Jakie wymagania dotyczące kredytu? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 17:51   #61
manio
Zakorzenienie

Dot.: Jakie wymagania dotyczące kredytu?

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Nooo. 4500zł*12mc*35lat= 1 890 000zł. A kwota kredytu to zaledwie ok. 1/3 tego, co będą spłacać.
Dla mnie kosmos. Naprawdę warto brać takie kredyty

Przy takich dochodach, po 2-3latach odkładania, w mojej okolicy bym miała spokojnie 3pokojowe mieszkanie.

ja również tego nie rozumiem ale jak to mówi stare powiedzenie "postaw się, a zastaw się".
różni są ludzi skoro znajomi taką decyzję podjęli to widocznie dla nich to najlepsze rozwiązanie..
Są szczęśliwy, jeżdża po swiecie i raczej nic im nie brakuje ja bym sie wrzodów nabawiła z tkimi ratami
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:39   #62
Silesian Girl
Rozeznanie

Odp: Dot.: Jakie wymagania dotyczące kredytu?

Cytat:
Napisane przez skai88 Pokaż wiadomość
Witam,
w planach mam zaciągniecie kredytu hipotecznego, wraz z narzeczonym chcielibyśmy kupic nieruchomosc ok 130 tysiecy zł. Chlopak posiada umowe na czas okreslony, lecz dostal zaswiadczenie z pracy ze nie widza przeciwwskazań o dalszego zatrudnienia, ja natomiast pracowalam na umowe zlecenie przez 12 miesiecy, teraz w tej samej firmie dostalam umowe o prace lecz na okres próbny 3 miesiecy. Moje pytanie brzmi czy:
1. czy moge prosic pracodawce o wystawienie zaswiadczenia o braku przeciwskazan do dalszego zatrudnienia jezeli dopiero pracuje na okres probny?
2. Czy zaciagajas kredyt bank wezmie ppod uwage go ze pracowalam 12 miesiecy na umowe zlecenie i teraz jestem na umowie o prace?
3. Czy jest mozliwosc zeby narzeczony wzioł kredyt z np. swoja mama, a po uzyskaniu przez mnie umowy na 5lat odpisaniu jej od kredytu i wpisania w umowe mnie ?
dodam ze kredyt chcemy wziąć w przeciagu 2 miesiecy.
prosze o odpowiedzi, z góry dziekuje wink
Ad.1w wiekszosci bankow takie zaswiadczenia nie sa akceptowane, bo to o niczym nie swiadczy ze nie ma przeciwwskazan. Dla banku wazne sa zaswiadczenia o zrodle i wysokosci miesiecznych dochodow na ktorych nie ma miejsca na "obietnice" pracodawcow
Ad.2 Umowa na czas probny nie jest typowa umowa o prace i w wiekszosci bankow nie jest akceptowanym zrodlem dochodow. Jesli chodzi o ten rok na umowie zleceniu, moze byc on potraktowany jako ciaglosc przy zalozeniu ze po um na czas probny otrzymasz umowe o prace
Ad.3 to zalezy od banku, moze byc mozliwosc zmian w umowie i po pewnej kwocie splaconej np zniesienie jednej z hipotek - o to dopytaj w banku, w ktorym bedziesz sie starac o kredyt.

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga

Edytowane przez Silesian Girl
Czas edycji: 2013-09-12 o 23:41
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 22:27   #63
leniwca
Zakorzenienie

Dot.: Jakie wymagania dotyczące kredytu?

Cytat:
Napisane przez manio Pokaż wiadomość
ja również tego nie rozumiem ale jak to mówi stare powiedzenie "postaw się, a zastaw się".
różni są ludzi skoro znajomi taką decyzję podjęli to widocznie dla nich to najlepsze rozwiązanie..
Są szczęśliwy, jeżdża po swiecie i raczej nic im nie brakuje ja bym sie wrzodów nabawiła z tkimi ratami
Ja bym bym raczej kalkulowała, co mogę mieć za ten ponad milion odsetek i innych kosztów kredytu.
Ale jak kogoś faktycznie stać, żeby tak hojnie obdarowywać banki swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi i jeszcze mieć na swoje zachcianki i przyjemności- pozazdrościć tylko
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości