![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - od jutra (09.09.2005)
Akane no przestań !!! nie rezygnuj z wesela !!! zamiast siedziec przy stole i żreć potańczysz sobie z tż'em
![]() a niesłodze od 3 czy 4 lat. kwestia przyzwyczajenia ![]() też się nauczysz !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kawy - popróbuję. Może się przestawię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
![]()
dziewczyny, podobno można pić kawę z odtłuszczonym mlekiem, laktoza trochę ją osładza (art. z wysokich obcasów)
na śniadanie zjadłam nieszczęsny odtłuszczony serek (nie lubie ale cóż), wypiłam kawe i puki co jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Akane: Tak, już rozumiem. Szczerze mówiąc u mnie sytuacja w domu/z domem jest prawie identyczna. Hahahaha, moze wynajmiemy coś wspolnie?!
![]() ![]() Auu zwijam sie z bólu (okres) w te dni nienawidze tego, ze jestem kobietą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to w sumie nie ma tego złego, bo jak już się jakieś mieszkanko znajdzie, to zamieszkam z moim TŻ ![]() ![]() Ale kończę te wywody, bo się offtopic zrobił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Kawę można, ale bezkofeinową. Zwykła podnosi poziom insuliny, a właśnie w tej fazie robimy wszystko aby ten poziom był jak najniższy.
Ja próbowałam pić rano bezkofeinową z mlekiem 0,5% ale jest tak obrzydliwie, że przerzuciłam się na herbatkę gruszkową z melisą. Oczywiście bez cukru ![]() Miodu nie można. Na pewno. To chyba dobry pomysł z tym codziennym manu. Dzisiaj na śniadanie zjadłam: - kawałek rybki wędzonej, 3 plasterki szynki, gruby plaster sera hit; i kilka rzodkiewek; Pozdrawiam ![]() AgaZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
AgaZ,
A co z cytryną? Czy można np pić wodę z cytryną? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam przepisy na stronie podanej przez green_tea i muszę przyznać, że niektóre dania prezentują się wyjątkowo apetycznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
ja tam umiem gotować, ale....
świetnie wychodzą mi naleśniki, chińszczyzna i takie tam ![]() co do dań light - ostatnio robiłam SBowski bigos... porażka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja czy z jakas dieta czy bez to i tak sie nie naucze bo jestem beztalencie kulinarne
![]()
![]() |
#71 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Nic nie pisało o cytrynie. Ja jej używam do smaku, do ryb, pomidorów czy wody. Kalija a jak robiłaś ten bigos? Bo ja robiłam go tak: Zieloną karbowaną kapustę pokroiłam, wrzuciłam do dużego gara. Do tego dolałam odrobinę wody, 3 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, trochę vegety ( ja dodaję ![]() I na małym ogniu to dusiłam. W między czesie chudą kiełbaskę podsmażyłam i odlałam tłuszcz. To samo z dwiema cebulami pokrojonymi w kostkę. Wrzuciłam wszystko do kapustki. Jak zrobiła się miękka dodałam pomidory w kawałkach bez skórki. I znowu dusiłam. Jeszcze odrobina pieprzu. I żarcie palce lizać ![]() Pozdrawiam ![]() AgaZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
![]()
pierwszy dzień dietki za mną
![]() śniadanie, serek odtłuszczony z zieleniną, kawa, obiad fasolka z pomidorami i cebulką, kolacja ryba w pomidorach duszona herabaty nie lubię więc zostaje woda z kapką cytryny.......... jeszcze pokonac ochotę na śliwki i nektaryny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
To ja też się pochwalę co dziś pochłonęłam:
* po przebudzeniu woda z cytryną * jajecznica z 3 jaj z pomidorem i cebulką smażona bez tłuszczu * zielona herbata * w pracy serek wiejski 3% tłuszczu * po powrocie do domu serek wiejski 3% tłuszczu z ogórkiem zielonym * zielona herbata * 15 migdałów * pół pomidora z kulką mozarelli i octem balsamicznym * zielona herbata W tzw. międzyczasie popijałam wodę mineralną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Jestem nieco confused... Zjadłam wczoraj w ciągu dnia: 2 serki wiejskie, jogurt naturalny 3%, jajecznicę i sałatkę z mnóstwem pomidora, papryki, cebulki itp. Piłam namiętnie wodę i gorzką herbatę. I pod koniec dnia czułam się tak totalnie osłabiona, jakbym nie zjadła nic (a żeby było śmieszniej, czułam że jestem pełna bo ostatnio naprawde szybko się najadam). Kręciło mi się w głowie i miałam wrażenie, że zaraz upadnę. Czy Wy też zauważyłyście u siebie coś podobnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Akane,
