|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy z Kielc 2014
marcia2105 polecam bardzo. Jest miły i dokładny. Profesjonalnie podchodzi do swych obowiązków
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ja teraz jestem w 10 tygodniu, mam juz synka 2 latka i rodzilam na czarnowie i na prawde polecam wszystkim i szkole rodzenia przy szpitalu i sam szpital- ja wspominam swoj porod, pobyt, opieke i pomoc przy dziecku bardzo dobrze ![]() Ja sie czuje całkiem dobrze ![]() Co do lekarza to chodze do dr Szczurkowskiej.
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
tynka88 i jak oceniasz tą lekarkę? Bo słyszałam, że ma dobry sprzęt usg i planuję do niej iść na usg genetyczne. Umie je robić? To dobry pomysł czy może polecicie kogoś innego do zbadania przezierności karkowej?
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Farminka tez jestes z Kielc?
)Za wiele nie moge powiedziec na jej temat, bo to moja nowa lekarka, wczesniej chodzilam do dr Ziolkowskiego, ale byl bardzo drogi i szukalam lekarza z Czarnowa i tak trafilam do dr Szczurkowskiej, slyszalam duzo dobrego w szpitalu o niej i kilka osob mi znajomych polecalo.W sumie po ostatniej wizycie widze ogromną różnice miedzy wizyta u niej a u mojego poprzedniego lekarza, Ziółkowski opisal mi wszystkie parametry zawsze na kartce, czestotliwosc bicia serduszka i inne, mysle ze mial o wiele lepszy sprzet, od p Szczurkowskiej dostalam jedno zdjecia , brak jakiegokolwiek opisu i informacji o tym jak szybko bije serce-srednio bylam zadowolona z wizyty, no ale moze za duzo wymagam po wizytach z poprzedniej ciazy, gdzie moze lekarz troche humorzasty, ale sprzet, gabinet najlepszej jakosci.Po pierwszej wizycie myslalam nad zmiana lekarza(tylko na jakiego, zeby byl z czarnowa), no ale dam jej jeszcze jedna szansa, mam wizyte 25 lutego ,zobaczymy.Najchetniej wrocilabym do dr Ziolkowskiego, ale on za wizyte z Usg bierze 200 zl, wszystkie badania prywatne,,no duzo nas kosztowal ![]() Co do usg genetycznego to slyszalam, ze dr Guzik robi takie usg i sa bardzo dokladne
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2014-02-15 o 14:25 |
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha. Czytałam na internecie opinie o niej to właśnie były podobne do Twojej. Ja znalazłam jeszcze jakiegoś dr Miśka. Słyszałaś może o nim? Podobno ma jakieś szkolenia do robienia tego usg. Chodzi mi właśnie o taką wizytę z usg tylko, bo nie jestem z Kielc tylko z okolic i na wizyty ani do porodu nie będę dojeżdżać.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on pracuje w szpitalu na Kościuszki, wiec nie wiem czy Ci będzie pasowało
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Farminka slyszalam , on przyjmuje na wojska polskiego razem z dr WItczakiem i oni sa z Prostej raczej, tez maja dobre opinie.
Wlasnie dziewczyny ja wiem, ze jest wielu znanych i dobrych lekarzy w Kielcach, ale mnie bardzo zalezy na lekarzu z czarnowa, mamy tam skonczona szkole rodzenia i bylam bardzo zadowolona z mojego porodu i pobytu tam i nie wyobrazam sobie rodzic gdzie indziej.Jest jeszcze dr Rokita-ordynator, ale on zajety bardzo, duzo pacjentek i 200 zl za wizyte .Tak jak juz napisalam 25 lutego zobacze jak bedzie przebiegac wizyta u Szczurkowskiej i zdecyduje czy zostaje u niej ,czy zmienie lekarza. A tak jeszcze zapytac co sadzicie , bo na pierwszej wizycie dala mi skierowanie na badania (chyba na nfz, bo na takim zielonym druczku), ale tam jest tylko na toxo , glukoza, mocz ,morfologia i wr, a gdzie Hiv, rozyczka, cytomegalia-sama nie wiem, czy to z oszczednosci ,czy uznala , ze nie trzeba czy zalezci zrobic na nastepnej wizycie, chyba Hiv to powinna zlecic, na rozyczke przeciwciala mi wyszlo ,ze mam jak robilam badanie w poprzedniej ciazy ,wiec chyba aktualne, no ale ona o tym nie wie i nie pytala.Podczas wizyty wydawala sie zmeczona i znudzona, no ale ja sie juz przyzwyczailam ,ze wielu ginow jest humorzastych.Najchetniej wrocilabym do dr Ziolkowskiego, bo teraz mam porownanie, ale wizyta np w ostatnich miesiacach z Ktg to 230 zl, sporo-jestem w rozterce
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka88 może Ci rozlozyla badania na 2 tury. Ja tak miałam, ale ja placilam za wszystko i moja ginka nie chciala nadwyrezac mojego portfela za jednym razem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Elunka no taka mam nadzieje, zapytam ja na pewno o te inne badania, jeszcze np badanie w kierunku wirusowego zapalenia watroby, w sumie mogli mnei przy porodzie zarazic , a od tamtej pory sie nie badalam.
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam czasem "do czynienia" z dr Mateuszem Lepiarczykiem bo chodzę już z drugą ciążą do jego ojca i on robi np badanie przesiewowe serduszka w połowie ciąży. Zajmował się mną też trochę przy pierwszym porodzie i teraz jak w drugiej ciąży leżałam na Kościuszki w szpitalu. Jest dużo bardziej kontaktowy niż senior, miły, wszystko tłumaczy, zrobił się dużo delikatniejszy od mojej pierwszej ciąży
Ogólnie to ja bardzo sobie chwalę jego ojca, ale wiem, że nie każdy za nim przepada.Wiem, że obaj interesują się pacjentkami jak już skierują do szpitala albo przy porodzie. Odwiedzali mnie nawet obaj po tym jak już urodziłam pierwszą córkę. Zobaczymy jak będzie teraz.
