![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: prawiczek
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś myślisz czysto technicznie,więc naturalnym jest,że masz jakieś wymogi i oczekiwania.to jakbyś zrobiła listę z punktami w tle. kiedy poznasz tego jedynego i na tyle będziesz go szanować,kochać i ufać to pewnie nie zrobi ci wielkiej różnicy ,że miał kogoś przed tobą. skoro zaakceptowałaś jego to i jego przeszłość,a potem będzie z górki. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-04-26 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Pewnie ci przejdzie. Mi przeszło. Później będziesz miała wymogi, żeby to nie był facet który miał więcej niż 1, maksymalnie 2-3 ( tak jak ja teraz) a jeszcze dalej pewnie będzie ci obojętne, tak jak mówi TmargoT
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Też sądzę, że to przejdzie.
W sumie w takim wypadku, u osoby nadmiernie zazdrosnej może być też różnie. No bo Autorka pisała, że w jakimś sensie bolałoby ją to, że jej chłopak miałby intymne relacje z jakimiś kobietami, że byłaby jakoś zazdrosna o to. No ale ok, załóżmy że trafi na prawiczka i będzie fajnie, ale co dalej? Czy nie będzie szukała problemu w stylu "jestem jego pierwszą partnerką, czy nie będzie chciał spróbować z inną?" Ciekawi mnie, czy Autorka ceni tak bardzo dziewictwo, czy po prostu ma problemy z dziwną zazdrością ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
nie umiem zdefiniowac w czym jest problem. zazdorsc na pewno ale chyba te tak bardzo pragne byc dla kogos wyjatkowa, a nie kolejna " do zaliczenia". mam w wyobrazni jak ktos na kim mi zalezy dotyka inna czuje z nia przyjemnosc, jak o tym mysle to mnie to bardzo boli. nie powinnam miec pretensji o przeszlosc, wiem ale kiedy to tak silnie w mojej glowie utknelo i nie umiem zmienic nastawiania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że to chęć bycia naj i perfekcjonizm. I że facet bez doświadczenia nie jest gwarancją, że Ci przejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
to właśnie lepiej, żebyś przeżyła to z kimś wprawionym, będziesz chociaż pewna o to, co on robi.
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
a Wy dziewczyny nigdy nie mialyscie takich mysli, ze zle czulyscie sie wiedzac zde wasz chlopak dotykal innej wczesniej? nie wyobrazalyscie sobie tego jak to wygladalo i ze doznawal przyjemnosci z inna, co z nia robil itp? ja mam wlasnie takie wyobrazenia. nagle jakiegos dnia sobie to ubzduralam i nie chce przejsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
problem na wyrost jak dla mnie, jejkuuuu to jest normalne, ze w zwiazki wkracza sie z jakims bagazem doswiadczen. i emocjonalnych, i seksualnych. nie chcialabym zwiazac sie z prawiczkiem. Nawet jesli mialby to byc moj pierwszy partner.
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, ja rozumiem, gdy ktoś pragnie czekać, bo czystość dla niego jest ważna, ale Twoje pobudki są dla mnie jakieś kosmiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Oczywiście nic nie zrozumiałeś z mojego wywodu. Nie napisałam nigdzie (jeśli tak to mi zacytuj), że to źle, że chciałaby, żeby pierwszy był ostatnim.
Złe jest to, że gdy się zakocha i okaże się, że chłopak już miał jakąś kobietę przed nią to nie będzie się czuła ''wyjątkową'' tylko ''kolejną do zaliczenia''. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
zuy mod
|
Odp: Dot.: prawiczek
Takie rzeczy zdarzaja sie baaardzo rzadko i zaryzykuje stwierdzenie ze to nie jest dobre - juz nie o seks chodzi ale o zwiazek - nie mamy innwgo doswiadczenia, gdy taki pierwszy zwiazek po latach sie psuje wielu tkwi w nim bo nie zna niczego innego i wmawia sobie, ze tak powinno byc..bo to pierwszy/pierwsza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale tu jeszcze jedno nie gwarantuje drugiego. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
"Takie rzeczy zdarzaja sie baaardzo rzadko i zaryzykuje stwierdzenie ze to nie jest dobre - juz nie o seks chodzi ale o zwiazek - nie mamy innwgo doswiadczenia, gdy taki pierwszy zwiazek po latach sie psuje wielu tkwi w nim bo nie zna niczego innego i wmawia sobie, ze tak powinno byc..bo to pierwszy/pierwsza."
No chyba każdy zna mniej więcej ramy związku. A poza tym to, że prawiczek/dziewica raczej nie oznacza tego, że nigdy nie było się w związku. Nie widzę co by miało dać doświadczenie w innych związkach. Związek z kobietą wydaje mi się podobny do przyjaźni z kobietą, uzupełniony o relacje z rodzicami itp. nie widzę potrzeby żeby "ćwiczyć". Ja się niczego nie nauczyłem przynajmniej. To zależy od człowieka. Moja przyjaciółka tkwi właśnie w takim związku pomimo tego, że to nie jest jej pierwszy chłopak. To, że mieliśmy z innymi doświadczenia, nie musi oznaczać monopolu na mądrość. "Takie rzeczy zdarzaja sie baaardzo rzadko" Znam dwie takie pary. ( ludzie mający 40-50 lat) A ja oddałbym nerkę gdybym nie musiał przechodzić po tych wszystkich trupach i żeby ta pierwsza została tą jedyną. Ale już po ptakach xD
"You and me We’ll all go down in history With a sad Statue of Liberty And a generation that didn't agree" Edytowane przez MasterOfPupets Czas edycji: 2013-04-30 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Jestem zmęczony xD Już mi się odechciało... ![]() Akurat w tym poszedłem w mamę, bo mój tata był trochę podrywaczem . Już nawet odechciało mi się zagadywać dla samego zagadywania a kłamać czy udawać też nie lubię.
"You and me We’ll all go down in history With a sad Statue of Liberty And a generation that didn't agree" Edytowane przez MasterOfPupets Czas edycji: 2013-04-30 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Też bym oddała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się nic nie nauczyłem. Albo jestem tak mądry albo tak niereformowalny ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
ale ja nie szukam meza. jesli uda mi sie stracic cnote z kims kto zostalby moim mezem super, jesli nie trudno. to ze nie mam doswiadczenia seksualnego nie znaczy ze nie bylam w zwiazkach- mialam dwoch chlopakow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kja bym wolala miec madrego faceta,niz durnia z wygolonym paseczkiem ![]() potem nic dziwnego,jak ktos szuka sobie takich chorych wytmagan,ze nie ma nikogo na stałe, bo nie potrafi ocenic coi jest wazniejsze.. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Ale to chyba duzo zalezy od osoby,od tego jak sie z kims rozmawia,ile sie ma komus do powiedzenia itd..Bo sam fakt a ubranie tego wszystkiego w slowa ,emocje itd to inna sprawa calkowicie. Tez co innego,jak ktos np przed Toba mial jedna dziewczyne i widac,ze ma rozum. A co innego jak ktos mial ich 50 i nadal niewiadomo czego szuka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: prawiczek
Cytat:
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: prawiczek
Cytat:
![]() Każdy ma prawo mieć swoje poglądy, nie każdy chciałby być dla mężczyzny n-tą z kolei. To nie jest kwestia niedojrzałości do seksu, tylko poglądów i wychowania. Ja też nie dałabym rady być z człowiekiem, który przede mną zaliczył 10 czy 15 innych kobiet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: prawiczek
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: prawiczek
Cytat:
Każdy ma opinie więc ja właśnie napisałam swoją jakieś przytyki nie są mi potrzebne, nie trafilas :-D Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
najbardziej boli mnie fakt, ze mialby przede mna inna. Ze juz z jakas odczuwal przyjemnosc, ze wtedy byla dla niego najwazniejsza itp. jeszcze jak sobie to wyobraze.... cholerna zazdrosc !
Edytowane przez senkasandry Czas edycji: 2013-12-15 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
hej, pisze juz "po". pierwszy raz zrobilam to we wrzesniu z obecnym chlopakiem, ktory niestety nie okazal sie byc moim wymarzonym prawiczkiem. pisalyscie ze nie bedzie to miec dla mnie znaczenia, kiedy bedzie mi zalezec na ukochanej osobie. ale nadal ma.... nie moge sobie poradzic z mysla ze robil to z innymi. ze czul z nimi przyjemnosc, ze to one dawaly mu to przede mna..... moj chlopak mial dwie partnerki, jedna byla jego dziewczyna (ale nie lubia seksu....
![]() Edytowane przez senkasandry Czas edycji: 2015-03-21 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.