![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy z Kielc 2014
marcia2105 polecam bardzo. Jest miły i dokładny. Profesjonalnie podchodzi do swych obowiązków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ja teraz jestem w 10 tygodniu, mam juz synka 2 latka i rodzilam na czarnowie i na prawde polecam wszystkim i szkole rodzenia przy szpitalu i sam szpital- ja wspominam swoj porod, pobyt, opieke i pomoc przy dziecku bardzo dobrze ![]() Ja sie czuje całkiem dobrze ![]() Co do lekarza to chodze do dr Szczurkowskiej.
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
tynka88 i jak oceniasz tą lekarkę? Bo słyszałam, że ma dobry sprzęt usg i planuję do niej iść na usg genetyczne. Umie je robić? To dobry pomysł czy może polecicie kogoś innego do zbadania przezierności karkowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Farminka tez jestes z Kielc?
![]() Za wiele nie moge powiedziec na jej temat, bo to moja nowa lekarka, wczesniej chodzilam do dr Ziolkowskiego, ale byl bardzo drogi i szukalam lekarza z Czarnowa i tak trafilam do dr Szczurkowskiej, slyszalam duzo dobrego w szpitalu o niej i kilka osob mi znajomych polecalo.W sumie po ostatniej wizycie widze ogromną różnice miedzy wizyta u niej a u mojego poprzedniego lekarza, Ziółkowski opisal mi wszystkie parametry zawsze na kartce, czestotliwosc bicia serduszka i inne, mysle ze mial o wiele lepszy sprzet, od p Szczurkowskiej dostalam jedno zdjecia , brak jakiegokolwiek opisu i informacji o tym jak szybko bije serce-srednio bylam zadowolona z wizyty, no ale moze za duzo wymagam po wizytach z poprzedniej ciazy, gdzie moze lekarz troche humorzasty, ale sprzet, gabinet najlepszej jakosci.Po pierwszej wizycie myslalam nad zmiana lekarza(tylko na jakiego, zeby byl z czarnowa), no ale dam jej jeszcze jedna szansa, mam wizyte 25 lutego ,zobaczymy.Najchetniej wrocilabym do dr Ziolkowskiego, ale on za wizyte z Usg bierze 200 zl, wszystkie badania prywatne,,no duzo nas kosztowal ![]() Co do usg genetycznego to slyszalam, ze dr Guzik robi takie usg i sa bardzo dokladne
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2014-02-15 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Aha. Czytałam na internecie opinie o niej to właśnie były podobne do Twojej. Ja znalazłam jeszcze jakiegoś dr Miśka. Słyszałaś może o nim? Podobno ma jakieś szkolenia do robienia tego usg. Chodzi mi właśnie o taką wizytę z usg tylko, bo nie jestem z Kielc tylko z okolic i na wizyty ani do porodu nie będę dojeżdżać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale on pracuje w szpitalu na Kościuszki, wiec nie wiem czy Ci będzie pasowało ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Farminka slyszalam , on przyjmuje na wojska polskiego razem z dr WItczakiem i oni sa z Prostej raczej, tez maja dobre opinie.
Wlasnie dziewczyny ja wiem, ze jest wielu znanych i dobrych lekarzy w Kielcach, ale mnie bardzo zalezy na lekarzu z czarnowa, mamy tam skonczona szkole rodzenia i bylam bardzo zadowolona z mojego porodu i pobytu tam i nie wyobrazam sobie rodzic gdzie indziej.Jest jeszcze dr Rokita-ordynator, ale on zajety bardzo, duzo pacjentek i 200 zl za wizyte .Tak jak juz napisalam 25 lutego zobacze jak bedzie przebiegac wizyta u Szczurkowskiej i zdecyduje czy zostaje u niej ,czy zmienie lekarza. A tak jeszcze zapytac co sadzicie , bo na pierwszej wizycie dala mi skierowanie na badania (chyba na nfz, bo na takim zielonym druczku), ale tam jest tylko na toxo , glukoza, mocz ,morfologia i wr, a gdzie Hiv, rozyczka, cytomegalia-sama nie wiem, czy to z oszczednosci ,czy uznala , ze nie trzeba czy zalezci zrobic na nastepnej wizycie, chyba Hiv to powinna zlecic, na rozyczke przeciwciala mi wyszlo ,ze mam jak robilam badanie w poprzedniej ciazy ,wiec chyba aktualne, no ale ona o tym nie wie i nie pytala.Podczas wizyty wydawala sie zmeczona i znudzona, no ale ja sie juz przyzwyczailam ,ze wielu ginow jest humorzastych.Najchetniej wrocilabym do dr Ziolkowskiego, bo teraz mam porownanie, ale wizyta np w ostatnich miesiacach z Ktg to 230 zl, sporo-jestem w rozterce ![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Tynka88 może Ci rozlozyla badania na 2 tury. Ja tak miałam, ale ja placilam za wszystko i moja ginka nie chciala nadwyrezac mojego portfela za jednym razem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Elunka no taka mam nadzieje, zapytam ja na pewno o te inne badania, jeszcze np badanie w kierunku wirusowego zapalenia watroby, w sumie mogli mnei przy porodzie zarazic , a od tamtej pory sie nie badalam.