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Widziałam, że pisałyście o szpitalach i się nad ich wyborem zastanawiacie. Ja z czystym sumieniem mogę polecić szpital na Kościuszki. Niecałe 3 tygodnie temu tam rodziłam i wspominam cały okres bardzo dobrze. Po porodzie leżałam tydzień bo maleństwo miało żółtaczkę i miałam czas aby się przyjrzeć. Jak wszędzie trafiają się pielęgniarki wredne i niemiłe ale większość była całkiem sympatyczna i pomocna.
Jeśli któraś z Was ma pytania chętnie w miarę możliwości odpowiem .Pozdrawiam |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
O, jaka dobra wiadomość
![]() to opowiadaj - do którego lekarza chodziłaś, który był przy porodzie?Miałaś opłaconą położną i ich SR?
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Nie miałam szkoły rodzenia i nie rodziłam z mężem ze względu na mój stan podczas porodu ale miałam taką możliwość aby tz pod koniec był ze mną. Na Kościuszki jest naprawdę bardzo fajna atmosfera zwłaszcza jeśli się rodzi w ciągu dnia - tż może cały czas przebywać niemalże z Tobą (jak dostajesz kroplówkę to się wychodzi na korytarz i spędza czas z TŻ a wraca tylko na KTG i sprawdzenie rozwarcia). Ja co prawda rodziłam w nocy, niestety miałam skurcze z krzyża i nie byłam w stanie wyjść na korytarz a mój stan nie pozwolił na przyjście tż już na sam finał.
Miałam wykupioną położną i jestem z tego faktu zadowolona, była cały czas przy mnie, bardzo mi pomogła przy partych. Chodziłam do dr A. Lepiarczyka i jestem z opieki zadowolona. Zaraz po porodzie dostałam gratulacje i nas odwiedził. Opieka doktora zarówno prywatnie jak i w szpitalu bardzo dobra. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chodziłam na ich SR, nie płacę za położną (to ich obowiązek) ale jestem nastawiona pozytywnie i mam nadzieję, że trafię na ludzi z powołania Ale ogólnie fajnie to opisałaś, cieszę się że jesteś zadowolona i zazdroszczę że masz za sobą
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia a powiedz mi jeszcze ile czasu trwa to KTG? Bo nie wiem czy wysłać męża na zakupy zeby się nie nudzil czy ma czekac
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
widze, ze watek sie troche rozkrecil. Ja urodzilam synka 20.12.2013, chociaz termin mialam na 01.01.2014 no ale maluszek sie troszke pospieszyl. Rodzilam na Kosciuszki, bo tam pracuje moj lekarz prowadzacy ciaze dr Rogula. Jefo moge polecic, bo to jak dla mnieswietny lekarz, interesowal sie mna w trakcie porodu i potem po porodzie tez.Ogolnie z opieki w szpitalu bylam bardzo zadowolona. Fakt, byly 2 bardzo niemile pielegniarki od noworodkow, ale to wszedzie trafia sie takie. Ja mialam porod rodzinny w osobnej sali, ale mialam ukonczona szkole rodzenia i mialam tez swoja polozna, swietna kobiete, baaaardzo duzo mi pomogla, byla caly czas z nami w sali. Ogolnie szpital moge polecic z czystym sumieniem, nie mam nic do zarzucenia. Jak macie jakies pytania, to chetnie odpowiem
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak to jest z USG bioderek?
Do jakiego lekarza musze iść żeby mi wystawił skierowanie? I gdzie Wy robiłyście? Na NFZ czy prywatnie?
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
My robiliśmy prywatnie u dr Piotra Żywieckiego, koszt 80 zł, państwowo były bardzo długie terminy. Skierowanie trzeba mieć od pediatry. ( na NFZ robią USG na Mickiewicza i Zagnańskiej )
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Prywatnie tez potrzebuje skierowanie? Ten żywiecki gdzie przyjmuje?
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo jak masz mizliwosc,to tam podjedzi sie umow.
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
na Mazurskiej, prywatnie nie trzeba skierowania. Nam zależało na czasie dlatego nie chcieliśmy czekać.
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do Zapiecka i mi powiedziano, ze jak dotrą papiery Malego do nich to sie umówimy i przyjadę zeby polozna i lekarz zobaczyli Malego i zdecydują czy to usg jest w ogole potrzebne. I ze można zrobic do 3 miesiaca.
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez bialymotyl Czas edycji: 2014-04-08 o 11:58 |
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Możecie polecić jakiś sklep z dobrymi butami dla dzieci? Czytałam, że Bartek jest przereklamowany, za to polecają buty Emel Roczki. Wiecie czy są takie w Kielcach? |
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dwa tygodnie temu urodziłam synka na Kościuszki. Jakby ktoś miał jakieś pytania to się polecam. Dodam tylko, że jestem w pozytywnym szoku.Bałam się bardzo porodu w tym szpitalu, bo rodziłam tam 3 lata temu i bardzo źle wspominałam położne i pielęgniarki od noworodków. Tym razem Panie były bardzo miłe i pomocne, pytały często czy w czymś przy dzieciaczku nie pomóc. Po tym porodzie śmiało mogę polecić ten szpital!
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również polecam - rodziłam koniec lutego. Jestem bardzo zadowolona i nie żałuję, że wybrałam kościuszki
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() jaki tu spokój, cisza, czy wątek jest aktywny. Gdzie są przyszłe mamy z Kielc która spodziewają się maleństwa w drugiej połowie roku??? Brak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.