![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pogodzić wyjazd wakacyjny z chłopakiem?
Jeśli chodzi o sam wyjazd - już się zdecydowałam, wiza jest wyrabiana, więc wszystko w toku. Tylko mu jeszcze tego nie powiedziałam, czekam na spotkanie z ta dziewczyną, z którą mamy zmienić dane na biletach lotniczych. Jak już dane będą zmienione, to klamka zapadnie.
Ale mimo tego, że marzę o zobaczeniu miast, podróży, nawet samych rozmów ze studentami, to czuję się dziwnie że tak sobie sama jadę bez chłopaka... Trochę to wina tych jego komentarzy, że on by tak nie zrobił, że jestem egoistką itp itd. Ale czy to on przypadkiem nie jest egoistą zatrzymując mnie? I jak ma się dowiedzieć, dlaczego chcę tam jechać, skoro nawet nie chce ze mną rozmawiać, jakby mnie karał za jakieś głupoty.... "Zobaczysz, połowę wyjazdu przesiedzisz na wykładach, bez sensu robisz". Ale drugą połowę będę zwiedzać! Grrrrrr Edytowane przez la_meilleure Czas edycji: 2013-05-19 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
poza tym trzeba było dać mu błogosławieństwo na taki wyjazd.
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisujesz też jedną z tych cech, których w związku nie znoszę: podcinanie skrzydeł, umniejszanie (nie dasz rady, wynudzisz się, nie podołasz,nikogo fajnego nie poznasz). - no i jak pisałam: zagrywki księciunia, który nawet porozmawiać nie potrafi, ale fochami strzela niczym panna z dzikim psm. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-19 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem osobą decyzyjną - zawsze radzę się przyjaciół, siostry, chłopaka. Chłopaka najbardziej, wydaje mi się człowiekiem bardziej ogarniętym i życiowym ode mnie. Mama wychowywała mnie sama, więc jest też dla mnie tym męskim elementem, którego brakowało mi w codziennym życiu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On tobą takim zachowaniem manipuluje, usiłuje ciebie złamać, coś na zasadzie "zasłużysz ma moją miłość jak mi UDOWODNISZ, rezygnując z wyjazdu"- dlatego kolejny raz powtórzę: głupia byś była, rezygnując, dla takiego palanta, któremu na dodatek czujesz przymus usprawiedliwiania się, ciągłego tłumaczenia gdy księciunio fochem strzelił i grzywką zarzucił ![]() I wiesz, wg mnie nie opisujesz faceta "na życie", na czas w akademiku, na kotłowanie w łóżku i zdobywanie doświadczenia- być może, na życie- nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że się zmieni. Że jak zacznie szukać pracy, to może się bardziej zorganizuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Więc kiedy wiadomo, że to jest 'ten właściwy mężczyzna'?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości podeszłam do TŻ i zapytałam "A jakbym wyjechała na 3 tygodnie do Hiszpanii?" Rozmowa wyglądała dalej tak:
TŻ : To byś pojechała ja: i nic byś nie powiedział? TŻ: powodzenia ? Uśmiechnął się i opowiedziałam mu Twój problem. Dla Mojego to oczywiste, że miałabym jechać. Nie wiem czy jest sens abyś się przejmowała takimi szczeniackimi zagrywkami ze strony swojego zazdrosnego "chłopca", bo jak chłopiec, moim zdaniem, się zachowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
- gdy czujesz się wolna, niestłamszona, czujesz i wiesz, że tak jak on dla ciebie jest nr 1, tak ty dla niego jesteś nr 1 - to takie moje prywatne spostrzeżenie. Wg mnie w tym byciu najważniejszym powinna być równowaga- żadne tam "poświęcanie się", rezygnacje z siebie itp. I z taką osobą lubisz rozmawiać, da się z nią rozmawiać o wszystkim- nie zbędzie cię "ja już z tobą skończyłem rozmawiać".
Z tego co tu opisujesz i co opisywałaś w poprzednim wątku- nie czujesz się z tym facetem pewnie, on nie bardzo chce coś robić także dla ciebie (patrz- opisana wyżej sytuacja na uczelni- panisko wolało spać), odgrywa księciunia, który ma prywatną służkę. Aha, a najgłupsze, co można zrobić ,to zignorować jasne sygnały, ze coś jest nie tak (a sytuacja z wyjazdem, gdy boisz się!!!! że cię rzuci z tego powodu, jest takim sygnałem), naiwnie gdacząc "on się zmieni, mam nadzieję , że on się zmieni". Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-19 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, mój TŻ wie, że kocham hiszpański, że robię wszystko, by pogodzić jego naukę z drugimi studiami i z Hiszpanami gadałam w Pl dość często kalecząc ich język i że bardzo mi na tym zależy. Sam zresztą też lubi języki i nie wyobrażam sobie, by, mimo że ze mną mieszka, powiedział mi, że nie mam jechać. Jakbym wyskoczyła z taką informacją na pewno by mnie wspierał. Masz prawo tego oczekiwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Bo ma coś z głową i jest zazdrosny za bardzo. Mój się cieszy za każdym razem gdy mówię coś w obcym języku. Ba, sam zagadywał Hiszpanów po angielsku mówiąc im, by mówili do mnie po hiszpańsku bo znam ich ojczysty język. Także jak widać, wszystko zależy od podejścia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ten typ czlowieka kojarze glownie z zycia zawodowego (kilku takich poznalam), wiec praca nie bedzie tu lekarstwem. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
I jak tam autorko się sprawy mają? Kiedy jedziesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.