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja mam czasem "do czynienia" z dr Mateuszem Lepiarczykiem bo chodzę już z drugą ciążą do jego ojca i on robi np badanie przesiewowe serduszka w połowie ciąży. Zajmował się mną też trochę przy pierwszym porodzie i teraz jak w drugiej ciąży leżałam na Kościuszki w szpitalu. Jest dużo bardziej kontaktowy niż senior, miły, wszystko tłumaczy, zrobił się dużo delikatniejszy od mojej pierwszej ciąży
![]() Wiem, że obaj interesują się pacjentkami jak już skierują do szpitala albo przy porodzie. Odwiedzali mnie nawet obaj po tym jak już urodziłam pierwszą córkę. Zobaczymy jak będzie teraz.
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Widziałam, że pisałyście o szpitalach i się nad ich wyborem zastanawiacie. Ja z czystym sumieniem mogę polecić szpital na Kościuszki. Niecałe 3 tygodnie temu tam rodziłam i wspominam cały okres bardzo dobrze. Po porodzie leżałam tydzień bo maleństwo miało żółtaczkę i miałam czas aby się przyjrzeć. Jak wszędzie trafiają się pielęgniarki wredne i niemiłe ale większość była całkiem sympatyczna i pomocna.
Jeśli któraś z Was ma pytania chętnie w miarę możliwości odpowiem ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
O, jaka dobra wiadomość
![]() to opowiadaj - do którego lekarza chodziłaś, który był przy porodzie?Miałaś opłaconą położną i ich SR?
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Nie miałam szkoły rodzenia i nie rodziłam z mężem ze względu na mój stan podczas porodu ale miałam taką możliwość aby tz pod koniec był ze mną. Na Kościuszki jest naprawdę bardzo fajna atmosfera zwłaszcza jeśli się rodzi w ciągu dnia - tż może cały czas przebywać niemalże z Tobą (jak dostajesz kroplówkę to się wychodzi na korytarz i spędza czas z TŻ a wraca tylko na KTG i sprawdzenie rozwarcia). Ja co prawda rodziłam w nocy, niestety miałam skurcze z krzyża i nie byłam w stanie wyjść na korytarz a mój stan nie pozwolił na przyjście tż już na sam finał.
Miałam wykupioną położną i jestem z tego faktu zadowolona, była cały czas przy mnie, bardzo mi pomogła przy partych. Chodziłam do dr A. Lepiarczyka i jestem z opieki zadowolona. Zaraz po porodzie dostałam gratulacje i nas odwiedził. Opieka doktora zarówno prywatnie jak i w szpitalu bardzo dobra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chodziłam na ich SR, nie płacę za położną (to ich obowiązek) ale jestem nastawiona pozytywnie i mam nadzieję, że trafię na ludzi z powołania ![]() Ale ogólnie fajnie to opisałaś, cieszę się że jesteś zadowolona i zazdroszczę że masz za sobą ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Marcia a powiedz mi jeszcze ile czasu trwa to KTG? Bo nie wiem czy wysłać męża na zakupy zeby się nie nudzil czy ma czekac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak to jest z USG bioderek?
Do jakiego lekarza musze iść żeby mi wystawił skierowanie? I gdzie Wy robiłyście? Na NFZ czy prywatnie?
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
My robiliśmy prywatnie u dr Piotra Żywieckiego, koszt 80 zł, państwowo były bardzo długie terminy. Skierowanie trzeba mieć od pediatry. ( na NFZ robią USG na Mickiewicza i Zagnańskiej )
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Prywatnie tez potrzebuje skierowanie? Ten żywiecki gdzie przyjmuje?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
na Mazurskiej, prywatnie nie trzeba skierowania. Nam zależało na czasie dlatego nie chcieliśmy czekać.
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do Zapiecka i mi powiedziano, ze jak dotrą papiery Malego do nich to sie umówimy i przyjadę zeby polozna i lekarz zobaczyli Malego i zdecydują czy to usg jest w ogole potrzebne. I ze można zrobic do 3 miesiaca.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Edytowane przez bialymotyl Czas edycji: 2014-04-08 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Możecie polecić jakiś sklep z dobrymi butami dla dzieci? Czytałam, że Bartek jest przereklamowany, za to polecają buty Emel Roczki. Wiecie czy są takie w Kielcach? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Witam!
Dwa tygodnie temu urodziłam synka na Kościuszki. Jakby ktoś miał jakieś pytania to się polecam. Dodam tylko, że jestem w pozytywnym szoku.Bałam się bardzo porodu w tym szpitalu, bo rodziłam tam 3 lata temu i bardzo źle wspominałam położne i pielęgniarki od noworodków. Tym razem Panie były bardzo miłe i pomocne, pytały często czy w czymś przy dzieciaczku nie pomóc. Po tym porodzie śmiało mogę polecić ten szpital!
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam - rodziłam koniec lutego. Jestem bardzo zadowolona i nie żałuję, że wybrałam kościuszki
![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() jaki tu spokój, cisza, czy wątek jest aktywny. Gdzie są przyszłe mamy z Kielc która spodziewają się maleństwa w drugiej połowie roku??? Brak ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.