|
|
#61 |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Hej
To i ja się przyłączę,aczkolwiek na razie będe podczytywac raczej,jako że na razie weselicha nie planuję
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-05-10 o 14:06 |
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
To i ja się przyłączę - bierzemy ślub 3 sierpnia, nie robimy wesela jako wesela, tylko obiad dla rodziny i potem imprezę dla znajomych - w tym samym lokalu.
Zaproszenia - zrobiłam sama - koszt 60 sztuk to 30 zł, czyli wyszło po 0,50zł/sztukę,. Te zaproszenia, które mamy kosztują od 2zł do 8zł/szt (mamy w sumie 5 różnych rodzajów, żeby każdy nie dostał takiego samego )Sukienkę kupiłam za 100zł posalonową, poprułam ją, wyrzuciłam koronkę, organzę, zaniosłam do krawcowej - koleżanki mamy i już jest przerobiony gorset, tak że są odkryte plecy, skrócony dół, dokupiłam tiul na wierzch, welon i na motylki - bo cały dół sukni będzie właśnie motylkami obklejony aż do wysokości kolana - materiały póki co to jakieś 120zł, myślę że zamknę się w 350zł za całość, a sukienka będzie niepowtarzalna w stylu houte couture ![]() Winietki też oczywiście zrobię sama, zostało mi jeszcze sporo materiału z zaproszeń, więc koszt - 0 zł Menu na stoły też zrobię sama z tego co już jest Nie dekorujemy sali, bo mi się to nie podoba, ma być minimalistycznie, więc tez koszt odpada - jedyna dekoracja to kwiaty, a te dostanę w prezencie od cioci, która jest hodowcą róż ![]() Bukiet też dostanę od cioci ![]() Buty kupiłam taneczne za 130zł na ebayu - przyszły wczoraj, są świetne, u nas nie mogłam znaleźć nic w kolorze fuksji na niskim obcasie, przy okazji mogę w nich na razie tańczyć na kursie, więc 2w1 Obrączki mamy już zrobione, takie jak chcieliśmy, każdy ma swoją - mój Tż tytanowo-srebrną, ja srebrną mokume, kosztowały nas 0zł - tzn zapłaciliśmy 1000 zł, które mieliśmy ze sprzedanego, niepotrzebnego złota Menu i cenę za osobę będziemy ustalać pod koniec czerwca więc nie wiem jeszcze ile zapłacimy, ale nie narzucają nam nic, więc możemy ją dowolnie ukształtować, generalnie myślę że zmieścimy się w 100zł za obiad z napojami i grillem, stołem owocowym, dodatkowo na imprezie dla znajomych będzie tylko grill i szwedzki stół + słodki stół Na obiedzie z alkoholu podajemy tylko wino, więc też część wydatków odpada. Na imprezę myślimy czy postawić tylko piwo i ewentualnie jakieś alkohole typu whisky czy likier i wino, czy kupić też wódkę jakby co wujek TŻ pracuje w zakładach spirytusowych robiących jedyną słuszną wódkę żołądkową gorzką i załatwi nam zniżkęDo ślubu jedziemy na motocyklach, więc nic nie wypożyczamy - no może ja kask otwarty, ale to raczej od kogoś znajomego Fotografa mamy w prezencie do mojej przyjaciółki i starszej - jej przyjaciela Nie chcemy zespołu ani DJ - sami zrobimy składankę naszej ulubionej muzyki + jakieś stare hity i nagramy płyty, które będą odtwarzane na imprezie Na ślubie zagra nam mam nadzieję (jak się dogadamy z Towarzystwem muzycznym w sprawie udostępnienia pianina) koleżanka, oczywiście w ramach prezentu Z racji tego że obiad się kończy o godz. 18:00 nie przewidujemy konieczności noclegów dla gości - też oszczędność, bo większość mojej rodziny jest spoza Lublina - m.in. brak twardego alkoholu na obiedzie (ale też dlatego że nasi ojcowie nie piją, a ja nie lubię widoku pijanych wujków - po co mi to w naszym dniu?) Nie wiem co jeszcze, na razie nic mi nie przychodzi odo głowy, nie liczyliśmy budżetu bo cześć rzeczy załatwiamy na bieżąco, za obiad uparli się zapłacić rodzice, na imprezę mamy odłożone póki co 1000zł + 800-900zł w złocie do upłynnienia w odpowiedniej chwili (jak będzie dobry kurs - zostało nam jeszcze z obrączek ). Mamy jeszcze 3 wypłaty do odłożenia jakichś dodatkowych pieniędzy i w międzyczasie do zrobienia blaty w domu (kończymy remont mieszkania i spłacamy kredyty ) więc dla nas te oszczędności nie są tylko wyborem a koniecznością
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Misstic zadzwoń, umowa to umowa - 10.05 to 10.05, nie 11.
