![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: pytanie do klientek secondhandów :)
Zaobserwowałam, że do lamusa odeszły stwierdzenia że w lumpeksach ubierają się tylko ubodzy - i to mnie bardzo cieszy!
Teraz jak wchodzę do któregoś z moich dwóch ulubionych, to widzę same wypindrzone dziewczyny, kobietki z urzędów, które tak jak ja, licza na to że znajdą coś oryginalnego i w niskiej cenie. W peweksach, gdzie każdy towar jest wyceniony, jednak ceny są wyższe, niż w tych gdzie kupuje się na wagę, mimo że w poniedziałek kg kosztuje ponad 50zł. Wiele rzeczy nakupiłam w jednym z takich sklepów, lubiłam tam robić zakupy bo mieli większośc z Top Secret i Trolla i wiele nowych rzeczy z końcówek sezonów. Jednak ostatnio woda sodowa uderzyła im do głowy, jak za bluzki sobie liczą tyle za ile możesz kupić w normalnym sklepie na wyprzedaży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odwiedzalam ostatnio hurtownie odzieży używanej i ceny są duże, za 16zl za kilo masz zwykłe tshirciki i to sprane nadające się na szmate do podłogi, po 30-40zł za kg ubrania ok ale stare niemodne, 45-65zł kg i tutaj dopiero znajdziemy coś co się nadaje do chodzenia, i w takim droższym worku ci wychodzi 7-11zł za sztukę odzieży używanej, więc się nie dziwcie że jest tak drogo, do tego dochodzi 5-7k za lokal
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
hej a u mnie jest kilkanaście godnych polecenia sc z czego każdy ma swoja politykę. ja chodzę do trzech.
jeden ma dostawy w poniedziałek i ceny zaczynają się od 9 zł za sztukę ( nie ważne co i nie ważne w jakim stanie ) wyprzedaż w sobotę po 1 zł, z czego codziennie cena spada w dół. często perełki oryginalne i z metkami. drugi dostawy ma we wtorki, a każda rzecz ometkowana indywidualnie. czasem spodnie są po 5 zł a czasem za 15. wyprzedaż w poniedziałki po 1 zł za sztukę. trzeci to już totalna samowolka podzielona na dwie strefy. w jednej towar czysty zadbany i wyceniony i tu na prawdę można coś super trafić choć często ceny porównywalne z odzieżą nową ze sklepu a i czasem na wyprzedaży w sklepie się taniej kupi. druga część to rzeczy nie sprzedane w pierwszej części i tu już 17 zł za kg. nie wyobrażam sobie zapłacić dużo za używaną rzecz i nie gonie za orginalna metką. dla mnie ma to być odzież w której pochodzę ale w cenie atrakcyjnej. dla mnie zapłacić za jeansy czy inne spodnie 9 zł to normalna kwota za rzecz często używaną. jedyne co mnie zniechęca do sc to kosze gdzie trzeba szukać i się przekopywać. dlatego "moje " mają towar na wieszakach. raz dwa przeglądam co jest to co mi wpada w oko na bok, oglądam czy nie zniszczona i jak pasują to są już moje.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png Edytowane przez tiaara Czas edycji: 2013-10-13 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ceny jw podałam do towaru wycenionego. Na wagę kupuję jak cena zejdzie do 35 zł / kg - towar nie jest jeszcze tak przebrany i można coś wyszperać na prawdę ładnego. Chociaż jak szukam czegoś konkretnego to idę na nowy towar 65 zł/kg i takim sposobem kupiłam płaszcz na zimę - nówka sztuka z h&m wełniany, wymarzony za 67 zł ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypominam, że sklep z odzieżą używaną TO NADAL SKLEP Z ODZIEŻĄ UŻYWANĄ. Ja jako klientka chodzę tylko do lumpeksów w których właścicieli za przeproszeniem nie "pogięło". Ja rozumiem, wynajem, lokalu, tragedia w hurtowniach, ale litości, to nie jest sklep z normalną nową odzieżą :O |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Wątek jest sprzed pół roku, chętnie dowiedziałabym się jak prosperuje interes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
powiem wam tak, zamknęłam niedawno biznes bo wyjeżdżam na dłużej za granicę, ale
ubrania się sprzedawały dość dobrze zeszły mi same najlepsze i najdroższe, bluzeczki takie ciekawsze na krótki rękaw były nawet po 18-20zł, sukienki 20-30, ale ja miałam naprawdę ładny towar, ubrania wyglądały jak nowe, tak jakby ich nikt nigdy nawet nie założył na siebie, dobre materiały, modne fasony, jeansy rurki były po 28-30zł towar, który kupiłam z tańszego sortu (16zł/kg) mi został, u mnie nawet babcie kupowały modne ciuchy jak mówię, jesli w hurtowni mi wychodzi 7-11 zl za sztuke to trzeba narzucić marżę odpowiednią bo inaczej się nie utrzymasz, a ja jestem z wawy więc tutaj i w lumpach i w hurtowniach ceny są inne i nie porównujcie tego z małymi miejscowościami gdzie ceny najmu lokali są mniejsze spodnie jeansowe w hurtowni są po 14zł sztuka kokosy z tego interesu mają ludzie którzy mają kilka sklepów i własne sortownie towaru i kupują niesort za 8zł za kilo osoba która ma jeden sklepik i pracuje sama jest zdana na towar sortowany czyli sporo droższy co mnie irytowało to zachowanie klientów - ludzie są bezczelni i przychodzą do sklepu widzą, że dopiero otwarte i już chcą zeby im opuszczać, jedna babka z mordą wyskoczyła, że to już powinno być przecenione, choć przyszła do mnie pierwszy raz i nie wiedziała ile co wisi nigdy więcej nawet jeśli wrócę do kraju nie wezmę się za taki biznes ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w PL ostatnio w Sinsayu widziałam t-shirty z nadrukami po 15-20zł w życiu bym nie kupiła koszulki w lumpeksie za 20zł a dobrze prosperującego biznesu nie zamknęłoby się po pół roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4325351 6]ja w primarku kupuję koszulki po 1-3e, czyli 4-12zł
![]() w PL ostatnio w Sinsayu widziałam t-shirty z nadrukami po 15-20zł w życiu bym nie kupiła koszulki w lumpeksie za 20zł a dobrze prosperującego biznesu nie zamknęłoby się po pół roku ![]() a masz w pl primark? bo mnie sie wydaje że nie ja nie mowie o tshircikach z nadrukiem za 20zł ![]() a ty myslisz ze z jednego sklepu 5k zarobisz? wolne zarty, mam możliwość lepszego zarobku za granicą to jade i tyle pensja z takiego sklepu była średnio 2k, byc moze z czasem by było wiecej nie wiem, ale nie warto bo musisz sama tachać ciezkie wory z towarem, potem to wieszac, prasowac itd, dla jednej osoby to męczące, a ciuchów jest dużo
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj tu się mylisz, ja kupuję zazwyczaj T-shirty na wyprzedażach i nie daję więcej niż 20 zł ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4325351 6]
a dobrze prosperującego biznesu nie zamknęłoby się po pół roku ![]() ta a wiesz mogłabym przecież skłamać i napisać, że nadal mam sklep i zarabiam 10k ![]() nie tylko z powodu niezadowalających zarobków jadę, ale to sprawa prywatna i nie będę tutaj tłumaczyła ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() dla mnie też jakośc się liczy i może w h&m są te koszuleczki po10zł ale to jest taka żadka prześwitująca bawełna, ostatnio dałam 20zł za taki zwykły granatowy podkoszulek na ramiączkach w orsayu, ale przynajmniej materiał mi odpowiada
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Nie mogłabym się przemóc do kupowania ciuchów w takim miejscu, odrzuca mnie taka myśl
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mówię o Polsce, o sieciówkach. Nie o Primarku w UK bo nie wszyscy jednak tam bywają. Kiedyś na wyprzedażach faktycznie udawało mi się coś kupić za grosze...a teraz jak wchodzę, juz nawet w schyłkowej fazie wyprzedaży do H&Ma, to wcale tam powalająco tanio nie jest. Bluzka wtedy kosztuje 30-40zł a nie płaszcz.
