Piekielne teściowe - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 10:46   #61
Foxy89
Rozeznanie

Dot.: Piekielne teściowe

Coś podupadł wątek... a szkoda, bo interesujący
Stary 2016-05-23, 23:31   #62
201701261449
Konto usunięte

Fajny wątek był, może tak odnowimy, żeby się rozkręcił?

Ja aktualnie mam fajną panią mamę (jeszcze nie teściową) i złego słowa nie powiem.
Natomiast mama byłego... Na początku nie było źle.
Ale mama tż miała w sumie dwie wady.
Nie potrafiła zrozumieć, że jej dorosły syn uprawia seks. Kiedyś zostaliśmy sami w domu, na wpół już rozebrani, jego mama nagle przyszła do domu, bez pukania wparowała do pokoju, zobaczyła mnie w bieliźnie, obok tż w bokserkach, wyszła krzycząc, że musi sobie z nim pogadać. Uciekłam zawstydzona, tż potem opowiadał, że palnęła mu kazanie, że tak nie wolno bo nie. Zero argumentów, po prostu seks jest obrzydliwy, po prostu młodszy syn ma nie uprawiać seksu (nie była przesadnie wierząca, w tym mieszkaniu przez jakiś czas pomieszkiwała dziewczyna brata i nie było afery). Potrafiła mu też zrobić awanturę, gdy znalazła na jego szafce prezerwatywę zapakowaną. Do dziś nie wiem, o co jej chodziło.

No i druga wada, wymaga większego opisu. Ona urodziła się na wsi, potem przeniosła się w młodości do miasta i miała dziwny stosunek do ludzi ze wsi, takich jak ja.
Nie byli jakoś ani bogaci ani biedni, raczej przeciętni.
Ja też nigdy głodna ani brudna nie chodziłam, rodzice zarabiali nieźle.
I strasznie mnie wkurzała mnie jej zachowanie, że zawsze, gdy przyjeżdżałam (raz w tygodniu/raz na dwa tygodnie na kilka godzin, zawsze byli uprzedzeni, że będę) akurat mieli obiad i było proponowanie, czy chcę zjeść - to było okej, raz czy drugi trafiłam na zupę i zjadłam normalnie, ale już trzeci i czwarty było mięso, wszyscy jedli jakieś kotlety czy żeberka a ja dostałam suche kartofle. I przy każdym posiłku mówiła, że ona pamięta, jak to na wsi jest, że mam się najeść, że X. mi więcej ziemniaków nałoży. Od tamtej pory zawsze dziękowałam za obiad. Raz się zdarzyło, że X. robił mi wieczorem kanapki, a jego mama powiedziała ściszonym głosem, żeby mi bez szynki dał.
Co ciekawe, zawsze, gdy X. przyjeżdżał do mnie mama lub ja robiłyśmy dwudaniowy obiad, deser, często jadąc do niego przywoziłam też wiejskie jajka od babci albo jakiś smakołyk, żeby się podlizać trochę. Byli też u mnie kiedyś i widzieli, że raczej w lepiance z guana nie mieszkam.

Edytowane przez 201701261449
Czas edycji: 2016-05-23 o 23:35
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 05:34   #63
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Co prawda nie mam dzieci ale jeśli kiedyś będę miała to planuję być piekielną teściową

Swoją drogą, kiedyś przechodząc obok takiej starej, odrapanej kamienicy usłyszałam taką piosenkę (chyba do kieliszka, sądząc po odgłosach dolatujących z szeroko otwartego okna):
"Teściowo, ty stary rowerze, tylko pedałów ci brak. Pedały też się dobierze, będziesz fruwać jak ptak". No tej nie znałam! No bo o teściowej, którą napadły żmije a potem wszystkie żmije pozdychały a teściowa żyje to chyba bardziej znane.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 09:41   #64
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Pokaż wiadomość
Fajny wątek był, może tak odnowimy, żeby się rozkręcił?

Ja aktualnie mam fajną panią mamę (jeszcze nie teściową) i złego słowa nie powiem.
Natomiast mama byłego... Na początku nie było źle.
Ale mama tż miała w sumie dwie wady.
Nie potrafiła zrozumieć, że jej dorosły syn uprawia seks. Kiedyś zostaliśmy sami w domu, na wpół już rozebrani, jego mama nagle przyszła do domu, bez pukania wparowała do pokoju, zobaczyła mnie w bieliźnie, obok tż w bokserkach, wyszła krzycząc, że musi sobie z nim pogadać. Uciekłam zawstydzona, tż potem opowiadał, że palnęła mu kazanie, że tak nie wolno bo nie. Zero argumentów, po prostu seks jest obrzydliwy, po prostu młodszy syn ma nie uprawiać seksu (nie była przesadnie wierząca, w tym mieszkaniu przez jakiś czas pomieszkiwała dziewczyna brata i nie było afery). Potrafiła mu też zrobić awanturę, gdy znalazła na jego szafce prezerwatywę zapakowaną. Do dziś nie wiem, o co jej chodziło.

No i druga wada, wymaga większego opisu. Ona urodziła się na wsi, potem przeniosła się w młodości do miasta i miała dziwny stosunek do ludzi ze wsi, takich jak ja.
Nie byli jakoś ani bogaci ani biedni, raczej przeciętni.
Ja też nigdy głodna ani brudna nie chodziłam, rodzice zarabiali nieźle.
I strasznie mnie wkurzała mnie jej zachowanie, że zawsze, gdy przyjeżdżałam (raz w tygodniu/raz na dwa tygodnie na kilka godzin, zawsze byli uprzedzeni, że będę) akurat mieli obiad i było proponowanie, czy chcę zjeść - to było okej, raz czy drugi trafiłam na zupę i zjadłam normalnie, ale już trzeci i czwarty było mięso, wszyscy jedli jakieś kotlety czy żeberka a ja dostałam suche kartofle. I przy każdym posiłku mówiła, że ona pamięta, jak to na wsi jest, że mam się najeść, że X. mi więcej ziemniaków nałoży. Od tamtej pory zawsze dziękowałam za obiad. Raz się zdarzyło, że X. robił mi wieczorem kanapki, a jego mama powiedziała ściszonym głosem, żeby mi bez szynki dał.
Co ciekawe, zawsze, gdy X. przyjeżdżał do mnie mama lub ja robiłyśmy dwudaniowy obiad, deser, często jadąc do niego przywoziłam też wiejskie jajka od babci albo jakiś smakołyk, żeby się podlizać trochę. Byli też u mnie kiedyś i widzieli, że raczej w lepiance z guana nie mieszkam.

Dla mnie to jakies abstrakcyjne zachowanie... Nawet najwiekszy burak jakiego znam by sie tak nie zachowal

Co ma niby jedzenie miesa do wsi? Przeciez na wsi nawet jest jego wiecej.
Stary 2016-05-24, 16:26   #65
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakies abstrakcyjne zachowanie... Nawet najwiekszy burak jakiego znam by sie tak nie zachowal

Co ma niby jedzenie miesa do wsi? Przeciez na wsi nawet jest jego wiecej.
Pani matka pewnie wie, że nic. Ale to był ciekawy sposób, żeby pokazać dziewczynie, że się jej nie lubi. Pewnie też zastanawiała się na ile może sobie pozwolić. Ot, takie badanie terenu.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 20:38   #66
201701261449
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Pani matka pewnie wie, że nic. Ale to był ciekawy sposób, żeby pokazać dziewczynie, że się jej nie lubi. Pewnie też zastanawiała się na ile może sobie pozwolić. Ot, takie badanie terenu.
Nie wiem, o co chodziło z tym mięsem. Jestem ze wsi, ale nigdy sama nie miałam kur, krów czy świń, więc mięso normalnie w sklepie się kupowało. I ona wiedziała, że nie mamy gospodarstwa.
Najlepsze, że zawsze mi się wydawało, że ona mnie lubi. Nawet po rozstaniu zachowała się w porządku, bo tż nawalił, odbiło mu strasznie, zdesperowana dzwoniłam do niej, żeby po niego przyjechali, bo zabarykadował się w moim mieszkaniu, przepraszała mnie za niego, później nawet chciała się ze mną spotkać i porozmawiać, ale ja nie miałam ochoty już i podziękowałam.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 11:54   #67
blue3
dead & alive

Moim zdaniem w ogóle nie chodziło o to, że mieszkasz na wsi. Po prostu to mógł być typ skąpca, który oszczędzał na gościach
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości