5kg,10kg,15kg-wspólne odchudzanie przysz³ych PM, m³odych mamusiek itp. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-07-04, 18:05   #61
milencjusz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69
Dot.: 5kg,10kg,15kg-wspólne odchudzanie przysz³ych PM, m³odych mamusiek itp.

niech juz ten dzieñ siê koñczy, bo oszaleje sama ze sobo± pojawiaj± sie w mojej g³ówce my¶li typu: wczoraj i dzi¶ jad³am grzecznie i zdrowo, wiec mozna zjesc cos zakazanego, np. s³odycz jak±¶:p Wiêc chodze po domu i szukam hehe Nawet juz dzis pocwiczy³am, zeby nie myslec o jedzeniu i nic... Powiedzcie, ze tez tak macie) Co do list weselnych to podobnie za³atwione ju¿:
  • Data w ko¶ciele(21.09.2013 14.00)
  • Sala - po³owa zap³acona
  • Fotografa nie mamy
  • Makija¿ystka i fryzjerka dla PM (8:00 czesanie, a potem od razu malowanie:P)
  • Nauki Przedma³¿eñskie, Dni Skupienia, Wizyta w poradni ¿ycia rodzinnego
  • ¦wiadkowie wybrani i wiedza, ze beda ¶wiadkami
  • Go¶cie zaproszeni i narazie nikt nie odmowi³
  • Suknia ¶lubna zamówiona(pierwsza przymiarka ostatni tydzieñ lipca)
  • Tort, ciasta, napoje, owoce w cenie Sali
  • Samochód i kierowca zamówieni( dobry kolega)
  • Poduszka na obr±czki
  • Bielizna dla PM
  • Buty dla PM
  • Osoba, która bedzie ¶piewa³a i gra³a w ko¶ciele wybrana tylko, ze jeszcze ona o tym nie wie:p
  • Piosenka na I taniec wybrana, ale jeszcze nie æwiczona
Zosta³o tylko i mo¿e a¿:
  • Prezenty na podziêkowania dla rodziców
  • Wódka
  • Winietki, podziêkowania
  • Zamówiæ kwiaty, wystrój ko¶cio³a i ustrojenie samochodu
  • Ustaliæ menu, i dekoracje na dali (10dni przed weselem)
  • USC- za¶wiadczenia i akty (koniec lipca)
  • Wybraæ pie¶ni liturgiczne i czytania, oraz osobê do odmówienia modlitwy wiernych
  • Udekorowaæ wódkê weseln±
  • Bi¿uteria dla PM
  • Bielizna dla T¯
  • Garnitur dla T¯
  • Przygotowaæ tekst na podziêkowania dla rodziców
  • Obr±czki
  • protokó³ i zapowiedzi.
Z tym garniturem, koszul± , butami i reszta dodatków to mam tak jak Madziullka, moj ch³op bedzie ich szuka³ tydzieñ, no mo¿e dwa tyg przed ¶lubem... nic tylko zabic

A wracaj±c do diety i w ogóle zdrowego ¿ywienia to pijecie jakies herbaty wspomagaj±ce czy chocia¿ zio³owe? Ja ostanio zauwa¿y³am, ze bardzo zatrzymuje mi sie woda w organizmie i mysle o pokrzywie do picia, no chyba ze znacie jakies inne metody (procz picia wody), ktore polecacie to prosze podzielcie sie swoj± wiedz±
Stary 2013-07-04, 20:05   #62
neska22
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 922
GG do neska22

czesc
mog³abym siê przy³±czyæ?
mo¿e tym razem siê uda osi±gn±æ cel choæ ju¿ wiele razy próbowa³am...

jestem m³od± mamusi±- mój szkrabik ma 18 miesiêcy Co prawda wróci³am do wagi sprzed cia¿y ale cia³ko ju¿ nie to co wtedy przyda³oby siê nieco ujêdrniæ...
no i schudn±æ -marzy mi siê co najmniej 5 kg 8 by³oby super no i chcê to osi±gn±æ przed 21 wrze¶nia bo wtedy idê na wesele

przysiêgam od jutra :d (no bo dzi¶ ju¿ nic nie jem) je¶æ zdrowie i przede wszystkim bez s³odyczy Ograniczyæ pieczywo, makarony..... no i to moje g³ówne grzechy.. choæ najwiêkszy to s³odycze... jakby nie istnia³y to wazy³abym ze 40 kilo bo wszystkich innych rzeczy potrafiê siê wyrzec czy ograniczyæ...ale s³odycze to mój na³óg...
no i zaczynam ruch
kilka razy pocwiczy³am z chodakowsk±- mo¿e znów siê skuszê... (mo¿e polecacie cos innego?)
no i umówi³am siê z tat±, ¿e od niedzieli bêdziemy biegaæ... (ostatnio ³adnie mi siê schud³o przy biegach i ma³ej dietce)
no i zamierzam jakie¶ brzuchy do³±czyæ....

