![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Kurcze dopóki sam czlowiek nie jest w ciąży nie może zrozumieć co czuje kobieta...leki, obawy, każdego dnia i troska o malenstwo które się w sobie nosi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A tak to ładnie mi z butli pił, a mnie zależało, żeby karmic swoim mlekiem ![]() Nie, nie nie!!! My takie same terminy porodu mamy... ![]() Trzymam nadal kciuki i jestem pełna nadziei, że mała fasolka gdzieś sie schowała... Ja za półtora tygodnia mam wizyte... Teraz sie zaczynam stresowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja w nowym wątku
![]() Objadłam się dziś malinami!!! Normalnie takie pyszne, że jak się przysiadłam to zjadłam cały ten koszyczek na raz ![]() Metamfetaminax przytulam mocno ![]()
#64 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Metamfetaminax o Boże tak mi przykro ![]() Ja miałam przed chwilą telefon z przychodni...chodziło o moje poranne pobieranie krwi. Wyszedł mi zły wynik TSH, który świadczy o niedoczynności tarczycy i jutro mam pilnie biec do lekarza ![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie leć do lekarza, dostaniesz leki i będzie dobrze ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
A mi mdłości wróciły.. Miałam tydzień spokoju, myślałam, że już z głowy a tu dpa...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś Ci chyba komp szwankuje...
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Meta bardzo mi przykro, życzę Ci dużo siły żeby te najgorsze myśli przechodziły powoli i żebyś złapała równowagę - bo taka nadejdzie zobaczysz !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
...się "natrudziłam" przy edycji swojego postu na początku
![]() ![]() Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie- dostaniesz leki i wszystko będzie OK ![]()
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Komp mi faktycznie coś szwankuje
![]() Nie wiem nawet jaki mam ten wynik i czy coś oprócz TSH było robione. Jutro pojadę rano odebrać wynik, to się dowiem. Dzwoniłam też do swojego lekarza...kazał mi jutro rano przyjechać, to zobaczy co i jak....echhhhh
![]() |
#75 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Jak to dziecko nie ma odruchu ssania ![]() Przeciez ma go juz od zycia plodowego! Moje dziecko po porodzie szukalo cycka,zeby zaczac ssac. Bardzo slodkie i faktycznie niesmaczne. Cytat:
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
przetrwam je, byle brzuch tak nie bolał ![]() ![]() martwię się mimo, że takie bóle miałam też na początku tak ok 7-8 tc. no i doktor powiedział, że mogę odczuwać większe bóle przez mięśniaka. czy któraś z Was też ma takie mocne bóle około 13tc? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() bardzo przydatne informację, dzięki ![]() przeczytałam i przypomniało mi się, że miałam iść do stomatologa ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nospę biorę rano i wieczorem ze względu na tego mięśniaka oraz dlatego, że na razie niunio trochę za nisko się osadził i trzeba mu ułatwić 'iście' w górę macicy.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczynam mieć wieczorne napady głodu ![]()
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax
![]() Ja próbowałam swojego mleka (długo nie mogłam się przemoc,ale musiałam sprawdzić,czy z nim ok,bo mała nie chciała jakiś czas pić i myślałam,ze zle smakuje) i bylo słodkie ![]() Laktator miałam ręczny z chicco i byłam zadowolona,wcale mnie dłonie nie bolaly,mogłam bardzo dużo z jednej piersi ściągnąć Roane na mdłości bardzo mi pomaga witamina b6!!!!!biore raz lub dwa razy dziennie przed jedzeniem |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ale i tak jestem spokojniejsza- dzięki Emma, jedz na zdrowie (przypomniałaś mi i też mnie łapie ssanie) Dobranoc
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Normy wielkości dzieciątka w początkowej fazie rozwoju : 6 tydzień od zapłodnienia / 8 tc - 15-20 mm 7 tz / 9 tc - ok. 30 mm 8 tz / 10 tc - 30-40 mm 9 tz / 11 tc - 50-60 mm (waga ok. 8 g) 10 tz / 12 tc - ok. 60 mm 11 tz / 13 tc - 65-80 mm 12 tz / 14 tc - 80-90 mm 13 tz / 15 tc - ok. 10 cm (waga ok. 50 g) 14 tz / 16 tc - 10-12 cm 15 tz / 17 tc - 11-12 cm 16 tz / 18 tc - 12-14 cm (wyprostowane ok. 25 cm i waga ok. 150 g) 17 tz / 19 tc - 13-15 cm 18 tz / 20 tc - 14-16 cm (waga ok. 260 g) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Milych snów dziewczęta,
Klade sie odpoczac, jutro pobudka o karkołomnej godzinie, mam wizyte u kardiologa, tego co to nie ma wolnych miejsc do konca roku :p mam nadzieje, ze budzik da rade ![]()
#86 |
Zakorzenienie
|
Hej! Witam w nowym wątku
![]() Ja to bym wolała, żebyśmy nie kończyły wątku w tydzień.... Powiem wam, że ja na razie nad niczym się nie zastanawiam, ani nad ubrankami, wózkami, ubrankami, łóżeczkami, nad kołyską już zupełnie - ja byłam ta kołyskowa do 3 rż trzeba było mnie bujać i śpiewać jeszcze do tego ![]() Metaamfetaminax - bardzo, bardzo mi przykro... nawet nie wiem co powiedzieć, bo w takim przypadku potrzeba czasu... Idę poczytać książkę ![]() Dobrej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Paula, ja już sama nie wiem co to intuicja i czy ją mam. Przede wszystkim nadal chyba tak do końca nie dotarło, że się udało. Momentami już w to wierzę, ale nadal mam w sobie mnóstwo obaw - a jednocześnie nie ma opcji, żeby coś było nie tak. Dziwne to uczucie i trudne do opisania. Trochę jak strach że ktoś nie uszczypnie i się obudzę.
Wizytę mam w piątek, do tego czasu i tak pewnie bym nie znalazła już terminu a jeszcze szukając bym sobie wkręciła., ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jakby coś było nie tak to napewno byś poczuła swoją intuicje ![]() ![]() Dobranoc i trzymam kciuki META żeby jutro jednak zdarzył się cud i żebyś napisała że wszystko jest wporządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ------------------ położyłam się po pracy "dosłownie na 15 min"-to było o 18 i wstałam teraz. Nie byłam w stanie się podnieść, mimo że śniły mi się jakieś koszmary. Jutro wizyta... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
metamfetaminax...poryczałam się...trzymam kciuki, ściskam mocno...
Powiedzcie gdzie się podziała Soleil Rouge???Zaginęła gdzieś między Italią a Francją, jakoś tak mi jej brakuje... Tak a propos miałyście badane piersi? Bo ja nie...i z jednej strony się cieszę, bo mam okropne łaskotki (dawno temu dr mi badał i był to dla mnie koszmar, tak mi się śmiać chciało ![]() Jestem strasznie chora...ropa z nosa, temperatura, katar, kaszel, totalnie zatkany nos, uczucie ogólnego rozbicia...nic nie biorę, staram się dużo pić i leżeć, kupiłam ten syrop Prenalen,ale jest tak wściekle słodki, że mam normalnie po nim natychmiastowy zwrot:P No i niestety zaraziłam też Tż...stał się przez to tak zmierzły, że pomimo moich starań (zrobiłam mu gorącą kolację, fervex, herbata z miodem, hasco sept do gardła) na koniec dnia taką mi przykrość zrobił, że hej...wiem, jestem też przewrażliwiona, ale totalnie obrócił kota ogonem i posądził o coś czego nie zrobiłam.....zaczęłam płakać, a on mi na to, że jeszcze nie dość, że to, to i to, to jeszcze jestem niepoczytalna i ciąża mi najpewniej szkodzi...no co za typ....poszedł spać i chrapie na górze, a jutro będzie przepraszał, wiem, bo wczoraj było to samo. No, więc uważam, że facet jakby miał być w ciąży, to by tego normalnie nie przeżył...skoro infekcja tak go dobija....dziś byliśmy na chwilę w zakurzonym pomieszczeniu i zrobiło mu się niedobrze od zapachu stęchlizny (ja go na szczęście nie czułam, bo straciłam zupełnie zmysł powonienia)..a on zaczął być nagle tak opryskliwy, niemiły, zaczął się wykłócać, marudzić, masakra....zaczął trzaskać drzwiami....masakra z tymi chłopami... Ja sobie póki co nie mogę wyobrazić karmienia piersią, dojenia, itp. zbyt odległe. I, przyznam szczerze, że niezbyt jestem chętna kupować dziecku ciuchy w SH, kiedyś lubiłam, teraz już raczej nie...lubię jedynie kupować tam np. zasłony i obrusy, wychodzą tanio...czasem jakąś torebkę znajdę, to mój nałóg - mam ich mnóstwo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.