|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
PSTRYNIU, widzisz? nie ma sie co martwic na zapas
Szaja by ci pewnie napisała, że jedne dzieci siadają wcześniej inne pozniej i podpieranie poduszkami mozna o kant dupy potłuc
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Moja psiapsióła przyleciała z Anglii i zaraz ma wpaść. Będzie małe kinderparty bo ona ma chłopca 4 latka i dziewczynkę 2 latka + moje dziewczynki - będzie istny armagedon Nie piszcie dużo Pstryczku jak dobrze ze to tylko trzydniówka
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Pstryniu
dla Kubusia
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#65 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze szczepienia!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w jakich cenach sa na all? a nie lepiej zlecc to "fachowcom"? ja za iso+robocizne dalam 150 w ASO Cytat:
|
|||||
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzisz, nie ma co się zamartiwać ![]() kl aski:szaja niedawno pisala, że jedne dzieci siadają w 6 m-cu, a drugie w 8. Moja też dopiero się lekko dźwiga na leżaku, przyjdzie czas to usiądzie ![]()
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia-buziaki dla Blanki za ukończenie 5 miesięcy
![]() Pstryniu-dobrze że to nic poważnego,zaraz minie i macie spokój na jakiś czas Dobrze że Kubuś łagodnie to zniósł bo przy tym gorączka lubi być wysoka. A za próbę siadu ![]() Słuchaj Pstryniu-możesz mi rozpisać wasze dzienne menu? Chyba już podajesz słoiczek zamiast porcji mleka? Na ile to Kubusiowi starczy i kiedy wprowadziłaś że obiadek zamiast mleka? Jak już wszystkiego spróbował?
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-06-25 o 11:49 |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już na bieżąco, ale nie mam kiedy pisać - ciągle mi chodzą po pokoju
![]() za szczepieniaPstryniu dobrze, że to tylko trzydniówka i za próbę siadania
|
|
|
|
#70 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do siadania to dla Kubunia, pani dr kazała siadać to siada
|
|||
|
|
|
#71 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona mi to pisala juz pierdyiard razy, inne dziewczyny z reszta tez. ale wiesz jak to jest, juz duzo watkowych dzieciaczkow rwie sie do siadana, niektore juz siedza a moj (w kolejnosci wiekowej namber 3 ) nawet glowki nie podnosil jak lezal wiec sie martwilam ![]() i jak dzis mi sie dźwignal to czulam jakbym pozbyla sie z pierdyliard ton ciezaru . taaaaaka ulga Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja sie pytalam o to nasze ciemiaczko bo mi sie wydaje ze jest takie jak bylo, ja bynajmnej nie czuje roznicy no moze wczesniej bylo takie bardzej kwadratowe a teraz jest takie prostokatne to powiedziala zeby sie nie przejmowac bo do chyba1,5 roku ma prawo zarastac i dopeiro wtedy bedzie sie mozna ewentualnie marwtic. teraz zbytnio nie ma sensu ![]() Cytat:
jedź, jedź |
||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Dowiadywałam się w ASO i 220 samo mocowanie bez robocizny. A robocizna to w sumie śmiech na sali bo przykręcenie dwóch śrub więc wiesz....mój mąż by złamanego grosza za to nie zapłacił bo jest po szkole mechanicznej i np. klocki hamulcowe czy wahacze sam wymienia to takie coś to pikuś. Ja kupiłam za 50 zł + wysyłka.
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku - ja też się martwiłam, że Oliwa nie chce się podnosić (tzn jak się ją ciągnęło za łapki, to jej główka zostawała z tyłu, zwisała sobie), nawet lekarz zwrócił na to uwagę, że powinna, jak byłyśmy 6 tygodni temu na szczepieniu... Potem się nie podnosiła, i nie podnosiła... Aż w końcu pewnego dnia zaczęła podnosić główkę, a teraz - jak tylko ma się czego złapać - to od razu próbuje usiąść, także no... Bez obaw, na pewno wszystko dobrze z Kubusiem.
Trzeba mieć poprawkę na to, że jednak każde dziecko się rozwija inaczej. Jedno będzie szybko siadało i przewracało się z boku na bok, a drugie będzie się w tym czasie rozwijało intelektualnie, tzn będzie się uczyło szybciej mówić itp itd. W końcu wszystkie dojdą do tego samego pułapu.
|
|
|
|
#74 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba ma dosyc fotek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bebe-confort-iseos...316561369.html http://allegro.pl/fotelik-britax-rom...319748054.html I nie mogę się zdecydowac. |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://katowice.naszemiasto.pl/artyk...a1ac2633,1,3,5 u nas w katowicach terztaka akcja..... mówią że alarm bombowy u nas w dwóch szpitalach i prokurature i w scc a tam mój tż no i w gliwicach w szpitalu..... co za debil.... muszą ewakuowac ludzi ze wszystkich szpitali
|
|
#77 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie niestety niebylo tych "dziur". musieli wszystko robc od podstaw ![]() a najlepszy byl malzon.spodobal mu sie ten iso wiec stwierdzil ze u siebie tez zrobi bo tak to by trzeba tylk omoim jezdzic, no i pojechal do swojego ASO i co se okazalo? ze ma 3!!! T.R.Z.Y.!!! ISO u siebie w aucie, tylko schowane miedzy siedzeniami Cytat:
ja to wszystko wiem ale jak to dotyczy swojego dziecia to czlowiek jednak glupieje ![]() Cytat:
robi sobie legowisko ![]() Cytat:
![]() daj znac co wybralas bo ja tez muszem sobie wymienic tel. tylko za mna jakos klapka chodzi ![]() sorki, ale nadrabiam od tylu ![]() Cytat:
![]() ja dostalam dzis rano esemeska ze koledze z parcy urodzl sie syek, Bartuś. od razu przypomnialam sobie jak Kubuleslaw pojawil sie na świecie niezapomniane przezycie ![]() czekam teraz na focie Cytat:
to jest jakas wirusowka. najpierw jest goraczka, najczesciej 39-40 stopni i czesto drgawki a potem goraczka mija a w spadku jest jeszcze wysypka. mija wszystko samo, niczym sie nie leczy. (nie mowie tu o goraczce, bo wiadomo....) czuje sie trzydniowkowa expertką
|
||||||
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :conf used: co za masakra..
|
|
|
#79 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego niesiadania to nie martw się ,już widzisz poczynił postępy i napewno z dnia na dzień będzie lepiej, ciesz się póki możesz że jeszcze nie musisz za nim biegać , bo jak wstanie to nie nadążysz Cytat:
Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze Wczoraj postanowiłam się położyć wczesniej spać i się wyspac, no ale niestety Blanka miała ciężką noc,co godzinę sobie płakała przez sen a o 4 już się obudziła na dobre także tak sobie pospałam ... ![]() Współczuje Wam dziewczyzny z całego serca jak niektóre z Was mają tak co noc, u nas zdarza się to sporadnycznie a ja chodze jak zombiak. Byliśmy na rehabilitacji dziś i się załamałam ![]() Ogólnie pochwailiła pani że Blanka się przekręca ładnie no ale nadal to napięcie się nie łagodzi i do tego powiedziała że mała ma szpotawe stopy czyli że stópki skierowane do wewnątrz.I jak jej powiedziałam że ortopeda, ten od bioderek kazał przyjsc na kontrolę dopiero jak Blanka będzie miała 1,5 roku to ona się w głowę popukała i powiedziała że wtedy to już trzeba będzie robić operacje na nóżki bo jej kości krzywo rosną Jestem załamana siedze i becze. Kazała nam się jeszcze raz skontaktować z tym ortopedą a jak nie to dała namiary na jakiekoś profesora wybitnego . Kurdę najgorsze jest to, że przecież ja chodzę i do pediatry często na kontrole i do tego ortopedy zasranego i nikt nic nie zauwazył że cos jest nie tak!!!! Jak nie urok to sraczka, już mam dosyc , jak nie pediatra to ortopeda, neurolog rehabilitant gastrolog, i tak w koło kiedy to się skończy i bede miała zdrowe dziecko ?!
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Zdjecie w k. fryzury Yae przed i po strzyzeniu.
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, dobrze, że z Kubusiem ok
Cytat:
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, od dzis wprowadzam mala modyfikacje donaszego meni, a wiec: ***rano- piers ***po ok dwoch godz - mm + kleik jedzony lyzeczka (z buta sie jeszcze nie przeprosil), do wczoraj byla piers i po tym spansko ***owocek w siatce albo sloiczek owocowy + za jakies 30 min piers i po tym spansko ***obiadek sloiczkowy + za jakies 30 min piers i po tym spansko ***piers w okolicach godz 18tej *** ok 20tej - 150 kaszki i spansko juz na noc a w nocy to juz roznie ![]() nowosci wprowadzalam jak maly mial 4,5 miesiaca. |
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ocena fotelika z 2007 roku jest nadal aktualna? Im nowszy jest dany fotelik, tym zastosowane w nim standardy bezpieczeństwa są wyższe. Ponadto, w 2007 roku zmieniły się znacząco standardy testowania fotelików w testach konsumenckich. Nie można więc z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że fotelik z oceną 4, uzyskaną w testach w roku 2006 jest tak samo bezpieczny jak fotelik z taką samą oceną testowany np. w 2008 roku. Chicco był jednak testowany w 2012 r. A co do tego drugiego który pokazujesz to Romer to to samo co Roemer?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-25 o 11:47 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym walila od razu do tego profesora skoro tamten pozal sie boze lekarzyna nic nie zauwazyl... jakie to jest wku.wiajace jak sie chodzi po tych lekarzach a oni i tak czlowieka w d.upce maja |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Poszedl "na piwko" po pracy i zapomnial mi o tym powiedziec, a wie, ze tego bardzo nie lubie :/
Ale nie pospal sobie dzis za to, bo ja szalalam w lumpie
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, masz 100% racji z tym głupieniem
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku - super że to tylko trzydniówka i że łagodnie Kubuś przeszedł, no i
za próby siadaniaLenova - tak jak piszą dziewczyny, skonsultowałabym jeszcze gdzieś indziej te stópki Nawijko - co upolowałaś?
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Dzisiaj mam mega zalatany dzień ![]() Dzisiaj zdaję egzzamin teoretyczny wewnętrzny z teorii, potem znów mam jazdę, a jeszcze w międzyczasie musze do gina skoczyć ![]() Wczorajsza jazda poszła mi w miarę dobrze Jeździłam 2 godzinki, dzisiaj 1 godzina na placu i trochę po mieście, a potem to juz tylko wyjazdy do Białej Podlaskiej
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova- nic się nie martw skoro nikt tego wcześniej nie zauważył to wierzę,że wszystko będzie ok
Pstryczku ![]() Fewcia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Szaja by ci pewnie napisała, że jedne dzieci siadają wcześniej inne pozniej i podpieranie poduszkami mozna o kant dupy potłuc

klask i:

i ze jest troche malo sztywny i ze mam go ciagac za raczki i sadzac oaptulonego poduszkami 

a potem goraczka mija a w spadku jest jeszcze wysypka. mija wszystko samo, niczym sie nie leczy. (nie mowie tu o goraczce, bo wiadomo....)

6 5 4 3 2 1