to jak? mogê zostaæ ?
neska22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-04, 21:28   #63
madziullka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 825

Widzê ¿e wiêkszo¶æ z nas bêdzie siê bawiæ 21 wrze¶nia Szczê¶liwa data
A co do makija¿u i fryzjerki to te¿ mam zaklepane, ale w ostatni weekend by³am na weselu i robi³am fryzurê i makija¿ tam gdzie zamówi³am na ¶lub i powiem szczerze, ¿e nie jestem za bardzo zadowolona Makija¿ chyba bêdê robic sama... nie wiem, mo¿e ja mam za du¿e oczekiwania...? Ale ¿adnego wow nie by³o, pomalowa³a mnie na fioletowo (mimo ¿e dzien wcze¶niej mówi³am ¿e nie lubiê fioletów, mam zielone oczy i w fioletach wygl±dam jakby mi kto¶ oko podbi³,) no ale odpu¶ci³am, bo mia³am fuksjow± kieckê i w sumie pasowa³o, chocia¿ nastawiona by³am ¿e bêd± ³±czenia kolorów, cieniowanie i ogólnie oszalejê. ¯eby nie bylo ¿e ¿le t³umaczy³am, bo w telefonie mia³am zdjêcia makija¿y, jakie mi odpowiadaj±. Niestety to co wyczarowa³a by³o jak najbardziej poprawne, ale nic zadziwiaj±cego-sama mog³abym siê tak pomalowac a tu trzeba bylo zap³aciæ 100 z³ Ale nic, by³am, przekona³am siê i cjestem sk³onna zrobiæ go sama, jak mam tyle placiæ a trwa³o¶ci± te¿ nie grzeszy³-ot zwyczajnie , jak wróci³am to ju¿ nawet na oczach prawie nic nie by³o. No mówiê Wam , pora¿ka. Z fryzur± te¿ nie wiem co zrobiê, bo na zdjêcicach to co mialam nawet dobrze wygl±da ale na ¿ywca gorzej bylo, bo mam cienkie w³osy(naprawde cienkie) a fryzjerka pokrêci³a je na lokówce i starala siê upinaæ z ty³u i tak lekko na bok, ale jak kto¶ ma cienkie w³osy to i fryzjer ma ma³e pole do popisu. Wiem tylko ¿e moje uczesanie musi byæ "g³adsze", bo przez to krêcenie i upinanie sprawia³o wra¿enie jakbym ja sama jakie¶ wygibasy przy lustrze robila i taki ¶redni efekt.
A jak Wasze do¶wiadczenia? Czy tylko ja mam pecha?
Dodam jeszcze ¿e u makija¿ystki by³am pierwszy raz , zawsze sama siê malowa³am, ale spodziewa³am sie profesjonalnych kosmetyków, jakich¶ baz, czy utrwalaczy, a tu musia³am zakupiæ maseczkê derminiki "nocne ¿ycie" (swoj± drog± nawet fajna) po³o¿yæ przed makija¿em i mam wra¿enie ¿e to by³a moja baza, a ja mam cerê mieszan± w kierunku do t³ustej. Ró¿ Bourjois (zawsze siê do nich ¶liniê w rossmannie,ale mam w domu innych firm ze 3 i nie kupujê kolejnych), konturówka Constance carol (nr 12, ³adny kolor) wype³ni³a nim usta+b³yszczyk, na oku te¿ bourjois jakis ¶liwkowy, ponoæ w pl niedostêpny, podk³ad i puder nie wiem jaki-ale z matowiniem sza³u nie by³o, no i to tyle. Generalnie jak wychodzi³am to nawet mi sie podoba³o, ale braku trwa³o¶ci w takim makija¿u nie zniesê! No to ponarzeka³am, ale prze¿yæ tej makija¿ystki nie mogê.
Nie wiem czy nie lepiej zainwestowaæ w porz±dny podk³ad (cienie, bazê pod cienie, ro¿e, bronzery mam) i nie zrobiæ sobie samej-przynajmniej bêdê wiedzia³a co chcê.

Neska witamy
Pierwsze baty to mnie siê chyba nale¿±, bo wypi³am wieczorem radlera, ale ten upa³, do tego po pracy prace porz±dkowe na podwórku itp. do jutra

Rozbieram Pradê Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715

Edytowane przez madziullka
Czas edycji: 2013-07-04 o 21:35
madziullka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-04, 21:33   #64
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez madziullka Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê ¿e wiêkszo¶æ z nas bêdzie siê bawiæ 21 wrze¶nia Szczê¶liwa data
A co do makija¿u i fryzjerki to te¿ mam zaklepane, ale w ostatni weekend by³am na weselu i robi³am fryzurê i makija¿ tam gdzie zamówi³am na ¶lub i powiem szczerze, ¿e nie jestem za bardzo zadowolona Makija¿ chyba bêdê robic sama... nie wiem, mo¿e ja mam za du¿e oczekiwania...? Ale ¿adnego wow nie by³o, pomalowa³a mnie na fioletowo (mimo ¿e dzien wcze¶niej mówi³am ¿e nie lubiê fioletów, mam zielone oczy i w fioletach wygl±dam jakby mi kto¶ oko podbi³,) no ale odpu¶ci³am, bo mia³am fuksjow± kieckê i w sumie pasowa³o, chocia¿ nastawiona by³am ¿e bêd± ³±czenia kolorów, cieniowanie i ogólnie oszalejê. ¯eby nie bylo ¿e ¿le t³umaczy³am, bo w telefonie mia³am zdjêcia makija¿y, jakie mi odpowiadaj±. Niestety to co wyczarowa³a by³o jak najbardziej poprawne, ale nic zadziwiaj±cego-sama mog³abym siê tak pomalowac a tu trzeba bylo zap³aciæ 100 z³ Ale nic, by³am, przekona³am siê i cjestem sk³onna zrobiæ go sama, jak mam tyle placiæ a trwa³o¶ci± te¿ nie grzeszy³-ot zwyczajnie , jak wróci³am to ju¿ nawet na oczach prawie nic nie by³o. No mówiê Wam , pora¿ka. Z fryzur± te¿ nie wiem co zrobiê, bo na zdjêcicach to co mialam nawet dobrze wygl±da ale na ¿ywca gorzej bylo, bo mam cienkie w³osy(naprawde cienkie) a fryzjerka pokrêci³a je na lokówce i starala siê upinaæ z ty³u i tak lekko na bok, ale jak kto¶ ma cienkie w³osy to i fryzjer ma ma³e pole do popisu. Wiem tylko ¿e moje uczesanie musi byæ "g³adsze", bo przez to krêcenie i upinanie sprawia³o wra¿enie jakbym ja sama jakie¶ wygibasy przy lustrze robila i taki ¶redni efekt.
A jak Wasze do¶wiadczenia? Czy tylko ja mam pecha?
Dodam jeszcze ¿e u makija¿ystki by³am pierwszy raz , zawsze sama siê malowa³am, ale spodziewa³am sie profesjonalnych kosmetyków, jakich¶ baz, czy utrwalaczy, a tu musia³am zakupiæ maseczkê derminiki "nocne ¿ycie" (swoj± drog± nawet fajna) po³o¿yæ przed makija¿em i mam wra¿enie ¿e to by³a moja baza, a ja mam cerê mieszan± w kierunku do t³ustej. Ró¿ Bourjois (zawsze siê do nich ¶liniê w rossmannie,ale mam w domu innych firm ze 3 i nie kupujê kolejnych), konturówka Constance carol (nr 12, ³adny kolor) wype³ni³a nim usta+b³yszczyk, na oku te¿ bourjois jakis ¶liwkowy, ponoæ w pl niedostêpny, podk³ad i puder nie wiem jaki-ale z matowiniem sza³u nie by³o, no i to tyle. Generalnie jak wychodzi³am to nawet mi sie podoba³o, ale braku trwa³o¶ci w takim makija¿u nie zniesê! No to ponarzeka³am, ale prze¿yæ tej makija¿ystki nie mogê.
Nie wiem czy nie lepiej zainwestowaæ w porz±dny podk³ad (cienie, bazê pod cienie, ro¿e, bronzery mam) i nie zrobiæ sobie samej-przynajmniej bêdê wiedzia³a co chcê.
a nie masz jakiej¶ alternatywy je¶li chodzi o makija¿ystkê? jeste¶ pewna, ¿e w tak stresuj±cym dniu nie bêdzie Ci siê rêka trzês³a ? ja bym siê ba³a ¿e mi cos nie wyjdzie
Mo¿e jakas kolezanka mo¿e Ci kogos poleciæ?
Stary 2013-07-04, 21:36   #65
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Poka¿ wiadomo¶æ
a nie masz jakiej¶ alternatywy je¶li chodzi o makija¿ystkê? jeste¶ pewna, ¿e w tak stresuj±cym dniu nie bêdzie Ci siê rêka trzês³a ? ja bym siê ba³a ¿e mi cos nie wyjdzie
Mo¿e jakas kolezanka mo¿e Ci kogos poleciæ?
Ta w³a¶nie by³a z polecenia, a poleci³a mi j± dziewczyna która zajmuje siê fotografi± ¶lubna pomy¶lê

Stary 2013-07-05, 08:18   #66
Lady Ali
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 692

Witam now± kole¿ankêDzieñ dobry wszystkim
Lady Ali jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-05, 08:38   #67
strongwomen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 098
GG do strongwomen

Manni, dobrze ¿e jeste¶ zakochana w sukience
Ali, biczujê za tê wczorajsz± syto¶æ ale uwa¿am ¿e ³adne mia³a¶ menu no i powiedz mi o co chodzi z tym ¿e jesz tylko miêdzy 10 a 18? to jaka¶ metoda?
kawusie te¿ zabielam ale mlekiem normalnym a nie ¿adn± ¶mietank±.
Kto Ciê tak na fb wkurzy³? wlaæ komu¶?a propo byków to ja czasem robiê literówki i piszê chaotycznie ale to z lenistwa wynika

Milencjusz, du¿o ju¿ macie za³atwione na ¶lub. Powiedz mi kiedy zamierzacie zamówiæ obr±czki? we¼ pod uwagê ¿e trzeba czasem i 3tygodnie czekaæ a mo¿e trzeba bêdzie jeszcze jakie¶ poprawki wprowadziæ. Nie czeka³abym z tym na ostatni moment.

Co do herbatek to ja mam jak±s na spalanie ale rzadko pijê, za to zielon± czê¶ciej.

Nesko, witaj kilogramów do zgubienia nie wiele, motywacja jest to i napewno siê uda
³adne imiê ma Twój synu¶ z æwiczeñ polecam samowolke przy muzyce, skakanie, æwiczenia i bujanie albo schudnij w 30dni z Jillian Michaels Chodakowsk± te¿ æwiczê.

Madzia, ja bym siê sama nie pomalowa³am ale jak z tamtej nie jeste¶ zadowolona to nie ryzukuj i szukaj kogo¶ innego. Umówisz siê na próbny i sprawdzisz.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Witam siê,

Wczoraj dietê trzyma³am, bez ob¿arstw ¿adnych
Nie æwiczy³am ale godzinkê lata³am z mega ciê¿k± kosiark± to chyba zaliczone no nie?
Dzi¶ ju¿ przygotowania do roczku pe³n± par±, sprz±tanie itp.
Dzi¶ ju¿ sobie biszkopty do ciast upiekê a jutro wykoñczê kremami.

Skalpela dzi¶ muszê zrobiæ bo dawno nie zrobi³am.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 08:51   #68
mannijonnim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 362

dzieñ dobry wszystkim Madziulka mam nadziejê,ze ten makija¿ wyjdzie Ci super, ja mam próbny w czwartek przed ¶lubem no razem z fryzur±, najgorsze,ze ja sama nie wiem co bym chciala mieæ na tej g³owie i na twarzy, z jednej strony chcia³abym wygl±dac naturalnie jak najbardziej,a z drugiej w koñcu skoro to ma byæ profesjonalny makija¿ i fryzura,to niech to bêdzie widaæ,ze kto¶ siê postara³ zobaczymy o z tego wyjdzie ale zazdroszczê Ci,ze masz wizjê tego jak chcia³abys wygl±daæ
ale fajnie,ze wiêkszo¶c baluje 21.09 a tylko ja w sierpniu?

dziewczyny jak wspominacie wizyty w poradni rodzinnej? bo mnie ta pani lekko wyprowadza z równowagi, tak samo jak by³am zachwycona ksiêzmi z nauk i nocy skupienia, tak samo ta baba mi siê nie podoba

i gdzie kupowa³y¶cie bieliznê? a macie tez cosik na noc po¶lubn±?

no bo ja jeszcze nic w³a¶nie...

a co do diety, to wczoraj super mi sz³o dopóki nie zjadlam 5 pierogow na kolacjê ale tak pachnia³y

wiem wiem.....

dzisiaj rano 2 tosty , teraz kawka i zobaczymy co dalej, czekam mnie 12 godzin w pracy i kontrola z firmy
Stary 2013-07-05, 09:09   #69
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

cze¶æ

Cytat:
Ta w³a¶nie by³a z polecenia, a poleci³a mi j± dziewczyna która zajmuje siê fotografi± ¶lubna pomy¶lê
no ja bym poszuka³a dalej... mo¿e poczytaj jakie¶ opinie na forach internetowych?
Cytat:
Napisane przez Lady Ali Poka¿ wiadomo¶æ
Witam now± kole¿ankêDzieñ dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez strongwomen Poka¿ wiadomo¶æ
[[
Nesko, witaj kilogramów do zgubienia nie wiele, motywacja jest to i napewno siê uda
³adne imiê ma Twój synu¶ z æwiczeñ polecam samowolke przy muzyce, skakanie, æwiczenia i bujanie albo schudnij w 30dni z Jillian Michaels Chodakowsk± te¿ æwiczê.

.
dziêkujê
no niby ma³o ale zauwa¿y³am ¿e to "ma³o" najtrudniej zgubiæ
od listopada spad³o mi jakies 8kg
Cytat:
Napisane przez mannijonnim Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny jak wspominacie wizyty w poradni rodzinnej? bo mnie ta pani lekko wyprowadza z równowagi, tak samo jak by³am zachwycona ksiêzmi z nauk i nocy skupienia, tak samo ta baba mi siê nie podoba
my nie byismy w poradni
znalaz³am takie miejsce na nauki przedma³¿eñskie (w klasztorze swoj± drog± ) gdzie prowadz±cy je zakonnik na zajecia o planowaniu rodziny zaprosi³ cz³owieka z poradni i ten cz³owiek poopowiada³ co nieco (bez zbêdnych szczegó³ów) i powiedzia³, ze jak kto¶ bli¿ej zainteresowany to zapraszaj± do poradni i ka¿dy dosta³ podpisik i luz

ja z diet± grzecznie na razie
æwiczenia zostawiam na wieczór
Stary 2013-07-05, 11:31   #70
madziullka
Wtajemniczenie

[QUOTE=neska22;41646932]
my nie byismy w poradni
znalaz³am takie miejsce na nauki przedma³¿eñskie (w klasztorze swoj± drog± ) gdzie prowadz±cy je zakonnik na zajecia o planowaniu rodziny zaprosi³ cz³owieka z poradni i ten cz³owiek poopowiada³ co nieco (bez zbêdnych szczegó³ów) i powiedzia³, ze jak kto¶ bli¿ej zainteresowany to zapraszaj± do poradni i ka¿dy dosta³ podpisik i luz

/QUOTE]

u mnie by³o tak samo Dzieñ skupienia te¿ ok, nauki te¿, na przedsostatnich zajêciach pu¶cili nam film "Fireproof" , bardzo Wam polecam. Naj¶mieszniej by³o bo ka¿dy siê mocno pilnowa³ ¿eby siê nie poryczeæ. Mi ju¿ ³zy do oczy nap³ywa³y, ale silna by³am Nawet mojemu T¿ siê zbiera³o, a on twardziel i "romansów" nie ogl±da

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
ale zazdroszczê Ci,ze masz wizjê tego jak chcia³abys wygl±daæ
Mani ja nie wiem jak chcê wygl±daæ, ale ma byæ zjawiskowo
Bielizny nie mam, bêdê mia³a gorsecika pod nim ju¿ nic

Stary 2013-07-05, 12:39   #71
mannijonnim
Raczkowanie

nam pu¶cili na nocy skupienia film "Cyrk motyli" ja becza³am jak najêta bardzo piêkny film, chyba kamieñ by siê nie wzruszy³
Ja niestety juz mam teraz 3 wizytê w poradni, pani ciagle chce zebym jej przynosila te kalendarzyki z cyklu, a ja i tak musze improwizowac, bo biorê tabletki,ale ona nie chce o tym s³yszeæ, w ogole strasznie wrzeszczala,ze mieszkamy razem przed ¶lubem i w ogole nie wpuszczamy Boga do naszego ¿ycia tym samym....
nawet ksiadz powiedzial,ze ka¿dy ma z ni± problemy,ale nie mamy wyj¶cia, jeszcze ten jeden ostatni wpis potrzebujê. najlepiej ,ze ciagle odwoluje te nasze wizyty,bo wyje¿dz±, czy co¶ tam. A przyjmuje tylko we wtorki i bardzo tak ciê¿ko,zebym miala akurat wolny wtorek razem z T¿ o 16:30 normalnie szok ta kobieta

dieta dzisiaj ,slaba ,nic od ¶niadania nie jadlam,bo czekam na szefa wpada dzisiaj z kontrolê i musze staæ i kwitn±c....

a Wy jak spêdzacie dzieñ?

ja tez bardzo chcialam mieæ gorsecik,ale nie mogê znale¼c nic w moim rozmiarze

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 19:20   #72
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Dobry wieczór

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Manni,

Cytat:
ja nie wspominam ale nie chce tam i¶æ. Na naukach mia³a u nas ta babka krótk± pogadankê i ju¿ wiem ¿e siê nie zrozumiemy.

Cytat:
i gdzie kupowa³y¶cie bieliznê? a macie tez cosik na noc po¶lubn±?
ja jeszcze nie mam ¶lubnej bielizny ale musze kupiæ przed 26lipca bo mam przymiarkê sukni. a na noc po¶lubn± mam.... pi¿ame haha... ja tam nie bêdê cyrków z noc± robiæ bo przecie¿ od 3latmamy wspólne noce moja mam mówi³a ¿e nam synka wezm± na noc ale... nawet nie chce... on jest nasz i ma byæ w swoim pokoiku, w swoim ³ó¿eczku i przy nas

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Ali, odezwij siê

moja dieta dzi¶.... nie mia³a nic wspólnego z diet±... ale ciê¿ko trzymaæ dietê jak trzeba kucharzyæ w kuchni
Stary 2013-07-05, 19:44   #73
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja dzisiaj jako tako z diet± ale ¿ æwiczeniami masakra
Stary 2013-07-05, 20:37   #74
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Odp: 5kg,10kg,15kg-wspólne odchudzanie przysz³ych PM, m³odych mamusiek itp.

Æwiczy³a¶ ma³o czy wcale?
Ja wcale...

Wys³ane z mojego ST26i za pomoc± Tapatalk 2

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2013-07-05 o 20:38
strongwomen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-05, 21:07   #75
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Odp: 5kg,10kg,15kg-wspólne odchudzanie przysz³ych PM, m³odych mamusiek itp.