A co do dekoracji sali, my mamy tak śliczną, delikatną salę, że szkoda mi psuć jej wystroju Dam może kilka świeczek małych, bo wysokie będą od sali, tak samo kwiaty. Balonów nie chcemy - ozdobą będą winietki, przydział stołów - rozpiska, i coś jeszcze pomyślimy.A co do kwiatków - ja zawsze odkładam zielone butelki po winach, bo ślicznie w nich kwiaty wyglądają. ![]() Witam nowe dziewczyny!!!
|
#64 |
|
Japońska rzepa
|
Ja strasznie żałuję,że jeszcze nie planuję slubu tak na tip top,bo znalazłam na all swoją suknię marzeń.A nawet dwie,co śmieszne jedna totalnie różna od drugiej. I tak jak jedna już chyba sprzedana ;( to druga wciaż do wzięcia i to za 700 zł ;(
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo za taką kasę...
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
ale pędzicie...
my oszczędzamy na: -Sali: w naszym miescie ceny srednie to ok 170zł/os, my płacimy 140, chociaz gdyby wesele było w tygodniu to byłoby 120, ale nie wiadomo czy urzad bedzie pracował w naszą wymarzoną datę, wiec na razie zaklepalismy sobotę w maju, a w tym roku sierpnien/wrzesien bedziemy wiedziec co z urzedem i albo zmienimy date albo i nie, tak czy siak drogo nie jest; - na Sukience : kupiłam uzywaną ksieznicze piekną za 120zł:P mega fart po prostu, co prawda okazało sie niedawno ze ma odrobine za szeroki gorset, wiec ide w czerwcu na oficjalne mierzenie po salonach i jesli okaze sie ze jednak ta co mam jest boska (a mysle ze jest) to zainwestuje w krawcową i ją zwęzę, tak czy siak cena robi wrazenie, a firma renomowana. - na dekoracjach do sali: robię sama, bo zawsze marzyłam o firmie weddingplennerskiej, wiec mam okazje sie zgodzic, a menadżerki na wszystko sie zgadzają, wiec bomba:P - na ciastach, torcie - zamówie u jakiejs babeczki ze wsi, chce kilka tylko ciast, smacznych, lekkich - i tak nikt tego nie przeje na weselu, a tort mi sie marzy babeczkowy - w sumie moze namówie mamę na zrobienie ![]() -na kwiatach - albo mi bedą robiły dekoracje menadżerki sali i to jest po kosztach płace tylko za kwiatki po cenie giełdowej i moge zamówic tez u ich znajomej wiązanke slubną, albo moja przyjaciólka z zamiłowania florystka da sie namówic, chociaz dzisiaj wpadło mi do głowy zeby zrobic na sale wiązanki z polnego bzu, moznaby tez kupic u jakiegos gospodarza i wyjdzie taniutko; -na butach, bieliźnie - kupimy w outlet Factory za pół ceny:P -na smokingu - kupimy w tym roku po sezonie ślubnym mam nadzieje przez allegro z drugiej ręki, bo smoking też tylko na wesele nigdzie sie w tym potem nie wyjdzie, także no... -na Video - nie chcemy w ogóle ![]() -na fotografie - mamy za friko - wesele i slub obfoci znajomy fotograf slubny TZta, a sesje plenerową wygrałam w konkursie, wiec... ![]() -zaproszenia, winietki, menu itepe robie sama; -na obrączki mamy złoto, mysle ze dopłacimy max do 1.000zł na razie tyle:P co myslicie o bukietach z bzu na sali? Czy gosci nie zabije zapach? Jak bedzie gorąco, to mozna wyotwierac okna, ja kocham zapach bzu a tu bukiet z piwoniami i bzem love ![]() i z nowosci, bylismy wczoraj podpisac umowe o sale, była akurat ubrana na wesele sobotnie i bossskooo, jest piekna naprawde, wygląda w srodku jak jakis super hotel, a taka cena, ze hej!
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-05-10 o 17:30 |
|
|
|
#67 |
|
Japońska rzepa
|
Chciałabym,ale boję się,że do tego czasu już mi się zmieni gust,bo jednak planujemy ślub 2015/16
Poza tym na mnie jest sporo sukienek w cenach do 1300,bo mam dośc standardowe 36,także taką kwotę jestem w stanie znieść. A jak nie znajde nic lepszego to będę ryczeć ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Verumka, bez jest boski ![]() pokazałabyś swoją sukienkę?120 zł toż to szok!
