![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śniadanie
Cytat:
Możesz też żółtka zużyć do produkcji domowego majonezu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Tygrysku, ja jem też żółtka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam na słono, z odrobiną masła, ale na słodko nie próbowałam. Może czas to zmienić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety skończył mi się dzisiaj zapas jaglanej, a jak na złośc w żadnym sklepie nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja sobie kilka opakowań zawsze kupuję i co jakiś czas dokupuję po jednym, żeby się nie obudzić nagle bez niczego
![]() Dobra jajecznica nie jest zła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
placuszki
![]() ![]() Cytat:
poproszę o przepis na chlebek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko zakwas żytni najpierw wyhoduj dzisiaj gotowałam kaszę jaglaną z bakłażanem i papryką, potem wbiłam jajka dodałam szczypiorku oliwy i nawet dobra była ale też wolę na słodko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Ja dziś zaliczyłam całkiem udany powrót do owsianki
![]() ![]() 50g owsianki + banan 160g+ 15 g migdałów. + woda. Energia na długo. aaa, do tego 50 g szynki z piersi kurczaka z przyprawami by mąż. ![]()
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetny ten przepis, jutro wypróbuję ![]() ![]() http://myfitplanet.blogspot.com/2013...sniadanie.html
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moze troche z wiekszej ilosci zrob albo dojedz jakims bananem i orzechami bo dziewczyny mi mowily, ze za malo a ja nie napisalam wlasnie ze do tego jeszcze owoce dodaje
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
ja prawie od trzech tygodni jem owsiankę:
80 g płatków + szklanka mleka, gotuję przez 10 min, dorzucam garść rodzynek (30g) i łyżeczkę siemienia lnianego i mam problem bo mam wzdęcia, czasami tak mi brzuch potrafi spuchnąć, że nie wiem co robić... myślałam, że się to ureguluje ale póki co nie ma poprawy ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ode mnie śniadaniowe coś z całych jajek
![]() Kakaowy omlet z kremem owsiankowym ![]() 3 jaja (210 g ![]() 60 g płatków owsianych górskich 15 g wheya o dowolnym smaku (u mnie FA waniliowy, masakrycznie słodki ![]() 10 g rodzynków (mogą być goji, mogą być daktyle czy żurawina itp) kakao naturalne Płatki do miski, rodzynki do miski. Zalać wrzątkiem na ok. 5 minut, zostawić pod przykryciem, na koniec wmieszać wheya. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno. Można dodać do nich trochę stevii, ja odpuściłam, bo białko FA jest okrutnie słodkie ![]() Jak omlet jest już gotowy, płatki z rodzynkami i odżywką miksujemy na krem. Smarujemy omleta i wcinamy ![]() Myślę, że bez odżywki też byłoby słodkie i jutro wypróbuję opcję z samymi rodzynkami jako substancją "słodzącą" ![]() Smacznego! Edytowane przez martuskaoo4 Czas edycji: 2013-04-26 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Martuska Zainspirowałaś mnie do tych omletów
![]() ![]() Dzisiaj u mnie na śniadanie: 2 jajka, cynamon, mąka pełnoziarnista, banan. Białka ubić na sztywno, żółtka wymieszać z łyżką mąki i cynamonem, usmażyć i posmarować rozgniecionym bananem ![]() Mam takie pytanie -wheya można spokojnie poddawać termicznej obróbce? (gotować, piec itp) Bo nie jestem pewna, a chciałam go do owsianki dosypywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia wiem, że do obróbki cieplnej na pewno nie nadaje się kazeina z albuminą (Trec Night Blend dokładnie), bo po zalaniu ciepłą wodą zachowuje się jak stopiony plastik
![]() Ja wheya poddaję obróbce, ale pamietam, ze jak kiedys szukałam info na ten temat to nie znalazłam. Ale skoro są przepisy i całe strony www i książki o przepisach z proszkiem białkowym (np http://www.proteinpow.com/) to mysle, ze mozna ![]() Spróbuję z tym bananem, na pewno pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
alez sie ciesze z podforum "pakernia" - super!