Cytat:
Æwiczy³a¶ ma³o czy wcale?
Ja wcale...

wcale

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 07:58   #76
madziullka
Wtajemniczenie

Wczoraj u mnie nawet ³adnie jedzeniowo, bez podjadania s³odyczy, jednak z chlebem (3 kromki)- muszê co¶ pokombinowaæ z jedzeniem, ¿eby wykluczyæ go ca³kiem, ale jako¶ ostatnio albo czasu brak, albo przez te upa³y nie do ¿ycia jestem.
Dzi¶ znów chleb, bo nie zrobi³am zakupów wczoraj
¶n: kawa z mlekiem i s³odzikiem+dwie kromki chleba z serem ¿ó³tym z zio³ami i papryk± ¶wie¿±
obiad: fasolka szparagowa z bu³k± (!!!) i kotlet mielony
I ju¿ mi siê ciêgi nale¿±
a dalej nie wiem, przede wszystkim muszê zrobiæ zakupy.

Tak bym chcia³a wyrobiæ w sobie nawyk, aby na kolacjê zjadaæ jak±¶ sa³atkê (bez majonezu oczywi¶cie), albo jakie¶ warzywa mo¿e grillowane. Ale jako¶ pomys³u nie mam, a dzieñ w dzieñ je¶æ greck±... ile mo¿na?
Jakie macie pomys³y na dobrze i ma³o kaloryczne przek±ski?

Stary 2013-07-06, 09:42   #77
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
ja te¿ mam problem z kombinowaniem co by tu zje¶æ w miarê dietetycznego...najgorzej do pracy... czasem robiê jaka¶ sa³atke warzywna (pomidor, ogórek, papryka czy cos tam) ale nei zawsze mi siê chce...
macie jakies pomys³y co je¶æ zdrowego w pracy?

a je¶li chodzi o pieczywo to próbowa³y¶cie bu³ki z mikrofali???
spróbujcie sobie
tu macie przepis
Sk³adniki:

•Ma³e jajko
•3 ³y¿ki otr±b (np. 2 owsianych i 1 pszennych)
•£y¿ka jogurtu lub serka homogenizowanego
•szczypta proszku do pieczenia
•przyprawy (np. odrobina papryki, bazylii)
•opcjonalnie pestki dyni, czy nasiona s³onecznika

Wszystko dok³adnie mieszamy i przelewamy do miseczki, w której mo¿na mikrofalowaæ (takiej, w której przygotowana masa bêdzie mia³a kszta³t bu³eczki).

Wstawiamy do mikrofali na 3-4 minuty. Trzeba ca³y czas obserwowaæ, ¿eby za bardzo nie przysch³a.
Stary 2013-07-06, 09:57   #78
madziullka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Poka¿ wiadomo¶æ

a je¶li chodzi o pieczywo to próbowa³y¶cie bu³ki z mikrofali???
spróbujcie sobie
tu macie przepis
Sk³adniki:

Ma³e jajko
3 ³y¿ki otr±b (np. 2 owsianych i 1 pszennych)
£y¿ka jogurtu lub serka homogenizowanego
szczypta proszku do pieczenia
przyprawy (np. odrobina papryki, bazylii)
opcjonalnie pestki dyni, czy nasiona s³onecznika

Wszystko dok³adnie mieszamy i przelewamy do miseczki, w której mo¿na mikrofalowaæ (takiej, w której przygotowana masa bêdzie mia³a kszta³t bu³eczki).

Wstawiamy do mikrofali na 3-4 minuty. Trzeba ca³y czas obserwowaæ, ¿eby za bardzo nie przysch³a.
A to nowo¶æ dla mnie, na pewno wypróbujê
Ja czê¶to kombinujê sa³atkê z tuñczykiem: tuñczyk, groszek zielony, papryka, ogórek konserwowy+odrobina majonezu
Sk³adniki w sumie dowolne, jak do tego dorzucicie makaron to ju¿ w ogóle wypas-tylko ma³o dietetycznie

Mój ostatni hicior to zapiekane bak³a¿any z miêsem mielonym i sosem ala spaghetti, mo¿na w wersji zdrowszej z pomidorami (i beztorebkowo-w sensie sosu), a je¶li mo¿e byæ kaloryczniej to polecam do miêska wspomóc siê sosem z torebki-kubki smakowe oszalej± ze szczê¶cia
Ale tu mia³o byæ o zdrowym i ma³o kalorycznym od¿ywianiu, wiêc zróbcie bez sosu torebkowego

Czas edycji: 2013-07-06 o 10:40
Stary 2013-07-06, 10:16   #79
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
A to nowo¶æ dla mnie, na pewno wypróbujê
Ja czê¶to kombinujê sa³atkê z tuñczykiem: tuñczyk, groszek zielony, papryka, ogórek konserwowy+odrobina majonezu
Sk³adniki w sumie dowolne, jak do tego dorzucicie makaron to ju¿ w ogóle wypas-tylko ma³o dietetycznie

