![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent dla promotora
Dziewczyny a ja mam 3 promotorów i 3 recenzetntów i jeszcze komisja i zmojej grupy bronię się sama. Myślicie, że będzie ok jak kika nid po obronie dam tylko promotorom dobre czekoladki? (wszyscy byli bardzo pomocni) pomocy
![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
whisky!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Oczywiście! Przecież to ich praca.
Rozumiem, że można podziękować, powiedzieć coś miłego, dać kwiatka, ale takie prezenty to przesada. Przecież nie dziękujemy Pani w sklepie za miłą obsługę czy motorniczemu za bezpieczny dojazd do domu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam kupić tylko kwiaty. Choć ludzie kupują prezenty, nawet na imieniny, piszą też dedykacje i podziękowania. Ale... nie wiem jakie. Ludzie z komisji znają symbolikę, leży to w kręgu ich zainteresowań. Jakie dla mężczyzny? A jakie dla kobiety (recenzent)? W ogóle to ma znaczenie?
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Studiuje zagranica i myslalam o czyms typowo polskim....co mi radzicie? Nie chcialabym przesadzic, nie wiem czy wypada wyskakiwac z alkoholem...Bardzo podobal mi sie ten pomysl z herbatkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Ależ oczywiście, że to ich praca. Natomiast mnie zwyczajnie zdarzyło się, że mimo dużego poślizgu, kombinowania z przesuwaniem pracy i zajmowania czasu prywatnego - promotor mnie nie sklął całkowicie
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.pamiatki.pl/wyszukiwanie-...tures_hash=V89 herbaty to na całym świecie są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Ja kiedy broniłam 2 lata temu mgr dawałam tylko kwiaty - promotorowi największy bukiet (ale broniłam się sama w innym terminie).
Mój mąż broni lic. za kilka dni (z dwoma kolegami) i dają po 2 książki tanio kupione w promocji w jednej z dużych księgarni internetowych dla wszystkich członków komisji (oczywiście ich dziedzina - historia) a dla promotora dodatkowo kalendarz national geographic 2013. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja po obronie dałam alkohol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja chyba dam alkohol. Myślicie ze moge iść po obronie na dyżur dziękować? Po mnie bedą kolejne osoby sie bronić i nie chce robić zamieszania, tym bardziej ze wole dać prezent samemu promotorowi a nie całej komisji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja też mam pytanie. Bronię się pojutrze, nie mam pojęcia, czy poza mną też się będzie ktoś bronił, nikogo nie znam, mój promotor zbytniej aktywności nie wykazał odnośnie mojej pracy, więc generalnie cieszę się, że go poznaję na korytarzu, on mnie na pewno nie poznaje
![]() Powiem szczerze, że nie mam ochoty nawet złotówki na kwiaty wydać. Chcę tylko się obronić i wyjść, ale z drugiej strony nie chcę się czuć jak debil ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Podbijam temat. Nie wiem co kupić promotorowi. U mnie na uczelni raczej w zwyczaju jest kupowanie kwiatów lub jakiś upominków. Po za tym pan się bardzo starał, siedział ze mną nie raz po godzinach, był miły, nie krzyczał jak nie zrobiłam tego co miałam, i na koniec pozwolił mi wybrać sobie dział z którego chcę odpowiadać na obronie
![]() Kwiaty dla pana to dla mnie dziwne, myślałam o jakimś alkoholu ale to nie będzie zbyt pretensjonalne ? Nie mam innych pomysłów. Chcę wydać gdzieś do 70 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Przed swoją obroną też miałam spory dylemat. W komisji sami panowie, kwiaty też nie wydawały mi się odpowiednim prezentem. W końcu zdecydowałam się na ładnie zapakowane, dobre czekoladki. Reakcje raczej ok. Tak naprawdę, to liczy się sam gest.
Co do alkoholu, to dla mnie też byłby trochę pretensjonalny, ale koleżanka niedawno się broniła i usłyszała wcześniej delikatną sugestię, że promotor kwiatów nie chce, raczej wolałby wino. Dostał zgodnie z życzeniem. Tak więc, jeśli wiesz, że promotor preferuje jakiś rodzaj prezentów, jest znawcą bądź smakoszem jakiegoś produktu, to czemu nie (możesz delikatnie wypytać kogoś z jego współpracowników). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Prezent dla promotora
Witam serdecznie w ramach podzięki chciałabym kupić jakiś upominek mojemu promotorowi który się tak mocno zaangażował w moją pracę. Jak to wyglądało u Was? Jaki sposób to rozwiązałyście?
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
To zależy od stopnia zażyłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dobry koniak albo whisky
![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
problem w tym że to Pani, nie wiem czy lubi trunki. Pióro to jak byłam w liceum to kupowałam. Teraz to nie wiem. Dobry pomysłem jest kupienie bardzo dobrej kawy, kwiaty, nie mam pojęcia a zażyłość to na poziomie student-wykładowca.
Mój blog o pracy: ![]() Chcesz założyć bloga? Zobacz jak to zrobić --> Kliknij Pora na dietę zobacz listę koktajli Edytowane przez joanna187 Czas edycji: 2013-06-13 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
my zamiast kwiatów daliśmy jakieś droższe czekoladki i dla samego promotora eleganckie pióro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Myślę, że piękne kwiaty i dobre wino będą idealne, jeśli to Pani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Dobre Whisky jeśli to jest Pan
![]()
![]() |
#80 |
BAN stały
|
Dobry trunek może być. Pióro? Średnio, bo to oklepane i pewnie takich piór ma już z 50. Może elegancką filiżankę do kawy? Jakiś Łomonosow czy coś w tym stylu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
@Siurniety Krolik Masz rację jakiś zestaw kawowy, dzięki za pomoc.
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy od osobowości i specjalności jakiej jest promotor. Bo po co informatykowi kupować jakieś lepsze pióro, trzeba najpierw zrobić taką małą analizę kim jest dana osoba. Dla mężczyzny prawie zawsze najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem jest butelka jakiegoś lepszego trunku.
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
myśle że dobry alkohol bedzie ok
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Dokłądnie dobre whisky takie za 200 - 300 zł, dajmy na to JW albo JB czy Jack, są też takie fajne zestawy specjalnie na prezent. Nie ma co ryzykować z czymś innym a alkohol nawet jak ktoś nie pije zawsze dobrze wygląda na półce:P
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Jeśli to Pani, to butelka dobrego wina i bukiet kwiatów albo zestaw do kawy + porządna kawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Polecam butelkę czegoś mocnego dla Pana
![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
dziękuje za wszystkie sugestie, najbardziej bezpiecznie to książka.
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
no może tak po staroświecku - jakieś fajne pióro albo lepszy wizytownik
![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Może zamiast kwiatów które zwiędną i nici po nich coś bardziej trwalszego, książka, pióro, alkohol, kawa, perfumy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
swojej promotor dałam gazetę, ale taką specjalną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.