzebne mi rzeczy. Placić raczej nie zamierzam, skończy się to na negatywach zapewne. Co powinnam teraz zrobić Waszym zdaniem??? Bardzo prosze o poradę!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pilnie potrzebuję porady!!!
Następnym razem pomyśleć przed zalicytowaniem. Spróbuj napisać do sprzedającego. Być może się zgodzi na to, zebyś mu oddała kase za wystawienie przedmiotu i prowizję i wtedy sprawa skonczy się polubownie (ja bym się na to nigdy nie zgodziła). A jeśli nie no to przykro mi ale zapewne będziesz miała 2 negatywy na swoim koncie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
jedyne wyjście- zwrócenie mu kosztów wystawienia i zwrot prowizji, ale oczywiście jeśli to ktoś ugodowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
dziękuję za rady.
ale czy naprawde nie ma żadnego znaczenia to ze wycofałam te aukcje przed samym końcem?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Mam na allegro dopiero kilka komentarzy, ale z kont przyjaciół kupowałam i sprzedawałam juz dużo. Najczęściej kupuje z mojego miasta i jeśli nie jest napisane w aukcji, że odbiór osobisty jest możliwy to zawsze pytam. Raz moj TŻ nie zapytał i kupując książkę za jakieś 2 zł musiał dopłacić ok. 7zł za przesyłkę, bo sprzedający połakomił się na zarobek jakiś 3zł. (Powiedział, że nie ma go w mieście, a paczkę wysłał spod domu TŻ-ta. Wstrętny kłamca
![]() Jeśli chcesz sprzedawać, to zwróc uwagę na opis. Rzeczy lepiej wystawiać jako ekskluzywne niż jako tanie. Kupiłam kiedyś coś za 6zł. Nie spodobało mi się. Sprzedałam za 25zł i jeszcze oprócz komentarza dostałam mejla z podziękowaniami od kupującego ![]() Trzeba uważać, bo na allegro świrusów i oszustów nie brakuje. Raz nawet gostek specjalnie pokierował mnie w złe miejsce, żebym odebrała słuchawki do skype w innym sklepie, a potem chciał wyciagnąć od allegro prowizję. Trudno kupiłam drugie słuchawki, bo i tak były mi potrzebne, ale wiem, że zrobił to specjalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
ma znaczenie ale jedynie na Twoją niekorzyść, przykro mi, ale tak sie nie robi, tuż przed końcem...to są tylko 2 minuty, a przecież sprzedającego mogło nie być przed komputerem i jak miał je wycofać?o to sie prosi wcześniej, a tutaj w tej sytuacji możesz liczyć tylko i jedynie na wyrozumiałość, jak sie czegoś nie chce to po co licytować, zwłaszcza jeśli jest duża szansana na wygraną tej aukcji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Czuję się niepotrzebna
![]() ![]() ![]() Najpierw odpisałam dokładnie to samo, co "Aniielica", potem to samo, co "Gabi2". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.