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-05-10 o 17:37 |
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie tak samo
ja na razie w moim kosztorysie widnieje kwota 18 tys. a wesele robimy na ok. 40 osób. Mamy na razie zaklepany kościół, salę i fotografa ![]() A w niedziele mamy sesję narzeczeńską
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
to nie aż tak oszczednie, my mamy na lisie 80 os, a kwota 22 tys.
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ło kurde, nie wiem jak to robicie
zrezygnowaliście z czegoś czy jak?
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
My chcieliśmy się zmieścić w 30 tys (na 120 osób) Mam nadzieję, że się uda
Ale na obecną chwilę czarno to widzę..
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sala 140zł za os/ bez video, fotograf za darmo, tania kiecka. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa, my kamerzysty też nie bierzemy, tzn. kolega będzie troche kamerował, fotograf 2500zł, a sala chyba 150zł osobę (restauracja sąsiadów), na zespół licze tak 2000zł
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pomagają Wam coś rodzice w kwestii finansowania wesela? |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na razie czekamy na próbe zespołu, który był na weselu mojej koleżanki... chcą 1800zł a mamy niewielkie wesele, wiec jakiś ekstra zespół nie jest nam potrzebny ![]() Nie, sami sobie finansujemy wesele mamy na razie odłożone jakieś 10 tysięcy. Jeszcze oprócz 20 tys. na wesele chcemy jakoś odłożyć 10 tys. na podróż poślubną a Wam pomagają finansowo?
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my chyba na podróż pojedziemy z kopert jesli sie uda. Na razie myslimy finansowac sami, chociaz przydałaby sie pomoc, ale na razie poza deklaracjami żadnych konkretów, wiec zobaczymy co to bedzie.A gdzie chcecie jechac? Nam sie marzy Portugalia |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyspy Kanaryjskie a konkretniej chyba Teneryfa
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Haha no właśnie chyba popłynęłam za bardzo
Może nam odmówi pare gości to będzie łatwiej No i nie robimy poprawin to już trochę kosztów mniej
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
My zrobimy grilla dla znajomych, rodziców i gości przyjezdnych którzy będą u nas spać bo nie wypada ich zostawić w domu
Ale to tylko po to żeby zjeść szamkę z wesela i alkohol dopić ![]() Ale to u Tż w ogródku
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
my też nie
tzn moze jakąś posiadówe na ogrodzie w domu z jedzonkiem, które zostanie, kawa, ciacho, sałatka i wsio. ostatnio doszłam tez do wniosku jak oszczedzic na biżuterii... marzyły mi sie na początku jakies perły, ale nie pasują, albo błyszczace dlugie kolczyki, ale to sie nosi potem tylko tak naprawde na jakies mega okazje i po prostu obkupie sie w jakims fajnym sklepie bizuteryjnym typu SIX czy cos, sztuczne, ale ładne i z osiagalną ceną:P |
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też pewnie byśmy tak zrobili, ale na razie mieszkamy w bloku, więc na balkonie ciężko by było coś takiego zorganizować ale jak już się przeprowadzimy do domku to może wtedy zrobimy poprawiny... a co, przecież nie muszą być na drugi dzień
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda na to, że jak na razie mam najmniejsze i za razem najtańsze wesele hehe
![]() ![]() Każdy robi to na co go stać ![]() Co do telefonu.. Dzwoniłam do tej babki i okazało się, że ma mamę w szpitalu i miała poprostu opóźnienie w swojej pracy. Z jednej strony to mogła chociaż zadzwonić i powiedzieć, że będzie trochę później, a z drugiej to różne są sytuacje losowe. W każdym razie przeprosiła i poprosiła czy możemy się umówić w następnym tygodniu (wtorek, środa). Zgodziłam się. Co do pomocy rodziców. Ponieważ rodzice Tża nie żyją a ja mam tylko mamę to ona nam pomaga i finansuje połowę. Dziewczyny my też zamierzamy sobie pojechać gdzieś po ślubie, ale to będzie uzależnione od finansów a raczej od kopert. A wiem, że dużo nie dostaniemy.. W każdym razie mam nadzieje, że starczy nam chociaż na tygodniowe wczasy nad naszym Bałtykiem. I tak będzie pięknie. Zastanawiamy się jeszcze nad wyjazdem do heide parku. Wiem, że mało romantycznie, ale za to jaka przygoda ![]()
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I rzeczywiście poprawiny nie muszą być zaraz po
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby o
|
|
|
|
#88 |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i ś
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4074827 0]Hejo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No siema połamańcu
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszam
|
|
|
|
#90 |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, poc
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4074910 4]Nie wolno sie smiac z kalek zyciowych
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja się nie śmieję!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

To i ja się przyłączę,aczkolwiek na razie będe podczytywac raczej,jako że na razie weselicha nie planuję

)

ale na razie czekamy na próbe zespołu, który był na weselu mojej koleżanki... chcą 1800zł