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie będę wspominać o zwykłych małych miejscowych sklepikach z odzieżą bo to chyba bezsensu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4325351 6]ja w primarku kupuję koszulki po 1-3e, czyli 4-12zł
![]() w PL ostatnio w Sinsayu widziałam t-shirty z nadrukami po 15-20zł w życiu bym nie kupiła koszulki w lumpeksie za 20zł a dobrze prosperującego biznesu nie zamknęłoby się po pół roku ![]() Ja tez nie ![]() W Orsayu sa zawsze wyprzedaze przynajmniej u nas, mozna i za 10 zł kupic bluzke z długimi rękawami, towar fajny, nowy. Ja juz wogóle nie korzystam praktycznie z secondhandów, bo się zwyczajnie nie opłaca. Wole nowy ciuch z moim rozmiarem niz nikły wybór w lumpeksie z jedną niemodną sztuką w jednym rozmiarze. Choc czas4em trafiaja się perełki, to jednak to własnie perełki- jedna na ilestam, więc ubierając sie od stóp do głow szmateksowo, wyglada sie raczej szmateksowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam w Warszawie. Koło mnie jest mały sklepik z odzieżą gdzie pani sprzedaje chińskie szmatki za 100zł bluzki a sukienki czy płaszcze po 300-500zł. Taki wsiowo-bazarowy ekskluzyw. Drugi sprzedaje wyroby chyba polskie ale wyglądają jakby przeleżały w piwnicy ze 30 lat. Sztuczne, niemodne, brzydkie, szare namioty.... Byłam równiez na Marywilskiej. No owszem da się tam kupić porządne, skórzane i polskie buty na przykład ale na pewno nie za 20zł ale już za 200-300zł. Kurtki? Płaszcze? Szukałam parki. Chińska parka kosztowała od 250 do 300zł. To ja już wolę H&M za taką cenę. Bywam w mniejszym mieście u rodziców mojego męża. Tam to jest dopiero nędza z ciuchami. Jest Top Secret, jakiś Levis, House i faktycznie jest kilka małych sklepów...tylko, że tam rządzi bazar i chińszczyzna. Więc zastanawiam się gdzie są te lokalne sklepy no name gdzie się kupuje dobre i tanie rzeczy?
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-10-14 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem ciekawa gdzie są takie sklepiki bo te które mam w okolicy (a mieszkam w Warszawie) to raczej jak koleżanka wyżej nazwała "bazarek ekskluziw". Albo rzeczy bardzo drogie z cenami rzędu 500-600 zł za buty.
SH lubię ale ceny są często jak dla mnie duże w porównaniu do jakości. Większość lumpeksów w mojej okolicy to ma ceny koło 70-80 zł za kilo lub ciuchy na wycenie. A oferta to ciuchy z sieciówek sprzed kilku lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam o tych cenach to jestem przerażona
![]() W życiu nie wydałabym na bluzkę z ciucha więcej niż 10zł, więcej niż 15 zł za sweter/bluzę. Spodni nie noszę, więc nie kupuję. W moim ulubionym lumpie, towar jest na prawdę świetny i nikt nie wycenia, za np. nowiutką sukienkę z h&m dałam 5 zł, a ostatnio kupiłam 7 sweterków za 20zł. W moim mieście są i droższe ciucholandy, ale staram się tam chodzić tylko albo w tańsze dni, albo kupować leciutkie rzeczy jak np. cienkie spódniczki, podkoszulki, legginsy etc. Jak coś kosztuje według mnie dużo (czytaj np. 15 zł za jedną rzecz) to odkładam, z prostej przyczyny - kupuję tam dla przyjemności i rzeczy, bez których zdecydowanie mogę się obejść, a wręcz są mi zbędne, bo szafy już pękają w szwach ![]() co do ceny 80zł za kilogram to chyba kpina jakaś z klientów, spodnie potrafią ważyć i powyżej kilograma. To wolałabym już dołożyć i kupić nowe, niż noszone, nierzadko z jakąś dziurką, przetarciem czy bez guzika. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-10-14 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
na marywilskiej płaszczyki na zime 500zł
![]() tam to juz powariowali i te butiki ekskluziv ja to od razu poznaje te modystki z marywilskiej ![]() na marywilska nie chodze, bo sie nie opłaca i kiepska jakość, w zeszłym roku oglądałam kozaki na zimę, i pan do mnie mówi tak: " a pani wie, ze one kosztują 385zł?" tak jakby mnie nie było stać na nie, poczułam się obrażona i wyszłam, a miałam na sobie buty droższe niż te jego ![]() ceny sa duze bo lokale sa drogie po raz kolejny powtarzam, lokal na brodnie 7k i weź tu tyle utarguj
![]() |
#83 | |
bez kija nie podchodz
|
Chodzę do lumpkow od ładnych paru lat, uwielbiam wyławiać perełki.