Mój ostatni hicior to zapierane bak³a¿any z miêsem mielonym i sosem ala spaghetti, mo¿na w wersji zdrowszej z pomidorami (i beztorebkowo-w sensie sosu), a je¶li mo¿e byæ kaloryczniej to polecam do miêska wspomóc siê sosem z torebki-kubki smakowe oszalej± ze szczê¶cia
Ale tu mia³o byæ o zdrowym i ma³o kalorycznym od¿ywianiu, wiêc zróbcie bez sosu torebkowego
no ja parê razy robi³am te bu³eczki...nawet niez³e mo¿na kanapeczke sobie zrobiæ normalnie

a co do bak³a¿anów to muszê spróbowaæ..

co jeszcze jadacie dietetycznego?
podrzuæcie jakies przepisy

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 10:45   #80
madziullka
Wtajemniczenie

Jak nie mam co zrobiæ na obiad to robiê leczo na piersi z kurczaka.
Podsma¿am miêso z cebulk±, dorzucam paprykê (czerwona i zó³ta), cukiniê i jak warzywa s± miêkkie to dolewam pomidory krojone z puszki, dorzucam kostkê roso³ow± i je¶li potrzeba to jeszcze doprawiam do smaku.
Szybkie, ³atwe, smaczne i my¶lê ze dietetyczne.

przepis na bak³a¿any wziê³am st±d: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...i-i-mozzarella

polecam, bo pyszne danie, efektowne, i ¶mia³o mo¿na zje¶æ na drugi dziñ odgrzane-ale szczerze mówi±c to w±tpie aby doczeka³y.

Kolejne w miarê dietetycznie to kurczak curry:
Pier¶ z kurczaka podsma¿am na oliwie z cebulk±, dorzucam ewentualnie paprykê i przyprawiam curry, pieprzem, sol±, dolewam ¶mietanê (¿eby by³o dietetycznie to jogurt 0%, ale mo¿e siê zwa¿yæ) i jeszcze doprawiam je¶li trzeba do smaku. Ja dodajê czasem jeszcze groszek zielony bo lubiê. Podawaæ z ry¿em. Je¶li w sosie za malo dla Was warzyw to mo¿na zrobiæ jeszcze jak±s sa³atkê/surówkê.

Kurka, co tu taka cisza? Nikt siê nie udziela? Przyznaæ siê gdzie siê przenios³y¶cie?:;P:
Od rana tu raport jedzeniowy powinien ju¿ byc

Czas edycji: 2013-07-06 o 11:17
Stary 2013-07-06, 12:29   #81
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Jak nie mam co zrobiæ na obiad to robiê leczo na piersi z kurczaka.
Podsma¿am miêso z cebulk±, dorzucam paprykê (czerwona i zó³ta), cukiniê i jak warzywa s± miêkkie to dolewam pomidory krojone z puszki, dorzucam kostkê roso³ow± i je¶li potrzeba to jeszcze doprawiam do smaku.
Szybkie, ³atwe, smaczne i my¶lê ze dietetyczne.

przepis na bak³a¿any wziê³am st±d: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...i-i-mozzarella

polecam, bo pyszne danie, efektowne, i ¶mia³o mo¿na zje¶æ na drugi dziñ odgrzane-ale szczerze mówi±c to w±tpie aby doczeka³y.

Kolejne w miarê dietetycznie to kurczak curry:
Pier¶ z kurczaka podsma¿am na oliwie z cebulk±, dorzucam ewentualnie paprykê i przyprawiam curry, pieprzem, sol±, dolewam ¶mietanê (¿eby by³o dietetycznie to jogurt 0%, ale mo¿e siê zwa¿yæ) i jeszcze doprawiam je¶li trzeba do smaku. Ja dodajê czasem jeszcze groszek zielony bo lubiê. Podawaæ z ry¿em. Je¶li w sosie za malo dla Was warzyw to mo¿na zrobiæ jeszcze jak±s sa³atkê/surówkê.

Kurka, co tu taka cisza? Nikt siê nie udziela? Przyznaæ siê gdzie siê przenios³y¶cie?:;P:
Od rana tu raport jedzeniowy powinien ju¿ byc
wszystkie weekenduj± i odpoczywaj±
Stary 2013-07-06, 13:46   #82
madziullka
Wtajemniczenie

Zajrzyjcie, na t± stronkê.

http://www.we-dwoje.pl/zasady;diety;...kul,26464.html

dieta tylko wymy¶lnie siê nazywa a jak sie wczytacie to ca³kiem taka normalna, na pewno zbilansowana dieta. Jak czytam ile tego trzeba zje¶æ to wydaje mi siê ¿e nawet za du¿o...