Ja też byłam osłabiona wieczorem. Mimo, że najedzona. Nie wiem z czego to wynika, może z braku węglowodanów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Ja mam raczej inny objaw. Przy wysiłku typu sprzątanie, czy marsz strasznie bolą mnie mięśnie ![]() Pozdrawiam ![]() AgaZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
1 dnia:
ś: jajecznica z 2 jaj o: pierś z kurczaka+warzywa k: jogurt nat. 0% w między czasie kawa, herbatka, woda.... Akane: tak, to osłabienie może być przez brak węglowodanów. Przez kilka pierwszych dni organizm się musi przyzwyczaić... z drugiej strony mi też brakuje w waszym jadłospisie mięska. Na mnie prosze nie krzyczeć, że mało zjadłam czy coś... brzuch mnie bolał i nie chciało mi się nawet nic przyżądzać ale na siłowni i tak byłam wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do osłabienie, to niestety, ale brak węgli robi swoje.Powinno przejść pod koniec pierwszego tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłam czytać o tej diecie i nawet mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
![]()
przyzwyczaiłam się chyba do niewielkich ilosci jedzenia, pozatym moja przemiana materii pozostawia wiele do życzenia więc nie czuję się ani słabo, ani specjalnie głodna
moje dzisiajsze śniadanie: jajko na twardo i kawałek gotowanej kiełbaski, kawa na obiad zamierzam zjeść pierś z kurczaka duszoną z papryczką popijam soczek pomidorowy, też trochę chyba zagłusza apetyt (takie odnosze wrażenie) pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zjadłam nieco kurczaka, ale nadal czuję się fatalnie... Na dodatek ciągle jest mi niedobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Słonko a może Ty jestes... ?!
![]() ![]() ![]() ![]() Droga Akane tak sobie myśle, że może Twój organizm tak reaguje na całkowite wykluczenie cukru? Wiem, że niektórzy nie mogą stosować SB a bynajmniej I fazy właśnie przez (niebezpieczne dla nich) obcięcie cukrów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
dziewczyny zwróccie uwage czy w różnych produktach przez was stsowanych w stylu jogurt 0 %, serek etc nie ma też cukru w składzie, takie czasy że teraz do wielu wielu potraw dosypują...U mnie Mama leci dziś 3 dzień na sb stąd mam w miarę na bieżąco obserwacje. biedna, męczy się ale daje rade
![]()
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Ona zawsze ma 4 pierwsze dni totalne osłabienie i chęć rzucenia się na słodkie i coś innego, ale mówi że po 4 dniach już jest ok.
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
![]()
puki co walczę, żeby owoca nie zjeść, nawet nie kupiłam, żeby nie kusiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie (co do cukru): możliwe... jestem senna, słaniam się na nogach, dziwnie się pocę a po każdym posiłku robi mi się niedobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Oj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Akane, Agatston w książce piszę, że SB nie musi być dietą niskowęglowodanową.Chodzi raczej o to, by w 1. fazie wykluczyć cukry łatwoprzyswajalne. Jeśli jest Ci słabo (mi było przez pierwszy tydzień), polecam kakao z 2 łyżek kakao i słodzika(wiem, słodzik niezdrowy cholernie, ale 1 tabletka nie zaszkodzi), pomidory z czerwoną papryką (jest słodsza), czerwoną fasolkę, fasolkę szparagową. Mi to pomagało
![]() W pierwszym tygodniu miałam dokładnie takie objawy jak Ty. Jak wytrwasz pierwszy tydzień( a wierzę, że tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.