Ale jednak droga autorko, ceny jakie przedstawiasz są nieadekwatne. Wolę iśc do sieciowki i kupic bokserkę nową za 2 dychy niz isc do szmateksu i kupic uzywaną za 18zł. Mam swoje ulubione miejsca, gdzie jest w miare tanio. Za dwie dychy to ja kupiłam ostatnio nowe sandałki ( tak, z metką) w lumpie a nie zjechany podkoszulek. No i nie byly to japonki z gumy i pianki, tylko naprawde super sandałki z zamszu, ozdobne na koturnie, na paseczek. Z doświadczenia wiem, ze w drogi lumpkach towar wolno schodzi, sama nie lubie do takich chodzić, bo czesto i jakość tych ciuchow nie powala. Plus zazwyczaj w takich, sprzedawcy są narzucający się. Prawie przymierzają i szukają za Ciebie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dziwne bo jak ja chodzilam po sklepach z wyceną to seny były takie jak u mnie a nawet droższe a jakość szkoda gadać, moje klientki mówiły że mam dobre ceny to przykładowe ubrania ze sklepu 1. 18zł 2. płaszczyk Diane von Funstenberg 45zł 3. sukienka nowa z metką 40zł 4. tunika nowa z metką 25zł
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie za tunikę z końca, albo pierwszą bluzkę zapłaciłabym max 5 zł. W tani dzień kupuję takie rzeczy za 2zł. Sukienka też max 7-8. O płaszczu się nie wypowiadam,bo nie kupowałam nigdy używanego. W jakim mieście masz sklep? Nie chodzi mi o nazwę, ale ilu mieszkańców? Bo wiadomo, żę jak Wawa, to nie mam co porównywać do siebie. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-10-14 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Sorry, ale nie kupilabym takich rzeczy, za takie ceny. Absolutnie. Drogo i niespecjalnie, ze tak powiem. Moze Twoim klientkom się podoba, ja kupuje taniej i lepiej. A jak chce drozej to kupuje nowe.
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2013-10-14 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warszawa jak mieszkasz na wsi to sie nie dziw ze masz takie ceny ja za te ubrania w hurcie zapłaciłam 7zł wiec nie oddam ich za darmo poszły jak świeże bułeczki ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- tak jak i ty swoja nie porównujcie sh z wy☠☠☠☠ówków do warszawy miałam dobrą klientele, nie narzekali na ceny i tyle
![]() |
![]() |
#89 | |
bez kija nie podchodz
|
No akurat to ja na wsi nie mieszkam, jak mieszkalam na sląsku, albo jestem przejazdem to zagladam do lumpkow, i tam tez nie ma takich cen jak Twoich z kosmosu.
Znalazla się wielka Warszawianka. ![]() Chcialaś opinie to dostalaś. Nie wiem czemu się tak burzysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tunika za 25zł, sukienka za 40zł ![]() ostatnio kupiłam sobie (w dzień dostawy! w Poznaniu, w centrum miasta, nie na wsi) świetną sweterkową tunikę za 9zł, spódniczkę za 6zł i koszulę na guziki w idealnym stanie za 7zł Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-10-14 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.