![]() co do sniadania - ja bede "pod prad" - odpowiada mi Intermittent Fasting jak na razie (juz od ponad roku) i sniadan raczej nie jadam. jak juz jem sniadanie to zwykle sa to tylko owoce lub owoce + jajka (rzadko). takze ten, na diecie paleo + IF tez sie da! http://www.leangains.com/2010/04/leangains-guide.html pozdrawiam kolezanki pakerki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby nie robić off topu podzielę się z Wami jak wygląda moje śniadanie ![]() Zazwyczaj są to 2-3 kromki żytniego razowca, do tego dużo warzyw (sałata lub szpinak+papryka+pomidor świeży lub suszone+ogórek kiszony lub świeży+ czosnek lub cebula+szczypior lub koperek+ kiełki lub rzeżucha i świeże zioła jak np. bazylia lub co tam tylko mam pod ręką ![]() Do takich kanapek często dochodzi jedno jajko na miękko i obowiązkowo owoc lub świeżo wyciskany sok. Jeżeli nie mam zbyt dużo czasu to miksuję odżywkę białkową z kefirem lub maślanką, jakimiś owocami i otrębami owsianymi. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-05-12 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
u mnie od kilku dni jajecznika z kasza jaglana i suszonymi pomidorami
![]() ![]()
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Budyń lniano - owsiany
50 g płatków owsianych 2,5 łyżeczki siemienia lnianego odtłuszczonego Łyżka ziaren lnu Szklanka mleka 2 łyżeczki kakao Garść rodzynek Łyżka whey kokosowego. Płatki mielimy na pył razem z ziarenkami, gotujemy mleko z kakao i rodzynkami. Do wrzącego mleka wsypujemy wymieszane siemię i płatki cały czas mieszając. Jeśli trzeba to dolewamy wody/mleka. Na koniec dodajemy łyżkę odżywki i dokładnie mieszamy. Budyń jest słodki i czekoladowy, ma fajną konsystencję Kcal:503, B:28, W:67, T:15,50 Naleśnik owsiany z twarogiem i sosem czekoladowym(porcja na 2 naleśniki) * 4 łyżki mąki pełnozianistej * 2 łyżki płatków owsianych * Jajko Farsz (tu już na jeden naleśnik) * Pół kostki twarogu * Łyżeczka miodu, bądź inne słodzidło. Sos: * 2 łyżeczki kakao * Łyżka smakowego whey * łyżeczka miodu * kiwi. Składniki na naleśniki mieszamy dodając wody aż do pożądanej konsystencji i smażymy na tłuszczu kokosowym. Po zdjęciu z patelni smarujemy farszem i składamy na pół. W międzyczasie robimy sosik dodając do składników suchych troszkę gorącej wody aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Polewamy naleśnika sosem i posypujemy drobno pokrojonym kiwi. JEMY ![]() Kcal: 489, B:34, W:44, T:18 Zdjęcia budyniu nie ma bo wyglądał wyjątkowo niefotogenicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
a u mnie dzis (i przez najblizsze dni
![]() ciasto: 250gr maki (u mnie razowa pszenna) 150gr masla 82% troche lodowatej wody rozrabiamy make z zimnym maslem, jak juz rozdziubiemy maslo dodajemy po trochu wody zeby wszystko sie skleilo. ma byc dokladnie ale szybko zeby maslo sie nie zagrzalo. formujemy kule i na godz do lodowki owinieta folia farsz: 6-10 jaj (zoltka do sera., bialka na sztywna piane) 800-1000 kg (ok kilograma) twarogu, u mnie tlusty lyzka maki ziemniaczanej lyzeczka proszku do pieczenia dodatki jakie kto lubi, ja robilam raz z suszonymi pomidorami i erem lazur a teraz tylko z kaparami przyprawy - wedle uznania twarog rozdrabniamy widelcem, dodajemy zoltka, make i proszek, mieszamy. bialka na sztywno ubite dodajemy do twarogu, delikatnie mieszamy. dodajemy na koncu nasze dodatki i mieszamy. przekladamy do tortownicy wyklejonej naszym ciastem i pieczemy ok godziny, 180st. ja pieke tak przez ok 50 min a potem wlaczam termoobieg z grilem od gory zeby podeschlo i sie ladnie zarumienilo. caloscie robi sie bardzo szybko i sprawnie, dzieli sie na 8 porcji. moja wersja ma ok 500kcal w kawalku, B-14g, W- 11g, T- 15g. W zaleznosci od ilosci jajek, rodzaju twarogu, ilosci ciasta (mozna zmniejszyc), mozemy modyfikowac kalorycznosc.
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
sernik na słono? muszę wypróbować!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
probuj probuj
![]() a dzis placek jaglany z dodatkiem przyprawy do piernika ![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jecie parówki? Ja uwielbiam parówki
![]()
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Smakują mi, nie jem. Kilka lat temu zabieraliśmy z TŻ w podróże, szczególnie jedynki, ale ja już kilka lat nie jem i nie zamierzam raczej.
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
ja lubie czesem zjesc, kupie berlinki, zjem 3 i mam spokoj na pol roku
![]()
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny (i chłopaku - to do Dudiego
![]() ![]() Ostatni "plagiat", który bardzo mi podpasował, to owsianka z cukinią: płatki owsiane (u mnie zazwyczaj jakieś 60g) wyjątkowo zagotowane ze szklanką mleka ryżowego, 2 lyżeczkami kakao i startą cukinią. Już po zagotowaniu doszła porcja wheya waniliowego. Jest mocno czekoladowe, nie za słodkie (kto woli słodsze, niech doda stevii czy czegokolwiek) i bardzo sycące. Nie wiedziałam, że cukinia tak dobrze komponuje się z potrawami na słodko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.