Stary 2013-07-06, 14:34   #83
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Hej szczuplaki

Nie mam czasu nawet wej¶æ bo nie muszê mówiæ ile jest roboty.... A i do tego ju¿ mam torsje jak sobie przupomnê ¿e jutro te¶ciowa wpadnie...wrrr... Czyta³am ¿e o jedzonku gadacie napewno.skorzystam z przepisów jak tylko odprawimy urodzinki Kamila

Stary 2013-07-07, 11:23   #84
Lady Ali
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Manni,

ja nie wspominam ale nie chce tam i¶æ. Na naukach mia³a u nas ta babka krótk± pogadankê i ju¿ wiem ¿e siê nie zrozumiemy.

ja jeszcze nie mam ¶lubnej bielizny ale musze kupiæ przed 26lipca bo mam przymiarkê sukni. a na noc po¶lubn± mam.... pi¿ame haha... ja tam nie bêdê cyrków z noc± robiæ bo przecie¿ od 3latmamy wspólne noce moja mam mówi³a ¿e nam synka wezm± na noc ale... nawet nie chce... on jest nasz i ma byæ w swoim pokoiku, w swoim ³ó¿eczku i przy nas

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Ali, odezwij siê

moja dieta dzi¶.... nie mia³a nic wspólnego z diet±... ale ciê¿ko trzymaæ dietê jak trzeba kucharzyæ w kuchni
Czesc kochane.Ale zamilcza³am to niechc±cy:P Strongwomen napisz jak tam po urodzinkach i czy przezy³a¶ tesciowej towarzystwo:P:P
Stary 2013-07-07, 19:16   #85
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no i po weekendzie a co gorsze po urlopie

ja dzisiaj baaaaaaaaaaaaaaaaardzo du¿o chodzi³am, jad³am ok
Stary 2013-07-08, 06:42   #86
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Jeszcze dzis do poludnia przychodza do Kamilka kolezanki a popoludniu juz wracam do cwiczen

Stary 2013-07-08, 07:11   #87
Lady Ali
Rozeznanie

Dot.: Odp: 5kg,10kg,15kg-wspólne odchudzanie przysz³ych PM, m³odych mamusiek itp.

Cytat:
Jeszcze dzis do poludnia przychodza do Kamilka kolezanki a popoludniu juz wracam do cwiczen

To mi³o kochana motywuj mnie.nie cwiczylam przez week.Kopnij mnie w ty³ek!!usciski urodzinowe dla synka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 08:45   #88
mannijonnim
Raczkowanie

hej
moj diet w weekend to po prostu jeden wielki ¶miech nie wspomnê o nale¶nikach z nutella bananami i bit± ¶mietan± na obiad w sobotê, to wczoraj obiad( caly talerz) 2 kawa³ki rolady truskawkowej z biala czekolad± i wieczorem tosty z serem, takie sma¿one
no i od dzisiaj znowu sie dietujê, tez mam problemy z jedzeniem w pracy, a wlasciwie z wymy¶laniem co by tutaj zje¶c , no bo nie mam lodowki i wla¶ciwie cokolwiek przyniosê to musze szybko zje¶æ, bo po 12 godzinach to te kanapki sa radioaktywne
dzisiaj mam 2 jajka, bu³ka ciemna, ogorek, pomidor i sa³ata
juz 2 kawki za mn±,aa i jogurt nat. z musli mam jeszcze i ry¿ z wi¶niami, a obiad nie wiem.....
Stary 2013-07-08, 19:09   #89
Lady Ali
Rozeznanie

Cytat:
hej
moj diet w weekend to po prostu jeden wielki ¶miech nie wspomnê o nale¶nikach z nutella bananami i bit± ¶mietan± na obiad w sobotê, to wczoraj obiad( caly talerz) 2 kawa³ki rolady truskawkowej z biala czekolad± i wieczorem tosty z serem, takie sma¿one
no i od dzisiaj znowu sie dietujê, tez mam problemy z jedzeniem w pracy, a wlasciwie z wymy¶laniem co by tutaj zje¶c , no bo nie mam lodowki i wla¶ciwie cokolwiek przyniosê to musze szybko zje¶æ, bo po 12 godzinach to te kanapki sa radioaktywne
dzisiaj mam 2 jajka, bu³ka ciemna, ogorek, pomidor i sa³ata
juz 2 kawki za mn±,aa i jogurt nat. z musli mam jeszcze i ry¿ z wi¶niami, a obiad nie wiem.....
nie martw siêNie ty jedna zaszala³±¶Ja te¿.w 6 dni schud³am tylko z tego powodu 0.5 kg.Jestem z³a na siebie.1 kg tygodniowo zazwyczaj trace.Musze siê poprawic.Zle sie czuje dzis.Wciaz mi duszno.Moze efekt mojego niewyspania od 2 czy 3 nocy???
Stary 2013-07-08, 20:51   #90
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
co tu tak cicho?
¿adna siê nie odchudza?
ja jakos siê trzymam najgorzej z æwiczeniami- mia³am od dzisiaj biegaæ ale ma³y pó¼no zasn±³, tz na noc do pracy pposzed³ a samego ma³ego nie zostawiê w domu ;/
no mo¿e jutro siê uda....
dzi¶ mi kole¿anka w pracy powiedzia³a, ¿e schud³a,m....ale ja jakos nie widzê
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-06-04 08:47:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.